Madridom Filmklub

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Madridom Filmklub

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. november 12., szerda 16:29

Kokuhaku

Mindig is tudtam, hogy valami nincs rendben az ázsiaiakkal. :mrgreen: Újabb példa arra, hogy a gyilkolás az náluk egyfajta művészet. Ezzel nekem semmi bajom nincs, mert a legtöbb esetben pont emiatt lesz egyedi az XY film, és itt is teljesen korrektül ábrázolták a dolgokat. Azonban a Kokuhaku mégsem lett tökéletes film, legalább számomra. A játékidő egésze alatt úgy éreztem, mintha egy hullámzó tengeren hajókáznék. Néha nagyon élveztem, néha pedig untam. Nem tudott igazán elkapni a film, és magával rántani.

Pedig érdekes, és veszettül beteg. Egy csavaros, a film végéig meglepetéseket tartogató történetről van szó. Talán hosszú volt... talán felesleges volt bele az a sok lassítás. Nem tudom. Mindenesetre, mint ajánlás, tökéletes. 6,5/10
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2014. november 12., szerda 6:34

Engem is odabaszott. De sajnos tényleg csak pénteken tudok jönni és írni róluk. Két házim és egy zh-m van csütörtökig. Pénteken nézem a harmadikat is.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2014. november 12., szerda 1:13

Kokuhaku letudva. Rendesen megtoszta az agyamat...kurvajó.

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2014. november 11., kedd 22:05

Anonymat már lenyomtam, Kukikakit valószinűleg csütörtökön, de az utolsót biztos nem győzöm szombat-vasárnap magassságáig. Amióta újra lett rendes netem így is 3 film/hét adagot fogok hozni, szerintem ez elég GG.

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2014. november 11., kedd 21:51

Ha szünet van, akkor elég egyértelmű: a végéig mindent hozni kell.

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2014. november 11., kedd 20:04

Én láttam már a saját filmem, de mondtam, hogy értékelést majd a legvégén adok, ha megnézte mindenki. Csak eddig nem igen ment a dolog. :mrgreen:

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2014. november 11., kedd 20:02

De ilyenkor hogy van? Mert messideco ajánlása napjáig eredetileg a Kokuhaku határideje járna le, és a Big Bad Wolves-é pedig az őt követő ajánlás napján. Csak ugye a hét szünet miatt ez a kettő tolódott. Tolódtak vele a határidők is, vagy nem? A Big Bad Wolvest 1000%, hogy nem tudom csütörtökig hozni. De péntek este már igen.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2014. november 11., kedd 19:51

Legutóbb is csütörtök volt a határidő egy ilyen eset után, emlékszem, hogy többen is az ajánlás napján hozták a kötelezőket, így gondolom most is csütörtök 23:59:59!

Az elmaradások:
3 filmmel tartozik: Faust, Istimester és RR77 (mindhárman az Anonyma, Kokuhaku, Big Bad Wolves pakkal).
2 film: Santi és Remy (Kokuhaku, Big Bad Wolves).
1 film: Anyaka és soadroli (Kokuhaku), francois és Victor (Big Bad Wolves).
Messideco és én már korábban letudtuk, csütörtökön ő jön az ajánlásával, hajrá skacok! :)
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

RealRaúl77

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2014. november 11., kedd 19:40

Mind a 3 kell?2 megvan, de a 3. necces lesz. Azt szerintem csak péntek este tudom hozni.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. november 11., kedd 19:38

Határidő holnapután éjfél? Mert ma nemtudok filmezni, viszont akkor holnaptól már igyekeznem kell és mindenképp besűríteni.

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2014. november 10., hétfő 18:36

Kokuhaku (Confessions)
Nem hallottam előtte semmit sem erről a filmről, hogy őszinte legyek. Magamtól biztos, hogy nem néztem volna meg, így az ajánlást köszönöm szépen. Sajnos minimális hátránnyal indult nálam a film, hiszen - tudom, hogy suttyó felfogás, de akkor is- én egy filmet nézni szeretek és nem olvasni, ergo a feliratos filmek kis fórral kezdenek nálam (magamtól 90%, hogy nem kezdek bele feliratosba).Igazából sok okosságot ehhez sem tudok írni, nagyon nem fogott meg a film, tulajdonképpen -messidecóval- egyetemben, két dolog maradt meg igazán: az egyik az, hogy a gyerekszínészeket komolyan gondolták-e, a másik pedig az említett fórumtárs spoilerében található (költői) kérdés. Egy nagyobb pozitívumot tudok említeni, amit már Santi is írt: egyedi a mozi a vágása, ugrándozása, a kamerázása végett. Nagyjából itt kimerült az élvezeti faktor nálam a filmben. Nem vagyok ezután sem az ázsiai filmekért, mintahogy a feliratozásért sem. Hangsúlyozom, ajánlásnak viszont nem volt rossz, így nem húzhatom le :mrgreen:

Anyaka, azt írtad, ne egyből a film megnézése után értékeljek, hanem aludjak rá egyet, és utána tegyem csak. Nos, aludtam rá kettőt is, de a véleményem nem változott.

6,5/10

Santinak ezúton is nagyon szépen köszönöm a BBW-hez a feliratot, azzal holnap-holnapután jövök. :agree:

gunner
Kedvenc csapatod: Arsenal

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. november 7., péntek 1:18

Ok.

Normális értékelő a Big bad wolves-ról:

Tényleg szokatlan módon indít a film, a hasonlóaknál nem jellemző az in medias res kezdés. Meghozza az alaphangot, és nem tudom ti hogy voltatok vele, de Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!szimpatikussá tette az erőszaktevőt, vagyis együttéreztem vele.. Aztán a rendező nagyon sokat játszik a fekete humorral, tesz utalásokat Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a bűnösségre, de ezt kompenzálva Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!kutyasétáltatás, öreg néni átsegítése, Zsaru: Ki segít át öreg néniket mostanában??!! :mrgreen: vagy akár ugye Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a lapáttal leütős jeleneten is nevettem egy jót.

Aztán ott van Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az exkatona, akin az elmebaj jobban látszódik, mint a Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!tettesen. Mindvégig az volt az érzésem, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!hogy a gyilkos tényleg ártatlan, bevettem a trükkjeit. A Criminal minds-ban abszolút nem illett a profilba, :mrgreen:

A feszültséget végig fenn tartja, de összességében nem élvezhető a film annyira, mint várná az ember. Talán a humor és a nagyon komoly téma miatt összeférhetetlenség alakul ki a nézőben, bennem legalább is volt.
"And my heart will leave you never."

Faust

HozzászólásSzerző: Faust » 2014. november 6., csütörtök 23:53

Akkor jövő csüti. Viszont akkor tényleg véreskezű leszek, akár magammal is.

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. november 6., csütörtök 21:26

Akkor szünet. Szeretném bővíteni a repertoárt :coffee:

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. november 6., csütörtök 21:07

Akkor szünet? Mert betudom sűríteni ma, ha muszáj, igaz, hogy halott vagyok, de ez a Kokuhaku úgyis egy könnyű esti mozi. :mrgreen:

Victor kell még felirat? Dobj egy privit, ha igen és küldök.

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. november 6., csütörtök 18:35

Akkor lesz szünet, fontos lenne, hogy tudjam :lol:

Victor

HozzászólásSzerző: Victor » 2014. november 6., csütörtök 18:15

én hétfőn tudom hozni a Kokohakut, ha az megfelel még mindenkinek. bocsi a kurvaságért, de azt se tudom, merre áll a fejem.

istimester
rex madridistae
Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
Kedvenc csapatod: DAC

HozzászólásSzerző: istimester » 2014. november 6., csütörtök 17:19

Uraim, ha minden igaz, visszatértem. Az utóbbi hetekben volt némi gond az internet-hozzáférésemmel, nevezetesen az, hogy egészen 1 vagy 2 kb/s magasságban mozgott a letöltési sebességem :lol:

Hátsó ablak

Mit mondjak magának? A film öreg és ez látszik is. Mindazonáltal engem annyira nem kapott el a modern hollywoodi filmművészet, ezért ez a része nem zavart. Amennyiben jó történettel van megtámogatva, nincs bajom a lassú, lineáris történetvezetésü filmekkel. Nagyobb baj, hogy a hosszú játékidő ellenére a film össze van csapva.

Az első harminc perc konkrétan arról szólt, hogy az ápolónő baljósan figyelmezteti, látni fog valamit. Közben Grace Kellyt csodálhatjuk, csak éppen semmit sem tesz hozzá a cselekményhez. Majd 80 percnyi felvezetés után egyszer csak vége a filmnek! Feleslegesen gyorsan, megmagyarázatlanul. A katarzis kiváltó érvnek – egy élő feleség hordaná a jegygyűrűt – pedig már az 50-es évek társadalmában is egészen nevetségesen kellett hatnia.

6,5/10

Köszönöm az ajánlást. Kezdtem a többi elmaradás pótlását is.

Egyéb megjegyzés:

Feministák ne nézzék meg :lol:

gunner

HozzászólásSzerző: gunner » 2014. november 6., csütörtök 15:22

Faust írta:Egy hét szünet?
Napasztmek... :'( Pont amikor én ajánlanék filmet :D

Victor

HozzászólásSzerző: Victor » 2014. november 6., csütörtök 15:06

Igen magyar felirat van hozzá, amúgy az utóbbi 3 film mind csak felirattal volt,
tudom, de azokhoz rögtön találtam. valaki megdob egy feliratos linkkel pü-ben?

Vissza: