Taktikai háború (Legyél Ancelotti)

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

Re: Taktikai háború (Legyél ...)

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2013. június 9., vasárnap 13:18

hát a xavi-bukfenc-iniesta trióban sincs kemény felépítésű játékos...

Idén meg is kapták a Seven Up-ot. Amikor meg jól ment nekik akkor a letámadásos focijukkal már az ellenfél térfelén labdát szereztek, aztán Busquetsnek csak annyi feladata volt, hogy odategye Xavinak meg Iniestának. Mi pedig nagyon remélem nem barca stílusú focit akarunk...

Khedira meg jó is volna ütközni, ha folyamatosan nem késne el, nem maradna le,vagy ha nem bolondítaná az ellenfél tizenhatosánál a védőket...

Mike
Kedvenc játékosaid: Guti, Özil, Ronaldo, Zidane, Varane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Colts

HozzászólásSzerző: Mike » 2013. június 9., vasárnap 13:12

hát a xavi-bukfenc-iniesta trióban sincs kemény felépítésű játékos...
de ha az kell akkor Khedira :mrgreen:
"Mesut Ozil is my successor. I have never seen such quality in a player. " -Zidane

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2013. június 9., vasárnap 13:10

-Gündogan--Verratti--Modric

Így leírva jól hangzik, de egyszerűen kell egy ütközni tudó, kemény felépítésű btb játékos. Ilyen kp-val nem fogunk egyetlen fejpárbajt sem megnyerni, és ha jön egy Lewa féle arc, csak lepattognának róla ezek a játékosok. Kellene Pogba, amikor volt a hír, hogy Varane tanácsolta neki, hogy jöjjön ide nagyon megörültem, de azóta sajnos semmi. :(

Egy Higu-Pogba cserénél pedig mennybe mennék az biztos.

Amúgy Vidal/Pogba közül elhozhatnánk valamelyiket, ha egy kicsit megerőltetnék magukat Perezék, mert rendszerint Marchisio mellett csak egyikük játszik, másik padozik...

MorataMartin
Kedvenc játékosaid: Morata, Zidane, Cristiano Ronaldo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: MorataMartin » 2013. június 9., vasárnap 12:42

Egy 25 fős keret, amit csak Real Madrid nevelések alkotnának: Kapusok: Casillas, Casilla, Diego Lopez. Védők: Carvajal, Filipe Luis, Casado, Nacho, Mateos, Llorente, Arbeloa, Torres. Középpályások: Granero, Parejo, Valero, Javi Garcia, Callejón, Jesé, Lucas, Juanfran Csatárok: Soldado, Negredo, Rodrigo, Morata, Mata, Eto'o.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2013. június 8., szombat 22:13

na akkor én is benyomok már egy ilyen kedvenc jövő évi csapatot
először is az lenne a cél, hogy váltsunk végre 4-3-3-ra, azt hiszem ezt nem kell részletezni, továbbá, hogy a padon olyan emberek üljenek, akik bármikor képesek beugrani a kezdőjátékosok helyére, és nem okoznak minőségbeli romlást, tehát egy erős 18 fős mag, a többit pedig ki lehet tölteni fiatalokkal, ifistákkal
-------------------------iker/lopez-------------------------
----------------varane--------------ramos----------------
---carvajal-----------------------------------marcelo-----
--------------------------verratti---------------------------
---------------pogba---------------modric-----------------
-----reus---------------benzema-----------------cr-------

pad: iker/lopez, pepe, coentrao, xabi, ???, özil, ???
a keret többi tagja: jesus, arbeloa, albiol, nacho, casemiro, jesé, morata

ez így egy 25 fős keret lenne, az egyik kérdőjel helyére egy olyan középpályás kellene aki tudja helyettesíteni vagy modricot,vagy pogbát, nem büdös neki a pad, de ugyanakkor mégis más típusú játékos, mint az előbbi kettő, talán most így hirtelen boatenget mondanám, ráadásul árban sem egy eget rengető a fickó
a másik kérdőjel meg egy csatár lenne egyértelműen benzema mögé, egy viszonylag öregebb arc, aki már tapasztaltabb, más játékstílusú, mint a francia, és a pad szintén nem gond neki, ide most nem tudnék embert mondani
persze ezt a pados dolgot nem kell szó szerint venni, mert annak kell kezdeni, aki jobb formában van, viszont a fenti kezdő lenne az alap

ehhez le kellene még koccolnia adánnak, khedirának, kakának, dimariának, callejonnak és higunak, belőlük szerintem jönne vagy 85-90 millió a kasszába
a kiadás része meg nem igazán belőhető a csatár hiánya miatt, szal ide nem mondok összeget

hát nagyjából ennyi
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Mike
Kedvenc játékosaid: Guti, Özil, Ronaldo, Zidane, Varane
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Colts

HozzászólásSzerző: Mike » 2013. június 8., szombat 15:18

Én arra gondoltam, h mivel a Carvajal-Marcelo szélsővédő páros elég jól meg tudja játszani a széleket, ezért felálhatnánk kimondott szélső nélkül is akár.

----Gündogan--Verratti--Modric----
------------------Özil------------------
---------Karim--------Ronaldo-------
"Mesut Ozil is my successor. I have never seen such quality in a player. " -Zidane

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. június 8., szombat 15:06

akkor már inkább megtartanám Callejónt, aztán játszhat csatárt is ha úgy adódik. úgyis érzi a beindulásokat, szélre technikailag kevés.
Nem,nem,akkor már inkább maradjon Morata.Callejonál azok a labdakezelési problemák engem aggasztanak... :roll:
Callejont be kellene vonni valami cserebizniszbe,vagy eladni,csak az a baj hogy szerencsétlen gyerek nem kell senkinek.Moratat meg opcioval,vagy kölcsön a bundásba,vagy britföldre valami középcsapatba...aztán ha jól megy neki,visszahozni.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

kodo

HozzászólásSzerző: kodo » 2013. június 7., péntek 22:27

kipriotis írta:kp: Alonos, Modric, Verratti, Gündogan, Özil, Isco, Jesé, CR
kevesen lennénk középen, mármint Alonso, Verratti, Gündögan figyelnének a védekezésre a keretből, de ha becsúszik egy sérülés netalán akkor máris gond van. Kondogbia-Casemiro vonalról egy kiegészítő embert hozhatnánk a padra.

Moratat eladnám, nem kölcsönbe hanem végleg egy esetleges visszavásárlási opcióval. mondjuk nem érzem benne azt, hogy bármikor elég lesz ide.
akkor már inkább megtartanám Callejónt, aztán játszhat csatárt is ha úgy adódik. úgyis érzi a beindulásokat, szélre technikailag kevés.

kipriotis
Kedvenc csapatod: Real Madrid CF

HozzászólásSzerző: kipriotis » 2013. június 7., péntek 22:08

egy ilyen kerettel én nagyon elégedett lennék:

kapusok: Casillas, D. López, Jesús
védők: Carvajal, Arbeloa, Varane, Pepe, Ramos, Albiol, Marcelo, Nacho
kp: Alonos, Modric, Verratti, Gündogan, Özil, Isco, Jesé, CR
támadók: Benzema, L. Suárez, Morata

mehet: Adán, F. Coentrao, Carvalho, Khedira, Kaká, Essien, DM, Callejón

ejj de jó lenne... B-)

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. június 6., csütörtök 21:02

Anthony írta:Az, hogy sok benne a baki lehet, hogy nem a tökéletes megfogalmazás.

Te másként gondolod, és ez teljesen rendben is van, de azért Michael Cox-nak lehet adni a szavára szerintem. Még akkor is, ha nagyon kedveli Özil játékát :)

Bocs,de pl az hogy a 4-3-3 alkalmasabb a poziciós játékra az kb olyan baki,mintha azt mondom hogy a barca védekezős bekkelős focival nyert az elmúlt években....vagyis pont hogy nem,hanem támadóval.
A 4-3-3 az pont nem poziciós játék,és a 4-2-3-1 pedig pont az.
de mindegy........azt gondol és mond mindenki amit akar.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

numberone1
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Ferencvaros

HozzászólásSzerző: numberone1 » 2013. június 6., csütörtök 15:29

Galacticos írta:
numberone1 írta:A Chelseanel kenyszer helyzetben volt Torres miatt.... ugy kellett kialakitani a taktikat, h a spanyol is bele ferjen + Drogba.
Szerintem tetszetos focit mutatott be a Chelsea akkoriban..... PL. a BL dontoben szerintem jobbak voltak a MU-nal.
a bl döntőben avram grant volt az edzőjük.

Egyebkent ezt mar nem eloszor nezem be, mindig a BL dontorol Ancelotti jut eszmbe.
mindegy a mutatott jatek az egesz pofas volt Ancelottinal.
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane

34. Liga, 13. BL :coffee:
Merci Zizou :salute: KAK :sziv:

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2013. június 6., csütörtök 15:23

numberone1 írta:A Chelseanel kenyszer helyzetben volt Torres miatt.... ugy kellett kialakitani a taktikat, h a spanyol is bele ferjen + Drogba.
Szerintem tetszetos focit mutatott be a Chelsea akkoriban..... PL. a BL dontoben szerintem jobbak voltak a MU-nal.
a bl döntőben avram grant volt az edzőjük.

numberone1
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Ferencvaros

HozzászólásSzerző: numberone1 » 2013. június 6., csütörtök 13:57

nmate írta: És attól még Jupp nem a 4-2-3-1-ben nyomatta? Abban bizonyított most, elég jól. Hasonló volt a BM taktikája is a miénkhez, nem kellett volna sokat baszakodnia a csapatszerkezettel.
Ancelotti meg lehet mindenhol mást játszat, de ki tudja, jó lenne-e az ő filozófiája, ha erre térne át.
a Milannal ket taktikat is kitalalt amibe posztokra igazolt....mondani sem kell, h mindketto bevalt.
A Chelseanel kenyszer helyzetben volt Torres miatt.... ugy kellett kialakitani a taktikat, h a spanyol is bele ferjen + Drogba.
PSG-ben alkotott szezonja inkabb a BL-ben merheto, ott egy uj szerkezetet epitett fel.
Egy a lenyeg, h volt ahol Carlo valasztotta a jatekosait a taktikajahoz, volt ahol a taktikat alakitotta ki a kerethez merten.
Az biztos, h van gogyija hozza.
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane

34. Liga, 13. BL :coffee:
Merci Zizou :salute: KAK :sziv:

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2013. június 6., csütörtök 12:56

Az, hogy sok benne a baki lehet, hogy nem a tökéletes megfogalmazás.

Te másként gondolod, és ez teljesen rendben is van, de azért Michael Cox-nak lehet adni a szavára szerintem. Még akkor is, ha nagyon kedveli Özil játékát :)

R.M.C.F
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. június 5., szerda 22:15

A 4-2-3-1-nél kiegyensúlyozottabb felállást nehéz elképzelni

„Falrengető taktikai áttörést nem lehet várni Brazíliától. Mióta a klubfutball háttérbe szorítja a válogatottakat, ez egyszerűen nem fér bele a megfelelő felkészülés hiánya miatt. Emiatt is tartom nagyra Bielsát, aki rezzenéstelen arccal megy szembe a világgal. A vébén sok hasonló stílusú meccsre lehet számítani: támadj a széleken, kontrolláld a pálya közepét, tartsd biztonságos magasságban a védelmi vonalat. Ez pedig gyakorlatilag a 4-2-3-1 munkaköri leírása. A formáció két dolog miatt jelent meg a futballban: a tízesek ellehetetlenítése, és a letámadás optimalizálása miatt. Igazság szerint ez utóbbi szempont volt a döntő eredetileg, később mégis inkább a másik faktor segített az elterjedésében.

A 4-2-3-1 szinte tökéletesen osztja el a játékosokat a pályán, egyensúlyban van a védekezés és a támadás, ráadásul nagyon flexibilis is. Ha az edző meg akarja szerezni a középpályát, elég az egyik szűrőt feljebb tolni, és máris 4-1-4-1. Ha teljesen beássa magát az ellenfél, húzd vissza a center mögötti irányítót, és ott a 4-3-3, ami alkalmasabb a pozíciós játékra. Ha a széleken akarunk területet nyitni, arra jó példa a Bayern: a két szélső védő fellépésével együtt Schweinsteiger szinte a védősorba lép vissza, technikailag 3-6-1-re alakítva a rendszert. Önmagában ez persze kevés, és öngyilkosság lenne, ha a rendszer nem párosulna magas fokú egyéni képzettséggel, ami lehetővé teszi a labdatartást, amivel leplezhetjük a gyenge pontokat. A stílust, a taktikai formációt és a játékosok szerepkörét csak együtt szabad vizsgálni. Mindenesetre a 4-2-3-1 inkább mérföldkő, mint tranzitállomás a futballban.

És a háromvédős rendszerek visszatérése?

„Az utóbbi években más-más okból és más céllal tért vissza a három védő Dél-Amerikában, a Barcelonánál vagy a Serie A-ban, de trendnek csak az utóbbit nevezném. A 3-5-2 legnagyobb hátránya egyébként nem hátul jelentkezik, hanem a támadóknál. Két középcsatárral játszani egyszerűen luxus.”
Nagyjából futottam csak át......tényleg kapkodva,kiemeltem amikkel nem tudok egyetérteni.

Letámadás optimalizálása.......erre még mindig a 4-3-3 a legjobb.
Nem flexibilis annyira mint pl az alul írt 3 védős rendszer,aminek pont az a lényege és a mikéntje,hogy védekezésben 5 védő,támadásban 3 védő van pozicióban,ez jelenleg a legjobban flexibilis rendszer.

A 4-3-3 rendszer nem alkalmasabb poziciós játékra jobban,pont hogy az elmozgó játékra alkalmasabb,a 4-2-3-1 a poziciós felállás egy centerrel,míg a 4-3-3 az 3 elmozgó támadóval nem poziciós játék.

stb........sok benne a baki......sajnos a többi részre nincs időm,de ez nem jó sehogy sem.

:( :(

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. június 5., szerda 21:59

Géci írta:Most elég nagy hülyeséget irtál le nem tudom, hogy tudod e!?
És attól még Jupp nem a 4-2-3-1-ben nyomatta? Abban bizonyított most, elég jól. Hasonló volt a BM taktikája is a miénkhez, nem kellett volna sokat baszakodnia a csapatszerkezettel.
Ancelotti meg lehet mindenhol mást játszat, de ki tudja, jó lenne-e az ő filozófiája, ha erre térne át.
R.M.C.F írta:A 4-2-3-1 et olvastam el és sok baki van benne.....én nem tudok egyetérteni ott sok dologgal.
Körvonalakban pl mivel?

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. június 5., szerda 21:54

mocsok írta:érdekes "interjú", remélem nem off itt.

http://nepstadion.blog.nepsport.hu/arch ... utballert/

A 4-2-3-1 et olvastam el és sok baki van benne.....én nem tudok egyetérteni ott sok dologgal.

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos

HozzászólásSzerző: Géci » 2013. június 4., kedd 20:12

nmate írta:Tényleg érdekes, igazából ezért lenne jó, ha jönne Jupp, könnyebben építkezne a keretből 4-2-3-1-re, mint Ancelotti a 4-3-3jára.
Most elég nagy hülyeséget irtál le nem tudom, hogy tudod e!?
Ancelotti konkrétan ahol edző volt szinte mindenhol más felállást tolt. Ha jól emlékszem kapásból Milánnál volt 4-1-3-2, 4-2-2-2, tudtommal a Chelsea 4-4-2 be lőtte a rekordszámú gólokat, PSG 4-3-3 meg 4-2-2-2. A lényeg, hogy bajnokságtól és kerettől függ, hogy mit játszat, de szerintem nálunk maradni fog a 4-2-3-1. Bár, ha lenne 1 Izom labdaszerzőnk nem tartom kizártnak a 4-1-3-2 felállást vagy a 4-1-4-1 sem :hmmm:

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2013. június 4., kedd 11:49

mocsok írta:érdekes "interjú", remélem nem off itt.
Tényleg érdekes, igazából ezért lenne jó, ha jönne Jupp, könnyebben építkezne a keretből 4-2-3-1-re, mint Ancelotti a 4-3-3jára.

Amúgy az Öziles beágyazott cikk is érdekes, van benne sok igazság, bár az, hogy kétlábas és csak azért nem használja a jobbot, mert nem szereti, az túlzás.

mocsok

HozzászólásSzerző: mocsok » 2013. június 4., kedd 11:25

érdekes "interjú", remélem nem off itt.

http://nepstadion.blog.nepsport.hu/arch ... utballert/

Vissza: