Aranylabda

Foci a Real Madridon túl...
mathers
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Ramos, Modric, Iniesta, Ronaldinho, Ronaldo, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Aranylabda - 2014

HozzászólásSzerző: mathers » 2014. december 4., csütörtök 13:29

Olvastam a nemzetisporton itt az aranylabdával kapcsolatos dolgokat na meg a hozzászólásokat. És rájöttem, hogy a nemzetisport szerkesztői és olvasói között semmi különbség nincs IQ tekintetében. :mrgreen: Tisztelet a kivételnek persze.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2014. december 4., csütörtök 13:18

Nem véletlen volt szorosabb az előző sem, mint amit vártunk. Idén is CR nyeri szerintem, de lesz felháborodás belőle, hogy nem annyira simán, mint ahogy kéne. Mert ahogy már volt róla szó, hogy igazság szerint a top 3ban sincs semmi helye Messi-nek. Erre meg az lesz, hogy csak pár %-kal előzi majd meg CR.
Mit számít az?Ha nyer,tök mindegy hogy 1%-al vagy 90-el...a győzelmet sem megmagyarázni,sem elvitatni nem lehet.Senki sem fogy arra emlékezni mennyivel nyert,csak arra hogy nyert.Attöl nem lesz az aranylabda aranyosabb,vagy nagyobb,vagy nehezebb...

Tata:Ez csak az argentin gógyi ismételten magasfokú megnyilvánulása volt,semmi több...

Enrique:Az oke,hogy futballal foglalkozó emberek döntenek,de koránt sem biztos hogy szakemberek...Ugyan is az istenhátamögötti fotelkapitányok,és megy II szintű csapatkapitányaik,nem biztos hogy értenek annyit,az meg biztos szinte,hogy nem figyelik annyira a sportágat,mint itt sokan...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2014. december 4., csütörtök 10:33

Így van...valahol érthető, hogy egy edző a saját gyerekére szavaz...na de azért síkhülyének se kellene lenni...A másik hogy ő konkrétan elmondta, történhet bármi egy komplett edzői csoport Messire szavaz...
Nem egy komlett edzői csoport, hanem ő. Meg van olyan elfogult edző, aki mindig CR-re szavaz, mert portugál kapitány. Nem azt mondta, hogy az a komplett edzői csoport mindig Messire szavaz, hanem vannak olyanok, mint ő, akik nem tudnak elvonatkoztatni attól, hogy egy játékos alájuk tartozik, egy nemzet, stb.

Úgy is tudni lehetett, hogy kire szavaz, és szerintem pont, hogy ez kevésbé hangzik jól Messi szempontjából. Ha azt mondja, hogy szerinte fasza idénye volt, meg jó teljesítményt nyújtott, ezért szavazott rá, az kevésbé lett volna égő Messinek, mint hogy csak azért kapod meg a szavazatomat, mert argentin vagy, szakmai szempontot nem tudok mondani.
Inkább röhögnétek rajta, mint hogy fel vagytok háborodva. :)
És sajnos ezt a mostani rendszert sem lehet szabályozni úgy, hogy igazságos, szimpátiától mentes, objektív vélemény legyen. Bent van az emberi tényező ugyanis.
Mivel emberek szavaznak, mindig is benne lesz, és mindig is benne volt.
A válogatottak szövetségi kapitányairól, a csapatkapitányokról, illetve egy mértékadó lap újságíróiról. Olyan emberek, akik a futballból élnek, ezzel foglalkoznak nap mint nap, testközelből látják a jelölteket. Ennél relevánsabb szavazóbrigádot hogyan lehetne összerakni?
Nem egy újság, hanem jó sok újság. :) Pl Nemzeti sport. :mrgreen:
Egyébként valóban nehéz papíron jobb szavazokat összeszedni, csak az a "baj", hogy amúgy ezek az emberek is hány meccset látnak? Hány mecsen látták Messit, CR-t, Neuert, Robbent meg a többi, egyáltalán szóba jöhető játékost? 10-20? És az már nem is rossz. Még azok, akik a foci világában dolgoznak, ők is jórészt látták a VB-meccseit, a nagyobb rangadókat meg a BL kieséses szakaszában pár meccset, meg pár összefoglalót. pl Messi lőtt egy mesterhármast a tavaszi klasszikon, egész jól játszott a vb csoportmeccsein, statisztika alapján meg a második legegeredményesebb játékos volt (ugye? :hmmm: ). Ez alapján nem férhet be a top 3-ba? Miért ne? Szerintem simán nyer CR, a többi helyen meg tökmindegy ki van.

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2014. december 4., csütörtök 9:53

Kerlon írta:
CS0ki írta:Szerintem meg nincs ezzel gond, Löw Neuer-re (vagy más német játékosra szavazott), a portugál edző meg CR, akkor is így tett volna, ha nem Ronaldonak lett volna a legjobb éve. Ezek szépen körbeszavaztak, aztán majd a többi, nem érintett edző, csapatkapitány meg majd eldönti.
Az oké, de nem kéne annyira hülyének lenni, hogy nyíltan elmondja, hogy ő leszarja ki, mit csinált, akkor is Messi.
Így van...valahol érthető, hogy egy edző a saját gyerekére szavaz...na de azért síkhülyének se kellene lenni...A másik hogy ő konkrétan elmondta, történhet bármi egy komplett edzői csoport Messire szavaz...Ő egy hatalmas báb. Komolyan én sajnálom, de úgy táncol ahogy fütyülnek neki.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2014. december 4., csütörtök 9:51

CS0ki írta:Szerintem meg nincs ezzel gond, Löw Neuer-re (vagy más német játékosra szavazott), a portugál edző meg CR, akkor is így tett volna, ha nem Ronaldonak lett volna a legjobb éve. Ezek szépen körbeszavaztak, aztán majd a többi, nem érintett edző, csapatkapitány meg majd eldönti.
Az oké, de nem kéne annyira hülyének lenni, hogy nyíltan elmondja, hogy ő leszarja ki, mit csinált, akkor is Messi.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2014. december 4., csütörtök 9:44

bírom ezt a Martinot...képes teljesen beégetni magát :lol:
Mondjuk ki őszintén...Messinek semmi keresnivalója nincs az első 3-ban...szerintem az első 5-ben sem. Nem érdekel az aranylabda, kapja meg nyugodtan ő...legalább majd támadják mindenhonnan és berottyanthat a gatyájába. Nagyon megnézném, hogy örülne amikor átveszi a bogyót.

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2014. december 4., csütörtök 9:27

A fórumon többször olvastam ezzel kapcsolatban az elmúlt néhány évben, és úgy látom, hogy nagy többség Messi aranylabdáiból legalább kettőt elismer. A '10-est szinte mindenki vitatja. Szerintem nem erről van szó, hogy Messi megérdemelt 'labdáit nem ismerik(/jük) el.
De látod, egy ilyen év után is agyba-főbe nyomatják Messit, holott egyértelműnek kellene lennie. Valószínű, és remélem, maga a szavazás az is lesz, de ami most előtte megy, az sokszor több, mint undorító.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

2024/25: Ide azt a hét kupát.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. december 4., csütörtök 9:18

Érdekes, mert amikor Messi produkált egy közel 100 gólos évet, akkor én akármekkora Realos is vagyok, bizony odaadtam volna neki rá a labdát, mert mire, ha erre nem? A sajnálatos, hogy a többségnek ez még mindig szimpátiaszavazás és nem akarnak/nem tudnak elvonatkoztatni a kiskedvencüktől.

Amikor nagyon szoros köztük, akkor természetesen már ottvan a szimpátia, hogy hazahúzzak, de az idei sztem nem ilyen, full egyértelmű CR.

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2014. december 4., csütörtök 9:05

Enrique írta:Ezt viszont nem lehet kiszűrni, ha emberekről beszélünk.
Akkor döntsenek statisztikák, algoritmusok?
Ilyet meg képtelenség találni, ami tényleg totál illeszkedik... Ha így csináljuk az algoritmust/statisztikai elemzést, akkor ez lesz felháborodva, ha úgy akkor meg a másik. Teljesen jót nem lehet találni szerintem.
És sajnos ezt a mostani rendszert sem lehet szabályozni úgy, hogy igazságos, szimpátiától mentes, objektív vélemény legyen. Bent van az emberi tényező ugyanis.
(Meg amúgy is, én úgy gondolom, hogy minden ember, ha az objektív nézőpontról, döntésről, véleményről beszél, akkor elkerülhetetlen, hogy egy kicsit se vigye bele a saját szubjektivitását, magába az objektív dologba. De ez csak egyéni meglátás.)
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

2024/25: Ide azt a hét kupát.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. december 4., csütörtök 9:02

Enrique írta:Ezt viszont nem lehet kiszűrni, ha emberekről beszélünk.
Régen is emberek döntöttek, mégsem volt ennyi idióta eredmény. Nem beszéltek ilyen nyíltan Fifa és Uefa vezetők egy-egy játékos ellen/mellett.
Mi az hogy odaadják a VB aranylabdát Messinek, majd jópár hónappal később azt mondja az egyik okos nagygóré, hogy hiba volt.
A másik kifigurázza a jelenkor egyik legjobbját...aztán nyomják a sódert, hogy de hát kérem szépen vb van, akkor vb aranyérmes nyerjen...és még lehetne sorolni reggelig.

Gusztustalan lett, függetlenül attól, hogy ki nyeri. Elérték azt - gondolom ez a cél - hogy bárki nyer, a világ másik fele dobálja a szart a másikra. Így beszédtéma, képben vannak, stb.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Enrique

HozzászólásSzerző: Enrique » 2014. december 4., csütörtök 8:57

Ezt viszont nem lehet kiszűrni, ha emberekről beszélünk.
'Aki látni szeretné a szivárványt, annak meg kell tanulnia szeretni az esőt.'

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. december 4., csütörtök 8:54

Enrique írta:Elhangzik sokszor, hogy a szavazók elfogultak, nem értenek hozzá, gyakorlatilag néha úgy állítjátok be őket, mintha szellemi fogyatékosok lennének, de ugye kikről is beszélünk? A válogatottak szövetségi kapitányairól, a csapatkapitányokról, illetve egy mértékadó lap újságíróiról. Olyan emberek, akik a futballból élnek, ezzel foglalkoznak nap mint nap, testközelből látják a jelölteket. Ennél relevánsabb szavazóbrigádot hogyan lehetne összerakni?
Egy dolog, hogy ért hozzá és tudja, hogy mi alapján kéne szavazni. Más dolog, hogy szarik az objektivitásra és arra szavaz, aki szimpatikus.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Enrique

HozzászólásSzerző: Enrique » 2014. december 4., csütörtök 8:45

Elhangzik sokszor, hogy a szavazók elfogultak, nem értenek hozzá, gyakorlatilag néha úgy állítjátok be őket, mintha szellemi fogyatékosok lennének, de ugye kikről is beszélünk? A válogatottak szövetségi kapitányairól, a csapatkapitányokról, illetve egy mértékadó lap újságíróiról. Olyan emberek, akik a futballból élnek, ezzel foglalkoznak nap mint nap, testközelből látják a jelölteket. Ennél relevánsabb szavazóbrigádot hogyan lehetne összerakni?
'Aki látni szeretné a szivárványt, annak meg kell tanulnia szeretni az esőt.'

CS0ki

HozzászólásSzerző: CS0ki » 2014. december 3., szerda 21:48

Szerintem meg nincs ezzel gond, Löw Neuer-re (vagy más német játékosra szavazott), a portugál edző meg CR, akkor is így tett volna, ha nem Ronaldonak lett volna a legjobb éve. Ezek szépen körbeszavaztak, aztán majd a többi, nem érintett edző, csapatkapitány meg majd eldönti.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2014. december 3., szerda 21:39

Nekem egy a bajom ezzel az aranylabda bohózattal, hogy az emberek nem értik, hogy az adott év legjobb játékosára kell szavazni, nem pedig szimpátia szavazást tartani. Nem az a kérdés ki a kedvenced, hanem, hogy ki volt a legjobb az elmúlt évben.

Mint azt a R24 által idézett úriember is példázza, ez nem mindenkinek egyértelmu. Innentöl pedig hiteltelen az egész.

Persze, ha Realos nyeri akkor örüljünk meg hurrá, hurá, amúgy én leszarom.

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2014. december 3., szerda 21:35

Realista24 írta:Tata Martino: "Messire szavaztam az Aranylabda szavazáson. Van egy csoport, köztünk, edzők közt, akik nem objektívek a témában. Ha Leo Messi jelölve van, azt akarom, hogy ő nyerje meg."
:lol: :lol:
Ez tökéletesen leírja az új rendszer óta levő Aranylabda színvonalát.. :coffee: Mindig mondom, UEFA év játékosa díj, ott van a tuti.. :D

PEEtör

HozzászólásSzerző: PEEtör » 2014. december 3., szerda 21:34

Azért ha Neuer megnyeri... :lol: Azt ne is említsem, hogy egy Casillas, Buffon vagy Kahn nem nyerte meg, de majd Neuer, mert dekázik 2 őt egy meccsen egy hátrapasszolt labdánál, a csatár orra előtt.
Suarez nagyon képzett,és a vérében van a kapu támadása,olyan akit ha megkötözöl,és elé tolsz egy kaput, akkor elkezd habzani a szája,és ha elvágod a kötelet akkor orra bukik,mert menne mint az állat a kapura. - R.M.C.F.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. december 3., szerda 21:07

De inkább mondja ki, minthogy mindenféle eddig nem létező, kitalált statokkal jöjjön. Ennyi, ő annyira szerelmes Leoba, hogy őt szavazza meg még legjobb afrikai játékosnak is.

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2014. december 3., szerda 21:05

Szerintem csak be akarta biztosítani a szöv.kap. posztját pár évre. :lol:
Nem illik.

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2014. december 3., szerda 21:05

Nem véletlen volt szorosabb az előző sem, mint amit vártunk. Idén is CR nyeri szerintem, de lesz felháborodás belőle, hogy nem annyira simán, mint ahogy kéne. Mert ahogy már volt róla szó, hogy igazság szerint a top 3ban sincs semmi helye Messi-nek. Erre meg az lesz, hogy csak pár %-kal előzi majd meg CR.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

Vissza: