Madridom Filmklub
- lordgabi
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Madridom Filmklub
Átnéztem a táblázatot, bepótoltam a hiányzó számokat.
Isti, ugye már jelezte a szitut...
Messideco és Soadroli, a saját ajánlásaitokat megnéztétek már? Pontszám?
Hamarosan jöhetnek majd ide vagy PÜ-ben a módosítások is, mindenkinek két lehetősége van, ha tehetitek a pótlásotok vége felé tegyétek, mindent bele!
Isti, ugye már jelezte a szitut...
Messideco és Soadroli, a saját ajánlásaitokat megnéztétek már? Pontszám?
Hamarosan jöhetnek majd ide vagy PÜ-ben a módosítások is, mindenkinek két lehetősége van, ha tehetitek a pótlásotok vége felé tegyétek, mindent bele!
Ex-szerkesztő.
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
2015. november 25.
- istimester
- rex madridistae
- Kedvenc játékosaid: Iván Helguera, Raúl
- Kedvenc csapatod: DAC
Helyes megállapítás, sajnos menthetetlenül beszippantott a corporate világ. Legalább lesz pénzem kurvázni, ha addig nem tesz tönkre a stressz . Mindenesetre az összes filmet megnézem a karácsonyi időszakban, 23-tól szabad vagyok. Addig a pillanatig viszont Richard Matheson méltán híres novellájának megfilmesített verzióját ajánlam megtekintésre. Bevallom lutri, hiszen én sem láttam még. A leírtak alapján ugyanakkor a könyvben is jelenlévő személyi drámára koncentrál, a Will Smith főszereplésével fémjelzett CGI-s cukikutyás fostengerrel ellentétben.Anyaka írta:de nem mondta melyiken.
The Last Man on Earth
http://www.imdb.com/title/tt0058700/
- Anyaka
- Kedvenc játékosaid: Raul
- Kedvenc csapatod: Hungary
Jelentem megjöttem, gép lecserélve. Film sehol?
Lesz még ajánlás? Istimester már hetekkel ezelőtt mondta, hogy hozza a filmeket vasárnap, de nem mondta melyiken.
Lesz még ajánlás? Istimester már hetekkel ezelőtt mondta, hogy hozza a filmeket vasárnap, de nem mondta melyiken.
- lordgabi
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Úgy látszik megírtam néhány napja a kommentet Remy filmjéről, de nem lett elküldve.
Az első fele valahogy jobban tetszett, olvasgattam utána néhány oldalon, szinte mindenhol kiemelik Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a kis csávóval lezavart "párbajt", nekem is tetszett ez a jelenet. A színészek jól össze lettek válogatva, a fényképezés is patent volt (Zsigmond Vilmos), nem hittem volna el, hogy 42 éves a film, ha nem látom előtte az évszámát... IMDb-n 7 pontot adtam rá, de itt 6,5/10 lesz, valahogy nem tudok rá egész pontszámot adni itt, a többi turnusbeli filmhez képest/viszonyítva. Korábban nem hallottam róla, köszi az ajánlást.
Az első fele valahogy jobban tetszett, olvasgattam utána néhány oldalon, szinte mindenhol kiemelik Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a kis csávóval lezavart "párbajt", nekem is tetszett ez a jelenet. A színészek jól össze lettek válogatva, a fényképezés is patent volt (Zsigmond Vilmos), nem hittem volna el, hogy 42 éves a film, ha nem látom előtte az évszámát... IMDb-n 7 pontot adtam rá, de itt 6,5/10 lesz, valahogy nem tudok rá egész pontszámot adni itt, a többi turnusbeli filmhez képest/viszonyítva. Korábban nem hallottam róla, köszi az ajánlást.
Ex-szerkesztő.
2015. november 25.
2015. november 25.
- francois
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma
most kivételesen én is csúszni fogok, biztos h nem tudom megnézni ma estik a hicskokkot'. elnézést.
- Santi
- Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
A bosszú asszonya (Chinjeolhan geumjassi) - 2005
Érdemes volt egy héten belül megnézni a trilógiát, mert így könnyebben és egyértelműen állíthatom, ez a leggyengébb a három közül (sztem).
Nem akartam összeveszni francoisval a múltkor, ezért bocsánat még1x, ha túlreagáltam, és végső soron egy dologban mégiscsak igaza volt, ez nem az én műfajom, de a bosszú ura nem volt olyan rossz azért, az oldboy pedig kifejezetten jó volt, ez viszont nagyon művi. Nekem kicsit olyan érzésem volt, hogy már annyira erőlteti Park Chan-wook ez a bosszú mizériát, hogy mégdrámaibb, mégművészibb, mégmélyebb, mégbosszúbb bosszú, hogy ő még egyszer megmutatja, persze ezúttal valamivel másabb lesz, máshonnan fogja meg a dolgot, máshova helyezi a hangsúlyt, de mintha rá akarna licitálni önmagára mindenáron és a végeredmény nekem kissé öncélú és erőltetett lett.
Technikailag ugyanolyan zseniális, mint a másik kettő - kalap le -, viszont tartalmilag sztem elmarad. Olyan fura érzésem van a megnézése után, egyszerre sok és kevés, máshogy nemtudom megfogalmazni.
5/10
Érdemes volt egy héten belül megnézni a trilógiát, mert így könnyebben és egyértelműen állíthatom, ez a leggyengébb a három közül (sztem).
Nem akartam összeveszni francoisval a múltkor, ezért bocsánat még1x, ha túlreagáltam, és végső soron egy dologban mégiscsak igaza volt, ez nem az én műfajom, de a bosszú ura nem volt olyan rossz azért, az oldboy pedig kifejezetten jó volt, ez viszont nagyon művi. Nekem kicsit olyan érzésem volt, hogy már annyira erőlteti Park Chan-wook ez a bosszú mizériát, hogy mégdrámaibb, mégművészibb, mégmélyebb, mégbosszúbb bosszú, hogy ő még egyszer megmutatja, persze ezúttal valamivel másabb lesz, máshonnan fogja meg a dolgot, máshova helyezi a hangsúlyt, de mintha rá akarna licitálni önmagára mindenáron és a végeredmény nekem kissé öncélú és erőltetett lett.
Technikailag ugyanolyan zseniális, mint a másik kettő - kalap le -, viszont tartalmilag sztem elmarad. Olyan fura érzésem van a megnézése után, egyszerre sok és kevés, máshogy nemtudom megfogalmazni.
5/10
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
A bosszú asszonya
Továbbra is betegek az ázsiaiak... De ez a film most viszonylag tetszett! A főszereplő nem volt idegesítő, a story jól haladt, és a hangulatra se lehetett panasz. A Kokuhakuval ellentétben itt végig lekötött a történet, és bár voltak morbid jelenetek, nem éreztem azt, hogy végig azzal akarnak odaszögezni a képernyő elé. Írni nem nagyon tudok mást, RR77 véleményén vagyok, így ez nálam is 7/10
Hitchcock
Anno vártam ezt a filmet, de végül nem néztem meg, pedig Anthony Hopkins átalakulása megért volna egy misét. Ő jó is volt, meg Mirren is, de maga a film egy kissé üresre sikeredett. Olyan tipikusan egyszernézős, akkor abban a pillanatban jó, de nem nézném meg újra, ráadásul elsőre sem üt akkorát, hogy beírjam a kedvencek közé. Azonban Hitchcock érdekes rendező volt, érdemes miatta megnézni, ráadásul a Psycho-ja is egy elég jóra sikerült alkotása, szóval nem bántam meg, hogy végül láttam. Ajánlásnak jó volt. 6/10
Továbbra is betegek az ázsiaiak... De ez a film most viszonylag tetszett! A főszereplő nem volt idegesítő, a story jól haladt, és a hangulatra se lehetett panasz. A Kokuhakuval ellentétben itt végig lekötött a történet, és bár voltak morbid jelenetek, nem éreztem azt, hogy végig azzal akarnak odaszögezni a képernyő elé. Írni nem nagyon tudok mást, RR77 véleményén vagyok, így ez nálam is 7/10
Hitchcock
Anno vártam ezt a filmet, de végül nem néztem meg, pedig Anthony Hopkins átalakulása megért volna egy misét. Ő jó is volt, meg Mirren is, de maga a film egy kissé üresre sikeredett. Olyan tipikusan egyszernézős, akkor abban a pillanatban jó, de nem nézném meg újra, ráadásul elsőre sem üt akkorát, hogy beírjam a kedvencek közé. Azonban Hitchcock érdekes rendező volt, érdemes miatta megnézni, ráadásul a Psycho-ja is egy elég jóra sikerült alkotása, szóval nem bántam meg, hogy végül láttam. Ajánlásnak jó volt. 6/10
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
- Anyaka
Deliverance
6|10
Tetszett a film első órája. Utána folyamatos romlás jött.
Megjelent pár könnyelmű megoldás a rendezőtől, és a forgatókönyvírótól, amik nem túl szerencsések. Majd pont egy óra játékidő után jött az első gyenge színészi megmozdulás is, aztán követte még egy, vagy kettő. Pedig egészen addig szinte tökéletes volt, el is vitte volna a filmet végig, ha tartja a színvonalat.
Maga a történet átlagos volt, láttunk már ilyet akciósabban, horrorosabban, vagy épp kamionnal, autóval.
Az operatőri munka volt még elég korrekt. Zsigmond Vilmos korrekt munkákkal rendelkezett. A szarvasvadász, és a Harmadik típusú találkozások is jól meg voltak komponálva.
Így összességében a film szerintem átlagosra sikeredett. Ha nem gyengülnek le a végére/felénél a dolgok, akkor bőven egy-másfél ponttal jobbat is kaphatna. Az ajánlás egyébként jó volt.
6|10
Tetszett a film első órája. Utána folyamatos romlás jött.
Megjelent pár könnyelmű megoldás a rendezőtől, és a forgatókönyvírótól, amik nem túl szerencsések. Majd pont egy óra játékidő után jött az első gyenge színészi megmozdulás is, aztán követte még egy, vagy kettő. Pedig egészen addig szinte tökéletes volt, el is vitte volna a filmet végig, ha tartja a színvonalat.
Maga a történet átlagos volt, láttunk már ilyet akciósabban, horrorosabban, vagy épp kamionnal, autóval.
Az operatőri munka volt még elég korrekt. Zsigmond Vilmos korrekt munkákkal rendelkezett. A szarvasvadász, és a Harmadik típusú találkozások is jól meg voltak komponálva.
Így összességében a film szerintem átlagosra sikeredett. Ha nem gyengülnek le a végére/felénél a dolgok, akkor bőven egy-másfél ponttal jobbat is kaphatna. Az ajánlás egyébként jó volt.
- Santi
Ami engem illett megnéztem az első két bosszúfilmet, holnap nemérek rá, hétfőn viszont megnézem a bosszú asszonyát és jövök majd az értékelésével, aztán egy kis csend lesz, mert a Hitchcock előtt is meg kellene nézni a Psycho-t.
- Anyaka
Hétfőtől nem vagyok. Gépet cserélek, és elviszik a régit, amíg az új nincs meg, addig talán cseregépet tudok szerezni. Remy filmjébe már belekezdtem. Azt holnapig leadom. Esetleg, ha tud valaki occó windows-t eredetit, szólhat. Egyetemisták előnyben.
Gondoltam szólok, hogy nyugalomra semmi ok, mindenki őrizze meg a pánikját.
Gondoltam szólok, hogy nyugalomra semmi ok, mindenki őrizze meg a pánikját.
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Gyilkos túra vs. Véres Valentin
A győztes pedig...
Gyilkos túra
Néhány éve láttam, és már akkor elkapott a film zseniális hangulata. Tipikus 70-es évek, kaland-thriller, nyers és stílusos tálalásban. A Jon Voight, Burt Reynolds, Ned Beatty hármas pedig parádés. Igazság szerint ezt már korábban is ajánlani akartam, de valahogy mindig elmaradt. Most viszont megérkezett, és remélem tetszeni fog a többségnek!
Nálam erős 8/10
A győztes pedig...
Gyilkos túra
Néhány éve láttam, és már akkor elkapott a film zseniális hangulata. Tipikus 70-es évek, kaland-thriller, nyers és stílusos tálalásban. A Jon Voight, Burt Reynolds, Ned Beatty hármas pedig parádés. Igazság szerint ezt már korábban is ajánlani akartam, de valahogy mindig elmaradt. Most viszont megérkezett, és remélem tetszeni fog a többségnek!
Nálam erős 8/10
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
- Remy
- Kapcsolat:
VEB filmjével jövök holnap éjfélig. A filmemet pedig hozom éjfélkor, csak még nem tudok dönteni. Mind a kettő ínyenceknek való, ráadásul nem is mai darabok (nem kell azért félni).
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
-
- Kedvenc csapatod: Arsenal
Hitchcock
Nem nézem újra, az idei évben láttam.
A film teljesen közepes. Nem emelkedik ki sem mint életrajzi, sem mint dráma,sem mint vígjáték (?). Hopkins mesterien hozza ezt a szerepet is, nem meglepően.
Hordoz pár érdekességet a film, különösen a filmtörténet egy-egy mozzanata tetszett, cenzorbizottság, stb. Érdekes volt az öreg szőkefétise, szinte mindig szöszi színésznőket válogatott a szerepre
Szerintem egy jobb rendezőnek kellett volna adni a filmet, próbál ez egyszerre dokumetalista és könnyed is lenni, de az eredmény egy teljesen közepes film, aminek pár év múlva maximum egy-két jelenetére fogunk emlékezni majd.
6/10
Nem nézem újra, az idei évben láttam.
A film teljesen közepes. Nem emelkedik ki sem mint életrajzi, sem mint dráma,sem mint vígjáték (?). Hopkins mesterien hozza ezt a szerepet is, nem meglepően.
Hordoz pár érdekességet a film, különösen a filmtörténet egy-egy mozzanata tetszett, cenzorbizottság, stb. Érdekes volt az öreg szőkefétise, szinte mindig szöszi színésznőket válogatott a szerepre
Szerintem egy jobb rendezőnek kellett volna adni a filmet, próbál ez egyszerre dokumetalista és könnyed is lenni, de az eredmény egy teljesen közepes film, aminek pár év múlva maximum egy-két jelenetére fogunk emlékezni majd.
6/10
"And my heart will leave you never."
- Santi
Cserbenhagyás (Reservation Road) - 2007
Remyt adom szinte egy az egyben, + ideidézném Anyaka egy gondolatát is:
4,5/10
Remyt adom szinte egy az egyben, + ideidézném Anyaka egy gondolatát is:
Ezenkívül magamtól annyit fűznék még hozzá, hogy főnixnek talán ez a leggyengébb filmje, amit eddig láttam. Véleményem szerint ráfáló lazán lejátszotta, pedig ő is max közepes volt és még nem is szívem csücske a pali. Ezenkívül a 90 perce ellenére is nagyon lassú és nyújtott volt annak tudatában, hogy nyilvánvaló volt mi fog következni és mit fognak lépni a szereplők, de annyira nyújtották, miközben a köztes időt nem töltötték ki kellően minőségi és releváns tartalommal, hogy untam. És még mínusz 0,5 pont az ajánlásért, láss túl főnixen is.Anyaka írta:Nagyon mesterségesen megvalósított volt ez az egész szituáció.
4,5/10
- lordgabi
Én már láttam elõtte többször is, nem kötelezõ, de biztosan felkelti majd az érdeklõdésedet, és bepótolod majd. Túl nagy spoilerveszély nincs szvsz, nyugodtan lenyomható nélküle is.
Ex-szerkesztő.
2015. november 25.
2015. november 25.
-
Nem föltétlenül, annyiban számít max., hogy esetleg jobban megérted a filmben a dolgokat. Vagyis szerintem inkább érdemes.
- Santi
Ehhez érdemes lenne előbb megnézni a Psycho-t vagy tökmind1? Olvastam, hogy arról szól, amikor a Psycho-t forgatják.Hitchcock
- lordgabi
2 napja megnéztem RR77 filmjét, nagyjából egyetértek az előttem szólókkal, utánaolvasgatok majd picit, megvárok még pár hozzászólást, és jön a pont is.
Ex-szerkesztő.
2015. november 25.
2015. november 25.
-
A Chaplinnél nem igazán született jobb a műfajban
- lordgabi
Ezt írtam röviden a Cserbenhagyásról, most újráztam, a régi oldalon is írtam róla néhány sort, akkor megjegyeztem az értékelésben, hogy picit túlértékeltem, maximálisan így volt, mert akkor egy kerek nyolcas volt (talán 8,5 is), most reálisan egy erős 7/10, köszi.lordgabi írta:Ezt már láttam évekkel ezelőtt, az HBO adta talán, ugyanekkor viselt hasonló szakállt Iker is, akkor nagyon hasonlított nálam a kettő.
Egyébként tényleg jó film, mindenképp újrázni fogom.
Bővebben nem nagyon tudok mit kiemelni, az első fele hatásosabb volt, ha mindenre emlékeztem volna belőle, akkor többet kap, de a végével nem voltam képben, azóta rengeteg jó/rossz filmet láttam már, volt, hogy ipari mennyiségben ment a dara, reálisan ennyit ért most nálam. A végén lehet emelkedik felet, ha pl. mathers ajánlása csökken, kihasználom majd az egyik módosítási lehetőséget a végén, az már most tuti.
RR77 ajánlása pedig eléggé ismert darab, új korában valahogy nem terveztem a megtekintését, most kötelező lesz, ezért a jó ajánlások közé sorolom, mivel nem láttam még ezelőtt, mint pár filmet már ebben a turnusban.
Ex-szerkesztő.
2015. november 25.
2015. november 25.