Na megvolt a
Hobbit. Tegnapelott ujraztam direkt az elso ket reszt hogy friss legyen. Tovabbra is az elso resz magasan a legjobb a harom kozul, az nagyon szuper volt, imadtam elsore is es tegnapelotti negyedszeri ujranezesnel is ugyanugy nagy elmeny volt. Siman kiemelkedik a harombol. (barcsak a ket folytatasnal is azon az uton maradtak volna
) Ez nem tudott lenyugozni, bar nem is jottem ki olyan csalodottan, keseru szajizzel mint a masodik resznel. Talan mar kicsit szamitottam is ra, kisebb volt az elvaras, vagy nemtudom. Jo volt, de kozel sem vilagklasszis vagy feledhetetlen. (Hozzatennem, hogy masodik nezesre a masodik resz is egy arnyalatnyival jobbnak tunt mint elsore a moziban, talan az eredeti hang miatt jobb volt a hatas.)
A kovetkezoben ugyan szerintem nem spoilerezek le semmi lenyegeset, de irok velemenyt a sztorirol is ugyhogy biztos ami biztos... Es ugye jobb minel kevesebbet tudni mielott megnezi az ember, szoval csak sajat felelossegre:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Erdekes hogy Bilbo itt is sajnalatosan keveset van vasznon, mint a masodik reszben. Talan meg Legolas es a tundelany szuperduo (akik a konyvben BENNE SINCSENEK!!! GG halivud, kell az ugrabugra cirkusz a nepnek...) is tobbet szerepel mint a kiszabott foszereplo. Legolas itt is terminatorba megy at, de kevesbe volt nevetseges mint a masodikban. (azert volt egy jelenet ahol a fejemet fogtam.) Taurieles szerelmi szalat tovabbra sem ertem minek kellett beletenni, de mindegy. A legnagyobb baj, hogy tulsagosan grandiozusra akartak csinalni: nagy, latvanyos, tobb, jobb es lehengerlobb legyen. Kozben elsikkadt az ami a konyvben a lenyeg volt, es tetszett. Akciofilmnek nem utolso, mert a csatajelenetek es az 1v1 fightok koreografiaja fasza, termeszetesen a latvany kivalo, a csekekmeny porgos, stb,.. De ez onmagaban nem elegendo hogy emlekezetes legyen.
Summazva a harom reszt, azt tudom mondani, hogy megerte a penzet a trilogia, de sajnos varakozason alul maradt, foleg az utan hogy az elso resz hova felrakta a lecet. A gyuruk ura harmasa osszessegeben siman jobb lett. A Hobbitnal szerintem kicsit elszabtak a sztori felosztasat a harom resz kozott. Az elso resz meg aranyosan a konyv kb egyharmadaig terjedt, de onnantol kezdve a konyv kozepet es az utolso harmadanak egy jo reszet is belezsufoltak a masodik filmbe. Igy a kedvenc reszeimet mint pl mirkwood nem lehetett rendesen kibontani, tobbek kozt azert is mert kellett a hely az idiota elfes es lovestorys reszeknek. A harmadik resz egy majdnem egybefuggo csatajelenet kissebb megszakitasokkal ahova amugy a konyv hatralevo par oldalan fennmarado sztorit is azert elmondjak ugy ahogy. Szamomra meglepo modon az egyetlen normalis adalekszalat Dol Guldurt is elinteztek nehany percben nagy sajnalatomra, pedig az a keves nagyon jo volt, birtam volna tobbet is belole.
Az
elso reszre ha jol emlekszek
9.5-et adtam, ezt tartom is. A
masodik reszre ujranezes utan sem tudok
7-nel tobbet adni sajnos, ezt mar nem emlekszek hanyasra pontoztam anno, de tul sok volt benne a felesleges hulyeseg es keves ido maradt a lenyegre. A
harmadik reszre igy frissen talan egy hajszal tobbet adnek ugyhogy legyen
7.5, de meg egyszer biztosan ujra fogom nezni... A
harom egyutt meg igy is kap egy
8-ast tolem, de itt hozza kell tenni hogy kicsit azert elfogult vagyok.