Fincher nálam +1-ről indul, maga film az alakítások és az atmoszférája miatt 8/10. Viszont logikailag nagyon durva és rossz hullámvasút, az első kb. 100 perc zseniális, a maradék kb. 40-re teljesen szétcsúszott nálam...
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Azon túltettem magam, hogy Amy minden idők legidiótább ötletét eszelte. Úgy öli meg a férjét, hogy közben eljátssza a halálát, holott amekkora energiákat és időt pazarolt dologra, addig legalább ötször végezhetett volna saját maga Nickkel. Akár balesetként feltüntetve.
Még azt is megemésztettem, hogy a kamuhalál után az égadta világon semmi elképzelése nem volt mihez kezdjen, csak elkezdte felemészteni a megspórolt pénzét, pár white trash figurával összehaverkodott, akik nagy meglepődésére kirabolták. Nagy ötlet...
Ami már tényleg zavart, az a Desi-szál. A kőgazdag, szűz Barney Stinson büszkén emlegeti milyen jó a biztonsági berendezése, hogy minden be van kamerázva, ide nem tévedhet be bűnöző. Ennek ellenére egy vadidegen simán kezébe veheti az egész rendszert irányító tabletet és bármilyen biztonsági intézkedés (jelszó, ujjlenyomat, arcfelismerés) nélkül ki-be kapcsolhatja bármelyik kamerát? Aztán nem tűnik fel senkinek, hogy az agyonkamerázott ház feléről nem készült videó az "erőszakolás" idején. Vagy pont letörlődtek azok a jelenetek? A fogvatartónak mi oka lett volna letörölni? Pont, hogy kiélvezné egy igazi perverz állat.
Aztán rátettek egy lapáttal: a kihallgatás. Ott van 20 FBI-os egy kis szobában, egyiknek sincs kérdése egy olyan nőhöz, aki tetőtöl-talpig csurom vérben érkezett meg a férjéhez kb. 1 hónap után. Illetve a helyi rendőrnő kérdezne, de ráhagyják a meg nem válaszolt kérdéseket. Még Nick is látja az egyértelműt (hogy került hozzá a tapétavágó), de ezt is, meg a másik ezernyi plothole-t megúszta Amy alibisztorija. Zseniális. Magát a gyilkosságot is simán lezárják, holott nem egy utolsó hajléktalannak vágta el a torkát, hanem egy gazdag (emiatt vélhetően befolyásos) emberét. Ennek pedig van marketingértéke, ha más miatt nem, már csak emiatt pörögne rajta a sajtó (hogyan történt, mi történt stb.).
Aztán Nick a házát nem poloskázta be, mert hát minek kellene, még a végén lebuktatná a szociopata nejét. Sőt vállalja a gyereket is, aki bizonyosan nem az övé. A befejezés egyébként pont olyan beteg volt, mint amilyennek egy ilyen filmnél kellene, de az a logikátlan út, amivel a konklúzióig jutottak...
A moziban láttam anno, kicsit keserű szájízzel, akkor nem pörgettem annyira az agyam rajta, gondoltam Fincher-film, ilyeneket nem hagynak megmagyarázatlanul. Újrázás után már úgy látom, hogy igen...
Egy újrázást megérhet, elsőre nekem sem jött be igazán.h3x0r írta:A Ponyvaregeny nalam 7/10