OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. december 16., kedd 14:42

Valóban, inkább kényelmi döntés. De mi van ha 6x12 órázol? Mondjuk 8-tól 8-ig
Akkor is marad idő vásárolni, a 0-24-es hipermarketek világában. De egyébként akkor bevásárol a család másik tagja. Az meg már igen extrém eset lenne, ha anyuka és apuka is heti hatszor 12-őt dolgoznának. Meg a heti munkaidő is szabályozva van, stb., ez összetettebb dolog.

A döntés hatására kíváncsi leszek.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2014. december 16., kedd 14:41

cart írta:Annyiból pozitív ez a döntés, hogy sokaknál vasárnapi program, hogy elmennek vásárolni, vagy a plázába nézelődni. Így akkor esetleg elmennek inkább kirándulni, vagy valami értelmeset csinálnak helyette. Másrészt meg aki boltban dolgozik, annak biztos jó, hogy van egy fix nap, amikor otthon lehet a családjával.
Nekem tobb olyan tavolibb ismerosom is van, akik suli mellett hetvegen csak azert dolgoznak, mert a szulok nem tudjak fizetni a teljes tanulmanyaikat, ok lehet nem orulnenek annyira a vasarnapi zarvatartasnak. :coffee:

BBCKPH

HozzászólásSzerző: BBCKPH » 2014. december 16., kedd 14:40

cart írta:Annyiból pozitív ez a döntés, hogy sokaknál vasárnapi program, hogy elmennek vásárolni, vagy a plázába nézelődni. Így akkor esetleg elmennek inkább kirándulni, vagy valami értelmeset csinálnak helyette.
hisz az állam dolga a polgároknak megmondani, hogy vasárnap plázázni megy, vagy kirándulni..

VanillaSky

HozzászólásSzerző: VanillaSky » 2014. december 16., kedd 14:39

Ha szabad, akkor egyertelmu a javaslat celja. Nem holmi idiota Kdnps vagyalom a szabad vasarnaprol, senkit nem erdekel ez. Hanem allami vdelem a hazai tulajdonu kisboltoknak. A gond csak az, hogy tizedannyi valasztekot biztosit 20%al dragabban. A masik baromsaguk meg a piac tobbi napon kiegyenlito hatasarol szinten igazi unortodox elgondolas. Remelem Matolcsy oktatni fogja a varban. Bar igaz ami igaz jol illeszkedik a munkajukba ez a javaslat, szefos kulonitmeny.

szerk: 6*12 papiron nem letezo fogalom, szoval nincs is!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára VanillaSky 2014. december 16., kedd 14:40-kor.

Zsombor

HozzászólásSzerző: Zsombor » 2014. december 16., kedd 14:36

Realista24 írta: Ezzel nem értek egyet, mert senki nem 6x24 órát dolgozik.
Valóban, inkább kényelmi döntés. De mi van ha 6x12 órázol? Mondjuk 8-tól 8-ig.
Amúgy nem kell ezzel egyet érteni, attól még ez a határozat ugyanúgy egy hatalmas nagy faszság és undorító.
A CBA sem lehet nyitva vasárnap...
Amúgy meg aki akar, el tud menni a többi hat napon vásárolni, nem hiszem, hogy lenne olyan akinek kizárólag a vasárnap lenne jó.

Annyiból pozitív ez a döntés, hogy sokaknál vasárnapi program, hogy elmennek vásárolni, vagy a plázába nézelődni. Így akkor esetleg elmennek inkább kirándulni, vagy valami értelmeset csinálnak helyette. Másrészt meg aki boltban dolgozik, annak biztos jó, hogy van egy fix nap, amikor otthon lehet a családjával.
:lol:
Ismerőseim, rokonaim köréből nem érint senkit ez a döntés, de ilyenkor nem tudom megőrizni a hidegvérem. Hát ki a ***** érdekel hogy otthon lehet a családjával egy vasárnapi napon, mikor veszélybe kerül a munkahelye, a megélhetősége? :| Hogy lehet ezt felhozni pro érvként, mikor több tízezren kerülnek utcára? :ozil:
Akiknél meg az a vasárnapi program, hogy rendszeresen plázáznak, gondolod, hogy egy ilyen döntés után inkább elmennek a Visegrádi-hegységbe túrázni?

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2014. december 16., kedd 14:30

Zsombor írta: Több tízezer ember lesz munkanélküli, látványosan nyomják a Coop-CBA vonalat, Tesco, Spar ellehetetlenítése a lényeg...
A CBA sem lehet nyitva vasárnap...
Amúgy meg aki akar, el tud menni a többi hat napon vásárolni, nem hiszem, hogy lenne olyan akinek kizárólag a vasárnap lenne jó.

Annyiból pozitív ez a döntés, hogy sokaknál vasárnapi program, hogy elmennek vásárolni, vagy a plázába nézelődni. Így akkor esetleg elmennek inkább kirándulni, vagy valami értelmeset csinálnak helyette. Másrészt meg aki boltban dolgozik, annak biztos jó, hogy van egy fix nap, amikor otthon lehet a családjával.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. december 16., kedd 14:22

VanillaSky írta:
Eredetileg nem 400m2 alattiakra akartak? Igy a Lazar testverek sem fognak oromkodni, mert a CBAk is nagyobbak 200nal szerintem. Masreszrol a tegnapi elkerulos tv javaslat modositas mokasabb volt.:) Egyebkent szabalykovetokent nem politizalnek, de mar a fonok is lazad a sajat szabalyrendszeruk ellen. A veg kezdete.:-P
Múltkor azt mondta mindenki Istije, hogy itt szabad a politika :mrgreen:

És igen, én is 400nm-ről tudtam.
Rengetegen mennek vasárnap vásárolni, azok mit csináljanak, akik 6 napot robotolnak, aztán vasárnap van csak lehetőségük megejteni a bevásárlást?
Ezzel nem értek egyet, mert senki nem 6x24 órát dolgozik.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

VanillaSky

HozzászólásSzerző: VanillaSky » 2014. december 16., kedd 14:20

Eredetileg nem 400m2 alattiakra akartak? Igy a Lazar testverek sem fognak oromkodni, mert a CBAk is nagyobbak 200nal szerintem. Masreszrol a tegnapi elkerulos tv javaslat modositas mokasabb volt.:) Egyebkent szabalykovetokent nem politizalnek, de mar a fonok is lazad a sajat szabalyrendszeruk ellen. A veg kezdete.:-P

Zsombor

HozzászólásSzerző: Zsombor » 2014. december 16., kedd 14:19

cart írta:Indok?
Több tízezer ember lesz munkanélküli, látványosan nyomják a Coop-CBA vonalat, Tesco, Spar ellehetetlenítése a lényeg. A kieső forgalom nem fog átvándorolni egyik napról a másikra, ez jelentős kiesés lesz, ami miatt gondolom az árak is emelkedni fognak.
Rengetegen mennek vasárnap vásárolni, azok mit csináljanak, akik 6 napot robotolnak, aztán vasárnap van csak lehetőségük megejteni a bevásárlást? Le vannak szarva. Igen, lesznek nyitva boltok, de közel sem az a választék van a "200 nm-nél kisebb" üzletekben, mint pl egy szupermarketekben.

De nem is tudom ezen mit kéne indokolni, kurvára egyértelmű az egész, már a 20-25 ezer ember utcára kerülése önmagában igazolja, hogy ez egy undorító, gerinctelen döntés.

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2014. december 16., kedd 14:14

Realista24 írta:Amúgy a Coop és CBA szerintem egyrészt over 200nm, másrészt csak családtag vagy tulajdonos lehet bent aznap.
A raktár is beleszámít vajon, vagy csak az üzlet helység? Mert akkor szerintem a java nincs meg 200 nm - a környékünkön legalábbis. A családtag/tulaj dolgot meg megoldják szerintem, max felvesznek valami távoli ági ismerőst is a boltba..

Arra amúgy tényleg nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a hiperek válasza erre.

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2014. december 16., kedd 14:09

Szánalmas, visszafelé haladás, mint szinte minden, amit ezek képviselnek.
hány ember lesz emiatt munkanélküli? :roll:
ki nem szarja le, a családnak meg a haveroknak kell a huszanhatezredik 90 csilliárdos nyaraló.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. december 16., kedd 14:09

Amúgy a Coop és CBA szerintem egyrészt over 200nm, másrészt csak családtag vagy tulajdonos lehet bent aznap.
Palesz megértette mire gondoltam...
Ezt írta elsőre is.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. december 16., kedd 14:08

Realista24 írta:
ól jár... ki? Az emberek biztosan nem.... hány ember lesz emiatt munkanélküli? :roll:
Leírta, hogy kik járnak jól, mit nem értesz rajta? :) Coop, CBA, fehérgallér...
Palesz megértette mire gondoltam...
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2014. december 16., kedd 14:07

most őszintén, nekik miért jó az ha zárva van vasárnap minden?
mondjuk a cikkből nem derült ki, hogy a bezárásokon felül kaphatnak-e pénzbírságot
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

palesz77

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2014. december 16., kedd 14:07

Remy írta:Jól jár... ki? Az emberek biztosan nem.... hány ember lesz emiatt munkanélküli? :roll:
Azoknak a boltoknak a tulajai, akik nyitva lehetnek.. Nem az átlagemberre gondoltam.. Az fel sem merült bennem, hogy ezzel mi pórnép olyan jól fogunk járni. De gondolom bennük se nagyon. Na mindegy, már meg se lepődök.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2014. december 16., kedd 14:06

ól jár... ki? Az emberek biztosan nem.... hány ember lesz emiatt munkanélküli? :roll:
Leírta, hogy kik járnak jól, mit nem értesz rajta? :) Coop, CBA, fehérgallér...
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. december 16., kedd 14:04

palesz77 írta: A Coopok és CBA-k területe általában hány nm-er? Van az 200? :hmmm: Mert ha nincs, akkor elég egyértelmű, hogy ezzel kik jártak jól. :roll: Kíváncsi vagyok TESCO és társai mit fognak lépni erre..
Jól jár... ki? Az emberek biztosan nem.... hány ember lesz emiatt munkanélküli? :roll:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

palesz77

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2014. december 16., kedd 14:01

h3x0r írta: Pont most olvasom, hogy a BL dontoben nekunk szurkoltal. :iszunk: Ezt eddig nem is tudtam. Csak igy tovabb. :happy:
Azért túlzásokba ne essünk, az inkább Atletico elleni drukkolás volt, mint Realért szorítás! :D Ha az Atletico nyomott volna, és ti bekkeltek szinte végig, akkor nekik drukkoltam volna.. :D
A Coopok és CBA-k területe általában hány nm-er? Van az 200? :hmmm: Mert ha nincs, akkor elég egyértelmű, hogy ezzel kik jártak jól. :roll: Kíváncsi vagyok TESCO és társai mit fognak lépni erre..

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2014. december 16., kedd 13:51

Indok?

Zsombor

HozzászólásSzerző: Zsombor » 2014. december 16., kedd 13:51

Vicc.

Vissza: