Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
András93
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: András93 » 2014. december 27., szombat 17:00

palesz77 írta:Na ezeket meg szintén láttam, és tetszettek is! Még a végén kiderül, hogy csomó ilyet láttam, csak nem tudtam róla.. :lol: A többit meg köszi, felírom őket. :)
Nézzél Bunuel, Bergman, Jancsó, Tarkovszkij, Fellini, Antonioni, Godard, Truffaut, Kuroszava filmeket és akkor majd visszatérünk erre. :mrgreen:

A legjobb magyar film pedig az Ötödik pecsét.

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. december 27., szombat 16:52

Ne már, ezért írtam hogy klasszikus értelemben (értsd: a sorozat szóról nem az jut eszébe az embernek, hogy a részeinek olyannyira nincs közük egymáshoz, hogy még a szereplők is eltérőek). És igazad van, az antológia a helyes szó.

András93

HozzászólásSzerző: András93 » 2014. december 27., szombat 16:47

tucsoki írta:*** Sorozatnak minősül, de klasszikus értelemben nem az. 2x3 részes, más történetekkel, más szereplőkkel, más alapszituációkkal. Dráma, horror, szatíra, humor, minden feltűnik benne, érdekes társadalmi helyzeteket, tanulságokat mutat be. Ebből kifolyólag ha pl. az első rész nem jött be, nyugodtan adjatok egy esélyt a másodiknak.
De, sorozat. Úgy hívják, hogy antológia. Klasszikusak pl. a Twilight Zone, The Outer Limits, Alfred Hitchcock Presents, Tales from the Crypt, stb. De az újak közül ilyen a True Detective, American Horror Story és a Fargo is.

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. december 27., szombat 16:43

Van köztük "nem amcsi" is bőven. Jó filmezést. :)

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2014. december 27., szombat 16:42

tucsoki írta:No offense, de így kezdtem, lehet csak számomra egyértelmű:
Ja, így már nekem is, de hirtelen valamiért az volt bennem, hogy nem amcsik közül ajánlasz ilyet. De hogy miért gondoltam ezt, azt nem tudom.. :fpalm: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2014. december 27., szombat 16:46-kor.

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. december 27., szombat 16:40

No offense, de így kezdtem, lehet csak számomra egyértelmű:
tucsoki írta:Nem vagyok szakértő, de ha olyan filmet szeretnél nézni ahol nem a végtelen számú töltény, autó robbanásán van a hangsúly, akkor itt van pár, pedig elég sok nem jut most eszembe. 1-2 akciósabb azért akad köztük.

palesz77

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2014. december 27., szombat 16:36

zalkrisz írta:Meg a 12 majom és Viharsziget is tudtommal amerika. Szerintem tucsoki csak felsorolt 1-2 olyan filmet, aminél nem a daráláson és látványon van a hangsúly. :)
Jaaa, akkor bocsi, félreértettem ezt. :) Csodálkoztam is kicsit megmondom őszintén.. :D
Anyaka írta:Egyébként ami még elfér:

Isten városa

De nem amerikaiak még bontás nélkül pár darab:

Összes Spencer & Hill film között
A bukás
Hajsza a győzelemért
Macska-jaj
B13
Pofa be!

Tőlünk:

Kontroll
A tanú
Macskafogó
Na ezeket meg szintén láttam, és tetszettek is! Még a végén kiderül, hogy csomó ilyet láttam, csak nem tudtam róla.. :lol: A többit meg köszi, felírom őket. :)

A hajsza a győzelemért az a Rush, vagy van más azonos című film is? Csak mert a Rush pl rohadtul bejött, de szerintem az amcsi.. :hmmm:

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2014. december 27., szombat 16:34

sentry írta:Gone girl-ről azért írtam mert szó volt róla éppen (és Fincher nagy kedvencem)
Mondjuk Fincher filmjei pont, hogy mind tipikus halivúdi film, szerintem az összes filmje volt moziban. Ettől függetlenül nekem is egyik kedvenc rendezőm.

Igazából azt nem értem, hogy miért baj az, hogy halivúdi a film. Lehet attól még az kurva jó, hogy mozisiker, rengeteg pénzt hoz a konyhára nem? Ha meg tényleg jó, akkor a többi kit érdekel?

Sunsky
Kedvenc játékosaid: Ibra, Modric, Isco, Neymar

HozzászólásSzerző: Sunsky » 2014. december 27., szombat 16:30

tucsoki írta:
palesz77 írta:Én amúgy eddig magyar filmeken kívül nem sok nem amcsit láttam szerintem, az Életrevalók és a Fegyvernepper nekem is megvolt az itteni listából - a 12 majom, a Se7en és a Viharsziget meg tervbe van régóta, de pl ezekről nem is tudtam, hogy nem amerikai filmek -, ezen kívül amiket láttam és valamiért tetszettek, az a Hős, a Snowpiercer, meg a 2 Raid film ami így hirtelen beugranak, és tudtommal nem amcsik. Na meg pár francia vígjátékot láttam még - Taxik, Louis de Funès filmek meg hasonlók -, de mint látható komolyabb filmet nemigen. Úgyhogy remélem jókat ajánlottatok! :D
A Se7en pl. pont amerikai film, de nem egy tipikus hollywoodi.
Meg a 12 majom és Viharsziget is tudtommal amerika. Szerintem tucsoki csak felsorolt 1-2 olyan filmet, aminél nem a daráláson és látványon van a hangsúly. :)

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. december 27., szombat 16:26

palesz77 írta:Én amúgy eddig magyar filmeken kívül nem sok nem amcsit láttam szerintem, az Életrevalók és a Fegyvernepper nekem is megvolt az itteni listából - a 12 majom, a Se7en és a Viharsziget meg tervbe van régóta, de pl ezekről nem is tudtam, hogy nem amerikai filmek -, ezen kívül amiket láttam és valamiért tetszettek, az a Hős, a Snowpiercer, meg a 2 Raid film ami így hirtelen beugranak, és tudtommal nem amcsik. Na meg pár francia vígjátékot láttam még - Taxik, Louis de Funès filmek meg hasonlók -, de mint látható komolyabb filmet nemigen. Úgyhogy remélem jókat ajánlottatok! :D
A Se7en pl. pont amerikai film, de nem egy tipikus hollywoodi.

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2014. december 27., szombat 16:22

Latinamerikai filmeket nehéz szétszedni, ahogy itt írjátok. Elég erőteljesen jelen vannak Hollywoodban, így nagy filmek között is akad spanyol.

Egyébként ami még elfér:

REC
Isten városa

De nem amerikaiak még bontás nélkül pár darab:

A lehetetlen
Árvaház
Összes Spencer & Hill film között
A bukás
Hajsza a győzelemért
Macska-jaj
Good Bye Lenin!
Napola
Halálos temetés
Láng és Citrom
B13
Nikita :mrgreen:
Felperzselt föld
A próféta
Halálos közellenség
Pofa be!
Maléna
Az élet szép
Kilencedik század

Tőlünk:

Kontroll
A tanú
Macskafogó
Tizedes meg a többiek

palesz77

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2014. december 27., szombat 16:19

tucsoki írta:...
Santi írta:...
danianevem írta:...
Na, köszi szépen srácok, így már lesz mit néznem januárban.. :D

Én amúgy eddig magyar filmeken kívül nem sok nem amcsit láttam szerintem, az Életrevalók és a Fegyvernepper nekem is megvolt az itteni listából - a 12 majom, a Se7en és a Viharsziget meg tervbe van régóta, de pl ezekről nem is tudtam, hogy nem amerikai filmek -, ezen kívül amiket láttam és valamiért tetszettek, az a Hős, a Snowpiercer, meg a 2 Raid film ami így hirtelen beugranak, és tudtommal nem amcsik. Na meg pár francia vígjátékot láttam még - Taxik, Louis de Funès filmek meg hasonlók -, de mint látható komolyabb filmet nemigen. Úgyhogy remélem jókat ajánlottatok! :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára palesz77 2014. december 27., szombat 16:22-kor.

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2014. december 27., szombat 15:55

palesz77 írta:Úgyhogy aki tényleg ott van a témában, az bedobhatna pár kategóriában néhány jobb nem hálivudi filmet.. :)
Nem vagyok szakértő, de ha olyan filmet szeretnél nézni ahol nem a végtelen számú töltény, autó robbanásán van a hangsúly, akkor itt van pár, pedig elég sok nem jut most eszembe. 1-2 akciósabb azért akad köztük.

A következő három nap, A kiállhatatlan, A hitetlen, A vizsga*, Ádám almái, Ébredések, Borotvaélen, Coherence, Devil (2013), Életrevalók, Fegyvernepper, Memento, Játsz/ma, Viharsziget, Se7en, 12 majom, Memento, Időbűnök**. Nem utolsó sorban ajánlom a Black Mirror-t*** is.

*két film is van, az egyik magyar, a másik angol thriller; én személy szerint mindkettőt ajánlom, annak ellenére, hogy nagyon nem kedvelem a magyar alkotásokat, de szerintem ez mindenkinek megérhet egy próbát

**ez pl. hatalmas felüdülés lehet a Predestination után

*** Sorozatnak minősül, de klasszikus értelemben nem az. 2x3 részes, más történetekkel, más szereplőkkel, más alapszituációkkal. Dráma, horror, szatíra, humor, minden feltűnik benne, érdekes társadalmi helyzeteket, tanulságokat mutat be. Ebből kifolyólag ha pl. az első rész nem jött be, nyugodtan adjatok egy esélyt a másodiknak.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2014. december 27., szombat 15:53

Taxidermiát senki ne felejtse el! Legjobb magyar film, amit valaha láttam. :salute:

Amúgy, ha japán, akkor az animéket bírom nagyon (nem sorozatok). Zseniális világot tudnak megteremteni. A rajzolás pedig iszonyú király. Ezekben magasan a legjobbak.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2014. december 27., szombat 15:52

Én írok nektek egy két jó példát nem amerikai filmre, de mivel én sem vagyok egy filmfaló gép (évente kb 40-50 filmet nézek meg, azt sztem átlagos), így télleg csak pár darabot írok.

ázsiai:
Oldboy
Kokuhaku
Kung fu Hustle

északi:
Adams æbler
Meg a Jagtent már írták, de itt még van mit nézni nekem is bőven, egykezem elég, hogy az északi filmeket megszámoljam, amiket láttam, pedig nagyon bejön a hangulatuk.

spanyolajkú:
Celda 211
Cidade de Deus
Mientras duermes

egyéb európai:
Das Leben der Anderen
Il grande silenzio
Intouchables

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2014. december 27., szombat 15:44

Nekem nincs időm megnézni napi 1-2 filmet mint pl Remynek
Az írásaidból pedig az jön le, hogy mindenkinél jobban vágod a témát, és ahhoz hogy az ember jártas legyen filmben zenében vagy akármiben, bizony végig kell rágnia magát sok darabon.
japánék legalább próbálnak egyedit, újat néha.
Ehhez csak annyit, lehet hogy újítnak, viszont sok filmben megvan a tipikus ázsiai már-már beteges ferdehajlam. Én személy szerint igencsak megcsömöröltem az ázsiai filmektől, az európai teljesen más, vagy a dél-amerikai, az tetszik. Ez a véleményem.

danianevem
Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff

HozzászólásSzerző: danianevem » 2014. december 27., szombat 15:44

palesz77 írta:Úgyhogy aki tényleg ott van a témában, az bedobhatna pár kategóriában néhány jobb nem hálivudi filmet.. :)
Azok közül, amik hirtelen beugrottak és komolyabb kulturális töltet is megjelenik:
Tavasz, Nyár, Ősz, Tél... és Tavasz (keleti filozófia), Nader és Simin (iráni dráma), 3 félnótás (indiai komédia), Oldboy (itt igazából csak a látvány nagyon sajátos a kulturális szempontból, egyébként szerintem alapmű az eredeti koreai), Szentjánosbogarak sírja (anime)

Ezeken felül, amelyekben nem kap különösebb szerepet a kulturális sajátosság:
Die Welle, A faun labirintusa, Szemekbe zárt titkok, Das Experiment, A belső tenger, Fejvadászok (2011), Születésnap (1998), A vadászat (2012), La Haime (1995)

Ezek közül már több lassan mainstreamnek számít, de hátha van közte új is. :)

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. december 27., szombat 15:40

hehe írta:mert ez formálja a világot, az emberek 90%-a azt eszi, amit kap, nem azt, amiért meg kéne harcolni, utána kéne menni.
Mondjuk érdemben annyit még hozzáfűznék én is, hogy ez a felháborodásotok megint túl szélsőséges. A hálivúdi filmek olyanok, mint egy jó csokis, krémes süti, sokat nem lehet belőle enni, nagy mennyiségben tönkretesz, viszont kurva jól tud esni pár falat, miután eszel egy ebédet.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2014. december 27., szombat 15:31

Sentry show on air :mrgreen:

Sunsky
Kedvenc játékosaid: Ibra, Modric, Isco, Neymar

HozzászólásSzerző: Sunsky » 2014. december 27., szombat 15:23

sentry írta:Pont az ilyen szarokért utáltam meg a fórumot. Baszódjak meg ha többet ideírok.
Márpedig az érveket általában valamivel bizonyítani kell, ezért ha annyira szidod az amerikai filmgyártást, akkor bizony illik felhozni egy két szép európai példát... És ne te húzd fel magad még ezek után, mert így kicsit hiteltelen.

Vissza: