Rendben a botrányokat megértem, ahogy írtam fentebb.
Ez az vezetőség biztosan nem lehet népszerű, hiszen olyan döntéseket hoztak, amelyekkel a klubbot súlytották. (Pl: transferban, vagy Neymaros ügy.)
DE
Hát vegyük: 2012: gólrekord abban a naptári évben, a kupa összejött, a bajnokság zsínórban negyedszerre!! már nem, mivel volt egy másik milliárdos csapat is. Bl elődöntő, de ott egyszerűen csak enm volt szerencséje a Barcanak. A Chelsea mákolt.Márpedig ezek alapján igenis rosszul teljesít a klub, ha az utolsó BL-győzelemtől számított korszakot vesszük.
2013: Bajnoki cím, bár vereségek a Realtól, és egy nagyon csúnya zakó a BL elődöntőben a Bayerntől, aztán megnyerték a spanyol szuperkupát is.
2014: nulla trófea, de spnyol kupadöntő, ahol kiélezett meccsen maradtak alul, és az utolsó fordulóig harcban voltak a bajnoki címért, ahol egy félidővel a zárás előtt még vezetett a csapat. (viszont a bajnokságban oda -vissza verték az év BL győztesét.)
Idén: még nem tudjuk.
Rossz igazolások: Igen volt olyan is, pl Alcantara vagy Fabregas elherdálása, bár sosem tudjuk meg, hogy a 2011-ben (azaz a mostani vezetőség által) igazolt Fabregas most mit nyújtana, ugyanis Barcasként tudása alatt játszott.
A Barca még mindig az elitben van, a legjobb 4-5 csapat között, és harcban is van a címekért, 1-2 jó igazolással, meg egy jó edzővel, plusz egy pici szerencsével újra nyerhetnének mindent. (Más kérdés, hogy nem igazolhatnak, ezért valóban mennie kell a vezetőségnek, de más komolyabb okot nem látok, hogy így hirtelen kitörjön a hiszti, a transferbant valószínűsíteni lehetett már fél éve..)
Szóval rossz volt ez az elmúlt 3 év? Nagyon? Ugyanmár, nem egy rossz eredménysor ez, max hiányzik belőle a BL győzelem, de egy jó nyár, és egy kis szerencsével összejöhetne az is. Nincs ettől olyan távol a katalán klub.
2009-ben a világ leggazdagabb csapata a Real Madrid volt, amely sorra nyelte hol a 4-0ás hol a 6-2es zakókat. És közben meg a legjobb nyolcig sem tudott eljutni Európában, meg úgy egyáltalán bármilyen trófeáért harcba szállni.
Naabból a csapatból mára már alig vannak (mennyien maradtak, 3-an, 4-en?? )
Na az krízis, az válság, ott helye volt a nagy hisztinek szerintem.
Ja és a fentiekhez vegyünk más csapatokat is.
A Barcahoz hasonló eredményei kb 3-4 csapatnak vannak akkor is ha 2011 óta számolunk.. (értem ezalatt a BL és a Bajnoki szereplés kombinációját.)