Mozi, filmek
- lordgabi
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Mozi, filmek
A hetedik kontinens (Der siebente Kontinent, 1989) - Haneke első filmje, na ez a kemény, nem a kád széle.
Rengeteget lehetne írni, beszélni róla, már az elején észrevettem, hogy nem egy szokványos filmmel lesz dolgom.
Eddig csak a Funny Games U.S. (2007) c. filmet láttam a rendezőtől, az nem volt több egy közepes filmtől, legalábbis filmélményben, a filmklubnak köszönhetően találkoztam vele, sima ötös.
Elnézést, A fehér szalag (2009) volt az első, sonic hozta a klubba, ha jól látom nyolc ponton áll az IMDb-n nálam, elég rég volt már, amikor megnéztem, mindenképp újráznom kell.
Visszatérve az eredeti filmre, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a közepénél már nem sok kellett a depresszió közeli állapothoz, amikor elkezdődött a rombolás, már kezdtem sejteni, hogy mi jön, a pénzszabdalásnál csúcsosodott ki véglegesen a dolog.
Az elejétől kezdve főszerepet kapott az összes tárgy, ami ott volt a házban, három évet ölel fel az egész, azok a reggelek...az ábrázolásmód végig - fantasztikus.
A színészeket nem sokat mutatják a kislány kivételével, eredeti zene sincs, csak ami a rádióban/tévében szól, esetleg a fejekben(?), amikor a roncstelepen vannak - a kislány és a hajó.
Először arra gondoltam, amikor ment a felmondás és vette a szerszámokat, közben a feleség az ételeket, hogy bekattantak, bebugóznak a házba, és ott élnek tovább. Amikor kezdte szabdalni a szekrény, még akkor is reménykedtem, hogy az ablakokat szegeli majd be, és lesz egy külön kis világuk, amíg valaki hiányolni nem kezdi őket...de hoppá, sehol egy szög. Oké picit túloztam most lehet, de nem számítottam ilyen keménységre az elején.
Nyers, brutális, hatásos ábrázolás végig.
Amikor megszólalt a Power of Love, ami az egyik kedvenc dalom, akkor eldőlt minden a pozitívum felé.
A közepénél az anyagtépésnél már nem nagyon bírtam nézni, de így voltak azok a jelenetek jók - elnyújtva, hadd érezze át a néző.
Nem fakadtam ki teljesen, mert akkor minden egyes percére kitértem volna, zseni ez az osztrák rendező, ez már tény.
Régóta rám vár a Szerelem c. alkotása, hasonló filmeknél szerintem szétkapcsolok idegileg a felénél, és a végén lesz egy jóindulatú négyes-ötös, de ehhez nem sok hasonló van, 8,5/10.
Utánaolvasgattam, egy osztrák újságcikkben találkozott az eredeti történettel a rendező.
Egykor megpróbáltam lefeküdni fél óra után, nem akartam ismét zombi lenni napközben, nem nagyon ment, érdemes volt visszakapcsolni...és már mióta befejeztem.
A kritika megjelenésekor találkoztam először a filmmel, azóta váratott magára a megnézése, nem egy könnyű, délutáni darab - mindenkinek, de (jobban átgondolva) inkább főleg ínyenceknek ajánlom.
Rengeteget lehetne írni, beszélni róla, már az elején észrevettem, hogy nem egy szokványos filmmel lesz dolgom.
Eddig csak a Funny Games U.S. (2007) c. filmet láttam a rendezőtől, az nem volt több egy közepes filmtől, legalábbis filmélményben, a filmklubnak köszönhetően találkoztam vele, sima ötös.
Elnézést, A fehér szalag (2009) volt az első, sonic hozta a klubba, ha jól látom nyolc ponton áll az IMDb-n nálam, elég rég volt már, amikor megnéztem, mindenképp újráznom kell.
Visszatérve az eredeti filmre, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a közepénél már nem sok kellett a depresszió közeli állapothoz, amikor elkezdődött a rombolás, már kezdtem sejteni, hogy mi jön, a pénzszabdalásnál csúcsosodott ki véglegesen a dolog.
Az elejétől kezdve főszerepet kapott az összes tárgy, ami ott volt a házban, három évet ölel fel az egész, azok a reggelek...az ábrázolásmód végig - fantasztikus.
A színészeket nem sokat mutatják a kislány kivételével, eredeti zene sincs, csak ami a rádióban/tévében szól, esetleg a fejekben(?), amikor a roncstelepen vannak - a kislány és a hajó.
Először arra gondoltam, amikor ment a felmondás és vette a szerszámokat, közben a feleség az ételeket, hogy bekattantak, bebugóznak a házba, és ott élnek tovább. Amikor kezdte szabdalni a szekrény, még akkor is reménykedtem, hogy az ablakokat szegeli majd be, és lesz egy külön kis világuk, amíg valaki hiányolni nem kezdi őket...de hoppá, sehol egy szög. Oké picit túloztam most lehet, de nem számítottam ilyen keménységre az elején.
Nyers, brutális, hatásos ábrázolás végig.
Amikor megszólalt a Power of Love, ami az egyik kedvenc dalom, akkor eldőlt minden a pozitívum felé.
A közepénél az anyagtépésnél már nem nagyon bírtam nézni, de így voltak azok a jelenetek jók - elnyújtva, hadd érezze át a néző.
Nem fakadtam ki teljesen, mert akkor minden egyes percére kitértem volna, zseni ez az osztrák rendező, ez már tény.
Régóta rám vár a Szerelem c. alkotása, hasonló filmeknél szerintem szétkapcsolok idegileg a felénél, és a végén lesz egy jóindulatú négyes-ötös, de ehhez nem sok hasonló van, 8,5/10.
Utánaolvasgattam, egy osztrák újságcikkben találkozott az eredeti történettel a rendező.
Egykor megpróbáltam lefeküdni fél óra után, nem akartam ismét zombi lenni napközben, nem nagyon ment, érdemes volt visszakapcsolni...és már mióta befejeztem.
A kritika megjelenésekor találkoztam először a filmmel, azóta váratott magára a megnézése, nem egy könnyű, délutáni darab - mindenkinek, de (jobban átgondolva) inkább főleg ínyenceknek ajánlom.
Ex-szerkesztő.
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Gyakran fogalmazol meg negatív kritikát, de mindegy is szar poén volt, felecsdel.
que?nmate írta:Átmész SentrybeRealista24 írta:The Rover,
te jó ég, ez mekkora egy rakás kula volt
Ó hogy ez már beszerezhető? Megvan a jövő heti egyik programom.danianevem írta:Leviatán (Leviathan)
Igazi orosz dráma, szolid szimbolizmussal és igen komoly politikai kritikával. Egy kis ember harca a rendszerrel. Zseniális. 10/10
Birdmant látta valaki? Vélemény?
Shutter, remélem nézed most a TV2t
-
- Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
- Kedvenc csapatod: los blancos.
ty ty
- danianevem
- Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
- Kedvenc csapatod: Barcelona
Én itt szoktam megnézni.csabi* írta:biztos vótmá, de a dvd megjelenések időpontjait hol tudom megnézni?
-
- Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
- Kedvenc csapatod: los blancos.
biztos vótmá, de a dvd megjelenések időpontjait hol tudom megnézni?
-
- Kedvenc csapatod: Arsenal
Március a magyar dvd megjelenés időpontja állítólag, szóval a magra nem kerül fel korábban.
Valószínűleg születnek jobb minőségű, de még mindig kamerás változatok.
Valószínűleg születnek jobb minőségű, de még mindig kamerás változatok.
"And my heart will leave you never."
- sanko.
- Kedvenc játékosaid: Varane, Benzema
Létezik már valahol az Interstellar jó minőségben, hunsub vagy hundub? se pretoranson se ncoreon...
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Tudom te pöts De most köcsög voltam és nem raktam smile-t :Đnmate írta:Csak poén volt Vagyis, akart lenni ezek szerint.
Persze, biztos van akinek tetszik. Nekem nagyon nem.Faust betolta a klubba, nálunk így nézett ki a pontozása, am sztem nem olyan rossz az, mint ahogy lejön az írásodból.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Santi
- Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
Faust betolta a klubba, nálunk így nézett ki a pontozása, am sztem nem olyan rossz az, mint ahogy lejön az írásodból.
- nmate
Csak poén volt Vagyis, akart lenni ezek szerint.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Most ezt úgy írod, mintha egy mindenki által 10/10-re osztályzott filmet húztam volna le. Direkt megnéztem imdb-n, hogy már megint én vagyok ekkora gyökér, aztán látom, hogy 6,5, illetve máshol sem áll túl fényesen.nmate írta:Átmész SentrybeRealista24 írta:The Rover,
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- nmate
Átmész SentrybeRealista24 írta:The Rover,
- El Tigre
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
A Leviatán tényleg kiváló film. Akár kis hazánkban is játszódhatna ...
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
The Rover,
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- danianevem
- Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
- Kedvenc csapatod: Barcelona
Pár rövid kritika a nem hollywoodi Oscar-jelöltekről:
Két nap, egy éjszaka (Deux jours, une nuit)
Mit válasszunk: 1000 euró prémiumot vagy a munkatársunkat? Elképesztően realista francia dráma, egy olyan konfliktusról, amelyhez hasonló előfordulhat a legtöbb munkahelyen. Cotillard megérdemelten kapta a jelölést, remélhetőleg a díjat is bezsebeli. 7.5/10
Ida
Lengyel fekete-fehér dráma egy leendő nővérről és a világi életet elő nagynénjéről. Kicsit egyedi megközelítésű coming-of-age sztori, de a történelmi/vallási szálat már évekkel ezelőtt sokkal jobban megoldották egy másik filmben, a Mindenki vilángol-ban. 7/10
Mandarinok (Mandariinid)
Észt dráma emberségről az embertelenségben. Roppant letisztult és egyszerű nyelvezetű, de hihetetlen komoly morális kérdéseket felvető film. 8.5/10
Leviatán (Leviathan)
Igazi orosz dráma, szolid szimbolizmussal és igen komoly politikai kritikával. Egy kis ember harca a rendszerrel. Zseniális. 10/10
Két nap, egy éjszaka (Deux jours, une nuit)
Mit válasszunk: 1000 euró prémiumot vagy a munkatársunkat? Elképesztően realista francia dráma, egy olyan konfliktusról, amelyhez hasonló előfordulhat a legtöbb munkahelyen. Cotillard megérdemelten kapta a jelölést, remélhetőleg a díjat is bezsebeli. 7.5/10
Ida
Lengyel fekete-fehér dráma egy leendő nővérről és a világi életet elő nagynénjéről. Kicsit egyedi megközelítésű coming-of-age sztori, de a történelmi/vallási szálat már évekkel ezelőtt sokkal jobban megoldották egy másik filmben, a Mindenki vilángol-ban. 7/10
Mandarinok (Mandariinid)
Észt dráma emberségről az embertelenségben. Roppant letisztult és egyszerű nyelvezetű, de hihetetlen komoly morális kérdéseket felvető film. 8.5/10
Leviatán (Leviathan)
John Wick
Voltak benne jó részek, kellően gyoprsan megtörténtek a dolgok, nem húzták el az elejét, az biztos. Tetszett a durvasága (fejlövés hegyek), de azért jobbat is el tudtam volna képzelni. Péntek estére egynek nem volt rossz.
Voltak benne jó részek, kellően gyoprsan megtörténtek a dolgok, nem húzták el az elejét, az biztos. Tetszett a durvasága (fejlövés hegyek), de azért jobbat is el tudtam volna képzelni. Péntek estére egynek nem volt rossz.
Megnéztük mi is, és most megpróbálom magam nem túl obszcénul kifejezni, de botrányosan sz@r volt....mathers írta:Elrabolva 3: Nem volt ez rossz. Kis esti kikapcsolódásnak tökéletesen megfelel. Jobb lett, mint a második része. 6/10
- mathers
- Kedvenc játékosaid: Cristiano, Ramos, Modric, Iniesta, Ronaldinho, Ronaldo, Zidane
Elrabolva 3: Nem volt ez rossz. Kis esti kikapcsolódásnak tökéletesen megfelel. Jobb lett, mint a második része. 6/10
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A lánya terhes ugye. Akkor a következő részbe a gyereket rabolják el.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A lánya terhes ugye. Akkor a következő részbe a gyereket rabolják el.