HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. január 25., vasárnap 21:51
CR topikjában felmerülő téma kicsit elgondolkodtatott.
Nézzük mi van most:
védelem
Modric-Kroos-James/Isco
Bale-Benz-CR
Ezen én nyáron változtatnék. Legfőképp azért, mert szerintem jobban fekszik a csapatnak a 442, viszont ekkor Bale a középpályára szorul. Amit úgy néz ki Carlo nem akar, szerintem Balenek sem fekszik, így marad a 433.
Első dolog: Jamest letenném padra, akármennyire 80 milliós. Isco elől ne vegye el a helyet. Majd ha a spanyol gyengébben muzsikál, mehet helyére a kolumbiai.
Második: Ha Baleért tényleg beajánlja a MU azt a 100 körüli összeget, őt nem bánnám eladni. Gondolkodás nélkül. Vagy Benzema távozása lenne a másik megoldás. Ugyanis egy esetleges 442 miatt az első hármas sérül. És egyik sem fogja a padot elviselni (egyébként Hamesz sem, szóval két év múlva lehet lelépne, persze ha mindez megvalósulna, de ugye közel sem vagyok edző, valamint szakértelmem, és a belelátásom sem közelítheti meg Carloét. Szóval ez csak úgy a fotelból, itthonról, egy laikus véleménye.)
Harmadik: Máris kitermeltük a pénzt Pogbára. Túl mainstream meg minden, ez igaz, de nem tudnék más nevet mondani középre. Lehet hogy Reus köt ki itt, és nem a francia, de fogalmam sincs, hogy teljesítene a középpálya szélén. Valószínű neki is jobban feküdne a 433, de a véleményem, hogy a csapatnak nem.
Szóval lenne egy ilyen:
Casillas/De Gea
Carvajal-Ramos-Varane-Marcelo
Pogba-Kroos-Modric-Isco
Benz/Bale-CR
megj.: támadásban szerintem Isconak fel kellene lépnie a támadók és a kp sor közé, védekezésben meg visszazárni balra.
Vagy, ha nem jön Pogba:
Védelem
Modric-Kroos-Isco
Reus-Benz-CR
Véleményem szerint a Modric,Kroos,Isco,CR négyest nem szabad bántani. Most még nem. 2-3 év múlva Modric kiöregszik, majd akkor. Valami egész nagy teljesítménybeli csökkenésnek kell lenni ahhoz, hogy őket megérje kivenni.
Emiatt, ha változást akarunk a nyáron, akkor Bale, vagy Benzema távozik. 442vel szerintem jobban járnánk/többet nyernénk, mint a Bale-Reus cserével. Vagy el tudjátok képzelni, hogy Benz távozik és Reus tölti be a helyét? Vagy, hogy Reus középpályán játsszon, nagyobb mennyiségű védekező feladattal is?
Szerintem Balet egy ilyen összegű ajánlat esetén lehet pótolni, talán még jobban is járnánk a fentebb említett variációkkal. Reus jobban beleillik a stílusba, mint a walesi. Pogba pedig a középpályának adná meg a jelenleg hiányzó stabilitást. De a kettő együtt nem lehet.. Nincs hely. Max Isco kárára. Döntse el ki-ki maga, hogy megérné-e. Én nem bsznék ki vele.
Padon így lehetne egy Jesé, James, Lucas Silva (amennyiben beválik a brazil) hármas, plusz a védők. Ide talán hoznék még egy kimondott csatárt Benz mögé.
Oké.
Nézzük azt, hogy eladjuk CR-t. Kapunk érte 150-et. Mondjuk. Megvehetünk belőle egy csomó másik embert, jó pénzügyi befektetés.. stb.stb. Megvehetjük belőle Pogbát, Reust, és még maradna 50 kb. Nem tudom ki még a fórumozók álma. Kit vegyünk még meg?
Na de mindek?
CR helyett egy darab embert tudunk úgy megvenni, hogy be is tesszük a helyére.
Melyik felállás tudná őt pótolni?
Modric-Kroos-Isco
Reus-Benz-Bale
Pogba-Modric-Kroos-Isco
Benz-Bale
Vagy forgassuk fel jobban, és küldjük el Benzt, és hozzuk helyette még Reust?
Vagy hozzunk valaki mást?
Vagy vegyünk egyszerre 4 kezdő szintű játékost a középpályától felfele, és legyen nagy a feszültség a játékpercek miatt?
Milyen megoldás lenne esetleg?
Tegye fel a kezét, aki szerint ezek bármelyikével is előrébb lennénk!
Arról nem is beszélve, hogy mekkorát erősödne vele egy konkurencia.
Egyszerűen hiányozna onnan előröl már csak a megjelenése is, a személye.
Természetesen előbb-utóbb pótolni kell őt is. De azt a 150 milliót nem nagyon lehet úgy felhasználni, hogy a csapat ne érezze meg a hiányát.
Volt idő, amikor olyan csapat volt mögötte, hogy azt a 150 milliót talán be lehetett volna fektetni 4-5 játékosba. Lehet, hogy vesztettünk volna egy nagyszerű játékost, de annyira nem volt jó a csapat többi része, hogy az a 4-5 játékos előrelépés lehetett volna.
Jelenleg ez közel sem áll fent. Azt a 150 milliót most csak egy emberbe lehet belefektetni, de bárkit hoznánk, visszalépés lenne. Többet ér, ha 2-3-4 évig még csapatunkban tudhatjuk.
Ez az én szerény véleményem. Laikusként.