Elektronika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

Re: Elektronika

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2015. január 27., kedd 13:42

Ha szét tudod szedni a gépedet (hűtő levételig), akkor fel tudod kenni.
De a pár száz forintos pasztával nem leszel előrébb, olyan 1500-2000 körül kapsz normálisabbakat. MX-4 például egész jó, csak ne a 20 grammosat nézd, mert az sok kenésre van.

realmadridfan

HozzászólásSzerző: realmadridfan » 2015. január 27., kedd 13:40

Simán meg tudod csinálni, youtubeon írd be hogy full disassembly and reassembly és a laptopod neve. Jó eséllyel valaki már rögzítette videóra, de valami cikk tuti van róla, ha videó nincs. Az enyémet így kentük le. Csavarhúzó kell hozzá csak :)

miro
Kedvenc játékosaid: Maradona, Guti, Modric, Bale
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: miro » 2015. január 27., kedd 13:33

Srácok lenne egy kérdésem,a laptopom újabban egyre jobban melegszik,van amikor kikapcsol.
Hűtőpasztán gondolkozom,látom hogy pár száz forintért már lehet kapni,az a kérdésem hogy ha megveszem föl tudom ezt én kenni,vagy van valami okosság benne,mert akkor nem kockáztatnék,hanem bedobnám egy szervizbe,csak ott megtartok tőle hogy elkérnek több 1000 forintot.
Perez & CR :arrow:

Zidane :luck:

Coutinho-Karim-Bale :box:

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2015. január 27., kedd 13:26

En 2011 nyaran vettem magamnak laptopot, egy csomo tesztet elolvastam, magyarorszagi es romania oldalakat is nagyban nezegettem, viszont nem kicsit meglepodtem, amikor az amerikaban dolgozo haverom belinkelt egy ottani oldalt. Ugyanaz (!!) a laptop nalunk masfelszer(!!) annyiba kerult. 875 dollar volt, ami akkori arfolyamon olyan 185k, mig nalunk ugyanaz 270k. Mondjuk ismeros nelkul, aki ingyen hazahozta, nem usztam volna meg ennyibol.

Haverom kifizette neten a teljes osszeget, de masnap jott az email hogy a raktarban valamit elkevertek es egy olyan gepet vettem meg, ami mar elfogyott nekik. Felajanlottak egy hasonlo gepet, csak 500-as HDD helyet 640-es volt benne. En viszont nem tudtam nekik valaszolni, mert 10 napra elmentem a hegyekbe kirandulni. :lol: Amikor visszaertem, akkor lattam hogy erre is ralicitaltak es mar 750-es HDD-t adtak, 525M 1GB videokartya helyett 540M 2GB-osat meg vilagitos billentyuzetet. :mrgreen: Dell XPS 15-L502x i7-2630QM laptoprol van szo. Lehet hogy hasonlo aron talaltam volna jobb laptopokat is, viszont egyik baratom elozo evben vett egy azt hiszem 501-es modelt, aminek brutal jo hangzasa volt. 2.1-es JBL markaju rendszer, a beepitett melynomo szinte teljesen eltunteti a laptopos hangzast. Azonnal beleszerettem, reszben ezert is esett ra a valasztasom.
Ketszer volt vele problemam:
- eloszor amikor bekapcsolt allapotban veletlenul egy korso vizet raontottem a billentyuzetre (50 dollaromba fajt)
- a masik pedig hogy 1 ev alatt tonkrevagtam az aksit. Egy ujabb eredeti aksi sokba kerult volna, ugyhogy eloszor vettem 4k-ert egy kinait, ami 1 evig jol is mukodott, majd 2013 nyaran kifogtam 6k-ert egy 9 celles ugyancsak kinai aksik, amivel kozepes fenyerossegen egy 2 oras HD filmet ma is meg tudok nezni.
Ettol fuggetlenul massziv gep, a hatranya hogy vastag es nehez, a hutessel eleinte nem volt problemam, tobb ora atlagos hasznalat utan be-be kapcsol a ventillator, viszont egy idoben fifazas kozben 2-3 meccs utan annyira felmelegedett, hogy kikapcsolt. Egy laptop hutovel megoldottam a problemat, habar lehet jot tenne neki egy pasztazas is. Karacsony elott vettem bele egy SSD-t, ami szepen felgyorsitja a gepet, mindenkinek ajanlom hogy tegyen a sajatjaba is. :agree:

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2015. január 27., kedd 13:24

Realista24 írta: Latitude szériát használok 9 éve, azonkívül, hogy nem bírta a kádban való gépezést és a rá folyó vizet az alaplapja :mrgreen: , semmi gond nem volt vele. Amikor pedig elázott szegény, telefonáltam, jöttek, cserebere, használtam pár órával később.
Azért remélem reklamáltál,hogy milyen gagyit sóztak rád,hogy nem szereti a fürdetést :mrgreen:

Említve volt a K széria, én olyat nyúzok,6. évét tapossa, és tényleg a gyengesége a zsanérozás,illetve ahogy felhajtod pattan is el az illesztés kb. Egyszer másfél évesen szervizeltettem is emiatt, akkor 1 évet bírt, kiesett egy darab takaró rész megint belőle, másik sarkán meg szintén válik el. De én kifogtam mert hardveresen semmi baja nincs, bár már csak netezésre meg sorozatnézésre használom. De PES 2013, F1 2013, NBA 2k13 simán elfutott rajta mediumon, szóval elég erősnek mondható így is.
Akartam én is cserélni,tavaly ilyenkor,de egyszerűen olyan laptop,amin játszani is tudok pár évig előre is biztosan, az 200felett van bőven, de lutri is, ehelyett inkább összerakosgattam egy asztalit 150ért, 3 évig nem fog kelleni hozzá nyúlnom.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. január 27., kedd 13:19

Az tényleg igaz, hogy a dell gari gyors és hibátlan, "cserébe" állandóan hibásodnak is a gépeik. Ellenségemnek se ajánlanám a dellt, legalábbis az inspiron n szériát.
Latitude szériát használok 9 éve, azonkívül, hogy nem bírta a kádban való gépezést és a rá folyó vizet az alaplapja :mrgreen: , semmi gond nem volt vele. Amikor pedig elázott szegény, telefonáltam, jöttek, cserebere, használtam pár órával később.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

realmadridfan

HozzászólásSzerző: realmadridfan » 2015. január 27., kedd 13:15

sonic írta:tucsoki nagyon jol leirta a lenyeget, de itt az en konkret tapasztalatom is akkor megerositesnek.

meg, es azota (kb egy eve) a legboldogabb user vagyok. Egyebkent egy Dell precision m4500-at sikerult,
Az tényleg igaz, hogy a dell gari gyors és hibátlan, "cserébe" állandóan hibásodnak is a gépeik. Ellenségemnek se ajánlanám a dellt, legalábbis az inspiron n szériát. Haveri társaságban ha jól számolom 6-an is egyszerre vettünk dell-t mikor volt egy kumma nagy akció 200ért 3-4 éve. Most sikerült megszabadulnom tőle, már csak 1 embernek van meg. A hűtése valami katasztrófa. A végén kb. 5 perc játékot bírt és kikapcs magától, csak böngészni lehetett vele. Lehet neked szerencséd volt, de nekünk nagyon nem vált be. Most Lenovo y50 70-re váltottam.

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. január 27., kedd 12:12

___Samy___ írta:Es a hasznalt gepet te hol vetted sonic? Vagy hol erdemes nezni? Mert ha talalnek jo arban egy normalis gepet, amin meg a legujabb fifak is elmennek, akkor nem kerdes, hogy olyat vennek.
Évek óta az egyik legmegbízhatóbb eladók egyike akit ismerek: link.

@sonic

Egy ideig én is nyúztam egyet, de a hordozhatóság miatt váltanom kellett, egyébként elpusztíthatatlan. A gyári NBD garit jól kifogtad. :) (Egyik nap valami gebasz van a géppel, telefonálsz, másnap (vagy amikor Te szeretnéd) házhoz mennek és a helyszínen javítják meg. Ja, és nem a konyha asztalodon, hanem egy erre kialakítitott speckó "mini-műhelyben", az autó hátsó részében, amit végig is nézhetsz ha úgy van...)

L.Miki
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: L.Miki » 2015. január 27., kedd 10:56

___Samy___ írta:Es a hasznalt gepet te hol vetted sonic? Vagy hol erdemes nezni? Mert ha talalnek jo arban egy normalis gepet, amin meg a legujabb fifak is elmennek, akkor nem kerdes, hogy olyat vennek.
Amit én tudnék ajánlani - ha jól tudom szabolcsi vagy- az a laptopbazis.hu. Ez a használt kereskedés külföldről hozza be a laptopokat, minden kategóriában, elsősorban üzleti laptop. 80 és 130 között már elég jó laptopok találhatóak ott szerintem. :)

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2015. január 27., kedd 10:53

Es a hasznalt gepet te hol vetted sonic? Vagy hol erdemes nezni? Mert ha talalnek jo arban egy normalis gepet, amin meg a legujabb fifak is elmennek, akkor nem kerdes, hogy olyat vennek.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2015. január 27., kedd 10:36

Én meg megvettem 130-ért, amit a múltkor írtam ide és eddig nekem mindent vitt. Igaz, hogy én nem is követem a mai gamer piacot, a megszokott játékaimmal játszok Aoe2HD, CS:GO, FM stb. ezek neki megse kottyannak. Azért egyszer majd kipróbálok valamit mai játékot, ami megtudja fogni, de sztem mindent elmond róla, hogy keresni kell a játékot, ami megfogja, U proci ide vagy oda.

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2015. január 27., kedd 10:08

tucsoki nagyon jol leirta a lenyeget, de itt az en konkret tapasztalatom is akkor megerositesnek.

En egy eve kerultem szembe ezzel a dilemmaval. En jatszok, es sose akartam laptopot pont ezert... Namost olyan helyzetbe kerultem ahol mindenkepp kellett a laptop mert hordoznom kell, raadasul sokat. Viszont jatszani is akartam es szart se akartam magamnak, es penzem is veges volt. Szoval volt vagy 150ezrem ra, ez volt a plafon. Namost elmentem megnezni uj notikat, hat kezdjuk ott hogy a hardverspecifikacio finoman szolva is harmatos volt. Ami meg hagyjan, de ahogy hozzaersz sut rola hogy gagyi. Ahogy tucsoki irta, gyenge hajladozo muanyagok, a klaviaturat ket centire be tudod nyomni a gepbe, nyekereg a zsaner, meg recseg, nehol kis hijan belelatsz a gepbe olyan hezagok vannak, kicsit rasut a nap a kijelzore kieg a szemed a tukrozodestol, de legalabbis nem latsz semmit a kepbol, szoval teljesen kuka. eselytelen volt hogy megvegyem ezeket, pedig ahogy mondtam mindenkeppen vennem kellett laptopot... Aztan megneztem par hasznalt kereskedes felhozatalat, meg el is mentem egyik helyre megfogdosni osszehasonlitas keppen, aztan mar nem volt tobb kerdes. 60ezertol 150ezerig olyan laptopok amik minosegre merfoldekkel, teljesitmenyre meg pont eleggel verik a null kilometeres also kategoriat (pedig itt 2-3 eves notikrol van szo). Nemelyikre meg GYARI (!) garancia is volt. (Igen, ezekre mar akar 3 evet vagy tobbet is vallal a gyarto, sot vehetsz ra "akarhany" evet, mert sokkal komolyabb minosegteszteken, gyartasi folyamaton mennek at, es meg evek mulva is meglesz a szervizhatteruk, alkatreszuk, stb). Azonnal vettem is meg, es azota (kb egy eve) a legboldogabb user vagyok. Egyebkent egy Dell precision m4500-at sikerult, akkor meg volt ra 7 honap dell hivatalos garancia, azota mar tobb mint 3 eves kifogastalan allapotban van pedig utom vagom elegge, minden nap hordozom szinte. 130 volt, meg penzem is maradt. :D Gyonyoru, tueles 1600x900-as kijelzo, i7 640m, 8gb ram, nvidia quadrofx880, amit azota ssd-vel bovitve meg 3 evesen is alom sebesseget es felhasznaloi elmenyt nyujt, akksi ennyi idosen is tobb mint 2esfel orat bir. Emellett permium minoseg minden teren. Nekem a jatekrol sem kellett lemondanom, de ez kizarolag azert van mert olyan jatekokkal jatszok ami nem igenyel nagy gpu-t. (nem aknakeresore kell gondolni azert)

Hat remelem tudtam segiteni a dontesben, Samy. :D Hidd el nem fogod megbanni, ha vegul egy uzleti kategorias hasznalt mellett dontesz.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. január 27., kedd 8:57

Ahogy nézem most már csak 37. a proci.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

2024/25: Ide azt a hét kupát.

Tibi09

HozzászólásSzerző: Tibi09 » 2015. január 27., kedd 8:50

A lista az előző hsz-ből:

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Pro ... 436.0.html

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. január 27., kedd 8:32

Annyit szólnék hozzá, hogy októberben kellett nekem is új laptop, mert a régi annyira tönkrement, hogy a javítása alsó hangon fele annyi lett volna, mint a gép újkorában, és 3 éves, tök szar gép volt. Elég ha annyit mondok, hogy a fifa10től felfele nem futott el rajta semmi. Egy solidworks úgy akadt, olyan lassú volt, hogy szenvedés volt használni, kézzel előbb megrajzoltam volna 3dben is.

Na kinéztem egy viszonylag jó acert, nagyjából 200kért. Úgy voltam vele, hogy inkább rááldozok többet, de még egy szar gépet 100ért (akkor annyim volt rá) nem fogok venni.

Nem vagyok hozzáértő, de laikusként kicsit tisztában vagyok néhány dologgal. Videokártya, memokártya, proci rendben volt. Viszont a procik típusszámának értelmezésével nem voltam tisztában.

Az volt a szerencsém, hogy megkérdeztem az eladót, hogy van-e laptophűtő. Azt kérdezte, hogy ehhez minek. Először kicsit bunkó volt, de segítőkész, aztán szerencsére leszállt a magas lóról aztán kifejezetten jóarc lett. Elmagyarázott mindent.
A lényeg az volt, hogy hiába volt tök fasza a proci órajele (2-3 GHz), és jó a többi jellemzője, a proci típusszámában szerepel egy U betű, ahogy tucsoki is mondta, energiatakarékos technológia. Ezt egy laikus nem igazán tudhatja, ha csak nem volt még ilyen esete. Hiába jó az órajel, mert laikusként én csak azt tudtam nézni az adatokból, annyira le van butítva a proci, hogy nagyjából egy i3assal sem ér fel ( pedig i7-es volt....). Arra van, hogy 8 órát bírja az aksi. De nekem, aki 90%ban itthon használom, és csak szükségesetben hordozom, ez nem számított. Q, vagy HQ, MQ, viszont nincs lebutítva, nagy teljesítményt ad le, viszont csak 2 órát bír az aksi.
Az acerek, de még az asusok nagy része is ilyen butított procival rendelkeztek.

Ellenben az eladó ajánlott egy toshibát, ugyanabban az árkategóriában, de sokkal jobb teljesítménnyel. Mamokártya és a videókártya is rendben volt. Az eladó mutatott egy listát, amiben szerepelt ez a proci. Nagyjából 30. körül volt, az akkori állás alapján minőségben. Az aceré, amit kinéztem, hiába volt nagyobb órajele, nagyjából 100-150 környékén volt.

Természetesen nem lettem ettől szakértő. De érdekes tapasztalat, amit jó látni.

Ami még nagyon tetszik, hogy amikor a kezembe vettem, olyan stabil volt, és olyan jó minőségűnek tűnt maga a váz is, hogy egyből beleszerettem. A régi géppel az volt a baj, hogy a hűtőrács és a képernyőzsanérok szarrá törtek 1 év nyitogatásától. (maga a laptop 3 éves volt, de nagyjából 1,5 év után, ugyanez miatt volt már szervizben garanciálisan. és hasonló gondokkal küzdött a 3. év környékén is. igazából nem bírt ki egy teljes évet sem a szerviz után, de fél évig úgy használtam).
Természetesen nem tudom mennyit fog bírni, az ilyen dolgokhoz ilyen mélyen nem értek, mint ahogy tucsoki leírta, de ránézésre jónak tűnt. Egy laikus mást nem tud mondani.

Gondoltam érdekes lehet, lehet tanulni belőle.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

2024/25: Ide azt a hét kupát.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2015. január 27., kedd 8:28

Koszi az infot sracok, sokat segitenek
Az az igazsag, hogy ezekkel a processzorokkal manapsag mar nem vagyok tisztaba. Meg a tobbi cuccal meg el is vagyok, legalabb milyen kellene.
Viszont akkor leteszek a "gamer" laptoprol, mert nekem a 200+ az tul sok, sajnalok annyit erte. Ha meg annyira gyenge minoseguek az olcsobb kategoriak, akkor egy olyat veszek, amivel tudok bongeszni meg dolgozni normalisan, es minosegben sem koldus. Viszont akkor lehet, hogy meghagyom a mostanit csak felspecizem :D

Azert ha tudtok egy ilyesmi celra megfelelo gepet, akkor ne sajnaljatok.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. január 27., kedd 4:49

Kényes téma. A probléma ott kezdődik hogy a legtöbben azt hiszik, hogy ha már kiadnak 100 ezer (100-160) forintot egy notiért akkor az közel tökéletes, mert asztaliból ennyiért már egész jó felszereltségűt lehet összerakni. Hát nem így működik. Van aki életében nem használt üzleti modellt, de hogy pontosabb legyek: teljesen laikus a témában. Fogalma sincs hogy mit kell nézni egy notebookoknál, mert nincs tapasztalata, nem dolgozott ilyen területen, stb. Egy átlag user csekkolja hogy erős-e a hardver, ha igen, akkor az már jó is, megvéve. Pedig nem így van, legalábbis nem így kellene lennie, mivel pl. autót sem csak motor alapján választunk. Csak pár dolog címszavakban: anyaghasználat, ergonómia, kijelző, billentyűzet, strapabírás, zsanérok, hűtés, összeszerelés/illesztések minősége, garanciális háttér, stb.

Ha kizárom a minőséget mint tényező (aminél nincs fontosabb, tekintve, hogy nem 5-10 ezer forintos tételekről beszélünk), akkor sem tudnám ajánlani. A benne lévő processzort böngészésre találták ki. Pár böngésző ablak plusz 1-2 cpu igényesebb alkalmazás megfekteti. Az "U" jelzésű (Ultra Low Voltage - energiatakarékos technológia) procikból még az i3-aknál is van olyan ami keményen beizzad. Aztán a GPU: a GT720 egy integrált HD4400/4600 szintjén mozog, semmit (nagyon minimális) teljesítményt nem ad hozzá egy plusz hiba és hőforráson kívül (mert igen, ilyen is létezik...). A 8GB RAM meg hatalmas parasztvakítás. A CPU teljesen alkalmatlan rá hogy olyan alkalmazást használjon ki tűrhető sebesség mellett ami igényelne ennyi memóriát (pár nagyon-nagyon speciális kivétel előfordulhat, de ez iszonyatosan ritka, átlag felhasználás mellett lehetetlen). Az "E" szériáról pedig annyit, hogy az Acer valamilyen szinten (sokat ne képzeljünk bele) kezd felnőni a feladathoz, nem úgy mint az ASUS ebben az olcsó szegmensben, hogy ne recsegős-ropogós, elkopós, felválós, zsanér törős sz@rokat gyártsanak. Azért illúziók ne legyenek, mert a különbséget inkább úgy tudnám jellemezni, mint amikor a legolcsóbb mikulás csokit akarod megvenni a boltban, és nem azt veszed, hanem a 2 forinttal drágábbat. A minőségre csak egy röpke gondolat erejéig kitérve, ha egy ilyen kaliberű gépet rendszeresen akar valaki hordozni, akkor kb. meg is felezte az egyébként sem hosszú élettartamát. Szóval ha így érthetőbb, a trabantot sem arra találták ki hogy hegyes-dombos-sáros utakat másszon meg. A lényeg, konzumer gépért nem szabad ennyi pénzt kiadni. Aki pedig ilyet ajánl az vagy nem ért hozzá, vagy rosszat akar, de a legjobb eset ha tájékoztatta a kedves vevőt hogy mi várható, milyen hátrányai vannak.

Belekezdenék még abba, hogy persze minden nagyon relatív, de a sírás kerülget amikor látom hogy ilyen ipari hulladékot akarnak 130-140 ezer forint körül rásózni az emberre. Erre is van egy életszerű példám: lehet hogy valaki a kocsmában elégedett a legkommerszebb ital minőségével, de attól még egy szakértő sem fogja ajánlani. Közben meg megbízható forrásból, garanciával, áfás számlával 100 alatt lehet kapni használt T510, Latitude E6xxx-eket, amikben i5-520m ketyeg, SSD-vel bővítve pedig nagyon sok évig nem lehet gond teljesítmény terén. A minőségi különbségre az ég és föld talán nem is elég jó példa.

Jelen esetben el kell dönteni mi a fontosabb, egy időtálló, strapabíró laptop, amire százszor nagyobb esély van hogy még 3+ év múlva is használható gép lesz, vagy a teljesítmény, kiszámíthatatlan élettartammal, pocsék minőséggel, nem kiemelkedő garanciális háttérel. Ha már szervizelés, csak két gyors példa a TeleMax szervízről (Lenovo Ideapadokat oda küldik): 1, 2, és akkor még hányat tudnék mesélni, a szürkeimportos boltok kb. 40%-al olcsóbban adott "gamer" gépjeinek a garanciáztatásáról is, no meg az Acer külföldi szervizéről...

Vannak gépek 160-170 (bár felmentek az árak) körül amikben van egy viszonylag korrekt hardver (értsd: alacsony részletesség mellett eldöcögnek a mostani játékok), de a minőségük, garanciális hátterük olyan amilyen, úgy kell rájuk vigyázni mint a hímes tojásra, és imádkozni hogy ne legyen semmi bajuk. Pont a minap írt egy ismerősöm hogy az egyik kijelző le-fel hajtásnál (amióta megvette extra óvatosan két kézzel nyitja, csak akkor hajtja le ha szükséges) random kattant egy nagyot a zsanér. Kitört a belső műanyag fogató. Ez egy ~150 ezres "viszonylag korrekt hardverrel" ellátott ASUS K sorozatú gép volt. Még mielőtt valaki félreértené, nem sem érvényes az hogy minden ami olcsó sz@r, mert mindig akadnak kivételek, és egyébként sem márkák, hanem termékcsaládok, szériák alapján szoktunk kategorizálni. A legjobb gyártóknak is akadnak gyengébb cuccaik, ahogy a legolcsóbbnál is előfordulnak olyan gyártások ami "kellemes csalódás" kategória. Pl. a Dell Inspironjai hol vannek egy Latitude-hoz képest. Sokkal találkozok és vannak konzumerek amik 2-3 év távlatában is korrektnek nevezhető állapotban működnek, de itt kéne visszakanyarodni ahhoz, hogy aki tudja mi a különbség egy igazán minőségi gép, és egy ilyen között, az fogcsikorgatva sem vesz ilyet... Na de itt be is fejeztem, túl hosszú lesz.

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2015. január 27., kedd 3:05

tucsoki írta:Kidobott pénz. Gyenge minőség, mobil processzorral, és olyan gpu-val ami egy HD4400-as IGP szintjén van.
Pedig a velemenyek alapjan arkategoriaban a minoseg korrekt... Mondjuk ekkora arszinten ujonnan nem is lehet nagy elvaras a minosegre. Ennyiert csak konzumert fost adnak el. Null kilometeres notiknal kb 250-300nal kezdodik a minoseg, ami nem recseg-ropog nyekereg, es nem hullik ki a fel klaviatura ket even belul, vagy lazul meg a kava, stb... Es abban meg fapados a GPU.

Ennyi penzert minoseget esetleg 1-2 eves koruli hasznalt uzleti notiban... De uj jatekokra azok se jok. Aki laptopon akar jatszani az aktualis csucs videojatekokkal annak marad a 200 ezres hurkale, vagy a minosegi gamer notik ketszer annyiert.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. január 27., kedd 2:17

___Samy___ írta:ettől a géptől mit lehet várni?
persze azt látom, hogy a processzora elég gyengének mondható, de a többire lennék kíváncsi

most egy lenovo g550 van, és ettől akarnék egy jobbat, és jelenleg azon filózom, hogy olyan gépet vegyek-e, amin legalább egy fifa elfut, vagy sem
Kidobott pénz. Gyenge minőség, mobil processzorral, és olyan gpu-val ami egy HD4400-as IGP szintjén van.

___Samy___

HozzászólásSzerző: ___Samy___ » 2015. január 26., hétfő 20:57

ettől a géptől mit lehet várni?
persze azt látom, hogy a processzora elég gyengének mondható, de a többire lennék kíváncsi

most egy lenovo g550 van, és ettől akarnék egy jobbat, és jelenleg azon filózom, hogy olyan gépet vegyek-e, amin legalább egy fifa elfut, vagy sem

Vissza: