Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
lesliejr
Kedvenc csapatod: Barcelona

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: lesliejr » 2015. január 30., péntek 15:50

Szerintem semmit nem kéne kitalálni, csak az ilyen bunker csapatok ellen visszatérni a tavalyi focihoz. Persze ehhez nagyon kéne egy Di Maria. Ő volt a kulcs a középpálya és a támadósor között. Ancelotti kényszerben is van, kicsit át kellett alakítani a játékot. Szebben játszik/játszott a Real ősszel, borzasztóan megszórtatok mindenkit, csak pont az igazi fegyveretek veszett el. 2-3 húzásból azonnal lecsapni, egyből büntetni. Az Atlético is előremerészkedik, pláne ha át van nekik adva a terület. Tavaly ez nem volt gond, idén a Real dominálni akar minden pillanatban és a jól védekező csapatok ellen elfogy az ötlet.

...szerencsétekre a BL-ben az esélyes csapatok egyike sem fog a kapu elé beállni (nem is alkalmasak rá), még a Chelsea sem, mert Mourinho is elkezdett velük focit játszatni, már a maga módján...

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. január 30., péntek 14:47

Ezt soha nem értettem, hogy mi az a hozzáállás, ami más egy Real vagy Barca ellen. Szerintem úgy marhaság, ahogy leírjuk.
Hát,szeretnénk jobb színben feltüntetni a csapatunkat,reflexből,szerintem ez nem baj :D
De néha,el kell azon is gondolkodni,hogy mi hol hibáztuk el,hogy mégegyszer ne legyen betli,csak sok kommentet olvastam,miszerint ellenünk bezzeg,és ezért nem megy,de hogy hogyan lehetne ez elken tenni,(játékban),arról kevesebbet.És így kezd olyan szaga lenni,hogy teljesen felesleges,csinálhatunk mi bármit,ezekkel akkor sem birunk...
Ilyenkor kellenének a gyors szélsők,megtámogatva a bekkekkel,így létszámfölényt kialakítani,meg jó lenne néhány átlövés...Benzema visszalép,megtartja az oje,megindít valakit,onnan meg beszart a mutatvány mert visszafele passzilnak,addig a gyökerek felállnak...jönnek az ívelések,amit ezek kifejelnek...és annyi.Sok millio euro ott tipródik elől,hogy most mi a f**t kelkene csinálni,de nem jutnak sehova...
Nyilván azért mert az atma megtalálta a csodafegyvert.
Remélem kitalál ellenük valamit a Mester,oszt hazab**uk őket,mert már kezd elegem lenni a töketlenkedésből...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2015. január 30., péntek 14:44

morientes írta:
Igen én is így gondolom, csak az a baj,hogy egy ilyen tróger atletico nem így kéne hátrányt ledolgozzon, ahogy akarták... olyanok voltak mint egy spanyol kis csapat,bután beleszaladtak a késbe. Egy első percben szerzett gól után, egy Simeone-tol azt várná az ember,hogy na most akkor bunker és majd valahogy még összekukáznak egy gólt. A Barca meg,mind a mellet,hogy jól játszottak köszönte szépen. De azt hiszem, tanultak ebből matracék és ellenünk jöhet megint a totális bunker :mrgreen: 
Tehát ha jól értelmezem...ellenünk mindig a maximumot,míg mások ellen mint egy falusi kiscsapat,és így minket,a csapatunkat,semmiféle felelősség nem terhel,hisz a fiúk megtettek minden tőlük telhetőt,sőt még annál is többet,siralmas eredmények ide vagy oda... :mrgreen:
Nem értelmezed jól :mrgreen: Simeone egyszer az életben szeretett volna(igazból rá volt kényszerűlve) támadó szellemű futballt játszatni ezzel a sok favágóval, és egyből meglátszódott,hogy ők a buszozás nélkül ugyanaz a kis nyomoronc csapat akit rongyosra verünk amióta világ a világ. Csak sajnos Simeone nem hülye, így ilyet még1szer nem fog meglépni, ezért várom ellenünk a buszozást.

Ha én Simeone lettem volna,még akkor se támadtam volna ki,ha kell a gól, 1-0 után bunker aztán valahogy még összekukázni egy gólt. Taktikailag bukott most el Mourinho gyenge másolata. Túlbecsűlte a keretében rejlő képességeket, 11 extraklasszis favágóval akart lefocizni egy barcát.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

lesliejr

HozzászólásSzerző: lesliejr » 2015. január 30., péntek 14:34

Ezt soha nem értettem, hogy mi az a hozzáállás, ami más egy Real vagy Barca ellen. Szerintem úgy marhaság, ahogy leírjuk.
Tavaly akkor ellenünk tették oda jobban magukat, mert 1x sem tudtuk őket megverni és szenvedtünk ellenük úgy, hogy helyzetig is alig jutottunk.
Ők annyit játszanak, amennyit megenged az ellenfél. Az alattomos, mocskos kis stílusuk nektek most kevésbé fekszik. Véleményem szerint ennyi a történet.

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. január 30., péntek 14:24

Igen én is így gondolom, csak az a baj,hogy egy ilyen tróger atletico nem így kéne hátrányt ledolgozzon, ahogy akarták... olyanok voltak mint egy spanyol kis csapat,bután beleszaladtak a késbe. Egy első percben szerzett gól után, egy Simeone-tol azt várná az ember,hogy na most akkor bunker és majd valahogy még összekukáznak egy gólt. A Barca meg,mind a mellet,hogy jól játszottak köszönte szépen. De azt hiszem, tanultak ebből matracék és ellenünk jöhet megint a totális bunker :mrgreen: 
Tehát ha jól értelmezem...ellenünk mindig a maximumot,míg mások ellen mint egy falusi kiscsapat,és így minket,a csapatunkat,semmiféle felelősség nem terhel,hisz a fiúk megtettek minden tőlük telhetőt,sőt még annál is többet,siralmas eredmények ide vagy oda... :mrgreen:
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. január 30., péntek 9:03

lesliejr írta:Amióta veszekedtek, azóta jól megy a csapatnak. Legközelebb verjék is össze egymást! :-D
:lol: :lol:
mondjuk nem értem, neki is ennyi esze van, hogy ilyet lenyilatkozzon? nem a klubja érdekeit kéne nézni és legalább terelni, nem válaszolni vagy bármi amivel nem ad még több okot a médiának a mocskolódásra?
Pont ezzel védi, hogy igazából apróság volt, nem a csapatösszeállítás a gond, stb.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. január 30., péntek 9:03

Vagy inkább azóta hogy Bartomeu megnyugtatta Messi-t, hogy LE ígyis-úgyis repül, ne stresszeljen rajta. :lol:

lesliejr

HozzászólásSzerző: lesliejr » 2015. január 30., péntek 8:58

Amióta veszekedtek, azóta jól megy a csapatnak. Legközelebb verjék is össze egymást! :-D

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. január 30., péntek 8:49

Mathieu egy nyilatkozatban elmondta, hogy valós volt a hír, hogy volt balhé Messi és LE között edzésen.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

lesliejr

HozzászólásSzerző: lesliejr » 2015. január 29., csütörtök 14:15

tucsoki írta:Rátérve a taktikai részre, jelen pillanatban nyilván ezt látni, de ha megy a szekér egyből változik a vélemény. Tökéletetes eset, pár hete el volt temetve a Barca, hogy nincs egy értelmes támadásuk, kiesnek a ligából, most meg megy a bugi.
A bugitól nagyon messze vagyunk, én az Atlético elleni meccseket elemeztem, ahol jól ment a játék. Mind a 3on. Tavaly mindig szenvedtünk ellenük.
Azt jó látni, hogy végre vmi mást is próbálunk játszani, nem fejjel megyünk a falnak. Egyre többször vagyunk eredményesek szögletből, szerzett labdákból. Ez még nem jelent semmit tavaszra, de én már évek óta sikítok ezekért az elemekért és most végre, ha még csak nyomokban is, de látom, hogy akarunk vmit változtatni, vmit kezdeni magunkkal.

...és végre vki le merte tenni Xavi-t a padra, ehhez persze kellett a csúfos klasszikus, ahol az öreg kezdett Rakitic helyén... Azóta nem volt ilyen nagy meccseken, belátta Lucho a hibát, helyesen. Ha ott játszik Bale és van még Di Maria, akkor nagyon meg vagyunk szórva.
olyanok voltak mint egy spanyol kis csapat,bután beleszaladtak a késbe. Egy első percben szerzett gól után, egy Simeone-tol azt várná az ember,hogy na most akkor bunker és majd valahogy még összekukáznak egy gólt. A Barca meg,mind a mellet,hogy jól játszottak köszönte szépen.
Igen, de tegyük hozzá, ez a Barca már nem ragaszkodik olyan görcsösen a labdához, szépen visszaállunk ha kell és átadjuk a területet, pláne idegenben. Nem akarjuk tűzzel-vassal beszorítani a másikat a kapujuk elé és ez a nagy változás, ezzel nem tudott mit kezdeni Simeone.

A derbin meg azt érzem, hogy most ti nyertek. Elvertük 3x őket, belül biztos, hogy megtört bennük vmi. Ilyenkor szét tud esni az a fránya csapat szellem és már nem érzik magukat olyan keménynek. Aztán fene tudja... :hmmm:

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2015. január 29., csütörtök 14:12

dzsi91 írta:Ja és végre kiszórták őket rendesen, nekem nincs bajom a durvulással,de amit ezek leművelnek az már tényleg más kategória és mindeddig szinte büntetlenül,sőt még dicsérték is őket tavaly pedig ugyanezt a favágást csinálták.Remélem ellenünk is hasonlóan ki lesznek pontozva.
Az a baj, hogy előbb pontoznak ki minket... Valahogy általában mi jövünk ki rosszabbul az adok-kapok favágásból.

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2015. január 29., csütörtök 14:08

lesliejr írta:Nem kell azon csodálkozni, hogy tegnap az Atlético nem állt be a kapuja elé. Hátrányt kellett ledolgozniuk, 1 percig sem álltak továbbjutásra a meccsen. Sőt, igazából az első meccs 12. percétől futottak az eredmény után. Ők vert helyzetben komoly gondban vannak, ki kell jönniük a komfort zónájukból. Mondjuk az minden, csak nem komfortos. :lol:
Igen én is így gondolom, csak az a baj,hogy egy ilyen tróger atletico nem így kéne hátrányt ledolgozzon, ahogy akarták... olyanok voltak mint egy spanyol kis csapat,bután beleszaladtak a késbe. Egy első percben szerzett gól után, egy Simeone-tol azt várná az ember,hogy na most akkor bunker és majd valahogy még összekukáznak egy gólt. A Barca meg,mind a mellet,hogy jól játszottak köszönte szépen. De azt hiszem, tanultak ebből matracék és ellenünk jöhet megint a totális bunker :mrgreen:

Ja és végre kiszórták őket rendesen, nekem nincs bajom a durvulással,de amit ezek leművelnek az már tényleg más kategória és mindeddig szinte büntetlenül,sőt még dicsérték is őket tavaly pedig ugyanezt a favágást csinálták.Remélem ellenünk is hasonlóan ki lesznek pontozva.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. január 29., csütörtök 14:02

@lesliejr

A első perc után beállhatak volna bunkerfocizni, kb. a 70. percig, ahogy eddig is "tudatosan" koncentrálhattak volna a pontrúgásokra. Nem így tettek, kinyíltak, mint amikor több gólos hátrányt kell ledolgozni egy harmadosztályú csapat ellen. Amit sokan megjegyeztek részben valós, kiemelném, semmilyen érdemet nem akarok elvenni a Barcától, megérdemelten nyertek, de ha az ATMA ugyan olyan motivációval és stílusban áll fel mint ellenünk, akkor valószínűleg ismétlődtek volna a korábbi párharcok eredményei (vagy akkor is nyer a Barca, lényegtelen). A játékosaik nem tudatosan is több energiát használtak fel az ősi rivális ellen mint ellenetek, amivel semmi gond nincs, ez így van rendjén. Egyébként nektek szurkoltam, undorító banda.

Rátérve a taktikai részre, jelen pillanatban nyilván ezt látni, de ha megy a szekér egyből változik a vélemény. Tökéletetes eset, pár hete el volt temetve a Barca, hogy nincs egy értelmes támadásuk, kiesnek a ligából, most meg megy a bugi.

lesliejr

HozzászólásSzerző: lesliejr » 2015. január 29., csütörtök 13:47

Nem kell azon csodálkozni, hogy tegnap az Atlético nem állt be a kapuja elé. Hátrányt kellett ledolgozniuk, 1 percig sem álltak továbbjutásra a meccsen. Sőt, igazából az első meccs 12. percétől futottak az eredmény után. Ők vert helyzetben komoly gondban vannak, ki kell jönniük a komfort zónájukból. Mondjuk az minden, csak nem komfortos. :lol:
Az nálunk dicséretes, hogy megtanultunk 3-4 húzásból felérni a kapuhoz, hála az új embereknek. Az is sokat segít véleményen szerint, hogy annyira már nem félnek tőlünk, mint Pep idejében. Nem parkolják le a buszt a kapu elé 90 percre, csak gólt ne kapjunk taktikával.
Ez most a ti meccseitekre egyre inkább jellemző. Szenvedtek is vele rendesen, még jobban mint mi. Ha most gúnyolódni akarnék azt mondanám, most megtudjátok milyen az mikor az ellenfél nem akar focizni, csak rombolni és tördelni a játékot. :)
Ezért ívelgettek be annyit az ilyen meccseken, mert tanácstalanok vagytok elöl. Hozzá voltak szokva, hogy van terület futni, van terület ahová át lehet rúgni a labdát. A ti támadóitok ráadásul még alkalmatlanabbak arra, hogy az ilyen falakat feltörjék. Bale életében nem látott ilyet, Angliában ez nem szokás, nem is való az ilyen focihoz. De Ronaldo se az a fajta, aki ilyenkor kitalál vmit és megoldja. Benzema-t meg eltüntetik simán.
Most a Real-tól tartanak leginkább és egyre több csapat fogja alkalmazni ellenetek a busz taktikát.
Pep korszakban is így kezdődött. Bl győzelem után következő tavaszra minden csapat, még a nagyok is beálltak a kapu elé és várták a csodát. Hihetetlenül nehéz úgy focizni, szenvedtünk mi is rendesen. Se a meccs tempója, se semmi nem volt jó. Mi a bepasszolt labdákkal próbálkoztunk, de ugyanúgy semmit nem értek, mint a ti beívelgetésetek. Ott állnak 10en, ilyenkor a Real távoli lövői se érvényesülnek, mert egy körömnyi hely sincs, ahol ne akadna el valakiben a labda.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. január 29., csütörtök 12:09

OFF
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2015. január 29., csütörtök 12:08

R.M.C.F írta:Én is jogosnak ítélem meg a cserék nem megfelelő alkalmazását, ezt már JM nál is beszéltük, ott is számtalan meccsen(eldőlt meccseken),sem cserélt 3at.........de hogy ezt miért nem lépi meg egy edző ezt nem tudom értelmezni.
Azt figyeltem meg (főleg Mou-nál volt így, de elég sok más edzőnél is látom), hogy a kp közepét és a védelmet nem szokták cserélni, ők végig játsszák a meccseket. Inkább a támadókat és szélsőket cserélik általában. Itt szerintem ez egy megrögzött formula, amitől nagyon nehezen térnek el az edzők.

morientes

HozzászólásSzerző: morientes » 2015. január 29., csütörtök 12:05

R.M.C.F írta:Én is jogosnak ítélem meg a cserék nem megfelelő alkalmazását, ezt már JM nál is beszéltük, ott is számtalan meccsen(eldőlt meccseken),sem cserélt 3at.........de hogy ezt miért nem lépi meg egy edző ezt nem tudom értelmezni.
Mert Mou meg Karcsibacsi is ragaszkodik ahhoz a csapathoz,amit megkreált.Én sem értem amúgy,miért nem meri megbontani a csapatot,pláne ha vezetünk...mitől fél,emberünk kiesik a játékból ha pihen egy félórát? :roll:
Nyilván Carlo magából indul ki,aktív korában végigtolta a meccseket ha nem volt sérült,Mou meg megmondta a bradford utánni zakó után,így jár az aki a másodvonalat játszatja. :mrgreen:
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2015. január 29., csütörtök 11:53

Én is jogosnak ítélem meg a cserék nem megfelelő alkalmazását, ezt már JM nál is beszéltük, ott is számtalan meccsen(eldőlt meccseken),sem cserélt 3at.........de hogy ezt miért nem lépi meg egy edző ezt nem tudom értelmezni.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2015. január 29., csütörtök 11:36

Géci írta:Elolvastam! De minden meccsre jut valami baromság ami miatt nem tudja meghúzni azt a cserét...
Atleti elleni visszavagon mi indokolta hogy nem hasznaltuk ki a 3 cserelehetoseget? Nehogy azt mondja mar Ancelotti, hogy a 70. percben azt hitte hogy rugunk meg 3 golt.. legalabb 20-25 percet itt is pihenhetett volna.

Ott van peldaul a november 8-i Rayo elleni meccs, ahol 60 perc utan 4-1-re mentunk. 68-ban lehozza Jamest, a 84-ben meg Karimot es Bale-t. Modric es Kroos vegig a palyan. Miert nem tudta 30 percre lekapni legalabb az egyiket? Feltolja Pepe-t, behozza Varane-t. Feltolja Marcit, behozza Arbeloat. Es ez csak egy a sok kozul. Hany olyan meccs volt, amikor 60 perc utan siman mentunk, de Ancelotti akkor se mert a cserekhez nyulni, csak negyed oraval kesobb.

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos

HozzászólásSzerző: Géci » 2015. január 29., csütörtök 11:07

Elolvastam! De minden meccsre jut valami baromság ami miatt nem tudja meghúzni azt a cserét...

Vissza: