Nem értem miért kell ész nélkül terjeszteni néhány oldalnak a hülyeséget. Pont mint a James mezek esetében, 1 nap alatt 1 millió vagy mi volt
3 évre írtak alá, 5,1 milliárd fontért, ami úgy nagyjából 6,6 milliárd euró. Egy évre levetítve 2,2 milliárd euró, van 20 csapat.
Átlagolva 110 millió....
PL-nél értem én, hogy Ázsia, de nem tudom elképzelni, hogy ott ennyire néznék az angol közép és kis csapatokat. Honnan jön ez a sok pénz?
Egy probléma van...Ez az új szerződés kizárólag a belföldi közvetítésekre vonatkozik, tehát semmi köze Ázsiához meg a világ többi részéhez. A marca-s, lentebb belinkelt kimutatás is ugye 1,8 milliót ír az angolokra, ami a mostani szerződésből nyilván nem jönne ki, tehát abban benne vannak a nemzetközi közvetítések is.
Tehát az az átlag 110 millió, az csak a belföldi közvetítésekből jön össze, és ehhez jön majd a külföldi értékesítés pluszban. Most ha jól számolom, az 1,8ból nagyjából 1,2 milliárd euró a belföldi rész. Tehát a mostani áron ahhoz a 110-hez jön még 30 millió. De várhatóan a külföldi bevétel is emelkedni fog, számiljunk 50%-kal (belföldinél ugye 70 volt), az méág 15 millió. Tehát átlag 155 milliót kapnak majd várhatóan... Attól meg nincs is messze a 200 milliós élcsapat, illetve 150 milliós utolsó helyzett.
Remélem mindenki tudta követni a számolást!
Nem árt gondolkodni neha. Nem bántásból irom, de életszerű hogy egy Wigan majd tobb pénzt kap mint a világ ket legnagyobb klubja?
látod, és pont azt tettem...