Nem értem miért kell ész nélkül terjeszteni néhány oldalnak a hülyeséget. Pont mint a James mezek esetében, 1 nap alatt 1 millió vagy mi volt
3 évre írtak alá, 5,1 milliárd fontért, ami úgy nagyjából 6,6 milliárd euró. Egy évre levetítve 2,2 milliárd euró, van 20 csapat.
Átlagolva 110 millió....
Egy probléma van...Ez az új szerződés kizárólag a belföldi közvetítésekre vonatkozik, tehát semmi köze Ázsiához meg a világ többi részéhez. A marca-s, lentebb belinkelt kimutatás is ugye 1,8 milliót ír az angolokra, ami a mostani szerződésből nyilván nem jönne ki, tehát abban benne vannak a nemzetközi közvetítések is.PL-nél értem én, hogy Ázsia, de nem tudom elképzelni, hogy ott ennyire néznék az angol közép és kis csapatokat. Honnan jön ez a sok pénz?
Tehát az az átlag 110 millió, az csak a belföldi közvetítésekből jön össze, és ehhez jön majd a külföldi értékesítés pluszban. Most ha jól számolom, az 1,8ból nagyjából 1,2 milliárd euró a belföldi rész. Tehát a mostani áron ahhoz a 110-hez jön még 30 millió. De várhatóan a külföldi bevétel is emelkedni fog, számiljunk 50%-kal (belföldinél ugye 70 volt), az méág 15 millió. Tehát átlag 155 milliót kapnak majd várhatóan... Attól meg nincs is messze a 200 milliós élcsapat, illetve 150 milliós utolsó helyzett.
Remélem mindenki tudta követni a számolást!
látod, és pont azt tettem...Nem árt gondolkodni neha. Nem bántásból irom, de életszerű hogy egy Wigan majd tobb pénzt kap mint a világ ket legnagyobb klubja?