Faust írta:Anyaka írta:Boyhood a legjobb filmben esélytelen, rendezőiben, vagy forgatókönyvben talán.
A forgatókönyv esélytelen szerintem, mert az kb nincs. A rendezőit mindnél jobban megérdemli.
De mégis jelölték, lehet rossz helyre írták, vagy meghallották, hogy "Hé ezt 12 évig forgatták, írd be mindenhova".
Én mondjuk itt egy Wes Anderson-t szívesebben látnék. Bár a legkevésbé sem érdekelnek a díjak. Főleg, hogy a jelöltek közül egyikre se szívesen vágnám rá, hogy ez "nagyon jó film volt, megérdemli", a legjobb film díjat. Igazából bárki megnyerheti szinte ezek közül, annyira egy szinten mozog az összes. Nem kiemelkedőek. Ennek ellenére, arra is képesek, hogy egynek adnak szinte mindent, a többi meg hoppon marad. Bár kategóriákra lebontva, azért akadnak különbségek a filmek között. Például vágásokban ketten is lekörözik a többieket, az elég egyértelmű.
-
A többiről:
Azért esélytelen, mert a BAFTA-t megnyerte, aki azt nyeri általában Oscar-t nem igen kap ebben a kategóriában.
A mindenség elmélete, és a G.P. Hotel előrébb van a Kódjátszmánál, és ennél a csöpögős "Twilight of Jazz" filmnél is a Whiplash-nál.
Amerikai mesterlövész-t nem is jelöltem volna.
Birdman elég egyéni megítélése van, ez nem mindig jelent jót, bár más kategóriában ott lesz biztosan.
A Grand Budapest Hotel szerintem korrekt film. NORMÁLIS mezőnyben esélytelen lenne, de ebben a gyér listában bármi lehet belőle. Más kategóriában viszont odaér ez is.
Kódjátszma még a saját hazájában sem nyert, itt miért nyerne?
Végén meg majd megint mutatják a fuckot, aztán újra a nagy fekete szegregáció viszi a díjat, vagyis a Selma. Persze ezt a témát minden évben úgy meg tudják újítani, hogy díjat érdemel.
Mentségére legyen, hogy még nem láttam, bár sejtésem sincs, hogy milyen lehet.
Úgyhogy szerintem nyerjen a The Silence of the Lambs mindent, és a rendezvény érdeklődés hiányában elmaradhat, a kaját meg küldjék el postán.
2014 összességében nekem nem jött be, ami az új filmeket jelenti.
Majd talán idén.