Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
hamesz
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Modric, James, Isco, Neymar, Iniesta, Ronaldo, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: hamesz » 2015. február 23., hétfő 20:51

h3x0r írta:
hamesz írta:Na a Tégla okés. A Nincs bocsánatot nem láttam. A többi pedig nem kötött annyira le. Gyűrűk urából a Király visszatér tetszett azt hiszem az az utolsó rész. Rocky összes része szerintem full B kategória. :)
Es mik a kedvenceid es/vagy szerinted legjobb filmek?
sötét lovag, remény rabjai, halálsoron, ryan közlegény megmentése, keresztapa, kapj el ha tudsz, viharsziget, eredet, sebhelyesarcú hirtelen ennyi jutott eszembe. De ez mindenkinél változik. Egyik haverom szerint a Far cry is kurva jó film. :lol:

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2015. február 23., hétfő 20:37

Birdman győzelmének örülök, kicsit meg is lepett. Keatont sajnálom, meg kellett volna kapnia szerintem, nem szokás ilyen fiatal férfi színészeket díjazni. Kb Bale jut most szembe aki 40 alatt megkapta az utóbbi pár évben. Nőknél Pike nyerhetett volna, ott bezzeg az életművet díjazták. Nem mintha ez olyan fontos lenne, csak uncsik már a szavazó öregurak.
Nem illik.

Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2015. február 23., hétfő 14:11

VanillaSky írta:
JK Simons. Kettő jobb is volt nála. Kezdődik.
Bírom mikor valakinek a "toronyban" van egy elképzelése és ha ez nem találkozik a valósággal, akkor ott hozzá nem értés van, mert Ő a fotelból Magyarországon jobban ért hozzá, mint az akadémia tagjai. Fel kéne fogni végre, hogy nem egzakt követelményei vannak a díjnak, időről időre vannak felkapottabb témák meg szeretik a testi változtatásokat, de ettől függetlenül szubjektív döntés, a többség akarata. De kijelenteni, hogy ááá én megmondtam, hogy ez nem jó, mert ez és ez kéne, hogy nyerjen, baromság!
Ha Duvall-nak nincs Oscarja, akkor ő kapta volna jó eséllyel, na meg gondolom életműdíjat akarnak neki adni valamikor. De Norton is jobban húzó ember volt a saját filmjében, csak ő nem hozta a nagy drámai szerepkört. Remek példája ennek a főszereplők kategóriája. Eddie Redmayne fullba nyomta (a Trópusi vihar szerint), és meg is nyerte (vagy inkább az eljátszott karakter neve?), holott Keaton toronymagasan jobb volt nála abban az utolsó fél órában szerintem, ezt még az is látja, aki nem..
Ennek ellenére továbbra sem foglalkoztat a díj ténye, sok kritikussal szemben, akik tegnap óta felhúztak pár filmet, egyszerűen objektívan próbálom nézni, nem úgy, mint a legtöbb "kritikus". A rotten-en is a G.B.Hotel-nél bedobták a pontszámmódosítást, mert délután 78 volt, éjjel meg már 90 felett... Akkor eszerint, egy szobor megléte után a film is feljavul, sosem értettem ezeket. :hmmm:
A változásokat meg pont nem szeretik az Oscar-on ebben az évszázadban nagyon nem jellemző. Rengeteg sablon előjön évről-évre ritka a kivétel. Hogy kik döntenek a díjról. Gyakorlatilag bárki lehet a szakmából, Steven Segal is szavazhat a legjobb színész kategóriában, Uwe Boll meg a rendezőknél, esetleg India filmcsillagai, az ő szavazataik is annyit érnek, mint Tarantino-é, vagy Lynch-é. Lényegében ugyanaz, mint az Aranylabda szavazásokon, gondolom ott nem védted a döntéshozókat, amikor az nyer, akinek kevésbé jár ki, vagy épp nem volt szimpatikus.

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2015. február 23., hétfő 13:50

Redmayne meg nem volt rossz, de azért kéremszépen...első jelölést díjra váltani ilyen fiatalon...
Egy fokkal jobbnak éreztem Cumbertbachtot, de szerintem Redmayne is megérdemli. Nagyon nem könnyű olyan karaktert játszani, aki szinte meg sem szólalhat a film nagy részében. Remekül hozta, megérdemelte.
Múltkor néztem ezt a mindenség elméletét, abszolút tucat életrajzi film, a színészteljesitmeny kis túlzással nem több egy átlagos Jim Carrey bohockodasnal, o is eljátszottavolna Hawkingot egy tolószékben.
Az első felével egyetértek, de a színészi teljesítményt ennyire lefikázni, kicsit erős. A mindenség elméletének az ereje magában Hawking karakterében rejlik, abban, hogy mekkora elme, és milyen "nyomorult" egyben. Sokan feladták volna, ő kora egyik legnagyobb elméleti fizikusa lett. A film nem rossz, egyszer szerintem látni kell. Nem is maga a film miatt hanem Hawking miatt.

A többiről annyit, hogy kb. a várakozásoknak megfelelő díjazás lett, a Birdmant én azért nem érzem Oscart érdemlő filmnek, azokkal értek egyet, akik szerint gyenge volt az idei felhozatal, kevés igazán jó film született, azokat nagyjából jelölték is. A Birdman azért nyerhetett, mert egy tök új témát dolgoz fel, míg a többi film nem igazán hozott újat, de nem volt benne ezen kívül semmi kirívóan zseniális. Egy jól átgondolt, jól összerakott film, korrekt sztorival, 1-2 jelenetben parádézó színészekkel. De sajnos ez tendencia, hogy általában nem "jó filmek" nyernek a legjobb kategóriában. Ez éppenséggel nem rossz, de nem az a kategória.
Tégla, millió dolláros bébi, Gyűrűk Ura, egy csodálatos elme, gladiátor, rettenthetetlen, forrest gump, nincs bocsánat, bárányok hallgatnak, esőember, Szakasz, Rocky, száll a kakukk fészkére, gettómilliomos
Ezekhez képest például hol van a 12 év rabszolgaság, az Argo-akció, vagy a Birdman? Szerintem sehol. Az utolsó igazán nagy győztes film a Király beszéde volt, véleményem szerint. De azért ebben a listában is van néhány nem idevaló film.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2015. február 23., hétfő 13:38

hamesz írta:Na a Tégla okés. A Nincs bocsánatot nem láttam. A többi pedig nem kötött annyira le. Gyűrűk urából a Király visszatér tetszett azt hiszem az az utolsó rész. Rocky összes része szerintem full B kategória. :)
Es mik a kedvenceid es/vagy szerinted legjobb filmek?

hamesz
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Modric, James, Isco, Neymar, Iniesta, Ronaldo, Zidane

HozzászólásSzerző: hamesz » 2015. február 23., hétfő 13:35

h3x0r írta:
hamesz írta:Én az oscar díjjal úgy vagyok, hogy amelyik a legjobb film ott azt biztos, hogy nem nézem meg, nem lesz jó. Sajnos a Birdmant már láttam előtte. :mrgreen: Nekem eddig egy oscar díj nyertes film se tetszett, de egyéni vélemény. :)
Tégla, millió dolláros bébi, Gyűrűk Ura, egy csodálatos elme, gladiátor, rettenthetetlen, forrest gump, nincs bocsánat, bárányok hallgatnak, esőember, Szakasz, Rocky, száll a kakukk fészkére, gettómilliomos

Ebbol egy se tetszett?
Na a Tégla okés. A Nincs bocsánatot nem láttam. A többi pedig nem kötött annyira le. Gyűrűk urából a Király visszatér tetszett azt hiszem az az utolsó rész. Rocky összes része szerintem full B kategória. :)

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. február 23., hétfő 13:30

h3x0r írta:
hamesz írta:Én az oscar díjjal úgy vagyok, hogy amelyik a legjobb film ott azt biztos, hogy nem nézem meg, nem lesz jó. Sajnos a Birdmant már láttam előtte. :mrgreen: Nekem eddig egy oscar díj nyertes film se tetszett, de egyéni vélemény. :)

Ebbol egy se tetszett?
A Gotham meg az Arrow mellett ilyenek nem férnek bele.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2015. február 23., hétfő 13:26

Ebbol egy se tetszett?

hamesz

HozzászólásSzerző: hamesz » 2015. február 23., hétfő 13:04

Én az oscar díjjal úgy vagyok, hogy amelyik a legjobb film ott azt biztos, hogy nem nézem meg, nem lesz jó. Sajnos a Birdmant már láttam előtte. :mrgreen: Nekem eddig egy oscar díj nyertes film se tetszett, de egyéni vélemény. :)

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. február 23., hétfő 10:37

Okés.

VanillaSky

HozzászólásSzerző: VanillaSky » 2015. február 23., hétfő 10:08

Nézd már meg mit idéztem. Másrészről add meg nekem a jogot, hogy nekem is legyen az itt leírtakról. :ike:

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. február 23., hétfő 10:07

Hadd legyen már véleményünk.

VanillaSky

HozzászólásSzerző: VanillaSky » 2015. február 23., hétfő 9:42

Bírom mikor valakinek a "toronyban" van egy elképzelése és ha ez nem találkozik a valósággal, akkor ott hozzá nem értés van, mert Ő a fotelból Magyarországon jobban ért hozzá, mint az akadémia tagjai. Fel kéne fogni végre, hogy nem egzakt követelményei vannak a díjnak, időről időre vannak felkapottabb témák meg szeretik a testi változtatásokat, de ettől függetlenül szubjektív döntés, a többség akarata. De kijelenteni, hogy ááá én megmondtam, hogy ez nem jó, mert ez és ez kéne, hogy nyerjen, baromság!

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2015. február 23., hétfő 9:19

Én csak a Leviathant láttam az idegen nyelvűek közül, annyira nem jött be, de ez az Ida ha jól tudom valami holocaustos cucc, szóval ennél biztos jobb :D Nem is értem miért nyert :roll:
Simmonsnak örülök, a Birdmannek is, inkább mint a Boyhood. Zene no comment. Redmayne meg nem volt rossz, de azért kéremszépen...első jelölést díjra váltani ilyen fiatalon.....szegény Di Caprionak, meg Phoenixnek, (meg még sorolhatám) meg sehol semmi :lol: Keaton jobban megérdemelte volna szerintem.
Kép

danianevem
Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: danianevem » 2015. február 23., hétfő 8:36

Simmonsnak és a Birdmannek örülök, de egyébként az idegen nyelvű filmek kategóriája érdekelt igazán. Ott az Ida nyert, ami tökéletesen leírja az Akadémia elfogulatlanságát: gyávák és polkorrektek. :lol: :'( Nem mertek állást foglalni a politikában a Leviatánnal...

Zimmeren meg sem lepődöm, ha az Eredet után nem kapta meg, akkor most mi alapján adták volna neki... :lol:

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. február 23., hétfő 7:06

Múltkor néztem ezt a mindenség elméletét, abszolút tucat életrajzi film, a színészteljesitmeny kis túlzással nem több egy átlagos Jim Carrey bohockodasnal, o is eljátszottavolna Hawkingot egy tolószékben. Na mindegy, Oscar.. Nem is tudom miért lepődök meg.

Sorry for flame.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. február 23., hétfő 5:28

Grand Budapest Hotel elcsente Hans Zimmer elől. Interstellaré vek óta egyik legjobb score amit letettek az asztalra, nem akarom fikázni Wes Anderson művét, de pont a zene volt benne átlagos. :roll:

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. február 23., hétfő 5:12

Patricia Arquettenek is megvan. Whiplash eddig 3 szobor, JK Simons mondjuk kétségkívül megérdemelte. Lubezki is a Birdmanért az operatőrit.

Anyaka

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2015. február 23., hétfő 3:49

Grand Budapest már 2 díj. :agree: A többi reggelre marad nekem.

Anyaka

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2015. február 23., hétfő 2:52

Vissza: