Elektronika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Anyaka
Kedvenc játékosaid: Raul
Kedvenc csapatod: Hungary

Re: Elektronika

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2015. március 5., csütörtök 21:06

Annyira sajnos jelenleg nem áll távol a valóságtól.
Hordozható gépen az Ultra grafika jelenleg 400.000 Ft-ba kerül. (Legolcsóbb)
250.000-től felfele egy gép sem működik normálisan, egy forintot sem ér, lehet az asus, lenovo, msi, vagy dell. Ez van, 2014-ben senkinek se jött össze megalkotni 15-ös méretben a csúcsot. Sőt ennél merészebbet is merek állítani, amiben i7+dedikált gpu van, és nem munkagép, mind kuka, leszabályoz, felesleges 50 ezer felárat fizet az ember az i5-ös változatra, mert ugyanott van.
Lehet reménykedni, hogy idén ez összejön a frissítésekkel, mert nem minden év ilyen gyászos, mint a mostani.

Fujitsu gépet meg kapni itthon, csak meg kell keresni. Még a laptopszalonban is hétfőtől lesz újra.

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. március 5., csütörtök 19:03

Nem azzal van a baj hogy nem létezik hardver 200k alatt (mondjuk ez is erősen kérdéses téma, a szürkeimport miatt - no meg ki-mivel akar játszani), vagy h grafikai-részletességbeli kompromisszumokat kell kötni, mert egyértelműen kellenek, hanem hogy azok a gépek ezer sebből véreznek. Rengeteg géppel van tapasztalatom, megfordult már nem egy a kezeim között, de röviden-tömören vehetsz garancia nélküli, előbb-utóbb felgyúló Lenovo-t, értékelhetetlen X kategóriás ASUS-t (;gyenge anyaghasználat, összeszerelési minőség olcsó kínai szint, kopós műanyag felület, szétszedni nem lehet mert beletörik a csavar, átlagos, vagy annál gyengébb touchpad, gyenge, nem megfelelően tervezett hűtés, instabil, horpadós billentyűzet, kijelző téren is gyenge TN, alkatrészeket a jövőben baromi nehéz hozzá szerezni, bontott nem sok lesz, újnak az árából gépet veszel), esetleg Inspiront-t, stb.

Nagyon-nagyon ritkán akad olyan "játékos" gép ami tényleg vállalható. A korábban említett N szériás ASUS olyan. Viszont a lényeg még mindig az, hogy ki mivel akar játszani, mert ez a fontos. Az igazán felsőkategóriás hardverzabáló játékok (legyen az idei vagy 2-3 éves) játszhatatlanok, egyes esetekben ha jól van optimalizálva, akkor lowon el lehet vele döcögni, de ha valaki csak középszintűekkel akar low-medium felbontáson szórakozni, akkor az alá lehet hardvert találni, de megint csak itt jön az a fránya kompromisszum, ami a notebookról szól, és nem a csili-vili textúrákról...

Én többnyire ezért próbálok mindenkit lebeszélni arról hogy komolyan gondolja a "játszadozást" a leendő gépen, mert hatalmasat fog csalódni, vagy a játszhatóságban, vagy majd később issza meg a levét, mikor megrövidítette az amúgy sem hosszú konzumer élettartamot. Sokan úgy vannak vele, hogy 170 ezer forintért már mindegy mit vesz, f@sza lesz, holott 200-300 ezres gépek közül is tudok olyat mondani, amiért egy Bale mezt se adnék... :mrgreen:

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2015. március 5., csütörtök 17:57

Értek hozzá, de nem szállok vitába, mert te biztosan jobban (de télleg, mert jókat szoktál írni), viszont sokszor erős túlzásokba esel és csak ez az egy, ami szúrja a szemem. 200 alatt igen, valószínűleg nincs gép, ami FullHD Ultrán viszi játékokat, így ebben a formában ezt én is aláírom, de lehet normálisan játszani ott is rengeteg géppel, annyi, hogy kompromisszumokat kell kötni és "csak" high/mediumon játszol. Nemcsak fullon lehet normálisan játszani, sőt pl bizonyos játékoknál a profi játékosok low közelében tolják, mert úgy nincs tele feleslegesen zavaró effektekkel, blurral stb. stb.

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. március 5., csütörtök 15:44

Santi írta:Ne foglalkozz tucsokivel, neki 200 alatt nincs is laptop szinte. :lol:
Érdekes, hogy anno a 130ezres acer gépem fél év múlva is gép volt, sőt 5 évet lehúztam vele és ez idő alatt csak az akksi ment tönkre benne, de az is az én hibámból, mert nem óvtam. Most is ennyiért vettem gépet és ez is patent, nem értem abszolút ezeket a "120-ért nincs normális laptop" kijelentéseket, gamer biztos nincs, de filmnézésre, netezésre nehogy ne legyen már ennyiért.
Kezdjük ott hogy ez nem igaz, mert 150-70 (árfolyamtól is függ) környékén simán tudok ajánlani új gépet. 200e alatt nincs olyan amivel normálisan játszani lehetne, ha tetszik, ha nem.
Arról hogy a 100-120 ezres árkategóriában milyen laptopok vannak (per pill kb. lehetetlen A544-et kapni, az egyetlen értelmes alternatíva, amit korábban is ajánlottam már itt a fórumon) diskurálhatnánk sokáig, de nyilván értesz hozzá, díszvitának meg nem sok értelme van. Vegyetek sok Acer-t és Asus-t olcsón, mert van akinek bírta évekig, éljen :)

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2015. március 5., csütörtök 0:29

volt írta:
sonic írta:Hat ha a PC araba nem szamitod bele a monitort, akkor jogos. Ha csak a hangot hallgatod az is jo szorakozas. De azt adom hogy konzol jatekra kezenfekvobb, mert egyszer megveszed es utana megy minden rajta aztan szevasz. Csak A generaciovaltasok elott kozvetlenul mar olyan szinten elavult a konzol tech-je egy korszeru pc-hez hogy ossze se lehet hasonlitani. Mindketto mellett lehet erveket felhozni.
Márt a mostani PC-ken is szebb a grafika pedig most volt a generációváltás. Engem nem érdekel a grafika(sokakat igen) csak ,h minden fusson ahogy kell és ne kelljen vele baszakodni. Pont ezért vettem konzolt. (+ az exkluziv cimek és a sok csaló miatt)
Engem sem erdekel a grafika kulonosebben. Azaz ez igy nem teljesen igaz, mert nezzen ki jol de ahhoz mint tudjuk nem feltetlenul kell csucstech meg szuperHD texturak meg 1000000000 particle egszerre a kepernyon, csak tehetseges dev-ek. Szoval csak azert hoztam fel hogy ez is egy szempont, de amugy ertelek, es en is pontosan ezek miatt gondolkozok konzol vasarlason. Ami visszatart az az hogy a kedvenc jatekaim RPG-k es ahhoz egyszeruen szar a kontroller. Bena Radial menuk, meg idegesito inventory es loot kezeles, keves hotkey, es hat az iranyitas is... Klaviatura + eger kombo ilyen szempontbol sokkal jobb. Van nehany szanra amiben a kontroller kifejezetten elonyos, de keves.

szerk:
Lehet hogy ralehet kotni az eger+bill kombot, csak mi a banatnak, ha a jatekot meg kozbe kontrollerre fejlesztik?
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

volt
Kedvenc játékosaid: Raúl
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: volt » 2015. március 5., csütörtök 0:24

Anyaka írta:Csalók megy ugyanúgy vannak.
Vannak, csak sokkal(szerintem) kevesebben.
Anyaka írta:z a grafika dolog nem igaz annyiban, hogy még nem is jött ki az Order-en kívül olyan játék, ami nextgen lenne egyáltalán, olyat meg nem látni pc-n.
Az order valóban szép játék lett, eddig a legszebb, de olvastam olyan híreket ,h márt ez is megizzasztotta a PS4-et. Bár lehet ,h ez hülyeség. Ezért feltételezem ,h a PC-n jobb a grafika.

Anyaka

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2015. március 5., csütörtök 0:20

Gondolom nem írnak, hanem beszélnek a mikrofonba chaten. :mrgreen: Egyébként lehet rá billentyűzetet meg egeret is kötni, de az már vicckategória, aki megteszi.

Ez a grafika dolog nem igaz annyiban, hogy még nem is jött ki az Order-en kívül olyan játék, ami nextgen lenne egyáltalán, olyat meg nem látni pc-n. :lol: Csalók megy ugyanúgy vannak.

volt

HozzászólásSzerző: volt » 2015. március 5., csütörtök 0:12

sonic írta:Hat ha a PC araba nem szamitod bele a monitort, akkor jogos. Ha csak a hangot hallgatod az is jo szorakozas. De azt adom hogy konzol jatekra kezenfekvobb, mert egyszer megveszed es utana megy minden rajta aztan szevasz. Csak A generaciovaltasok elott kozvetlenul mar olyan szinten elavult a konzol tech-je egy korszeru pc-hez hogy ossze se lehet hasonlitani. Mindketto mellett lehet erveket felhozni.
Márt a mostani PC-ken is szebb a grafika pedig most volt a generációváltás. Engem nem érdekel a grafika(sokakat igen) csak ,h minden fusson ahogy kell és ne kelljen vele baszakodni. Pont ezért vettem konzolt. (+ az exkluziv cimek és a sok csaló miatt)

sonic

HozzászólásSzerző: sonic » 2015. március 5., csütörtök 0:02

Anyaka írta:Tv meg talán van otthon annak, aki konzolon gondolkozik. De monitoron is ugyanúgy lehet játszani.
Jogos. Mondjuk nekem nincs egyik se, de ez elegge egyedi eset. :D

Anyaka írta:Final Fantasy egyébként mmo nem? DC Universe biztos az, meg van még a Defiance.
Nade MMORPG controllerrel? Azt hogyan? Mivel irsz chat-re? Hova teszed a 160 fele hotkeyt a controlleren? Legalabbis ami MMO-t en eddig lattam azokkal elegge osszeegyeztethetetlen. RTS is biztos van konzolra, de jatszon vele akinek 2 anyja van... :mrgreen:

Hat ha a PC araba nem szamitod bele a monitort, akkor jogos. Ha csak a hangot hallgatod az is jo szorakozas. :D De azt adom hogy konzol jatekra kezenfekvobb, mert egyszer megveszed es utana megy minden rajta aztan szevasz. Csak A generaciovaltasok elott kozvetlenul mar olyan szinten elavult a konzol tech-je egy korszeru pc-hez hogy ossze se lehet hasonlitani. Mindketto mellett lehet erveket felhozni.

volt

HozzászólásSzerző: volt » 2015. március 4., szerda 23:53

sonic írta:Plussz egy normalis TV melle megegyszer annyi... Rablas.
Nekem special akkor is normális TVm volt amikor még nem volt konzolom. Miért kellene egy konzol árába beszámítani a TVt? :lol: Pont azért vettem konzolt ,h ne kelljen mindig a PC-t fejlesztenem és ne kelljen vele folyton baszakodnom. (Beállítésok stb.) Berakom a CD-t és megy is a játék.

Anyaka

HozzászólásSzerző: Anyaka » 2015. március 4., szerda 23:50

Itthon 110 körül. De alig használtan 90. Sőt láttam már kiállítási darabot 85-ért, amire teljes év garancia volt. Én 135-ért vettem 3 játékkal, 1 év ps plus-al.
Final Fantasy egyébként mmo nem? DC Universe biztos az, meg van még a Defiance.

Tv meg talán van otthon annak, aki konzolon gondolkozik. De monitoron is ugyanúgy lehet játszani.

sonic

HozzászólásSzerző: sonic » 2015. március 4., szerda 23:48

pheco írta:
sonic írta:Amugy mennyibe kerulnek most az ujgeneracios konzolok?
130k korul kezdodnek, de azokhoz altalaban egy joyt adnak csak, szoval 150k inkabb.
Plussz egy normalis TV melle megegyszer annyi... Rablas. :(

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2015. március 4., szerda 23:47

sonic írta:Amugy mennyibe kerulnek most az ujgeneracios konzolok?
130k korul kezdodnek, de azokhoz altalaban egy joyt adnak csak, szoval 150k inkabb.

sonic

HozzászólásSzerző: sonic » 2015. március 4., szerda 23:39

nmate írta:Jó, biztos meg lehet szokni, nekem nem sikerült. Sima Xboxom volt, de szenvedés volt rajta a Black és a CoD3 is. Viszont a stratégiai tényleg necces. :lol:
Tudtommal MMORPG se nagyon van konzolra ha valaki arra izgul. Amugy mennyibe kerulnek most az ujgeneracios konzolok?

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. március 4., szerda 23:26

Jó, biztos meg lehet szokni, nekem nem sikerült. Sima Xboxom volt, de szenvedés volt rajta a Black és a CoD3 is. Viszont a stratégiai tényleg necces. :lol:

volt

HozzászólásSzerző: volt » 2015. március 4., szerda 23:21

nmate írta:Helyesbítek, aki játszani akar menjen konzolra :lol: Persze fps játék kivétel.
Miért? Konzolon toltam kb. az összes COD-ot és a BF-et és állítom jobban megy mint PCn. Pedig PC-n is toltam több évig a COD-okat. Meg kell szokni, ennyi a titka.

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2015. március 4., szerda 23:00

Helyesbítek, aki játszani akar menjen konzolra :lol: Persze fps játék kivétel.
Meg a stratégia. Nem nagyon láttam még senkit controllerrel RTS-t tolni. :D

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. március 4., szerda 22:51

Helyesbítek, aki játszani akar menjen konzolra :lol: Persze fps játék kivétel.

BBeno

HozzászólásSzerző: BBeno » 2015. március 4., szerda 22:46

gamer laptopoknak nem sok értelmét látom. ha valaki játszani akar az vegyen 150ből egy elég korrekt asztalit, de ha hordozni is akarja akkro vegyen mellé egy tabletet. az úgy kb 210. ennyiből lehet már venni i7-es "gamer" laptopot is de ebben sincs még olyan nagyon komoly videókártya hogy azt lehessen mondani hogy gamer. nem éri meg gamer laptopot venni mert olcsóbb fejlesztgetni az asztalit. könnyebb buherálni, könnyebb karbantartani.
GARETH:coffee:

RONCI A LEGENDA

Grande Pipita Higuaín

Ronaldo: Özil zseni

VAR<3

18/19: Perez nagy éve .lol. P3/L16/SF

Götze Gareth ReusRashford KdB Hazard Sterling Lukaku Mario Pogba Sané James Jesús

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2015. március 4., szerda 21:51

Ne foglalkozz tucsokivel, neki 200 alatt nincs is laptop szinte. :lol:
Érdekes, hogy anno a 130ezres acer gépem fél év múlva is gép volt, sőt 5 évet lehúztam vele és ez idő alatt csak az akksi ment tönkre benne, de az is az én hibámból, mert nem óvtam. Most is ennyiért vettem gépet és ez is patent, nem értem abszolút ezeket a "120-ért nincs normális laptop" kijelentéseket, gamer biztos nincs, de filmnézésre, netezésre nehogy ne legyen már ennyiért.

Vissza: