Sziasztok. Én Milan szurkoló vagyok, de ehhez a témához hozzászólnék, mert látok egy kis párhuzamot a mostani helyzetetek, és a '2008as' Milan helyzete között, amikor Ancelotti volt a mi edzőnk is. Nyilván nem akarok messzemenő következtetéseket levonni, mert nem látom át tisztán a csapatotok helyzetét, és ez zsinórban még csak a második nyeretlen meccsetek, de a játékotokat látva eszembe jutott a Milan utolsó két éve Carlo barátunkkal. Rövidre zárva; a 2007-es BL győzelmünk után a bajnokságban lehoztunk egy ötödik helyet vele, pedig nem a keret minőségével volt a gond (ahogy szerintem jelenleg nálatok sem). Még a pályájuk csúcsán lévő Nesta, Gattuso, Pirlo, Seedorf, Kaká játszott a kezei alatt, mégis szinte végig szenvedtünk az egész szezont. Végletekig ki volt facsarva a keret, nem rotált, nem tudott újítani, a játékoson meg azt érezte az ember, hogy tudnának focizni, csak nem akarnak igazán - mert bajnokok, a bérelt helyük megvan a csapatnál, abszolút nem volt meg a kellő motivációjuk. Én remek edzőnek tartom Ancelottit, négy BL döntő után aki ezt kétségbe vonja, az szimplán hülye, de tisztán látható hibái vannak neki is. Legalábbis szerintem: nem rotál eléggé, nem tartja fent a folyamatos versenyhelyzetet a kereten belül. Nem tud igazán jól motiválni (most ez kezd beigazolódni), nem tudja 'sikerre éhesen' tartani a csapatát. A harmadik probléma vele, hogy sokszor rosszul nyúl bele a meccsbe. Most a Bilbao ellen, múlthéten a Villareal ellen, és anno a Milannál is bosszantó cseréi voltak. Rengetegszer fogalma sincs az embernek mi lehet a célja némelyik változtatásával. Ma például meghúzta ugyanazt mint múlthéten, 80. perc - futás az eredmény után: Benzema-Hernandez csere. Tényleg az egész szezonban padot melegítő mexikóit kell beküldeni ilyen szituációban az utolsó 10 percre? Mit várhat vajon?
De nálam a Kroos-Silva, vagy a múltheti Isco-Illaramendi csere is ugyanez a kategória. Sőt, nálunk még cifrább dolgai is voltak, nem egyszer láttam a Milant az utolsó 10-20 percben csatár nélkül futballozni, mert Ancelotti ráakart ülni az eredményre. No mindegy, ez még a legkisebb baj.
Szóval az én véleményem az, hogy biztosan sok igazság van RMCF írásában, de a kialakult helyzetetekben bőven szerepe van CA melójának is. Viszont korai kongatni a vészharangokat, talán a Barca elleni meccs után okosabbak lesztek, ezt a hozzászólást csak amiatt írtam, mert az utolsó két meccseteken látott formahanyatlás egy kis dejavut ébresztett bennem.
Köszi ha végigolvastatok.