The Wire S04
Azt kell mondjam, hogy megértem mire gondolt Peeetör kolléga (már ha arra gondolt amire én), amikor említette, hogy nem tetszett az irány, amibe elmozdult a sorozat. Így az évad végére én is ezt éreztem picit.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nyilván nem lehet azt a minőséget fenntartani 4 évadon keresztül, ami az elsőben meg a harmadikban volt, de ezekkel a - számomra fölösleges és unalmas - mellékszálakkal kicsit leült a sorozat. Nem rossz ötlet, hogy kicsit belevittek minket a sulis dolgokba, hogyan válnak "cornerkidekké" a srácok, mert itt is volt sok elgondolkodtató rész, de valahogy szerintem nem illett a sorozat profiljába. Meg a kölykök bandája, tök jó pofa, de az évad végére már idegesített az összes feje. Az igazán fontos karakterek a háttérbe szorultak (pl. McNulty kb szerepelt összesen 10 jelenetben az egész évadban, Prezt is belerőltették ebbe a tanáris dologba, Daniels is csak jelentéktelen jeleneteket kapott), valahogy szétesett az egész brigád, és egyesével próbálták őket tálalni, ami egyébként nem baj, csak valahogy nekem ez nem tetszett. Az egyik legjobb mellékkaraktert is kinyirták (Bodie-t), és ezt a Marlo-Chris párost sem tudja egészen bevenni a gyomrom. Anno a sorozat elején a Barksdale-Stringer duóról tényleg elhittem, hogy ők a királyok, az összes fontos elosztó az övék, mindenki fél tőlük, de ez a két nyikhaj valahogy nem tudja elhitetni vele, hogy ők a kemény fiúk. Viszont kellemes meglepetés volt egy ismerős arc a 2. évadból. Szó se róla, itt is voltak izgalmas részek meg sztorik, de számomra kicsit elvesztette a varázsát a sorozat, az amit adott az első-második-harmadik évadban. Persze minőségileg még így is 5*, de valami elveszett útközben.
Azért gyorsan lekaptam az 5. évadot, most már nagyon kíváncsi vagyok, hogy fogják lezárni a sorozatot.