Perez nyilatkozatához pár szót:
Ancelottiról: “Már az elején elmondtam neki, hogy amin eddig átment karrierje során, az egyáltalán nem hasonlítható ahhoz, ami itt a Real Madridnál történik majd. Az újonnan idekerülő embereknek mindig kell egy kis idő mire megértik, hogy itt egyik nap még te vagy a világ legjobbja, aztán másnap már minden összeomlik, az edzőt okolják mindenért, a játékosok pedig nem jönnek ki jól egymással… Ancelottinak remek tapasztaltai vannak, most pedig csak a munkájára koncentrál a romboló atmoszféra ellenére.”
Ez korrekt a részéről, végre egy elnöki nyilatkozat, amely valamelyest közösséget vállal a kudarcokban is a csapattal, edzővel. De az apró betűs részt kiemelve azért elgondolkodtató: "romboló atmoszféra"? Vajon megint itt tartanánk? Én ugyanis azt hittem, csak formahanyatlás van, nem házon belüli erőszak.
Baleről: Ő nem jelent problémát. Nem is olyan régen igazoltam le, és hatalmas zajt csapott az átigazolása. Már a bemutatásakor tudtuk, hogy sérvvel küszködik. Amikor túl volt ezen a sérülésen, be kellett illeszkednie, és meg kellett találnia a helyét a rendszerben. Megkérdőjelezni az edzőt, az egyszerűen elfogadhatatlan. Emlékeznünk kell arra, amit Bale tett az elmúlt szezonban a kupadöntőben és a Bajnokok Ligája döntőjében.”
Szép, hogy megvédi a játékost, de árulkodóak a szavak (hacsak nem torzít a fordítás stilisztikailag a kiemelt részen, ezt ne,m tudom): ez a leigazoltAM nekem nem tetszik, nem neki kell leigazolni valakit, hanem minimum leigazoltuk. De a leginkább a klubnak kell leigazolni valakit - a klub ugyanis mindenek előtt, még az elnök előtt is. Stílusbeli dolog, de a stílus maga az ember.
“Katasztrófa” (Így reagált sok ember a hétközi vereségre): “Ezek az emberek biztosan azt gondolják, hogy kiestünk a másodosztályba. Decemberig hihetetlen jó szériánk volt. Aztán sok sérültünk lett a középpályán, ott ahol most már nagyjából rendben vagyunk. Nem tudom, hogy miért kell így reagálni a jelenlegi eredményekre. Másodikok vagyunk a tabellán és ott vagyunk a BL-ben is. Sok csapat örülne, ha a helyünkben lenne. Továbbra is keményen fogunk dolgozni. Nem nyerhetjük meg mindig a ligát és a Bajnokok Ligáját, annak ellenére, hogy a mi klubunk birtokolja a legtöbb címet mindkét sorozatban.
Végre! Ezt nem gondoltam volna Perezről, hogy valaha is fog ilyet mondani. Felelősséget vállalt ő is a helyzetből, de még fontosabb, hogy a csapatra nehezedő nyomást próbálja csökkenteni. Én tőle ilyenre nem emlékszem. Ez most nagyon kellhet.
Összességében most ez szép volt Pereztől. Az "apróbetűs" részek ellenére (amik kicsit árulkodnak), egy ilyen edzői nyilatkozatra most szükség volt.