The Wire
Hát vége... eljött ennek is az ideje. Január óta néztem, a szívemhez nőtt, sajnálom, hogy elérkeztem a végéhez.
Azt kell, hogy mondjam, minden idők egyik legprofibb, legösszetettebb, legzseniálisabb sorozata (igaz nem sok sorozatot néztem végig életemben, de top5-ben benne van, az tuti, még így látatlanban is), egy élmény volt végignézni.
A sztorit még a legvégére is sikerült teljesen megkeverni, igaz kicsit összecsapottnak érzem a végét, nem értem miért nem lehetett az 5. évad is 13 részes, na mindegy, annyi baj legyen.
Zseniális karakterek, zseniális színészi játékok, zseniális helyszín (ez, hogy nem egy sablon amerikai városban játszódik hatalmas plusz pont), valamennyire megismertem Baltimore-t.
Azért kíváncsi lennék, mennyire fedi a valóságot az ottani helyzethez képest, kétlem, hogy ennyire brutális lenne (régebben talán), de az biztos, hogy nem a kisujjukból szopták ki ezeket a dolgokat.
Most mást nem is tudok hirtelen írni, még kicsit a hatása alatt vagyok.
Mindenkinek ajánlom, aki egy minőségi sorozatnak akar nekiállni.
Viszont a Breaking Bad egy hangyfasznyival jobban megfogott, az nagyobb hatással volt rám és jobban is daráltam, de nagyon közel van ahhoz a szinthez számomra.
9,5/10