OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

Re: OFF

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2015. március 28., szombat 20:59

Az IQ is fejleszthető, ha sok IQ tesztet oldasz meg előbb-utóbb rutinból képes leszel kivételesen magas eredmény elérésére, mindössze meg kell érteni a feladatok logikáját, de közben nem lettél hirtelen szuper intelligens.
Jogos amit írsz,az IQ teszt jellege tanulható,mert sablonos,ez igaz....de azért tegyünk különbség IQ teszt és iq tesztecske között....én megcsináltam azt ami igazi,az valós időre ment,ott alig van pár másodperced a feladat megértésére és a döntésre,alig tudod értelmezni vagy meglátni,mert ketyeg a vekker minden feladat közben és rohadt módon idegesítő hogy kapsz 10 mp-et és az alatt olvasd el,értelmezd,lásd meg megoldást és üsd le. Az durva......azok nem IQ tesztek amik nem időre mennek,azok bohóckodni jók...vagy gyakorolni.

Egyszer csináltam csak.....124 lett. AZ IQ teszt volt. Amúgy 'mindenkinek " extra magas.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2015. március 28., szombat 19:57

Ugyanez a Polgár lányok sztorija is. Az apjuk oktatta őket sakkra, és rengeteg kreativitást, gondolkodást fejlesztő játékot, rejtvényt oldatott meg velük, és mindhárman sakknagymesterek lettek, és messze az átlag feletti intelligenciával rendelkeznek. Az IQ is fejleszthető, ha sok IQ tesztet oldasz meg előbb-utóbb rutinból képes leszel kivételesen magas eredmény elérésére, mindössze meg kell érteni a feladatok logikáját, de közben nem lettél hirtelen szuper intelligens.
A gyerekek többsége fogékony az ilyen játékokra, feladatokra, csak tudni kell tálalni.

A matekkönyvünkben volt egy rejtvény, amit állítólag Einstein talált ki, és akkor azt állította, hogy az emberek 98%-a nem képes megoldani. Mi az osztályban ezt anno kihívásnak vettük, és kb. 8-10 ember meg is oldotta (gyakorlatilag, aki nekiállt, az a végére tudott járni). Ennyit számít az, hogy mennyit fejlődött az oktatás az elmúlt 70-80 évben, mert nem kétlem, hogy akkoriban Einstein becslése( ha tényleg ő találta ki) jó közelítő becslés volt. Ma szerintem az emberek 40-50 %-a simán képes megoldani, csak kis motiváció és kis rutin kell hozzá, ez utóbbit azért az oktatásban fel lehet szedni.

A saját véleményem az, hogy amit a Polgár lányokkal elértek, az lenne a követendő út, mert gyakorlatilag a mai terminus technikusunkkal mondva "zseniket neveltek" a lányokból, de ez inkább volt a korán elkezdett, jó elképzeléseken alapuló nevelési folyamat eredményei, mint az egyéni képességeik diadala. Az a véleményem, hogy az elérhető maximumot kell kihozni a gyerekekből, mert azok, akik kaptak valamilyen lökést gyerekkorban azok sokkal értékesebb, hasznosabb elemei a társadalomnak, jobban terhelhetők, jobbak a problémamegoldásban, és nagybetűs emberként is jobban megállják a helyüket.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. március 28., szombat 18:53

Biztos volt pár alapvető dolog, amit elláttam a nagyoktól, de hogy köröket vertem rájuk 3 és 6 év hátránnyal is ezt szerintem még ők is elismerik. Szerencsére nem ragadt rám a mentalitásuk, viszont az osztálytársaim húztak rendesen magukkal. Miután felkerültem Pestre, akkor meg az emberek, a nyüzsgés, a nyilvánvalóan jobb életkörülmények, mint vidéken, de most, hogy kint voltam Németországban az is rendkívül felcseszett, hogy nem tudok normálisan beszélni egy idegen nyelvet.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. március 28., szombat 18:46

Kerlon írta:Hát nem tudom. Mi 3-an vagyunk 3-6 év különbséggel, én vagyok a legfiatalabb, de a többiek előtt járok fényévekkel és szerencsére nem tanultam tőlük semmit se. :D
Azt te csak hiszed. :) Mármint, hogy nem tanultál tőlük semmit.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. március 28., szombat 18:44

Hát nem tudom. Mi 3-an vagyunk 3-6 év különbséggel, én vagyok a legfiatalabb, de a többiek előtt járok fényévekkel és szerencsére nem tanultam tőlük semmit se. :D
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. március 28., szombat 18:39

Adom amúgy ezt, de sok függ a gyerek természetétől is, azt tegyük hozzá.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. március 28., szombat 18:36

Saját példámon tudom, hogy mennyire fontos, hogy foglalkozzanak a gyerekkel. Pl 6 évesen már szorzótábla egy részét tudtam, mert tesóm pont akkor tanulta az iskolában, én meg vele együtt megtanultam.
Ez mondjuk nagy előny egy egyke gyerekkel szemben, ha van egy idősebb. Ezt kimutatták már millióféleképpen, hogy a második gyerek az esetek túlnyomó többségében könnyebben és gyorsabban tanul(hat).
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

sentry

HozzászólásSzerző: sentry » 2015. március 28., szombat 18:32

nmate írta:Real life Sheldon. :lol:
Vagy csak foglalkoztak vele a szülei. Héten voltam Vekerdy Tamás, gyermekpszichológus előadásán, és végre (már sokadik szakember, különböző területekről) megerősíti az általam észrevett hibákat az oktatásban. Konkrétan Ő is iszonyat fontosnak tartotta a motivációt és az érdeklődést.

Valószínűleg a srácnak is mesélt az apja/anyja az univerzumról, benne meg felkeltették emiatt az érdeklődést. Szerintem ledöbbennél, hogy mennyit kib_szott okos minden kisgyerek, akivel foglalkoznak. :)

Saját példámon tudom, hogy mennyire fontos, hogy foglalkozzanak a gyerekkel. Pl 6 évesen már szorzótábla egy részét tudtam, mert tesóm pont akkor tanulta az iskolában, én meg vele együtt megtanultam. :) Vagy hogy kb 8 évesen rájöttem saját magamtól, hogy balról jobbra könnyebb összeadni a számokat. Nem vagyok én se okos, se zseni. Csak a gyermeki elme egyszerűen zseniális, még nincs elrontva (a közoktatás, főleg a magyar meg ahol lehet rombolja a kreativitást és az egyéniséget) Egy ideális világban minden tanulónak más tanterv és tanmenet szükségeltetik. De tudom, hogy ez lehetetlen egy átlag szülőnek.... De nézzük meg, hogy mennyire pengék akik magániskolákba vagy egyéni tanrenden nőttek fel. Nekem ilyen ismerősöm nincs, de közeli barátok/ismerősöktől hallottam sztorikat. Inkább nem folyok bele, mert csak felb_szom magam rajta nagyon durván. :)

Szóval ez a kisgyerek azon kívül, hogy okos, nagyon sokat foglalkoztak vele. Nem az anyatejből szopta ki hogy mi az univerzum stb....

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. március 28., szombat 17:42

Real life Sheldon. :lol:

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2015. március 28., szombat 17:26

9éves kisfiú
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2015. március 27., péntek 19:23

Tudtok mondani blogokat amik képviselnek valami minőséget és az utazás szolgáltatja a fő témát? Különböző országok, városok bemutatása, ilyesmi, nem utazási irodák árajánlataira gondolok. :)

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. március 27., péntek 14:06

Mondjuk az számomra is érthetetlen, hogy egy pszichológiai eset, hogy kerülhetett ilyen pozícióba annak ellenére is, hogy kigyógyultnak nyilvánították.
K

BBeno

HozzászólásSzerző: BBeno » 2015. március 27., péntek 13:57

Adamo írta:Szerintem két verzió van a Germanwingses géppel kapcsolatban:

1.ha tényleg a másodpilóta kattant be, ez esetben igazat mondanak, a gyártó és a Germanwings-Lufthansa is mossa kezeit és sajnálatát valamint együttérzését fejezi ki.

2.ha valami más van a háttérben, ha a gyártó vagy a légitársaság hibázott, akkor erről valószínűleg sose fogjuk megtudni az igazat

:hmmm:
1. miért moshatja a kezeit? rendszeres ellenőrzések után is repülhetett az orvosi eredmények ellenére. ez szerintem a társaság hibája.

2. gyártó és légitársaság is hibázott már az életben amik ugynaúgy kiderültek mint bármilyen más katasztrófa alkalmával.
GARETH:coffee:

RONCI A LEGENDA

Grande Pipita Higuaín

Ronaldo: Özil zseni

VAR<3

18/19: Perez nagy éve .lol. P3/L16/SF

Götze Gareth ReusRashford KdB Hazard Sterling Lukaku Mario Pogba Sané James Jesús

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. március 27., péntek 13:14

Adamo írta:Szerintem két verzió van a Germanwingses géppel kapcsolatban:

1.ha tényleg a másodpilóta kattant be, ez esetben igazat mondanak, a gyártó és a Germanwings-Lufthansa is mossa kezeit és sajnálatát valamint együttérzését fejezi ki.

2.ha valami más van a háttérben, ha a gyártó vagy a légitársaság hibázott, akkor erről valószínűleg sose fogjuk megtudni az igazat

Tehát ezzel azt akarod mondani, hogy az első pont után nincs második pont. :)

Amúgy elvileg a fekete dobozban lévő hangfelvételekből tényleg az van, hogy a másod pilóta bekattant.
K

eReMA
Kedvenc játékosaid: 4

HozzászólásSzerző: eReMA » 2015. március 27., péntek 11:59

simán lehet, hogy eszméletét vesztette valahogy, attól még lélegezhet normálisan, nem?
Ezt én kizártnak tartom, ugyanis a stewardesseknek fenntartott biztonsági kóddal minden esetben be lehet jutni a fülkébe, az egyetlen kivétel, ha a benntartózkodók (optimális esetben a kapitány) egy kart lefelé nem húz, folyamatosan. Tehát azt tartani kell, elméletileg nincs rajta on-off állás. Ennek oka, hogy ha a légi kísérőt kényszerítik a biztonsági kód kiadására (pl. terroristák), és ezt a fülkében egy kamerakép alapján észlelik, akkor meggátolható legyen a bejutás, de véletlenül ne záródjon ki senki.
Ezeket együttvéve, azt viszont nehezen tudnám feltételezni, hogy:
- a kapitány ÉPP kiment toalettre
- a másodpilóta pont akkor vesztette eszméletét, amikor egyedül maradt
- eszméletvesztés során pont arra az ajtónyitás gátlóra nehezedett
“Játssz nyugodtan!” - Puskás

The time on the clock is etched on our memories, 92:48.

El Real Madrid es el equipo más importante del mundo y lo será hasta que yo lo diga

Adamo
Kedvenc csapatod: realmadrid

HozzászólásSzerző: Adamo » 2015. március 27., péntek 11:15

Szerintem két verzió van a Germanwingses géppel kapcsolatban:

12

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2015. március 27., péntek 11:06

nmate írta:BBC-n vagy hol már fogalmam sincs, valami gázról olvastam, ami a pilótafülkébe kerülhetett és előfordult már A320-asoknál.
itt 8:30tól van erről szó
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. március 27., péntek 11:03

BBC-n vagy hol már fogalmam sincs, valami gázról olvastam, ami a pilótafülkébe kerülhetett és előfordult már A320-asoknál. Erről nem olvastatok valami magyar cikket? Mert én azt így hirtelen nem találtam.

Ha pedig ez igaz, ismét ott vagyunk, hogy műszaki hiba.

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2015. március 27., péntek 10:55

nmate írta:de nem hinném, hogy nyugodt lélegzettel ült volna csak a másodpilóta ez esetben
Nekem is sántít a dolog.. tegyük fel, hogy elhatározod, hogy most kicsinálod magad és még 149 embert, mikor már kumma közel van a hegy, közvetlen a becsapódás előtt,csak mondasz egy madafakát/szeretlek Julit/Hala Realt vagy bármit...
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

P. Krisz

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2015. március 27., péntek 10:53

Ebből a légitársaság jön ki mindenképp rosszabbul , nem hiszem hogy érdekükben lenne rákenni . Ha depressziós volt miért engedték mégis repülni ? Igen ebben hibáztak . Ha technikai hiba volt az a gyártó hibája . Akkor miért vállalnák be hogy a pilótára kenik és a társaság a sáros . A fekete doboz adatait nem hiszem hogy manipulálták . A pilóta volt a felelős szerintem .
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

Vissza: