Sorozatok, TV műsorok

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Sunsky
Kedvenc játékosaid: Ibra, Modric, Isco, Neymar
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Sorozatok, TV műsorok

HozzászólásSzerző: Sunsky » 2015. március 28., szombat 19:58

Ehh csesszétek meg, most nagyon elkapott ez a Supernatural feeling, lehet csak meg kéne nézni a 10. évadból ezt a maradék két részt :lol:

Vagy újrázni az első 5-öt. :salute:

csabi*
Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
Kedvenc csapatod: los blancos.

HozzászólásSzerző: csabi* » 2015. március 28., szombat 19:54

palesz77 írta: De amúgy tényleg az 5. évadig volt zseniális a sorozat, engem is már csak a hűség visz tovább, de így se követem hétről hétre. Kíváncsi vagyok meddig húzzák még.. :hmmm:
a 11. évadot is berendelték :x
Kép

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2015. március 28., szombat 19:51

Ha a veszteséges alatt azt érted, hogy az elvárt 100 milliós nyereség helyett csak 80-at hoz egy sorozat évadonként, akkor igen. Ezen a szinten így kell érteni, ha sírnak valami miatt.

András93

HozzászólásSzerző: András93 » 2015. március 28., szombat 19:39

Faust írta:Matt: minnél nagyobb a nézettség, a reklámblokkok annyival többet érnek az adás ideje alatt. Óriási összegekről van szó. Plusz gondolom a jogok felvásárlásával a könyveladásból is jön nekik némi alamizsna, de ebben nem vagyok biztos. Ahány ország megveszi, mind-mind hatalmas bevétel nekik.
Az utóvetítések is jól hoznak. 100 epizód után mehet kábelcsatornára.
Vagy most épp a Netflix vásárol fel sok sorozatot.
Ez az amiben biztos lehetsz, hogy ilyen nincs.
De van ilyen. :)

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2015. március 28., szombat 19:37

P. Krisz írta:Főled Dean , csak kár hogy azokból a régi szép időkből nem maradt semmi . Se egy egysoros poén vagy trollkodás .
That was scary
:salute: :lol: :lol:
Blooperben még jobb szerintem.. :lol:

Mondjuk nekem az egyik kedvenc Dean pillanatom a 6. évadban volt:
Dean vs sword. :lol:
Na meg amikor saját magukat játszották. :D

De amúgy tényleg az 5. évadig volt zseniális a sorozat, engem is már csak a hűség visz tovább, de így se követem hétről hétre. Kíváncsi vagyok meddig húzzák még.. :hmmm:

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2015. március 28., szombat 19:34

Matt009 írta: de el tudom képzelni, hogy van 1-2 presztizs sorozat, amely ugyan veszteséges, de a csatorna megtartja, mert a csatorna arca/kritikusok kedvelik
Ez az amiben biztos lehetsz, hogy ilyen nincs.
Nyilván a 10 epizódos sorozatoknál annyival magasabb a reklámblokkok díja is...

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2015. március 28., szombat 19:31

Faust írta:Matt: minnél nagyobb a nézettség, a reklámblokkok annyival többet érnek az adás ideje alatt. Óriási összegekről van szó. Plusz gondolom a jogok felvásárlásával a könyveladásból is jön nekik némi alamizsna, de ebben nem vagyok biztos. Ahány ország megveszi, mind-mind hatalmas bevétel nekik.

Odakünn szerintem arányban van a gyártás és a bevétel költsége (a gotnál biztosan), nem úgy mint itthon, ahol egy Kossuthkiflire elbasznak 800 millió forintot az adófizetők pénzéből aztán elkezdik adni a Dunán...
Nekem az a furcsa, hogy egy sorozat 10 évados részekkel meghozza az árát. Mert mondjuk egy NCIS-t vagy CSI-t értem, hogy olcsó, 20-22 rész/évad, relative sokat van képernyőn, kevés színésszel stb... De a GoT vagy a TWD rengeteg színésszel operál, akiknek évadról évadra emelkedik a gázsijuk, ráadásul évadonként 10-16 részt produkálnak, illetve a részek előállítási költsége is jóval nagyobb (sárkány animáció, vagy a csatajelenetek), mint a fenti 2 példa esetében. Amúgy biztos vagyok benne, hogy nyereséges, mert nem rendelnének be újabb évadokat, de el tudom képzelni, hogy van 1-2 presztizs sorozat, amely ugyan veszteséges, de a csatorna megtartja, mert a csatorna arca/kritikusok kedvelik (legutóbb a Hannibalról olvastam ezt). Az HBO-nak nyilván nincs szüksége ilyen arcsorozatra, de nekem a GoT akkor is kakukktojásnak tűnik a 3 helyszínen való forgatással és mozifilmeket megszégyenítő látványvilágával, illetve olyan iszonyatos promóciót kap, ami kevés másik sorozat, és gondolom az sem éppen olcsó.
GoT-nal maradva, egy resz elkeszitese atlagosan 6 millio dollarba kerul. Ne felejtsuk el, hogy kabel csatornan megy, az HBO-nak vilagszerte 114 millio elofizetoje van. Ha minosegi musorokat adnak, akkor az emberek nezni fogjak, tovabbra is kifizetik havonta azt a par dollart.
Ez mondjuk jogos. Ezt nem igazán kalkuláltam bele.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. március 28., szombat 19:26

P. Krisz írta:
Remy írta:Első 5 évad MINDEN IDŐK LEGJOBBJA!! (nem érdekel ki mit mond :mrgreen: ) Dean és Bobby :salute:
Főled Dean , csak kár hogy azokból a régi szép időkből nem maradt semmi . Se egy egysoros poén vagy trollkodás .
I'm Batman!
PUDDING
That was scary
Eye of the tiger
Hát igen... volt stílusa a sorozatnak. :salute: Dean is példakép volt, de ő is színtelen szagtalan lett, ahogy az egész sorozat. Hol vannak már az ACDC számok, hol vannak az általad is említett egysorosok, stb. Na mindegy... ettől függetlenül még mindig kedvenc.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2015. március 28., szombat 19:23

Odakünn szerintem arányban van a gyártás és a bevétel költsége (a gotnál biztosan), nem úgy mint itthon, ahol egy Kossuthkiflire elbasznak 800 millió forintot az adófizetők pénzéből aztán elkezdik adni a Dunán...
GoT-nal maradva, egy resz elkeszitese atlagosan 6 millio dollarba kerul. Ne felejtsuk el, hogy kabel csatornan megy, az HBO-nak vilagszerte 114 millio elofizetoje van. Ha minosegi musorokat adnak, akkor az emberek nezni fogjak, tovabbra is kifizetik havonta azt a par dollart.

P. Krisz

HozzászólásSzerző: P. Krisz » 2015. március 28., szombat 19:20

Remy írta:Első 5 évad MINDEN IDŐK LEGJOBBJA!! (nem érdekel ki mit mond :mrgreen: ) Dean és Bobby :salute:
Főled Dean , csak kár hogy azokból a régi szép időkből nem maradt semmi . Se egy egysoros poén vagy trollkodás .
I'm Batman!
PUDDING
That was scary
Eye of the tiger
Hogy híjják?
Bill.
Ide hallgass Bill!... Bill??!!! Mi a lófaszt hallok én, Bill?

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2015. március 28., szombat 19:02

Matt: minnél nagyobb a nézettség, a reklámblokkok annyival többet érnek az adás ideje alatt. Óriási összegekről van szó. Plusz gondolom a jogok felvásárlásával a könyveladásból is jön nekik némi alamizsna, de ebben nem vagyok biztos. Ahány ország megveszi, mind-mind hatalmas bevétel nekik.

Sunsky

HozzászólásSzerző: Sunsky » 2015. március 28., szombat 18:54

RealRaúl77 írta:7 évadot láttam eddig, de majd valamikor megnézem a többit is, csak most elég egy darabig. Tényleg érzni az 5. Után a váltást. Addig kb kedvenc.

Csak egy-két karakter miatt érdekelt. Bobby, Cass kedvencek. Crowley, Luci és a paranoiás kutató, akinek nem jut eszembe a neve a 6. Évadban, kurva nagy arc. Deant nagyon bírtam, de egy idö után sok lett az amit alakított.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!De Cassal is mit műveltek, hol van az az erős karakter, aki a negyedik évadban megjelent??? Azóta meg egy határozatlan, nyávogós, kiherélt angyal :'( :'(
Crowley-ról már nem is beszélve, bár ő alapból később jött a sorozatba..

Meg mi az már, hogy minden többezer éves főgonosznak az a vége, hogy addig pofáznak, amíg Dean vagy Sam le nem szúrja őket egy spéci karddal.. :lol: :lol: Persze a gonoszok is csak annyit tudnak, hogy telekinézéssel odébblökik egyiküket, aztán jön az ökölharc.. érdekes.. :lol:

RealRaúl77
Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo

HozzászólásSzerző: RealRaúl77 » 2015. március 28., szombat 18:52

7 évadot láttam eddig, de majd valamikor megnézem a többit is, csak most elég egy darabig. Tényleg érzni az 5. Után a váltást. Addig kb kedvenc.

Csak egy-két karakter miatt érdekelt. Bobby, Cass kedvencek. Crowley, Luci és a paranoiás kutató, akinek nem jut eszembe a neve a 6. Évadban, kurva nagy arc. Deant nagyon bírtam, de egy idö után sok lett az amit alakított.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.

https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4

Matt009
Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM

HozzászólásSzerző: Matt009 » 2015. március 28., szombat 18:47

*pénz miatt
Egyébként valaki elmesélhetné, hogy pl.: egy sorozatból hogyan profitál annyit egy csatorna, amivel megéri legyártani? Még a supnat nem is olyan nagy költségvetéssel megy (mondjuk a nézőszám is elég csekély), de egy GoT-t pláne 10 résszel nem igazán értem, hogyan gazdaságos. A reklám blokkok eladása meg a DVD ok, de ezen kívül miből van még pénze, ami a sorozat által áll a csatornához?

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2015. március 28., szombat 18:42

Első 5 évad MINDEN IDŐK LEGJOBBJA!! (nem érdekel ki mit mond :mrgreen: ) Dean és Bobby :salute:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

csabi*
Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
Kedvenc csapatod: los blancos.

HozzászólásSzerző: csabi* » 2015. március 28., szombat 18:29

h3x0r írta:
Sunsky írta:Supernatural

Csak hát a rajongók miatt továbbvitték. Hadd ne mondjam milyen minőségben... Kb mintha a többi évadot én csináltam volna. Bár ez sem igaz, mert ilyen gyenge, önismétlő, drámázó valamit én tuti nem készítenék.
*pénz miatt
rajongók = money

amúgy ja, 5. évadig mindenkinek látnia kell. és utána abbahagyni :-(
Kép

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2015. március 28., szombat 18:21

Sunsky írta:Supernatural

Csak hát a rajongók miatt továbbvitték. Hadd ne mondjam milyen minőségben... Kb mintha a többi évadot én csináltam volna. Bár ez sem igaz, mert ilyen gyenge, önismétlő, drámázó valamit én tuti nem készítenék.
*pénz miatt

The 100 S2-evadzaro
Sunsky írta:The 100-at meg nézzétek, hadd lehessen kibeszélni itt is :D
Ma fejeztem be a masodik evadot. :D Az elso evad is tetszett (az elso par resz kivetelevel) itt viszont tenyleg szintet leptek.

meg mindig the 100:
PosztSzerző: palesz77 Dátum: 12 márc. 2015, 23:04 írta: Nekem úgy tűnt, hogy Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!a csajnak köszönhető, hogy a föld elpusztult. Volt a világítótoronyba a csávó, aki mondta, hogy megszerezte az indítókódokat valami nőci - gondolom rakétákhoz -, és hogy sajnálja, aztán lelőtte magát. Gondolom ő épített valami mesterséges intelligenciát - a csinatos kis hölgyet -, aki aztán önálló életre kelt, és elpusztította a földet, most meg ki akar lőni valami utolsó nagy rakétát biztos.

Az évadzáró maga nem volt rossz, bár nekem kicsit hiányérzetem van most. Nem volt akkora katarzis a végén, Clarkék szálának a befejezése akár sorozatzárónak is elment volna, annyira elrendeztek mindent.. Kíváncsi leszek ott mivel kavarodnak majd fel az események, az nem lenne túl kreatív, ha most megint a 'Grounders'-ekkel menne a harc..
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nem pusztult el a Fold, mivel most is ott vannak. :mrgreen:
Lehet rosszul emlekszem, de az elso evadban alig mondtak valamit arrol, hogy miert is valt lakhatatlanna a Fold. Meg a vegen kiderul, hogy a robotok atvettek az iranyitast. :lol: En mondjuk lezartnak tekintem az evadot, majd ha egy ev mulva sok pozitiv kritikat olvasok rola, akkor folytatom.

Sunsky

HozzászólásSzerző: Sunsky » 2015. március 28., szombat 18:04

fiore írta:Amiket láttam már, és nem szerepel a listádon:
Game of thrones, Skins

Amiket nem láttam, de szerepel az elég tartalmas watchlistemen:
Black sails, Vikings, Spartacus, Supernatural, The last man on Earth, The 100

Hátha te is kedvet kapsz hozzájuk. :mrgreen:
Supernatural-ból erősen ajánlom, hogy az első 5 évad után hagyd abba. Bár lehet nehéz lesz, mert addig egy b..szott jó sorozat, nekem kedvencem, de ott Kripke kiszállt, eredetileg is 5 évadra tervezte, így alkot egy kerek egészet a történet, itt még megvolt, hogy merre tart a sorozat, nem csak a hasukra csaptak aztán úgy írták.

Csak hát a rajongók miatt továbbvitték. Hadd ne mondjam milyen minőségben... Kb mintha a többi évadot én csináltam volna. Bár ez sem igaz, mert ilyen gyenge, önismétlő, drámázó valamit én tuti nem készítenék. Nem mondom, hogy nem volt egy egy erősebb rész, de ami elkap az első 5 évadban, a horrorisztikus vonal, a feszültség, majd a poénok, lazaság és zene.. na az 6-tól sehol nincs.... Igaz én még csak most kaszáltam 10x14-nél (egyelőre, mert úgyis megnézem majd :D ), de rég kellett volna. Mindig bíztam benne, hogy talán visszatalálnak, volt, hogy 3 rész egymás után a régi szép pillanatokat idézte, de aztán jött egy olyan hullagyenge rész, mintha amatőr rendezők első filmjét látnánk...

Jah és a 6. évadtól ami épp eszükbe jut azt írják az írók, mindenre hirtelen van megoldás, mert ők úgy akarják... kicsit komolytalan.. A karakterekről már nem is beszélve..

The 100-at meg nézzétek, hadd lehessen kibeszélni itt is :D

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2015. március 28., szombat 17:59

h3x0r írta:Vikings 3x6
Elozo reszben volt ez, most meg ez. Komolyan mondom, sirok ezeken a jeleneteken :lol:
Ezt akartam írni én is, szakadtam rajta, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!hogy lekúrta onnan a kiscsávót epic jelenet volt. :mrgreen: :lol:

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2015. március 28., szombat 17:53

Vikings 3x6
Elozo reszben volt ez, most meg ez. Komolyan mondom, sirok ezeken a jeleneteken :lol:

Vissza: