realmadridfan írta:Remy írta:Ha nem érzed a különbséget, akkor az elég nagy baj...
Csak azt mondom, hogy guilty pleasure a sorozat, mint mindig is, fölösleges mást látni bele. 10 év alatt törvényszerűek a gyengébb időszakok. De ha belegondolsz, akkor kizárt, hogy a nézők 10 évig né
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!zték volna az első évadok formuláját, ahol 90%ban MOTW részek aztán félévzáróra meg évadzáróra maradt az átívelés. Nekem még szimpatikusabb is a mostani vegyesebb felállás. Akkoriban még olyan kevés sorozathoz fértünk hozzá, hogy újdonságként hatott (bár nyilván azt is lehetett érezni, hogy nem képvisel Losthoz vagy PB-hez mérhető színvonalat) és egy tizenévesnek jó volt. De azóta eltelt 10 év és a kezdeti rajongótábor felnőtt. Gondolom vannak most 15évesek akik meg imádják. Változnak a szokások is, a tévézés a netflix és társaival aranykorát éli, annyi minőségi dolgot lehet nézni, hogy képtelenség mindent követni, amit szeretnél. Sokak szerint a mozinál is jobb a tévé most. Ha most jönnének az 1. évaddal, akkor a pilotot még talán megélné, de 2. évadot nem kapna a Supnat az biztos.
Itt nem más sorozatokról van szó, meg, hogy ki mennyi idős. Hanem, hogy akkoriban volt egy elképzelés, hogy tényleg hova tart a sorozat és aszerint alakult minden, nem pedig részről részre találták ki, hogy mi legyen a következő lépés. Már az elejétől fogva semmi nem volt véletlen és bár a főszál az első évad első felében tényleg kevés szerepet kapott, meg voltak alapozva a további történések 5 évadra. Akkoriban még volt feszültség a sorozatban, a zenék tökéletesen illettek hozzá, minden résznek megvolt a maga Supernatural feelingje a vidám jelenetekkel együtt.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A harmadik évadban pl. végig izgulni kellett Deanért, de egyáltalán nem vitték túlzásba a drámázást, nem minden rész erről szólt, mint azóta 728x... Aztán Cass megjelenése, ahogy adta a kemény, tekintélyt parancsoló angyalt, Luciferrel együtt.. sárga szemű, Lilith ... hol vannak ezek a főgonoszok? Sehol, vicc az összes, főleg ez a boszorkány a 10. évadban. Áhh, rohadt jó volt régen, az apokalipszis lovasai, Trükkös (Gabriel), Halál.. Akkor még az angyaloknak is volt tekintélyük, erejük, stílusuk (Balthazar). Simán szórakoztak Deannel, felküldték a mennyországba, egy alternatív világba ahol aktakukac életét éli.. Most meg? Két szó, elő a kard, ökölharc, aztán annyi az angyalnak.. Régen legalább meg volt Samnek a képessége, hogy démonokat tudott űzni és nem hatott rá a telekinézés, nem mindent egy rohadt karddal kellett elintézni.
Áhh, minek is magyarázok, az első 5 évad egy tökéletesen felépített sorozat volt, ami azóta van, az közel nincs hozzá és nem az miatt, mert 10 éve megy, meg sok sorozatot láttunk. Akkoriban is néztem sorozatokat, Szökés, Hősök, Lost, de kaszáltam mindet, egyedül ez maradt meg. Bár a Szökést azóta bepótoltam. Szerintem te rég nem emlékszel milyen is volt.
A második része meg egyáltalán nem áll helyt a mondandódnak. Mi az, hogy mi felnőttünk? Ez igaz, de akkoriban is voltak velünk egykorúak és bár lehet, hogy mi nem fértünk hozzá sok sorozathoz (bár ez is nagy hülyeség, mert 2005-ben már bőven hozzá lehetett), de nem is mi, magyarok miatt mentek ezek. Rég volt x-akták meg a sok sorozat és mégis sikeres volt kinn a Supernatural.
Szerintem ha most kezdődne, akkor is simán top lenne. Főleg, hogy ilyen Constantine első évad szerintem fel sem ér vele példálul.