Azért érdekes, hogy a Bayern leigazolta Götzét és itt már vannak, akik kezdik ezt számon kérni Pérezen (bealudtunk...
). Miközben ugyancsak hajtják már kifelé Madridból Mourinhót.
Egyébként meg kötve hiszem, hogy Kloppnak akkora szava lenne a Dortmundnál, hogy ő tett volna ily módon szándékosan keresztbe a Realnak...
Ha új edző lesz a Realnál (szerintem még Pérez sem tudja, hogy ki az), az igazolások kiválasztásánál nem kellene kikérni az ő véleményét is? Ha egy CR-t hozol, akkor talán nem, de minden más esetben szerintem igen. Pérez mégsem egy edző, nem ő fogja a csapat taktikáját kitalálni és felmérni, ki illene a koncepcióba leginkább.
Ha Mourinho tényleg odébbáll (ami, úgy néz ki, szándékában áll), akkor Pérez legfontosabb feladata az új tréner mielőbbi megtalálása lesz. Szerintem már most is dolgozik ezen, de eddig nem igazán járt eredménnyel, s úgy néz ki, hogy a fajsúlyos nevek egyelőre nem akarnak kötélnek állni, illetve nem tudnak most váltani. Ezért Pérez előtt három utat látok:
1; Mivel jelenleg ez tűnik az egyik legjárhatóbbnak, megpróbálja meggyőzni Mourinhót, hogy maradjon.
2; Ha a portugál hajthatatlan marad, és mivel nem szeretne jelenleg túl nagy kockázatot felvállalni, fut még 1-2 kört a BL-döntő után Kloppnál, Wengernél, Ancelottinál, esetleg Laudrupnál (és a klubjaiknál).
3; Ha ez sem jön össze, akkor valaki teljesen más, korábban nem említett, esetleg edzői téren a legmagasabb szinten zöldfülűnek számító jelölt is szóba jöhet (korábban ilyen volt Del Bosque is, amikor leült az első csapat padjára)
Ha kiderül, ki fogja irányítani jövőre a Madridot, utána lehet foglalkozni a csapatépítéssel érdemben. Ezért az edzőváltás, ha nem jó előre lefutott minden oldalról, nem a legkedvezőbb időpont az erősítésre. Mire az új edző megismerkedik a kerettel, legalább alapjaiban, addigra jó eséllyel a piac legkapósabb portékái már el is keltek.
Másrészt, szerintem nyáron ne számítsunk olyan mértékű költekezésre, amelybe belefért volna pl. a Bale-Götze-Vidal-Falcao kvartett (ez már önmagában kb. 200 millió €), valamint további 2-3 kiegészítő ember. Ez még Kaká, Higuaín, Callejón és Di María értékesítése esetén (szerintem kapnánk értük max. 100 milliót) sem férne bele, sőt, szerintem a fizetési igényeket tekintve sem.
A csapatot frissíteni természetesen kell és jó lenne, ha olyanok is érkeznének, akik majd hamar a kezdőcsapatba kerülnek.
Úgy gondolom, hogy a kiadások/bevételek összevetése tekintetében Pérez igyekezni fog megmaradni nagyjából a tavalyi nullszaldó környékén, illetve legfeljebb ha 50 milliós mínuszig hajlandó elmenni és megpróbál majd egy kicsit jobban a spanyol piacra fókuszálni.