True Detective
Na, hát szerintem eléggé hangulat kell hozzá, engem szerencsére tegnap elkapott, más dolgom meg nem volt, így végig is néztem. Mondjuk rohadt kíváncsi voltam, meg volt sejtésem is (amit a készítők is elhintetettek picivel a fele után, de aztán mégsem az lett), de olyan hű de nagy katarzis nem ért a végén. Nem azt mondom, hogy rossz, mert egyáltalán nem az, sőt.. Simán végignézette magát. A karakterek erősek, McConaughey erősen kiemelkedik és akár egyedül is elvinné az egészet, viszont valami hiányzott.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Én valahogy arra számítottam, hogy valaki, akit ismernek benne van az egészben. (és már a 3., 4. rész körül fejben össze is állt, hogy McConaughey karaktere a kapocs és ő mozgatja a szálakat, hiszen minden adott volt; veszteségek a múltban, káb.szer, hallucinációk... aztán az 5., 6. rész körül az írók is rájátszottak picit, hiszen meggyanúsították, mondjuk innentől viszont egyértelmű volt, hogy nem ő, ez túl korai lett volna)
8,5/10, mert magával ragadott és bár McC karaktere megváltozik a végén, amiről hablatyol egészen addig, abban bizony elég sok igazság van (de ez már szubjektív vélemény és nem akarok vallásos vitába keveredni), még ha nem is a legfinomabban is fejezi ki magát.
Közben látom, hogy Justin Lin (halálos iramban
) rendezi a második évadot és Colin Farell lesz a főszereplő.. Hát kíváncsi leszek lesz e ennyire hatásos...