Jo, de ha megnezel egy gyereket, aki 18 evesen fizikalisan nem hogy a sajat korosztalyabol , de meg a felnottek kozul is kitunik, tovabba a higgadsagaval es kepzettsegevel is jobb mint az atlag nem hinnem, h bakot lonnel vele.(hozza allasaval meg plane). Ha tartasz olyan megfigyelot akinek van szeme a dolgokhoz, es ismeri a kozeget akkor ugyancsak nagy esely ra, h kihalaszik 10 jatekosbol egyet aki olyan is lesz.
De akkor felmerül a kérdés: miért nem csinálja minden nagycsapat ezt? :-) Nem hinném, hogy nincs kedvük Varane szintű játékosokat venni 10 millióért...Hoztunk mi Drenthét 13 milláért, aki valamelyik U VB legjobbja volt, aztán 24 évesen majdnem visszavonult a játéktól. Marcelo meg Higu meg bejött. Gago nem...Mi is próbálkoztunk azért pár ilyen igazolással, de egyszerűen ezek nem mindig jönnek be, mert ennyi idősen nem lehet megmondani biztosan senkiről, hogy mi lesz vele. De nem hogy ilyen játékosokról, még olyanokat is nehéz belőni, mint mondjuk Benzema.
De jött még Canales, Garay, J Garcia, DM...
Egyébként itt ez a Kondongbia, aki pont ez a stílus, de szinte mindenki hozná inkább Vidalt.
Nem erről van szó. Hanem arról, hogy mi más nagycsapatokból akarunk igazolni, kiscsapatok kevésbbé ismert játékosai ritkán érdekelnek minket. Esetleg csak akkor, ha valamilyen világversenyen mutat valamit, mint Özil vagy Coentrao.
Lásd feljebb. Mi is próbálkozunk ilyen emberekkel. A többi csapat sem kiscsapatokból igazol agyba-főbe.
És konkrétan engem nem kell meggyőzni arról, hogy hozzunk ilyen játékosokat, én hoznám Kondongbiát, hoztam volna M'Vilát, Lyonból fiatalokat, stb. Én pont annak a híve vagyok inkább, hogy ne más nagycsapatokból igazoljunk. Csak azt írtam, hogy nem csak mi nem szoktunk így igazolgatni, hanem mások se. Mármint mások se sokkal többet, mint mi.
De konkrétan melyik klubrokra gondoltál, akit követni kéne a témában?