Szóval akkor mégis csak értem a lényeget. Csapatsport, mindenki támad és védekezik kivétel Ők, mert Ők nem a csapat tagjai, hanem kivételek.Mike írta:nem értetted meg a lényeget. Ez így van, főleg a mai fociban, de ha van egy Ronaldod vagy Messid a csapatban, akkor hagyod h azzal foglalkozzon amihez a legjobban ért. Ők magasan a mezőny fölött vannak, nekik lehet.Toky írta:Olyan nincs, hogy valaki csak támad, és nem védekezik. Ez csapat sport még mindig.
SZERK: Ez persze nyilván "költői" túlzás és egyszerűsítés volt. De lényege ez. Nem?
Erre továbbra is azt mondom, hogy de. Nekik is kell védekezniük. Ahogy írtam, nem egy di María szintet várok Tőlük, de azt igen, hogy rendesen letámadják a labdást, ha a közelükben van, vagy Ronaldo esetében a szélen próbálja meg zárni a passzsávokat, ahogy ezt pl a Barca ellen tenni is szokta.
Ebben nem fogjuk meggyőzni a másikat. Szerintem kisebb csapatok ellen is előfordul, de nem rendszeres, hogy visszazár. És most már több mezőnymunkát végez, mint Messi. Pár éve ez nem így volt.Mike írta:Kisebb csapatok ellen is rendszeresen visszazár. Sokkal több mezőnymunkát végez mint Messi. Ezt emelte ki Mou is, h embertelen h még így is mennyi gólt lő.
Mike írta:az elsőt inkább fogalmazzuk át úgy h nem kell olyan dolgokkal foglalkoznia amihez nem ért,Toky írta:Messi azért rúg több gólt, mert
1. középen játszik,
2. nálunk más is bemeri fejezni,
3. idén a csapatunkra számukra alkalmatlan játékot próbált meg ráerőltetni az exedző.
a második meg nemtudom h befolyásolja az ő góljainak a számát
a harmadik meg... más játékra nagyon nem is voltunk alkalmasak
Mire gondolsz, ki és mihez nem ért? Ezt légy szíves fejtsd ki, mert nem értem mire gondolsz.nmate írta:Arra céloz, hogy mindenki Messi alá játszik, de ezt nem értem, mert szerintem nálunk sincs másként ez CR-rel.Mike írta:t, a második meg nemtudom h befolyásolja az ő góljainak a számá
nmate közel járt ahhoz, amit mondani akartam. Mivel Messi középen játszik, eleve többször jön ki rá a figura, mint a szélről befele mozgó Ronaldora. Nálunk gyakrabban előfordul, hogy Higuaín ugrik ki vagy Callejón. Hogy Benzema elmeri vállalni a cselt, és rásuhintja. Míg a Barcában nem ritkán előfordul, hogy ha nem 100%-os a ziccer és van a közelben Messi, akkor Neki játsszák inkább vissza. Nálunk a csatárok az ilyet rálövik. Elég megnézni a tavalyi (az idei elég torz a mi részünkről a játék degradálása miatt) góllövő táblát, hogy a mi két csatárunk és Ronaldo hol állt, meg hogy Messi és a következő Barcás hol.
A harmadikra meg ellenpéldának fel tudom hozni a Dortmund elleni visszavágót, ahol nem az ívelgetős fost játszottuk, hanem a földön tettük-vettük, vagy volt még nem tudom ki ellen itt a vége fele, amikor Kaká és Modric is játszott, az is hasonló volt, és a fórumon is csettintgettek, hogy ez az, ezt kéne játszani. Szóval lehetett volna mást játszani, ha Mourinho is így gondolta volna.