Az ellenfeleket is megnézted? Mert jól mutat így a helyezés felsorolva, de 04-05 és 11-12 (amikor nyertek) kivételével nem túl veretes a sor. Pláne, ha most 3. vagy 4. esélyesnek vannak kikiáltva.dzsi91 írta:2003tól a bl-ben: edlődöntő, elődöntő, nyolcaddöntő, elődöntő, döntő, elődöntő, nyolcaddöntő, negyeddöntő, győztes, csoportkör, elődöntő, nyolcaddöntő
ez 5 elődöntő és 2 döntő(hasonlítsuk össze a mi elmúlt 10 évünkel), és egyszer zúgtak ki a csoportkörben akkor behúzták az europa ligát.Mit kellett volna még tegyenek ebben a 10 évben? minden bl szezonban 3ik vagy 4ik számú esélyesként vannak számontartva.Igen a Chelsea top csapat lett európai viszonlatban is.
A mi 10 évünk? 3 elődöntő és 1 győzelem, csak az utolsó 4 évből. Így nem sokkal maradtunk el ezek szerint. De akkor miért nem a Barca elmúlt 10 évét nézzük? Arról nem beszélve, hogy 50 év távlatáról beszéltünk. Ez hogy zsugorodott 10 évre?
Szerintem a top3 esélyes: mi, Barca és Bayern. Nem látom, hogy a Chelsea beleférne a top3-ba. 4.-nek el tudom fogadni, de ez olyan, hogy addig tágítom az esélyesek körét, amíg bele nem férnek. Európában a top csapatok tehát az előző három. Igaz, hogy a Chelsea ott van a következő csapatban, de nem egyedül.
Az évezred elején mi, utána a Barca, kis üresjárat után - és ugyan csak rövid ideig - a Bayern uralkodott.dzsi91 írta:igen.A dominálni európát meg egy nagyon ritka esemény, de hogy befognak húzni 50 év alatt legalább 2-3 bl-t ebben biztos vagyok.Toky írta:Szóval szerinted valószínű, hogy a Chelsea a következő 50 évben majd számos BL trófeát, PL elsőséget és FA vagy milyen kupagyőzelmet tudhat majd a háta mögött? És lesz olyan időszak, amikor dominálni fogja Európát?
Én a 2-3 bl trófeában sem vagyok biztos, de 50 év távlatában 2-3 BL trófea az nem éppen halmozás. Kivétel persze, ha "rövid" (5-8 év) időtávon belül jön össze.
Én nem vagyok benne biztos, hogy nem lehet ezt önerőből, csak rengeteg időbe telik, akár évtizedekbe. Ezt fel kell építeni. Ugyanakkor ezek az újgazdag klubok mit fognak tenni, ha a sejk lelép, és eltűnik a pénz? Arról nem beszélve, hogy milyen hatásuk van a piacra.dzsi91 írta:Én értem,hogy más, értem,hogy van akinek ellenszenves, de ma a 21ik században esélye sincs egy átlagos csapatnak felzárkózni az elitbe dagobert bácsi nélkül. Hiába érnek el kiugró eredményeket a top csapatok (dortmund, Atletico vagy annó a porto), hosszútávon képtelenek ott ragadni mert nem bírják a tempót a gigászok költségvetésével. Szóval el lehet ezt a módszert itélni,de más esélye nincs jelenleg a többi csapatnak, önerőből ma már nem megy, túl nagy a kráter az európai nagyok és a középcsapatok között. Utóljára talán a ManU robbant be az elitbe hosszú évek munkája árán, de az se ma volt.