Taktikai háború (Legyél Ancelotti)
-
- Kedvenc játékosaid: Sergio
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
Re: Taktikai háború (Legyél ...)
Lesznek itt még érdekességek........higu elmegy,helyette jön egy nagyobb forma csatár........ha Dm elmegy,helyette egy szélső......ha pepe elmegy,akkor helyette is......
Lesznek itt érdekességek.
Lesznek itt érdekességek.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Én is azt mondom, egyre többet nézegetem videóit, szerintem is ügyes.Csabi írta:bár az én favoritom oda továbbra is illarra
Szóval...
Gündogan (Kondogbia) Xabi (Casemiro) Modric (Illarra)
Isco (Özil) Suarez (Benzema) CR (Callejon)
To the next season, please.
- Csabi
- Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
gündi-modric-xabi. isco-csatár-cé.
kondogbia is jöhet, xabi helye úgyis felszabadul jövőre. (bár az én favoritom oda továbbra is illarra)
kondogbia is jöhet, xabi helye úgyis felszabadul jövőre. (bár az én favoritom oda továbbra is illarra)
- nmate
Így, hogy Isco srác jön, kell Suarez minél jobban. Meg Kondogbia + még egy izom kp.
- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
Ha már spanyolosítás,én összedobnék egy ilyen csapatot:
--------------------Casillas
Carvajal----Varane---Ramos----Marcelo
---------------------Xabi
-----------Isco-------------Thiago
Jesé--------------Morata-------------CR
--------------------Casillas
Carvajal----Varane---Ramos----Marcelo
---------------------Xabi
-----------Isco-------------Thiago
Jesé--------------Morata-------------CR
- Toky
- Kedvenc játékosaid: Casillas, Varane, Ramos, Benzema, Marcelo, Alonso, di María, Isco
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Gondolkodtam egy kicsit, hogy ha én lennék Pérez, megszállna a fiatalítás és spanyolosítás lelki üdve, és mégsem engedném, hogy Ancelotti beleszóljon, akkor valami ilyen keretet hoznék össze (nem, nem ezt szeretném, de ez tűnhet most reálisnak - Illaramendi és Inigo Martinez kivételével, de mondom spanyolosítani és fiatalítani volt a szempont):
Casillas/Lopez
Carvajal/Arbeloa - Varane/Martinez - Ramos/Nacho - Marcelo/?
?/Casemiro - Alonso/Illaramendi
Isco/Özil - Modric/Álex - Ronaldo/Jesé
Benzema/Morata
A két kérdőjel a kérdés. Ki fogadna el másodhegedűs szerepet Marcelo mögött? Mivel nem tudom kit tennék oda, így most tegyük fel, hogy Casado van ott. Másrészről szerintem Khedira kevés a kezdőbe. Vidal meg mozdíthatatlan. Mivel Kondogbiáról vannak hírek, így legyen Ő a másik kérdőjel.
Így a távozók:
Adán: 2M - menni akar
Carvalho: 0
Albiol: 8M - az Ő posztját és perceit Nacho is lehozza + bevethető a két szélen is, és Ő még saját nevelés is
Pepe: 25M - öregszik, kezdő szintű, de ott már Varane van, most még kaphatunk érte, és Ő is kezdhet még valahol
Coentrao: 20M - menni akar
Essien: 0
Khedira: 25M - nem akar menni, de 2 év van hátra a szerződéséből, és én szeretném ha nem töltené le
di María: 30M - máshol talán magára talál
Callejón: 5M - kiegészítő embernek sem igazán jó, nem szélső, csatárnak meg akkor már ott van Morata
Kaká: 5M - ideje lenne váltania
Higuaín: 30M - menni akar
ez így kb.: 150 millió
Az érkezők (a korábban említett kérdőjelesekkel):
Carvajal: 6,5
Martinez: 25 - "Pepe áráért" maximum
Nacho: 0
Casado ?: 0?
Kondogbia ?: 15?
Casemiro: 6
Illaramendi: 30 - ha jól tudom, ennyi a kivásárlási ára, meg kéne beszélni a klubjával, hogy legalább az adókat Ők állják
Isco: 30 - szerintem e körüli összeg lesz a vége, maximum játékossal csökken, de akkor annyival a bevételi rész is
Álex: 0
Jesé: 0
Morata: 0
ez így kb.: 97,5 + 15? vagyis marad pénz kávéra és újságra is. Vagy Kondogbia helyett egy komolyabb középpályás, vagy Casado helyett más bal bekk leigazolására.
És akkor egy kis statisztika erről a keretről (a kérdőjeleseket feltételezve):
Nemzetiség szerint:
saját nevelés: 9 ? +3 (A +3 a 22-es kereten felüli Castillasok, mint 3. kapus stb.)
spanyol: 5
francia: 3 ?
brazil: 2
német: 1
horvát: 1
portugál: 1
Születés szerint:
81: 3
83: 1
85: 2
86: 1
87: 1
88: 2
89: 1 ?
90: 2
91: 1
92: 5
93: 3 ?
átlag: 24,64 év
És így lett a Fly Emirates ReArsenal Madrid.
Végül is az edzőnk idővel -most úgy fest- francia lesz, aki még a fiatal tehetségekhez is ért. Mi kell még?
Casillas/Lopez
Carvajal/Arbeloa - Varane/Martinez - Ramos/Nacho - Marcelo/?
?/Casemiro - Alonso/Illaramendi
Isco/Özil - Modric/Álex - Ronaldo/Jesé
Benzema/Morata
A két kérdőjel a kérdés. Ki fogadna el másodhegedűs szerepet Marcelo mögött? Mivel nem tudom kit tennék oda, így most tegyük fel, hogy Casado van ott. Másrészről szerintem Khedira kevés a kezdőbe. Vidal meg mozdíthatatlan. Mivel Kondogbiáról vannak hírek, így legyen Ő a másik kérdőjel.
Így a távozók:
Adán: 2M - menni akar
Carvalho: 0
Albiol: 8M - az Ő posztját és perceit Nacho is lehozza + bevethető a két szélen is, és Ő még saját nevelés is
Pepe: 25M - öregszik, kezdő szintű, de ott már Varane van, most még kaphatunk érte, és Ő is kezdhet még valahol
Coentrao: 20M - menni akar
Essien: 0
Khedira: 25M - nem akar menni, de 2 év van hátra a szerződéséből, és én szeretném ha nem töltené le
di María: 30M - máshol talán magára talál
Callejón: 5M - kiegészítő embernek sem igazán jó, nem szélső, csatárnak meg akkor már ott van Morata
Kaká: 5M - ideje lenne váltania
Higuaín: 30M - menni akar
ez így kb.: 150 millió
Az érkezők (a korábban említett kérdőjelesekkel):
Carvajal: 6,5
Martinez: 25 - "Pepe áráért" maximum
Nacho: 0
Casado ?: 0?
Kondogbia ?: 15?
Casemiro: 6
Illaramendi: 30 - ha jól tudom, ennyi a kivásárlási ára, meg kéne beszélni a klubjával, hogy legalább az adókat Ők állják
Isco: 30 - szerintem e körüli összeg lesz a vége, maximum játékossal csökken, de akkor annyival a bevételi rész is
Álex: 0
Jesé: 0
Morata: 0
ez így kb.: 97,5 + 15? vagyis marad pénz kávéra és újságra is. Vagy Kondogbia helyett egy komolyabb középpályás, vagy Casado helyett más bal bekk leigazolására.
És akkor egy kis statisztika erről a keretről (a kérdőjeleseket feltételezve):
Nemzetiség szerint:
saját nevelés: 9 ? +3 (A +3 a 22-es kereten felüli Castillasok, mint 3. kapus stb.)
spanyol: 5
francia: 3 ?
brazil: 2
német: 1
horvát: 1
portugál: 1
Születés szerint:
81: 3
83: 1
85: 2
86: 1
87: 1
88: 2
89: 1 ?
90: 2
91: 1
92: 5
93: 3 ?
átlag: 24,64 év
És így lett a Fly Emirates ReArsenal Madrid.
Végül is az edzőnk idővel -most úgy fest- francia lesz, aki még a fiatal tehetségekhez is ért. Mi kell még?
- fiore
- Kedvenc játékosaid: isco
- Kedvenc csapatod: real madrid
valaki esetleg idén nem követte a valencia meccseit? leginkább banega-ra lennék kíváncsi, hogy milyen idényt zárt, mert azért az ezt megelőzőben elég jó volt. nagy kár, hogy pletyka szintjén sem merül fel a neve, én szívesen elnézegetném nálunk. (szigorúan csak a korábbi teljesítményét látva, mert idén nem követtem a meccseit.)
4-3-3-ban gondolkodva:
ütne egy modric-banega-xabi középső középpálya, kreativitásban nem szenvedne hiányt, a védekezés meg más kérdés, de a spanyol bajnokságban simán elég lenne a kiscsapatok ellen.
komolyabb meccseken meg - a pletykákra alapozva - kondogbiát dobhatnánk be esetleg, vagy khedirát ( ). aztán ki tudja, talán casemiro is meggyőzően fog teljesíteni. én reménykedem.
4-3-3-ban gondolkodva:
ütne egy modric-banega-xabi középső középpálya, kreativitásban nem szenvedne hiányt, a védekezés meg más kérdés, de a spanyol bajnokságban simán elég lenne a kiscsapatok ellen.
komolyabb meccseken meg - a pletykákra alapozva - kondogbiát dobhatnánk be esetleg, vagy khedirát ( ). aztán ki tudja, talán casemiro is meggyőzően fog teljesíteni. én reménykedem.
.
- Toky
- Kedvenc játékosaid: Casillas, Varane, Ramos, Benzema, Marcelo, Alonso, di María, Isco
Szóval akkor mégis csak értem a lényeget. Csapatsport, mindenki támad és védekezik kivétel Ők, mert Ők nem a csapat tagjai, hanem kivételek.Mike írta:nem értetted meg a lényeget. Ez így van, főleg a mai fociban, de ha van egy Ronaldod vagy Messid a csapatban, akkor hagyod h azzal foglalkozzon amihez a legjobban ért. Ők magasan a mezőny fölött vannak, nekik lehet.Toky írta:Olyan nincs, hogy valaki csak támad, és nem védekezik. Ez csapat sport még mindig.
SZERK: Ez persze nyilván "költői" túlzás és egyszerűsítés volt. De lényege ez. Nem?
Erre továbbra is azt mondom, hogy de. Nekik is kell védekezniük. Ahogy írtam, nem egy di María szintet várok Tőlük, de azt igen, hogy rendesen letámadják a labdást, ha a közelükben van, vagy Ronaldo esetében a szélen próbálja meg zárni a passzsávokat, ahogy ezt pl a Barca ellen tenni is szokta.
Ebben nem fogjuk meggyőzni a másikat. Szerintem kisebb csapatok ellen is előfordul, de nem rendszeres, hogy visszazár. És most már több mezőnymunkát végez, mint Messi. Pár éve ez nem így volt.Mike írta:Kisebb csapatok ellen is rendszeresen visszazár. Sokkal több mezőnymunkát végez mint Messi. Ezt emelte ki Mou is, h embertelen h még így is mennyi gólt lő.
Mike írta:az elsőt inkább fogalmazzuk át úgy h nem kell olyan dolgokkal foglalkoznia amihez nem ért,Toky írta:Messi azért rúg több gólt, mert
1. középen játszik,
2. nálunk más is bemeri fejezni,
3. idén a csapatunkra számukra alkalmatlan játékot próbált meg ráerőltetni az exedző.
a második meg nemtudom h befolyásolja az ő góljainak a számát
a harmadik meg... más játékra nagyon nem is voltunk alkalmasak
Mire gondolsz, ki és mihez nem ért? Ezt légy szíves fejtsd ki, mert nem értem mire gondolsz.nmate írta:Arra céloz, hogy mindenki Messi alá játszik, de ezt nem értem, mert szerintem nálunk sincs másként ez CR-rel.Mike írta:t, a második meg nemtudom h befolyásolja az ő góljainak a számá
nmate közel járt ahhoz, amit mondani akartam. Mivel Messi középen játszik, eleve többször jön ki rá a figura, mint a szélről befele mozgó Ronaldora. Nálunk gyakrabban előfordul, hogy Higuaín ugrik ki vagy Callejón. Hogy Benzema elmeri vállalni a cselt, és rásuhintja. Míg a Barcában nem ritkán előfordul, hogy ha nem 100%-os a ziccer és van a közelben Messi, akkor Neki játsszák inkább vissza. Nálunk a csatárok az ilyet rálövik. Elég megnézni a tavalyi (az idei elég torz a mi részünkről a játék degradálása miatt) góllövő táblát, hogy a mi két csatárunk és Ronaldo hol állt, meg hogy Messi és a következő Barcás hol.
A harmadikra meg ellenpéldának fel tudom hozni a Dortmund elleni visszavágót, ahol nem az ívelgetős fost játszottuk, hanem a földön tettük-vettük, vagy volt még nem tudom ki ellen itt a vége fele, amikor Kaká és Modric is játszott, az is hasonló volt, és a fórumon is csettintgettek, hogy ez az, ezt kéne játszani. Szóval lehetett volna mást játszani, ha Mourinho is így gondolta volna.
- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Egy-egy ilyen klasszist talán elbir az adott csapat,márha ilyen klasszisról van szó.De többet nem.Még kettőt sem...nem értetted meg a lényeget. Ez így van, főleg a mai fociban, de ha van egy Ronaldod vagy Messid a csapatban, akkor hagyod h azzal foglalkozzon amihez a legjobban ért. Ők magasan a mezőny fölött vannak, nekik lehet.
LEGIO PATRIA NOSTRA
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
- nmate
Arra céloz, hogy mindenki Messi alá játszik, de ezt nem értem, mert szerintem nálunk sincs másként ez CR-rel.Mike írta:t, a második meg nemtudom h befolyásolja az ő góljainak a számá
- Mike
- Kedvenc játékosaid: Guti, Özil, Ronaldo, Zidane, Varane
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Colts
nem értetted meg a lényeget. Ez így van, főleg a mai fociban, de ha van egy Ronaldod vagy Messid a csapatban, akkor hagyod h azzal foglalkozzon amihez a legjobban ért. Ők magasan a mezőny fölött vannak, nekik lehet.Toky írta:Olyan nincs, hogy valaki csak támad, és nem védekezik. Ez csapat sport még mindig.
Kisebb csapatok ellen is rendszeresen visszazár. Sokkal több mezőnymunkát végez mint Messi. Ezt emelte ki Mou is, h embertelen h még így is mennyi gólt lő.
az elsőt inkább fogalmazzuk át úgy h nem kell olyan dolgokkal foglalkoznia amihez nem ért, a második meg nemtudom h befolyásolja az ő góljainak a számátToky írta:Messi azért rúg több gólt, mert
1. középen játszik,
3. idén a csapatunkra számukra alkalmatlan játékot próbált meg ráerőltetni az exedző.
a harmadik meg... más játékra nagyon nem is voltunk alkalmasak
"Mesut Ozil is my successor. I have never seen such quality in a player. " -Zidane
- Toky
Csak a komolyabb meccseken. Kisebb csapatok ellen dühből szokott a védő után futni.Mike írta:Amugy meg rengeteget visszajárt segíteni,
Olyan nincs, hogy valaki csak támad, és nem védekezik. Ez csapat sport még mindig. Lásd régebbi Barca, most Bayern (Robben!) és Dortmund. Nálunk is védekezik Benzema, nem egyszer Ronaldo oldalára kisegítve, amikor a portugál hisztizik elől és nem akar visszaérni. Özil ebben a tekintetben megint netto emberhátrány. Senkitől sem azt várom el, hogy úgy védekezzen, mint di María (ha már támadókról van szó), de azért a posztjának megfelelően tegye már oda magát. Pláne, hogy Ronaldotól láttuk, hogy tud, ha akar.Mike írta:...többet is mint kéne neki. Ha van a világon játékos akinek csak a támadásokkal kéne foglalkoznia az CR és Messi.
Messi azért rúg több gólt, mertMike írta:Utóbbi meg is kapta ezt. Nemhiába rúg több gólt.
1. középen játszik,
Ettől függetlenül Messi tavalyig ugyanúgy kivette a részét emlékeim szerint a védekezésből, mint előtte. Idén jött elő az, hogy már nem teszi oda rendesen magát.
Csakhogy míg a Barcelona letámad, és többen megszállnak egy kis területet, és ha még így sem sikerül sprintelnek vissza a 16-osra, és kezdik elölről, addig a mi védekezésünk abból áll, hogy egyből spuri hátra, és majd a 16-osnál labdát szerzünk (vagy nem), közben Benzema (már ha nem kell Ronaldo oldalára kisegítenie) egyedül kergesse a labdát, amíg a csapat visszazár. Részben ezért is kellett a középcsatárainkat 60-70 perc után váltani, mert nem bírták ezt a futómennyiséget, különösen az elcseszett előszezon miatt.
- Mike
- Kedvenc játékosaid: Guti, Özil, Ronaldo, Zidane, Varane
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Colts
milyen edző? DM kb nem is játszott itt balszélsőt. Arról nem is beszélve h az nem posztfüggő h agyatlan.sassdibandi írta:Az edzőnk is látta, hogy DM mennyivel jobb a balszélen
még jósassdibandi írta:de CR posztja megkérdőjelezhetetlen
nemigaz, a balszél a megfelelő poszt neki. Onnan tud jobb lábra cselezni befelé. Ide nem leviszem az alapvonalig aztán beadom játék kellsassdibandi írta: Pedig jobbszél lenne az igazi posztja
Amugy meg rengeteget visszajárt segíteni, többet is mint kéne neki. Ha van a világon játékos akinek csak a támadásokkal kéne foglalkoznia az CR és Messi. Utóbbi meg is kapta ezt. Nemhiába rúg több gólt.
"Mesut Ozil is my successor. I have never seen such quality in a player. " -Zidane
- ___Samy___
egy másik topikban CSOki fogalmazta meg jól, azokra a feladatokra, amit khedira maradéktalanul el tud látni, egyszerűen nincs szükségünk
a barca ellen lehetett használni hasznosan ezen képességeit, bár ott meg kiütközött a lassúsága
a barca ellen lehetett használni hasznosan ezen képességeit, bár ott meg kiütközött a lassúsága
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- sassdibandi
- Kedvenc játékosaid: Varga Zoltán, Törőcsik András, Ronaldo, Ronaldinho, Guti
- Kedvenc csapatod: FRADI, DABAS FC, RM
amit csibi írt, ott van az igazság. A mieink nagy többsége utál védekezni. Állandóan szétszakadunk, mert a világsztárjainknak derogál a melós foci. Az edzőnk is látta, hogy DM mennyivel jobb a balszélen, de CR posztja megkérdőjelezhetetlen. Pedig jobbszél lenne az igazi posztja,tapsolunk, ha nagyritkán vsszasegít a tehetetlen Couentr.nak.Mint a portugál válogatottban is.Rossz nézni.Stb. A nagy barcelona is onnantól gyengült meg a világpiacon, hogy azt hitték az ászok a Santos gyerekek után,hogy már elég nézni a gyenge kis spílereket, úgyis nyerünk alapon.
Szóval csibi leírta, a barátaim többsége ugyanígy látja, csak a RM fizetési listája nem látja.Kár a Madridért.
Szóval csibi leírta, a barátaim többsége ugyanígy látja, csak a RM fizetési listája nem látja.Kár a Madridért.
- numberone1
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F., Ferencvaros
Komolyan mar nincs tapeta a falon, kinomban mar minden honnan levakartam...mindig van vki aki benyomja ezt a dumat "mondjuk meg Khediranak, h nem lepheti at a felpalyat". Khedira akkor sem tudna betartani ha roplabdazna. Akarki alarmit mond -1 ember a palyan akar milyen feladatot szansz neki.
Casillas--Cafu,Hierro,Ramos,Robi Carlos--Kroos,Redondo,Modrics--Ronaldo,Benzema,Zidane
34. Liga, 13. BL
Merci Zizou KAK
34. Liga, 13. BL
Merci Zizou KAK
-
- Kedvenc játékosaid: Sergio
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
Khedira alkalmatlan arra......nincs olyan ütemérzéke,nincs olyan sebessége hogy leszedje a lábakról, a labdát.....ő olyan mint a reptereken a majomfogó.....ott áll,mint a cövek,ha valaki nekimegy,akkor az meg van állítva.....és megtette a dolgát.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.
- Toky
Már többször, többen leírtuk, hogy olyan nincs, hogy valaki csak védekezik vagy csak támad. Pláne nem a középpályán.Demes írta:Mondjuk szerintem Khedirát lehetne valami romboló embernek használni. Meg kell mondani hogy ... pofánb.szni ha átmegy a félpályán. ...
Viszont talán ha megmondanánk neki hogy csak védekeznie kell, ahhoz lehet hogy még jó lenne.
És Khedira bár zónázni jól zónázik, de lassú, nem eléggé mozgékony a labdaszerzős játékhoz. Ezért nem szerez túl sok labdát sem. Hiába használnád erre, mert nem tud ilyet játszani.
Amíg Alonso (vagy stílusú ember) játszik, (általában) mindig Ő lesz a leghátsó ember. Vagyis mellé olyan ember kell, aki feljebb lép támadásnál, részt tud venni a labdajáratásban, labdavesztés után jól zárja a passzsávokat, letámadásnál jó labdaszerzésben.
Ha stabilizálni akarjuk még jobban a középpályát, akkor ide jönne még eléjük egy "Modric szerű" játékos, aki támadásban előrébb mozgatja a csapatot, megcsinálja a kényszerítőket, megtartja a labdákat, és megjátssza azokat, emellé még be tud segíteni hatékonyan a védekezésbe, letámadásba. Nálam ezért nem fér oda Özil, csak gyengébb ellenfelek ellen, akik visszahúzódnak. De általában ilyenkor is a gálakezdőt tenném fel, hogy összeszokjon a rendszer a játékosokkal. (Na ez így most hülyén hangzott, de már nem fogalmazom át. )
Mondjuk szerintem Khedirát lehetne valami romboló embernek használni. Meg kell mondani hogy amint megvan a labda, leadja valakinek meg pofánb.szni ha átmegy a félpályán. Mert most a legnagyobb hiba az volt hogy Mourinho engedte előre, aztán 10/10szer fenntragadt, így védekezéshez 0át adott, támadáshoz is, mert ügyetlen ahhoz.
Viszont talán ha megmondanánk neki hogy csak védekeznie kell, ahhoz lehet hogy még jó lenne.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
Konkrétan a legjobban helyezkedő és üresbe mozgó játékosunk volt idén aki folyamatos mozgásban tartotta a kp-t, kivétel mikor azok basztak felmenni a támadásoknál és szerencsétlen ott állt egymaga és tolhatta a visszapasszt mert a többiek álltak 1 helyben mint 1 rakás sz rdarab... Hihetetlen mennyire passzív volt idén a kp a kényszerítők terén. Persze volt 1-2 meccs ami igen-igen szép volt, de sajnos kevés ilyen meccs volt idén...Atticus írta:Modric fizikálisabb, és mozgékonyabb, de nincs meg a passing range, és talán rosszabbul is helyezkedik.