Madridom Filmklub
- Santi
- Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
Re: Madridom Filmklub
Kálvária (Calvary) - 2014
Nem érdekelnek az ilyen filmek. Tessék egy egysoros és még nincs is vasárnap este.
5/10
Nem érdekelnek az ilyen filmek. Tessék egy egysoros és még nincs is vasárnap este.
5/10
-
- Kedvenc csapatod: Arsenal
Értem mindhármat. Problem?danianevem írta:Egyébként van létjogosultsága a kérdésnek. A film nagy részében románul és angolul beszélnek, kevés a magyar szöveg.messideco írta:Szinkronosan vagy feliratosan jobb?
"And my heart will leave you never."
- Santi
- Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
Nem hagy nyugodni a lelkiismeretem, hogy csak úgy idebasztam a pontszámot bármiféle kísérőszöveg nélkül. Megérdemel annyit az ajánló (még akkoris, ha az Remy ), hogy pár mondattal megtiszteljem még ha semmi újat nem is tudok mondani akkoris. Mert a bérgyilkos nem igazán az a film, amit hosszasan lehetne elemezgetni. Amikor megnéztem sokáig még azon gondolkoztam, hogy ez most valami szar zsé filmet láttam vagy valami egész faszát? De aztán rájöttem ez bizony egy igazi hamisítatlan 80-90-es évekbeli akciófilm ázsiai módra, amit tudni kell kezelni, mert kicsit más szemléletük van, mint hollywoodnak. Szerencsére. Nem szabad teljesen komolyan venni, sokszor esnek túlzásokba, mind a jelenetenként előtt több ezer lőszert, mind a bérgyilkos és a zsaru közötti "túlzott romantika" tekintetében, de mégis van egy hangulata és stílusa a filmnek, ami megfog, ha kényelmesen hátradőlve nézed és nem azt nézed, hogy már a 30. golyót lövik ki egy pisztolyból vagy hogy a félholtra vert ember még vígan ugrabugrál.Santi írta:7/10
- RealRaúl77
- Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Hú, hát ott az apa-lánya kapcsolat azért kissé mélyebb volt szerintem, mint a semmilyen. Rengeteg tényező volt ott, főleg a múlt, melyre utalásokat tettek állandóan. Tény, a film jelenében tényleg egy felületes, semmilyen kapcsolatnak tűnik, de bőven látszott mindkettőjükön, hogy a mélyben azért ennél sokkal többről van szó, csak valamiért nem tudott kijönni belőlük. Legalábbis én így láttam.danianevem írta:Calvary
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Zárásnak kőkemény volt, ugyanis börtönre fel lehet készülni, de arra nem, hogy válaszoljon az áldozat lányának a miértjeire. Főleg, mivel James (akarom mondani Hámesz ) az ég világon semmi rosszat nem tett a gyilkosával. Viszont a szembesítés nálam nem ült annyira, mert az apa és lánya között elég semmilyen kapcsolatot írt le a film. Igazából csak ezért volt bajom, inkább hiányérzetem Fionával kapcsolatosan.
Én ott a legvégén sokkal durvább dolgokat is gondoltam, igazi összeesküvés elméletek jutottak eszembe, nem tudom miért, de Jack arckifejezése alapján valóban ez járhat a legközelebb az igazsághoz. Ez is megfordult a fejemben, és így pont jó is ez a lezárás, hogy nem mondanak semmit, csak a többi gondolat azért kikéri a magáét, és válaszokat vár.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.
https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4
- danianevem
- Kedvenc játékosaid: Puyol, Messi, Koeman, Xavi, Ronaldinho, Cruyff
- Kedvenc csapatod: Barcelona
Calvary
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Zárásnak kőkemény volt, ugyanis börtönre fel lehet készülni, de arra nem, hogy válaszoljon az áldozat lányának a miértjeire. Főleg, mivel James (akarom mondani Hámesz ) az ég világon semmi rosszat nem tett a gyilkosával. Viszont a szembesítés nálam nem ült annyira, mert az apa és lánya között elég semmilyen kapcsolatot írt le a film. Igazából csak ezért volt bajom, inkább hiányérzetem Fionával kapcsolatosan.
- soadroli
- Kedvenc csapatod: a másik
Na, örülök hogy ennyire tetszett. Jó volt olvasni az irományod.
- RealRaúl77
- Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Calvary
Bitang jól bekezdett a film. Rögtön az első percekben úgy hirtelen elég sokkoló volt. Aztán erre ugye a végén tért majd újra vissza, egy pofás, beteg keretet adva a filmnek. Persze közben is érezni a hatását.
Én egyébként a közbenső részt is nagyon élveztem. Érdekes karaktere volt hámesz atyának. Amúgy is bírom Brendan Gleeson és szerintem nagyot alakított. Nem mondanám egyszerű filmnek. Végig ott bujkált benne egy kis nyomasztósság, egy kis sötétség, és mindezt papi, egyházi köntösben (reverendában) tálalva még nagyobb feszültséget eredményezett. Az atya személyisége külön megér egy misét, mindenesetre szerintem remekül volt tálalva. Végig pattanásig feszült idegekkel figyeltem, egyáltalán nem könnyen emészthető.
Végig Hámesz karaktere vitte a hátán a filmet, mint Jézus a keresztet, nem véletlen a cím, tökéletesen kifejezi a lényeget. Nem számoltam, de valamiért biztosra veszem, hogy a 14 stáció itt is meg volt, valamilyen szimbolikus formában. Megvolt bőven a szenvedés, majd az önfeláldozás is. Érdekesnek találtam ezt a karaktert, és bár tényleg lassan folydogált, amúgy is általában egy lélektani történetet szerintem nehezebb és nehézkesebb megeleveníteni. Számomra szinte tökéletesen átjött.
A konkrét történésekre nem térnék ki, bár bőven lehetne beszélni azokról is, de úgy gondolom, nem ott kell keresni a lényeget, hogy mi történt a filmben, hanem számomra inkább az érdekes, és biztos vagyok benne, hogy a film egyik célja is az volt, hogy ezt átadja, mi történt Hámesz atyában. Alapból egy érdekes személyiség volt, mely a film folyása alatt folyamatosan bontakozott ki, és folyamatosan fejlődött. Nem mindennapi atya volt, az biztos, nem mindennapi körülményekkel (előélet, lánya, alkohol).
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Aztán elértünk a végéhez. Bár a film alakulása, ahogy Hámesz is egyre jobban süllyedt lefele (nem kimondottan a személyisége, bár az is valamilyen szinten, de főleg a körülmények húzták őt magával, és egyre képlékenyebb lett az élete, egyre jobban csúszott ki a kezéből a közösség, illetve, hogy ő az ő lelkipásztoruk, amit az elején még tökéletesen teljesített, aztán egyre ellenségesebb hangulat lett vele szemben.), egyre jobban engedett következtetni a végkifejletre. Bár a legvégéig reménykedtem, mert bírtam az öreget, mégis titkon tudtam, hogy ez lesz, ennek ellenére valahogy hatásosan, és sokkolóan ábrázolták, és utána egy kis ürességet, egy kis gombócot éreztem ott legbelül, mint pl, amikor egy nagyon jó könyv végére érek, és fáj, hogy ennyi volt, fáj, hogy nem lehetek ott tovább velük, hogy el kell fogadnom, hogy nem tudom mi lesz ezután velük (bár itt neki nem voltán 'ezután'). Szerintem egyébként minden egyes személyiséget remekül fogtak meg, remekül ábrázoltak. Ott van Jack, vagy a tiszteletes lánya, de a közösség is tele volt csupa érdekes, nem mindennapi személyiségekkel, egy pszichológusnak remek táptalaj lenne az biztos.
Itt jött az a jelenet, ami alaposan felbaszott. Bírom általában a megválaszolatlan dolgokat, de főleg az olyat, amikor hirtelen vége lesz, és a néző/olvasó döntse el, hogy mi lesz szerinte. Az olyat már kevésbé, amikor amikor film közbeni dolgokat hagynak megválaszolatlanul, ami esetleg fontos lehet, hogy egyes kérdéseket megválaszoljunk, vagy fontos lehet abban, hogy értelmezzük az egészet. Itt sajnos az utóbbit éreztem. De tényleg.. Ez mi volt ez a legutolsó jelenet a börtönben Hamesz lánya és Jack közt?? Rengeteg lehetséges történés futott át az agyamon, a legegyszerűbbektől, a legelvetemültebb összeesküvés elméletekig, és most felbasz, hogy nem tudom, mit akart jelképezni. És pont az a párbeszéd maradt le, amit Dani is említ, de sajnos ez a csattanó csak lett volna, mert inkább a nézőkre hagyták, ami egyrészt jó, mert foglalkoztat, és felbasz, tehát hatásos, másrészt meg szar, mert felbasz és foglalkoztat, de választ nem kaphatok.
Ha már őt említettem, akkor reflektálnék is. Szerintem a csaj így volt tökéletes. Rengeteg belső gond terhelte őt is, akár csak apját, bár közel sem akkora horderejűek. És persze, kézen fekvő lehetett volna, ha segítik egymást a személyiségük elmélyülésében, ahogy ő írja, de szerintem ennek is mondanivalója van, hogy miért nem történt. Csak egy újabb súly, melyet mindketten cipeltek, és pont a megoldhatatlanságban rejlett a lényege, legalábbis én így látom. Az ő kapcsolatukkal, csak még nyomasztóbbá tették a hangulatot, még keserűbbé az atya kálváriáját.
Amit Máté írt, az Istenkérdés, nem is fordult meg az fejemben, csak most, hogy olvastam az írását, mindenesetre jó meglátás, mondasz valamit.
Nagyszerű film, és rengeteget lehet róla beszélni, ezerféle eszmecserét folytatni, szóval mondhatni elég nagy hatást tud elérni, bennem el is ért. A drámája is kellően erős, mély nyomot hagyott bennem. A megvalósítás és a karakterek, főleg Gleeson játéka is nagyszerű. Bár magára a filmre talán a 10/10 kicsit erős (9-et gondolkodás nélkül megadnám imdb-n annyit nyomtam), de úgy érzem, most ezt kell adnom, egyéb dolgokat is figyelembe véve.
10/10
Bitang jól bekezdett a film. Rögtön az első percekben úgy hirtelen elég sokkoló volt. Aztán erre ugye a végén tért majd újra vissza, egy pofás, beteg keretet adva a filmnek. Persze közben is érezni a hatását.
Én egyébként a közbenső részt is nagyon élveztem. Érdekes karaktere volt hámesz atyának. Amúgy is bírom Brendan Gleeson és szerintem nagyot alakított. Nem mondanám egyszerű filmnek. Végig ott bujkált benne egy kis nyomasztósság, egy kis sötétség, és mindezt papi, egyházi köntösben (reverendában) tálalva még nagyobb feszültséget eredményezett. Az atya személyisége külön megér egy misét, mindenesetre szerintem remekül volt tálalva. Végig pattanásig feszült idegekkel figyeltem, egyáltalán nem könnyen emészthető.
Végig Hámesz karaktere vitte a hátán a filmet, mint Jézus a keresztet, nem véletlen a cím, tökéletesen kifejezi a lényeget. Nem számoltam, de valamiért biztosra veszem, hogy a 14 stáció itt is meg volt, valamilyen szimbolikus formában. Megvolt bőven a szenvedés, majd az önfeláldozás is. Érdekesnek találtam ezt a karaktert, és bár tényleg lassan folydogált, amúgy is általában egy lélektani történetet szerintem nehezebb és nehézkesebb megeleveníteni. Számomra szinte tökéletesen átjött.
A konkrét történésekre nem térnék ki, bár bőven lehetne beszélni azokról is, de úgy gondolom, nem ott kell keresni a lényeget, hogy mi történt a filmben, hanem számomra inkább az érdekes, és biztos vagyok benne, hogy a film egyik célja is az volt, hogy ezt átadja, mi történt Hámesz atyában. Alapból egy érdekes személyiség volt, mely a film folyása alatt folyamatosan bontakozott ki, és folyamatosan fejlődött. Nem mindennapi atya volt, az biztos, nem mindennapi körülményekkel (előélet, lánya, alkohol).
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Aztán elértünk a végéhez. Bár a film alakulása, ahogy Hámesz is egyre jobban süllyedt lefele (nem kimondottan a személyisége, bár az is valamilyen szinten, de főleg a körülmények húzták őt magával, és egyre képlékenyebb lett az élete, egyre jobban csúszott ki a kezéből a közösség, illetve, hogy ő az ő lelkipásztoruk, amit az elején még tökéletesen teljesített, aztán egyre ellenségesebb hangulat lett vele szemben.), egyre jobban engedett következtetni a végkifejletre. Bár a legvégéig reménykedtem, mert bírtam az öreget, mégis titkon tudtam, hogy ez lesz, ennek ellenére valahogy hatásosan, és sokkolóan ábrázolták, és utána egy kis ürességet, egy kis gombócot éreztem ott legbelül, mint pl, amikor egy nagyon jó könyv végére érek, és fáj, hogy ennyi volt, fáj, hogy nem lehetek ott tovább velük, hogy el kell fogadnom, hogy nem tudom mi lesz ezután velük (bár itt neki nem voltán 'ezután'). Szerintem egyébként minden egyes személyiséget remekül fogtak meg, remekül ábrázoltak. Ott van Jack, vagy a tiszteletes lánya, de a közösség is tele volt csupa érdekes, nem mindennapi személyiségekkel, egy pszichológusnak remek táptalaj lenne az biztos.
Itt jött az a jelenet, ami alaposan felbaszott. Bírom általában a megválaszolatlan dolgokat, de főleg az olyat, amikor hirtelen vége lesz, és a néző/olvasó döntse el, hogy mi lesz szerinte. Az olyat már kevésbé, amikor amikor film közbeni dolgokat hagynak megválaszolatlanul, ami esetleg fontos lehet, hogy egyes kérdéseket megválaszoljunk, vagy fontos lehet abban, hogy értelmezzük az egészet. Itt sajnos az utóbbit éreztem. De tényleg.. Ez mi volt ez a legutolsó jelenet a börtönben Hamesz lánya és Jack közt?? Rengeteg lehetséges történés futott át az agyamon, a legegyszerűbbektől, a legelvetemültebb összeesküvés elméletekig, és most felbasz, hogy nem tudom, mit akart jelképezni. És pont az a párbeszéd maradt le, amit Dani is említ, de sajnos ez a csattanó csak lett volna, mert inkább a nézőkre hagyták, ami egyrészt jó, mert foglalkoztat, és felbasz, tehát hatásos, másrészt meg szar, mert felbasz és foglalkoztat, de választ nem kaphatok.
Ha már őt említettem, akkor reflektálnék is. Szerintem a csaj így volt tökéletes. Rengeteg belső gond terhelte őt is, akár csak apját, bár közel sem akkora horderejűek. És persze, kézen fekvő lehetett volna, ha segítik egymást a személyiségük elmélyülésében, ahogy ő írja, de szerintem ennek is mondanivalója van, hogy miért nem történt. Csak egy újabb súly, melyet mindketten cipeltek, és pont a megoldhatatlanságban rejlett a lényege, legalábbis én így látom. Az ő kapcsolatukkal, csak még nyomasztóbbá tették a hangulatot, még keserűbbé az atya kálváriáját.
Amit Máté írt, az Istenkérdés, nem is fordult meg az fejemben, csak most, hogy olvastam az írását, mindenesetre jó meglátás, mondasz valamit.
Nagyszerű film, és rengeteget lehet róla beszélni, ezerféle eszmecserét folytatni, szóval mondhatni elég nagy hatást tud elérni, bennem el is ért. A drámája is kellően erős, mély nyomot hagyott bennem. A megvalósítás és a karakterek, főleg Gleeson játéka is nagyszerű. Bár magára a filmre talán a 10/10 kicsit erős (9-et gondolkodás nélkül megadnám imdb-n annyit nyomtam), de úgy érzem, most ezt kell adnom, egyéb dolgokat is figyelembe véve.
10/10
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.
Fehér tenyér nem volt még meg, de őszintén szólva semmi kedvem hozzá. De majd egyszer, talán...
Egyébként ha minden igaz, jövőre mesterszakon Hajdu fog rendezést tanítani. Kíváncsi leszek.
Egyébként ha minden igaz, jövőre mesterszakon Hajdu fog rendezést tanítani. Kíváncsi leszek.
- danianevem
A korai műveiben a sztorik megközelítése tetszett, nem maga a történet. A Tamara nekem is furcsa volt, a Délibábnál meg csak az atmoszférán múlik a dolog. Ha nem tetszett a Bibliotheque Pascal koncepciója, akkor ne kínozd magad. Helyette inkább a Fehér tenyérnek adj egy esélyt, az a legkevésbé "hajdus". Bár lehet azt is láttad már és nem tetszett.Faust írta:...
Egyébként van létjogosultsága a kérdésnek. A film nagy részében románul és angolul beszélnek, kevés a magyar szöveg.messideco írta:Szinkronosan vagy feliratosan jobb?
- lordgabi
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Beírtam a 7/10-et a Kalvária mellé, de nagyon haragszom magamra, mivel zsinórban három napon keresztül nem tudtam megnézni, mindig 2 óra után szántam rá időt, és tegnap csupán 15 percet kellett, hogy befejezzek belőle, na így álljon össze a dolog...
Legközelebb nem fordul elő, először 50 percet láttam belőle, majd teljesen nulláról újrakezdtem, ekkor sem bírtam sokkal tovább, a többi pedig ugye ismerős... Köszönöm az ajánlást, és sajnálom a dolgot, még mindig volt rá egy hetem, de én hamar pótolni szerettem volna, az első 5-10 perc, amikor a fő témával elindul a film, az tényleg zseniális volt, de utána eléggé hullámzó volt számomra. A zenék, és az egymástól különböző karakterek is jók voltak, de elég felemásra sikeredett ez most, többet nem fordul elő.
Legközelebb nem fordul elő, először 50 percet láttam belőle, majd teljesen nulláról újrakezdtem, ekkor sem bírtam sokkal tovább, a többi pedig ugye ismerős... Köszönöm az ajánlást, és sajnálom a dolgot, még mindig volt rá egy hetem, de én hamar pótolni szerettem volna, az első 5-10 perc, amikor a fő témával elindul a film, az tényleg zseniális volt, de utána eléggé hullámzó volt számomra. A zenék, és az egymástól különböző karakterek is jók voltak, de elég felemásra sikeredett ez most, többet nem fordul elő.
Ex-szerkesztő.
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
Na ezt nem kell pótolnom. Hajdu Szabolcs filmjeivel nagyon nem vagyok kibékülve, a Délibábot múlt héten láttam és nem tetszett túlzottan, a Tamarát végig sem tudtam nézni, akkora irtózatos baromság, pedig a tanárom volt az operatőr...szóval vannak ellenérzéseim.
A történet abszolút nem fogott meg, a mese és a realizmus effajta keveredése számomra csak disszonáns, irritáló. Magára a sztorira alig emlékszem, pedig nincs egy éve, hogy moziban láttam egy sulis óra keretében. De ahogy így próbálok visszaemlékezni, szinte semmi nem maradt meg Nagy Andris pár képén, és számos motívumon kívül, meg az, hogy fogom a végén a fejemet, hogy mi volt ez a baromság. Persze nem kizárt, hogy velem van a baj, de Hajdu nem tudta magát megszerettetni, pedig próbálkoztam erősen.
Ettől függetlenül mint ajánlás, nagyon jó, egyrészt mert magyar (legalábbis kb negyedrészt...), másrészt mert eddig nem nagyon volt ilyesmi a klubban. Számítok a lehúzásra, általában a szokványostól kicsit is eltérő cuccok itt rendszerint buknak. Sajnos nekem kell kezdenem, mert ez a film nálam nem több, mint egy vaskos 5/10. Viszont azt megígérem, hogy ha időm engedi, újrázom, hátha másodjára jobban megfog a dolog.
A történet abszolút nem fogott meg, a mese és a realizmus effajta keveredése számomra csak disszonáns, irritáló. Magára a sztorira alig emlékszem, pedig nincs egy éve, hogy moziban láttam egy sulis óra keretében. De ahogy így próbálok visszaemlékezni, szinte semmi nem maradt meg Nagy Andris pár képén, és számos motívumon kívül, meg az, hogy fogom a végén a fejemet, hogy mi volt ez a baromság. Persze nem kizárt, hogy velem van a baj, de Hajdu nem tudta magát megszerettetni, pedig próbálkoztam erősen.
Ettől függetlenül mint ajánlás, nagyon jó, egyrészt mert magyar (legalábbis kb negyedrészt...), másrészt mert eddig nem nagyon volt ilyesmi a klubban. Számítok a lehúzásra, általában a szokványostól kicsit is eltérő cuccok itt rendszerint buknak. Sajnos nekem kell kezdenem, mert ez a film nálam nem több, mint egy vaskos 5/10. Viszont azt megígérem, hogy ha időm engedi, újrázom, hátha másodjára jobban megfog a dolog.
- soadroli
- Kedvenc csapatod: a másik
A bérgyilkos
Én rosszabbat vártam, már csak Remy-ből kiindulva De nem volt ez vészes, lekötött végig. Az akciójelenetek faszák voltak, a zene is tetszett, de azért még1x nem lesném meg mostanában. Ritkán nézek akciófilmeket, úgyhogy ez most jól esett. Néha bevillantak azok a jó kis Jackie Chanes filmek... Jó ajánlás, 7/10
Én rosszabbat vártam, már csak Remy-ből kiindulva De nem volt ez vészes, lekötött végig. Az akciójelenetek faszák voltak, a zene is tetszett, de azért még1x nem lesném meg mostanában. Ritkán nézek akciófilmeket, úgyhogy ez most jól esett. Néha bevillantak azok a jó kis Jackie Chanes filmek... Jó ajánlás, 7/10
- danianevem
Erős 9-es. Az alapot adó Parti Nagy Lajos műveket nem ismerem, de az, ahogyan a film nyelvezetét a témához igazította... Beteg és zseniális. Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Generációról generációra egyre jobban torzítja, sőt "elemberteleníti" a "hőseit". Először az alapvető szocializációt veszi el, majd a környezettel közösíti ki és végül ötvözi a kettőt. Brutális. Na meg a polgárpukkasztás hab a tortán.Remy írta:Amúgy, ha már felhoztad Pálfit, akkor neked a Taxidermia hogy tetszett?
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Na, ez érdekesnek tűnik. Már csak amiatt is, hogy magyar.
Amúgy, ha már felhoztad Pálfit, akkor neked a Taxidermia hogy tetszett?
Amúgy, ha már felhoztad Pálfit, akkor neked a Taxidermia hogy tetszett?
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
- danianevem
Nem, csak már láttam, gyorsan értékeltem. Ha már előrevetítetted, jöjjön, aminek jönnie kell:Faust írta:Valamiért azt hittem hogy ő ajánlotta a Calvaryt.
Fontos: ne keressetek rá a filmre, még csak kritikák címét se olvassátok el. Az előzetesét meg végképp kerüljétek el, ugyanis elképesztően spoileresek. A cím alapján magon megtaláljátok a szükséges feliratokkal, vagy bátrabbak rosszabb minőségben megnézhetik indavideón.
Mindenképpen magyar alkotást akartam hozni, mivel a legtöbben elképesztő előítélek közepette ülnek le a hazai filmek elé. Ebben hibásak mind a nézők, akik a hollywoodi alkotásokból indulnak ki, de hibásak maguk az alkotók is, akik az esetek többségében képtelenek könnyebben fogyaszthatóvá tenni filmjeiket.
Viszont ettől függetlenül is vannak, akik kitűnnek a tömegből. A jelenlegiek között van legalább két olyan honi filmes - Pálfi György és Hajdu Szabolcs -, akik munkásságuk során több ízben jelesre vizsgáztak, nagybetűs FILMeket letéve az asztalra. Egyedi és kreatív megoldások sorát alkalmazzák, ezáltal, valamint sajátságos világnézetüknek köszönhetően képesek egy igen furcsa, de mégis szórakoztató atmoszférát megteremteni. Mivel a Final Cut már volt a klubban, így értelemszerűen utóbbi munkásságára szeretném felhívni a figyelmeteket.
A debreceni születési Hajdu Szabolcs már a korai műveivel (Macerás ügyek, Tamara) jelezte, hogy a sablonosabb sztorikat is stílusosan tudja tálalni, már ezáltal kiemelve a tucatból. Első komolyabb költségvetésű filmje, a Fehér tenyér egy kifinomult, realista dráma volt Dongó Miklós tornász megpróbáltatásairól. Pozitív kritikai fogadtatásban részesült, joggal képviselhette hazánkat az Oscaron, csakúgy, mint 2010-ben az általam ajánlott alkotása. Legutóbbi pedig a 2014-es Délibáb volt. Egy jóval szürreálisabb atmoszférájú western, számos remek beállítással és metaforával.
Az ajánlásom mind időben, mind pedig nyelvezetében az aranyközépúton helyezhető el. Egy romániai hölgy bizarr utazása ihlette Hajdut, aki McDonaghoz hasonlóan egy igencsak nehéz témába vágta fejszéjét. Alapvetően itt is ez a film legerősebb pontja, ugyanis példaértékű könnyedséggel, egyszerűséggel tesz fel hihetetlen mély morális kérdéseket a magyar rendező.
Bibliotheque Pascal
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Pascal könyvtára. Eltorzult királyság, ahol valamennyi perverz kiélheti legmorbidabb vágyálmait. Mona pedig belecsöppent a közepébe... Pedofília, szexrabszolgaság, többgenerációs "egészségtelen" családmodellek. Ilyen kulcsszavak mellett leginkább az érvágás kellene, hogy eszünkbe jusson, de mit csinált Hajdu? Dildót aggaszt a falra, kikötözi Pinokkiót és latexruhába öltözteti Desdemonát, nálam helyenként sikeresen előkaparva "Mona Lisa mosolyát". Beteg... A szó minden értelmében. 8,5/10
Jó szórakozást!
Valamiért azt hittem hogy ő ajánlotta a Calvaryt.
Holnap én ajánlok ugye?
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
+1Realista24 írta:Egysorosokra fel :Đnmate írta:Ma van a határidő.