Kommentáld a híreket
- Galacticos
Re: Kommentáld a híreket
nagyon ráérek most úgyhogy.
kicsit fm-fifa kombó.
iker, imádom szeretem, nem egy olyan védése volt, amit sose felejtek el. de eljárt felette az idő, de gea jöhet, csípem. és legalább több az esély rá hogy bale tiplizik.
arbeloa, a spártait is nagyon bírom, mert hiába sunyi, meg alattomos sokszor de legalább mindig odateszi magát, de ő szerintem elmegy mert jön az a danilo akiről fingom sincs h mit tud.
coentraot is csípem nagyon, de szerintem ő is tiplizik a nyáron, és hozunk vmi bhv-t, leszarom hogy kit akiket felhoztak azokat nem ismerem.
illarramendi nem érdekel, remélem elmegy, ha marad nem zavar, úgyse játszik ha tét van.
szóval kell degea és akkor a védelem adott, ramosszal és varanenal középen.
bízzunk benne h modric felépül és nem lesz annyit sérült mint idén, kroosszal remek páros, pogba és verratti is jó választás lenne. verratti okosabb játékos, pogbába inkább benne van hogy elborul mint ramos. mindkettőnek tudnék örülni.
isco, én akartam szerintem leginkább hogy hozzuk el, aztán perezt is meggyőztem, de a saját karrierje szempontjából jobb lenne ha lelépne, mert kérője tuti hogy lenne és máshol alap kezdő lenne, itt meg ha felépülnek az irreális áron vett márkanevek, akkor padozik, hiába tehetségesebb a keret 80%-ánál. de én megtartanám, és ígérnék neki minden szépet és jót.
james, elején tetszett hogy úgy nézett ki hogy tényleg ez álmai klubja, aztán volt egy idő mikor nagyon felbaszott a lassúsága és az hogy ennyire egylábas, utóbbi még mindig idegesít mert most hétvégén is volt hogy vezette a labdát és látszott hogy jobbal nem akarja ellőni, aztán elvállalta és épp hogy elgurult a kapuig a labda. de legalább küzd, és bale helyett hozza a bombákat.
gareth. takarodj, nincs más hozzáfűznivalóm, de ha ezt az 1 hónapot megnyomja és sorsdöntő gólokat lő megint, hát akkor nem tudom basszus.
cr,benzema, érinthetetlenek remélem.
chichat is megtartanám cserének, csak többet kéne játszatni, és jesét kölcsön kell adni vagy el. ekkora pofával ilyen teljesítménnyel én még ennyit se játszatnám.
ha hozzuk reust örülök, ha nem akkor:
------------------degea-----------------
carvajal--varane--ramos---marcelo
-------modric--kroos----verratti-----
--------------isco/james---------------
--------benzema---------cr-----------
isco előtt le a kalappal hogy így odateszi magát védekezésbe, de a játéka szépségét öljük ki azzal hogy a felezővonalhoz van láncolva, a kapuhoz közelebb kéne játszania.
ancelotti, meg természetesen maradjon.
kicsit fm-fifa kombó.
iker, imádom szeretem, nem egy olyan védése volt, amit sose felejtek el. de eljárt felette az idő, de gea jöhet, csípem. és legalább több az esély rá hogy bale tiplizik.
arbeloa, a spártait is nagyon bírom, mert hiába sunyi, meg alattomos sokszor de legalább mindig odateszi magát, de ő szerintem elmegy mert jön az a danilo akiről fingom sincs h mit tud.
coentraot is csípem nagyon, de szerintem ő is tiplizik a nyáron, és hozunk vmi bhv-t, leszarom hogy kit akiket felhoztak azokat nem ismerem.
illarramendi nem érdekel, remélem elmegy, ha marad nem zavar, úgyse játszik ha tét van.
szóval kell degea és akkor a védelem adott, ramosszal és varanenal középen.
bízzunk benne h modric felépül és nem lesz annyit sérült mint idén, kroosszal remek páros, pogba és verratti is jó választás lenne. verratti okosabb játékos, pogbába inkább benne van hogy elborul mint ramos. mindkettőnek tudnék örülni.
isco, én akartam szerintem leginkább hogy hozzuk el, aztán perezt is meggyőztem, de a saját karrierje szempontjából jobb lenne ha lelépne, mert kérője tuti hogy lenne és máshol alap kezdő lenne, itt meg ha felépülnek az irreális áron vett márkanevek, akkor padozik, hiába tehetségesebb a keret 80%-ánál. de én megtartanám, és ígérnék neki minden szépet és jót.
james, elején tetszett hogy úgy nézett ki hogy tényleg ez álmai klubja, aztán volt egy idő mikor nagyon felbaszott a lassúsága és az hogy ennyire egylábas, utóbbi még mindig idegesít mert most hétvégén is volt hogy vezette a labdát és látszott hogy jobbal nem akarja ellőni, aztán elvállalta és épp hogy elgurult a kapuig a labda. de legalább küzd, és bale helyett hozza a bombákat.
gareth. takarodj, nincs más hozzáfűznivalóm, de ha ezt az 1 hónapot megnyomja és sorsdöntő gólokat lő megint, hát akkor nem tudom basszus.
cr,benzema, érinthetetlenek remélem.
chichat is megtartanám cserének, csak többet kéne játszatni, és jesét kölcsön kell adni vagy el. ekkora pofával ilyen teljesítménnyel én még ennyit se játszatnám.
ha hozzuk reust örülök, ha nem akkor:
------------------degea-----------------
carvajal--varane--ramos---marcelo
-------modric--kroos----verratti-----
--------------isco/james---------------
--------benzema---------cr-----------
isco előtt le a kalappal hogy így odateszi magát védekezésbe, de a játéka szépségét öljük ki azzal hogy a felezővonalhoz van láncolva, a kapuhoz közelebb kéne játszania.
ancelotti, meg természetesen maradjon.
- Mike
- Kedvenc játékosaid: Guti, Özil, Ronaldo, Zidane, Varane
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Colts
a bayern is érdeklődik állítólag, bár a forrás nem biztos h megbízható
de a 135 millió nem lenne rossz
de a 135 millió nem lenne rossz
"Mesut Ozil is my successor. I have never seen such quality in a player. " -Zidane
- schranzer
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Ronaldo (R9)
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Not bad, 50ert meg hozzuk Verrattit, tehát Bale = De Gea + VerrattiRealista24 írta:De Gea 60 milla vagy 50 millió és De Gea = Bale, napi pletyka.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
De Gea 60 milla vagy 50 millió és De Gea = Bale, napi pletyka.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Toky
- Kedvenc játékosaid: Casillas, Varane, Ramos, Benzema, Marcelo, Alonso, di María, Isco
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.
Soknak nem mondanám, de többször lép pályára ez igaz. Azonban a valódi nézőcsalogató rangadók, sőt akár csak a komolyabb meccsek is, amiről korábban írtam, azok továbbra is este vannak. Bár így legalább a japánoknak/kínaiaknak nem kell választani, hogy Liverpool-QPR vagy Sevilla-Real meccset néznek.morientes írta:Mondjuk ebben már változott a helyzet,sokszor lép pályára a két nagy 16:00,vagy éppen délben.
- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Mondjuk ebben már változott a helyzet,sokszor lép pályára a két nagy 16:00,vagy éppen délben.Vagy nem az lenne. Elfelejted, hogy a PL egyik nagy vonzereje, hogy a meccsek kora délután vannak, így Ázsiában is jó időben nézhetik. A PD csúcsmeccsei viszont este vannak. A TV társaságokat a nézettség érdekli. Ha rossz időpontban van a mérkőzés, nem fognak annyit fizetni, Real, Barca név ide vagy oda.
LEGIO PATRIA NOSTRA
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
- Toky
- Kedvenc játékosaid: Casillas, Varane, Ramos, Benzema, Marcelo, Alonso, di María, Isco
Elfogadom, hogy Neked fontosabb a szoros meccs, minthogy a csapatnak gazdaságilag jobb legyen. De szerintem van pár probléma az elméleteddel.VanillaSky írta:Ez itt a lényeg. Engem személy szerint a jó meccsek érdekelnek, ezen belül természetesen a Real jó meccsei. Ha keményebb évek elé nézünk, akkor a szabályváltozás bevált és valószínűleg ennek oka, hogy a kisebb csapatok nem kell, hogy azonnal pénzzé tegyék értékeiket néhány angol favágó csapatnak vagy a két gigásznak. Ha nem változik a helyzet, akkor meg pusztán financiális kiesés lesz, ezt pedig a gazdasági részleg vagy új szponzori szerződések felhajtásával, stadion névhasználati jog áruba bocsájtásával vagy bármi más módon megoldják vagy Perez bármi nemű megalomániája ellenére korlátok közé szorul. Egyikben sem látok problémát.Ha erősebb lesz a bajnokság, akkor több ilyen kemény hét vár ránk.
Ahogy Matt is írta, a középcsapatok kb. 5-6 millióval kapnak többet, az él csapatok talán 10-zel. Ebből nem telik top játékosokra.
A PL csapatoknál még mindig nagyobb lesz a bevétel, így ettől még a fizetésekkel ugyanúgy nem tudnak versenyezni, és a játékosaik ugyanúgy távozni fognak.
Ha ezt a pénzt a játékosállomány erősítésére fordítják (és kell is, hogy versenyben maradjanak), akkor felmegy a spanyol játékosok ára, drágul a piac, ami megint nem tesz jót a kis csapatoknak, és ettől még az adósságaik nem fognak eltűnni.
A financiális kérdés megoldása meg nem úgy megy, hogy kiadod a marketingosztálynak, hogy most ennyivel több pénz kell, vagy a szponzoroktól többet kérsz.
Pérez megalomániája nem fog ettől korlátok közé szorulni. A kiegészítő emberek és pad láthatja ennek inkább kárát.
Mi sem a statisztikát nézzük. De az mindig jó, ha látjuk, hogy BL, PD, CdR kupa emelkedik a magasba, a FIFA, UEFA kupákról nem beszélve. Végül is az is csak statisztika. :PVanillaSky írta:Mint mondottam én elsősorban szórakozni ülök a tv elé és nem azért, hogy a Real statisztikáiban gyönyörködjek. Ezért is remélem, hogy nehezebb dolog lesz a liga meghódítása és ennek oka a kiscsapatok jobb helyzete és nem a Madrid bevételkiesés miatti esetleges keretgyengülése. Perez, ha ért valamihez vagy inkább hasznos a csapat szempontjából az a pénzügyi részleg, gondolom nem könnyű egy ekkora klubnak még több pénzt felhajtania és a kisőt pótolnia, de ha ennek eredménye egy még kiélezettebb bajnokság és több szoros meccs, akkor örülök. De természetesen ez mindenkinél egyéni preferencia.
Mint írtam, ettől még nem jelenti azt, hogy a kis csapatok garantáltan jobb helyzetbe kerülnek. De a pénzkiesés miatt a Realnak csökkentenie kell majd a kiadásokat, és ezt a kereten tudja megoldani leginkább. Vagy mi sem nyomtatunk színesben. De kétlem, hogy ezutóbbi működne.
De ahogy írtad, nem mindegy, hogy attól kiélezettebb a bajnokság, hogy a kisebbek erősebbek, vagy a mi keretünk gyengébb, és esetleg majd választanunk kell, hogy mely porondot vesszük komolyabban.
Vagy nem az lenne. Elfelejted, hogy a PL egyik nagy vonzereje, hogy a meccsek kora délután vannak, így Ázsiában is jó időben nézhetik. A PD csúcsmeccsei viszont este vannak. A TV társaságokat a nézettség érdekli. Ha rossz időpontban van a mérkőzés, nem fognak annyit fizetni, Real, Barca név ide vagy oda.Remy írta:Konkrétan az lenne, mint a PL-ben. Ott is úgy adják el a Sunderland - QPR meccset, mintha valami hatalmas rangadó lenne. Aztán két szar csapat tolja a szar focit egymás ellen. A PL tökéletes példa, annyi különbséggel, hogy itt a spanyoloknál foci is lenne.
Ezzel nem igazán értek egyet. Illetve most már igen, mivel közös lesz már a tv-s jogdíj tárgyalás. De amíg külön tárgyaltunk, a Real mint márkanév a bajnokság erősségétől kevésbé függött. És ahogy a BL és EL is mutatja, a spanyol bajnokság annyira nem gyenge.sonic írta:Csak ez nem ilyen egyszeru, mivel mind a Madrid, mind a Barca sikere (gazdasagi, es sportszakmai) nagyon is fugg a spanyol bajnoksag erejetol, es eladhatosagatol. Az pedig nagyon is fugg a masik 18 csapat erejetol, a liga kiegyenlitettsegetol, stb.
Ahogy VanillaSkynak is írtam, az hogy mi kevesebb pénzt kapunk, nem jelenti feltétlen azt, hogy a spanyol bajnokság csapatai gazdaságilag stabilabbak lesznek, vagy hogy a bajnokság kiegyenlítettebb lesz.sonic írta:A Barcanak es a Realnak hosszutavon erdeke hogy a tobbi spanyol csapat versenykepes maradjon es stabil penzugyi helyzetben legyen.
Az EL és BL alapján eddig is egész jó volt a spanyol csapatok felkészítése.sonic írta:Nem csak arrol van szo hogy dragabban lehet majd eladni a jogokat, de arrol is hogy nagyobb lesz a konkurencia es a kihivas a ligan belul ami europara jobban felkesziti a top csapatokat, vonzobb lesz a top jatekosok szamara a liga, a kozepcsapatok meg nagyobb erot kepviselnek majd a BL-ben es az europa ligaban, ami megintcsak tobb penzt hoz es vonzobba teszi a bajnoksagot, raadasul meg eladhatobba.
A top játékosokhoz hatalmas pénz illetve vételi ár társul, amit a +3-10 millióból nem fognak tudni kigazdálkodni a kis és középcsapatok.
Másrészről a BL és EL-ben az angolok az utóbbi időben eléggé rosszul teljesítenek, mégis egyre több pénzt keresnek a TV-s jogdíjakból a meccsek időpontjai miatt. Szóval ezek alapján ezzel sem függ össze az eladhatóság.
- Matt009
- Kedvenc játékosaid: Casillas, Higuain, Varane, Modric, Özil NEM
A spanyol bajnokság így is iskolázza a többi bajnokságot. Spanyol házidöntő volt a BL-ben, és a Barca még ott sem volt. Az EL-t is spanyol csapat nyerte, van muníció a spanyol bajnokságban. Nem tudom, hogy egy csapaton mennyire segítene az a plusz pénz (abszolút laikus számolással: -50 a Barcától és Realtól az 100 milla plusz, ami eloszlik 18 csapat között, egy klubnak átlagosan plusz 5 milla jut.). Nem hiszem, hogy ez a +5 milla választ el sok csapatot egy meghatározó játékostól, amelyikkel szignifikánsan javulna a teljesítményük. Ha tényleg ez a +5 milla hibádzik, akkor szerintem eladnak a kispadról 1-2 nem meghatározó embert, és kigazdálkodják valahogy. Másfelől viszont az 50 milla nekünk jelenthet egy meghatározó játékost.Csak ez nem ilyen egyszeru, mivel mind a Madrid, mind a Barca sikere (gazdasagi, es sportszakmai) nagyon is fugg a spanyol bajnoksag erejetol, es eladhatosagatol. Az pedig nagyon is fugg a masik 18 csapat erejetol, a liga kiegyenlitettsegetol, stb. A Barcanak es a Realnak hosszutavon erdeke hogy a tobbi spanyol csapat versenykepes maradjon es stabil penzugyi helyzetben legyen. Nem lehetunk ilyen kicsinyesek es pokhendiek, hogy "mi is megcsinaltuk maguktol, probalkozzatok ti is vagy baszodjatok meg"..
A másik dolog az, hogy a gyengébbnek titulált bajnokság ellenére is a BL meghatározó csapata a Barca és a Real az elmúlt fél évtizedben. A 3. ilyen csapat a BM, és lehet, hogy véletlen, de mindhárom csapat elég komolyan kimagaslik a saját bajnokságából. A BL-ben sem mindegy, hogy mennyit vesz ki az átlagos heti bajnoki forduló a játékosokból. A nehezebb meccsek több sérülést, nagyobb terhelést jelentenek, kevésbé lehet formát időzíteni, kevésbé lehet eredményesen felkészülni az adott BL párharcra, ami könnyen lehet, hogy kissé visszavetni a BL-ben mutatott eredményességet is. Egyfelől jobb lenne egy kiegyenlítettebb BL, de ez se a "Real kárára" történjen.
A 3. dolog pedig az, hogy az arab és orosz pénzcsapokkal egyre nehezebb lesz felvenni a versenyt, még az FFP mellett is. Azért vagyunk előttük, mert nagyobb bevételt generálunk, de ez köszönhető egyrészt az itt játszó játékosok médiaértékének (amit pénzből vettünk meg) meg az előnyös közvetítési jogdíjaknak is, de ha ez elkezd csökkenni, akkor hosszútávon elapadhat az előnyünk, és igen szomorú helyzet lenne, ha a jövő CR-jei a pénz miatt más klubokban játszanának. Minden centre szükségünk van, és ugyan a jól felépített gazdasági modellnek, és a folyamatosan bevonódó új piacnak köszönhetően a vízözön előtt járunk, de előbb-utóbb elfogynak az új piacok, és nehéz lesz az emelkedő játékosárakkal, fizetésekkel versenyezni.
Sokkal összetettebb és sokkal nagyobb veszélyt rejt magában ez a bevételcsökkenés, mint elsőre tűnik, és a nekitulajdonított előnyök sem biztos, hogy előnyösek nekünk.
-
- Kedvenc játékosaid: Sergio
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
Sonic,
nem is kérdéses a számomra,hogy a szabályozás részlegesen pozitiv előremutatást gyakorol.
Csakhogy,ha Te vagy én,bárki....azt akarja,hogy a liga legyen kiegyenlitettebb,legyenek jobb meccsek stb...azt ne a MI KÁRUNKRA tegyék. A real sokkal több pénzt kap,igen.......egy top bokszoló is jelentősen többet kap,mert őt megnézi mindenki a világ minden pontján,kokót meg max egy mexicoi teletekillázott csőcsellék nézi meg.....mert egy mexició hajléktalannal bokszol.
Ez igazságtalanság. Hiába a kisebb a szeretetre méltóbb,az akit támogatunk kell. Az élet más területén sem segítik meg az erősebb kárára.
nem is kérdéses a számomra,hogy a szabályozás részlegesen pozitiv előremutatást gyakorol.
Csakhogy,ha Te vagy én,bárki....azt akarja,hogy a liga legyen kiegyenlitettebb,legyenek jobb meccsek stb...azt ne a MI KÁRUNKRA tegyék. A real sokkal több pénzt kap,igen.......egy top bokszoló is jelentősen többet kap,mert őt megnézi mindenki a világ minden pontján,kokót meg max egy mexicoi teletekillázott csőcsellék nézi meg.....mert egy mexició hajléktalannal bokszol.
Ez igazságtalanság. Hiába a kisebb a szeretetre méltóbb,az akit támogatunk kell. Az élet más területén sem segítik meg az erősebb kárára.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Konkrétan az lenne, mint a PL-ben. Ott is úgy adják el a Sunderland - QPR meccset, mintha valami hatalmas rangadó lenne. Aztán két szar csapat tolja a szar focit egymás ellen. A PL tökéletes példa, annyi különbséggel, hogy itt a spanyoloknál foci is lenne.sonic írta: ...
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
- sonic
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric
Csak ez nem ilyen egyszeru, mivel mind a Madrid, mind a Barca sikere (gazdasagi, es sportszakmai) nagyon is fugg a spanyol bajnoksag erejetol, es eladhatosagatol. Az pedig nagyon is fugg a masik 18 csapat erejetol, a liga kiegyenlitettsegetol, stb. A Barcanak es a Realnak hosszutavon erdeke hogy a tobbi spanyol csapat versenykepes maradjon es stabil penzugyi helyzetben legyen. Nem lehetunk ilyen kicsinyesek es pokhendiek, hogy "mi is megcsinaltuk maguktol, probalkozzatok ti is vagy baszodjatok meg"... Nem csak arrol van szo hogy dragabban lehet majd eladni a jogokat, de arrol is hogy nagyobb lesz a konkurencia es a kihivas a ligan belul ami europara jobban felkesziti a top csapatokat, vonzobb lesz a top jatekosok szamara a liga, a kozepcsapatok meg nagyobb erot kepviselnek majd a BL-ben es az europa ligaban, ami megintcsak tobb penzt hoz es vonzobba teszi a bajnoksagot, raadasul meg eladhatobba. Ez az egyik dolog. A masik meg az hogy a liga csapatainak kozos erdeke hogy a spanyol bajnoksag minel dragabban eladhato legyen. A kollektiv ertekesitessel a liga jobb pozicioba kerul ha a jogok eladasarol van szo. Nagyobb lovet lehet kiszedni a mediacsoportokbol ha a barca es a real alkupoziciojaval adjak el a levante-espanyol szintu meccseket is. Igy eladhatjak csomagban: "Ennyibe kerul, ebbe benne van ennyi es ennyi meccs. Mostantol tisztesseges arat fizetsz a kis csapatok meccsjogaiert is, vagy bucsut mondhatsz a feneketlen penzes csupornak amit el clasico-nak hivnak."R.M.C.F írta:Értem,és igazságok is vannak ezekben a kommentekben,de én nem értek egyet ezzel azért egészen.
Teljesen egyetértek, és valóban, a jó bajnokság csak segít minket, mert nem a másodrangú csapatok ellen dicsőség a győzelem, hanem igazi, tiszteletre méltó ellenfelek között.
Szerintem meg pont ez a szabályozás az igazságtalan. Mert hogy ez a "kicsikre" nézve jobb,a két nagyra meg rosszabb.Csak hogy itt pénzről beszélünk,azt meg soha sem ajándékba adta a jogdíj értékesítő,akkor oké lenne.....ha ez egy ajándék pénz lenne,akkor osszák szét korrekten......de itt nem erről van szó, hanem piaci alapokról.
A real madridra ennyivel többen kiváncsiak,ha 1.000.000 ember fizet érte,abból 900.000 a realt és a barcát akarja megnézni,azért fizet,ha jók ha rosszak.....a stadionban 85.000 ember fizet hogy lássa a realt,a levante 15.000 embert tud fizetésre bírni.....miért? Azért a realt "büntessük"? Akkor hozzunk CSAK azért egy szabályt,hogy TÁMOGASSUK a real kárára a levantét,hogy a 85.000 fizetőből 60.000 maradhat csak a realnál,a többit megkapja a levante? Miért lenne az korrekt? Azért hogy elősegítsük a felzárkózásukat? Az a maguk problémája....A realét ki segítette? Senki.Vagy a barcáét? Senki. Maguk....kiemelkedtek,mert valamit,valamiket JOBBAN csináltak. Ezért jobbak....ezért volt mindig is több rajongójuk....ezért jut több. Pont.
Szerintem mar nagyon ideje volt ennek, mar regen meg kellett volna lepni, es meg vagyok gyozodve rola, hogy hosszu tavon a ket nagy csapat fog a legtobbet profitalni ebbol, amellett hogy a kisebb csapatok is jol jarnak vele.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."
-
Ez itt a lényeg. Engem személy szerint a jó meccsek érdekelnek, ezen belül természetesen a Real jó meccsei. Ha keményebb évek elé nézünk, akkor a szabályváltozás bevált és valószínűleg ennek oka, hogy a kisebb csapatok nem kell, hogy azonnal pénzzé tegyék értékeiket néhány angol favágó csapatnak vagy a két gigásznak. Ha nem változik a helyzet, akkor meg pusztán financiális kiesés lesz, ezt pedig a gazdasági részleg vagy új szponzori szerződések felhajtásával, stadion névhasználati jog áruba bocsájtásával vagy bármi más módon megoldják vagy Perez bármi nemű megalomániája ellenére korlátok közé szorul. Egyikben sem látok problémát.Ha erősebb lesz a bajnokság, akkor több ilyen kemény hét vár ránk.
Mint mondottam én elsősorban szórakozni ülök a tv elé és nem azért, hogy a Real statisztikáiban gyönyörködjek. Ezért is remélem, hogy nehezebb dolog lesz a liga meghódítása és ennek oka a kiscsapatok jobb helyzete és nem a Madrid bevételkiesés miatti esetleges keretgyengülése. Perez, ha ért valamihez vagy inkább hasznos a csapat szempontjából az a pénzügyi részleg, gondolom nem könnyű egy ekkora klubnak még több pénzt felhajtania és a kisőt pótolnia, de ha ennek eredménye egy még kiélezettebb bajnokság és több szoros meccs, akkor örülök. De természetesen ez mindenkinél egyéni preferencia.Másrészről, attól hogy Te személy szerint nem sajnálod a csapatunkat, még nem tesz jót a Real Madridnak, ha kivesznek a zsebükből 25-50 milliót.
Az elmúlt 10 évben azért nem kevés hír volt mikor a katalánokat vagy a Madridot megsegítették "kicsit". Elnököket húzkodtak bíróságra, utánpótlás bázisok ingatlanjait szerezték önkormányzattól tized áron, mint amennyit valójában ért. Szóval azért nem hullajtok könnyeket egyikért sem, mert az fix, hogy nem a közerkölcs védelmezői.A realét ki segítette? Senki.Vagy a barcáét?
-
- Kedvenc játékosaid: Sergio
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
Értem,és igazságok is vannak ezekben a kommentekben,de én nem értek egyet ezzel azért egészen.
Teljesen egyetértek, és valóban, a jó bajnokság csak segít minket, mert nem a másodrangú csapatok ellen dicsőség a győzelem, hanem igazi, tiszteletre méltó ellenfelek között.
Szerintem meg pont ez a szabályozás az igazságtalan. Mert hogy ez a "kicsikre" nézve jobb,a két nagyra meg rosszabb.Csak hogy itt pénzről beszélünk,azt meg soha sem ajándékba adta a jogdíj értékesítő,akkor oké lenne.....ha ez egy ajándék pénz lenne,akkor osszák szét korrekten......de itt nem erről van szó, hanem piaci alapokról.
A real madridra ennyivel többen kiváncsiak,ha 1.000.000 ember fizet érte,abból 900.000 a realt és a barcát akarja megnézni,azért fizet,ha jók ha rosszak.....a stadionban 85.000 ember fizet hogy lássa a realt,a levante 15.000 embert tud fizetésre bírni.....miért? Azért a realt "büntessük"? Akkor hozzunk CSAK azért egy szabályt,hogy TÁMOGASSUK a real kárára a levantét,hogy a 85.000 fizetőből 60.000 maradhat csak a realnál,a többit megkapja a levante? Miért lenne az korrekt? Azért hogy elősegítsük a felzárkózásukat? Az a maguk problémája....A realét ki segítette? Senki.Vagy a barcáét? Senki. Maguk....kiemelkedtek,mert valamit,valamiket JOBBAN csináltak. Ezért jobbak....ezért volt mindig is több rajongójuk....ezért jut több. Pont.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.
- Toky
A probléma nem csak a financiális háttérrel van. A törvényi keretek sem éppen a megoldásnak kedveznek. Szóval a pénztől még nem lesz annyival jobb a helyzet.VanillaSky írta:Egy, a két gigászra kialakított rendszert szerveznek át, talán oly módon, hogy a hírek nem arról szólnak majd, hogy a Levante (bár behelyettesíthetsz még 5-6 klubot a helyére) játékosai sztrájkra készülnek az elmaradt fizetések miatt. Egy cseppet sem sajnálom érte se a katalánokat, se magunkat, Perez is talán értelmesebben csesz el 91 milliót vagy 80-at vagy 33-at vagy 31.5-et...
És attól, hogy kevesebb pénzünk lesz, még semmi sem garantálja, hogy a piac normalizálódna, vagy Péreznek csökkenne a megalomániája, avagy hogy a nagyobb befektetéseink nem csődölnek majd be. Ellenben arra garancia, hogy infrastrukturális fejlesztésekre kevesebb jut, ahogy a banki kölcsönöknél is kevesebb jut az önrészre. Valamint mivel már nincs saját szerződésünk tv-s társasággal, így azt sem lehet felhasználni banki garanciához.
Másrészről, attól hogy Te személy szerint nem sajnálod a csapatunkat, még nem tesz jót a Real Madridnak, ha kivesznek a zsebükből 25-50 milliót.
Bale top játékosnak volt kikiáltva. Vagyis más szóval azt mondod, hogy ne vegyünk top játékosokat? A jobb pénzköltésre meg továbbra is azt tudom mondani, hogy nem erre halad a piac.Remy írta:Esetleg majd nem Bale szintű alakokra kéne elkölteni a pénzt és akkor nem lenne gond. Amúgy szerintem eddig se volt pénzhiány a klubnál. A Real egyike azon kluboknak, amik nem csak történelemmel rendelkeznek, hanem egy konkrét kialakított márka is egyben. Szóval szerintem a pénz ezután se lesz probléma a klubnál. (no, de ezt majd valami témában jártasabb jobban kifejti)
Valóban, eddig nem volt gond a pénz. A Realnak - emlékeim szerint - 3 gazdasági alappillére van: marketing, "stadion" és a tv-s jogdíjak. Mivel tudni lehetett, hogy a tv-s jogdíjak csökkenni fognak, ezért is akarta Pérez a stadiont és környékét fejleszteni, hogy több pénzt generáljon. Ez nem sikerült. Továbbra sem fogunk csődbe menni, mert - ha jól emlékszem - 600-650 millió között van a Real éves bevétele. De ha ebből leveszel 25-50 milliót, az jelentős mennyiség. És az állandó kiadások ettől még nem fognak csökkenni (stadion fenntartás, bérek, fennálló banki kamatok és játékos árak törlesztései, Real iskolák, stb.)
Külön-külön volt annyi.BBeno írta:én is először 50 milliót írtam aztán visszavettem 25-re mert nem tudtam értelmezni hogy külön külön 150-150 millió volt eddig a díj vagy a két klubnak együtt.
Remy írta:Viszont a bajnokság erősebb lesz, aminek én örülök. És akkor legalább nem azon kell agyalni, hogy vajon a Barca botlik-e az utolsó 10 fordulóban, avagy sem...
A Barca eddig is bukott nem egy pontot. Mindig bukunk mi is, és ők is. A bajnokság meg nem csak az utolsó 10 fordulóból áll. 38 forduló áll rendelkezésre, hogy több pontot gyűjtsünk mint ők. Volt, hogy vezettünk 4-gyel is.Remy írta:Mondjuk én pont leszarom, hogy ki ellen nyerünk, lényeg, hogy nyerjünk. Viszont az se jó, hogy ha bukunk valaki ellen, akkor már össze kell tennünk a két kezünket, hogy bukjon a barca is.
Másrészről ha a bajnokság erősebb, akkor nem csak a Barca fog több pontot veszíteni, de mi is. Mi a garancia arra, hogy erősebb bajnokságban nem fog a Barca megint 2-vel több pontot gyűjteni mint mi? Semmi.
Attól, hogy több pénz lesz a bajnokság többi tagjának, még semmivel sem lesznek tiszteletreméltóbbak az ellenfelek.Simi írta:Teljesen egyetértek, és valóban, a jó bajnokság csak segít minket, mert nem a másodrangú csapatok ellen dicsőség a győzelem, hanem igazi, tiszteletre méltó ellenfelek között.
Ugyanakkor tegyük fel, hogy erősödnek a csapatok. Most is megy a "sírás", hogy milyen kemény ez a Sevilla - Juventus - Valencia - Juventus 2 hét. Ha erősebb lesz a bajnokság, akkor több ilyen kemény hét vár ránk. De ugye ez sem baj, mert majd igazolunk a padra, és Ancelotti rotálni fog. Ezzel csak két baj van, igazolásokhoz pénz kell, ami most csökkeni fog, másrészről eddig Ancelotti olyan sokat nem rotált.
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Mondjuk én pont leszarom, hogy ki ellen nyerünk, lényeg, hogy nyerjünk. Viszont az se jó, hogy ha bukunk valaki ellen, akkor már össze kell tennünk a két kezünket, hogy bukjon a barca is.Simi írta: Teljesen egyetértek, és valóban, a jó bajnokság csak segít minket, mert nem a másodrangú csapatok ellen dicsőség a győzelem, hanem igazi, tiszteletre méltó ellenfelek között.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
Teljesen egyetértek, és valóban, a jó bajnokság csak segít minket, mert nem a másodrangú csapatok ellen dicsőség a győzelem, hanem igazi, tiszteletre méltó ellenfelek között.Remy írta: Esetleg majd nem Bale szintű alakokra kéne elkölteni a pénzt és akkor nem lenne gond. Amúgy szerintem eddig se volt pénzhiány a klubnál. A Real egyike azon kluboknak, amik nem csak történelemmel rendelkeznek, hanem egy konkrét kialakított márka is egyben. Szóval szerintem a pénz ezután se lesz probléma a klubnál. (no, de ezt majd valami témában jártasabb jobban kifejti)
Viszont a bajnokság erősebb lesz, aminek én örülök. És akkor legalább nem azon kell agyalni, hogy vajon a Barca botlik-e az utolsó 10 fordulóban, avagy sem...
én is először 50 milliót írtam aztán visszavettem 25-re mert nem tudtam értelmezni hogy külön külön 150-150 millió volt eddig a díj vagy a két klubnak együtt.
és engem egy kicsit sem érdekel hogy erősebb lesz a liga. engem az érdekel hogy mi minél több pénzt kapjunk. nem érdekel a két csapatos bajnokság. úgy is 2 cél van ha bajnok akarsz lenni. barcát megverni min 1-szer és minél kevesebbszer botlani. ennyi.
és engem egy kicsit sem érdekel hogy erősebb lesz a liga. engem az érdekel hogy mi minél több pénzt kapjunk. nem érdekel a két csapatos bajnokság. úgy is 2 cél van ha bajnok akarsz lenni. barcát megverni min 1-szer és minél kevesebbszer botlani. ennyi.
- Remy
- Kapcsolat:
Esetleg majd nem Bale szintű alakokra kéne elkölteni a pénzt és akkor nem lenne gond. Amúgy szerintem eddig se volt pénzhiány a klubnál. A Real egyike azon kluboknak, amik nem csak történelemmel rendelkeznek, hanem egy konkrét kialakított márka is egyben. Szóval szerintem a pénz ezután se lesz probléma a klubnál. (no, de ezt majd valami témában jártasabb jobban kifejti)Toky írta:Hogy mitől sajnálatos az, hogy a klubunk kevesebb pénzből gazdálkodhat egy olyan világban, ahol egyre több pénz kell a topon maradáshoz?VanillaSky írta:Ez mitől sajnálatos?
Viszont a bajnokság erősebb lesz, aminek én örülök. És akkor legalább nem azon kell agyalni, hogy vajon a Barca botlik-e az utolsó 10 fordulóban, avagy sem...
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
New England Patriots
-
Egy, a két gigászra kialakított rendszert szerveznek át, talán oly módon, hogy a hírek nem arról szólnak majd, hogy a Levante (bár behelyettesíthetsz még 5-6 klubot a helyére) játékosai sztrájkra készülnek az elmaradt fizetések miatt. Egy cseppet sem sajnálom érte se a katalánokat, se magunkat, Perez is talán értelmesebben csesz el 91 milliót vagy 80-at vagy 33-at vagy 31.5-et...Hogy mitől sajnálatos az, hogy a klubunk kevesebb pénzből gazdálkodhat egy olyan világban, ahol egyre több pénz kell a topon maradáshoz?
- Toky
Hogy mitől sajnálatos az, hogy a klubunk kevesebb pénzből gazdálkodhat egy olyan világban, ahol egyre több pénz kell a topon maradáshoz?VanillaSky írta:Ez mitől sajnálatos?
Meglepne, ha "csak" 25 millióról lenne szó. Én minimum 50-re tippelek.BBeno írta:hát sajnos ez az idő is eljött. ez kb mekkora kiesés ? én olyan 25 millióra tippelek
Ha jól sejtem a Bernabéu és környékének átépítése terén semmi fejlemény nincs, mióta elkaszálták, igaz?