lesliejr írta:Graham könyve Pep csapatáról szól, azokról az évekről. Szerintem ott megállja a helyét a "világ legjobb csapata" cím. Nem a valaha volt, nem a történelem legjobbja, stb. De tudom, itt inkább Ibra könyve az etalon, mert ő írt olyat, ami kedves egy madridi fülnek.
Az a cím alapjáraton egy túlzás,és nem mutatja a korszakot,általánosságot mutat. Ránézel a címre,elolvasod.........
Szóval,ibra könyve,mint már írtam is,amikor megjelent,perceken belül csaptam rá,eleinte úgy volt,nem lesz magyar verzió,igy tervem szerint megvettem volna és lefordíttatom.
Hogy miért tettem volna? Mert büdös volt a sajt már elég régóta,ellenben a média egy általam soha sem látott durva hazugságokon alapuló imidzset tolt a pofámba,amit kiváltképpen nem bírok,legyen ez bármi,tök mindegy hogy fidesz,barca,fekete sereg vagy a barátok közt a téma. Tudni akartam azt,hogy amit gondolok,amit logikáztam,összeraktam,az mennyire "állhat"......
Elmondom:
Amikor elolvastam,visszafordítottam az elejére hogy megnézzem tényleg ibra írta-e,nem én.
annyira egy nyelvet beszéltünk a barcával kapcsolatosan. Hogy ő hazudik e,én meg nem látok elég korrekten,ez benne van.....de szerintem meg a média(a barca kifelé erre hajazó és etető taktikáját) felölelvén injekciózta be a népet a hazugságokat.
Akkor már utáltak itt elegen hogy a barcával kapcsolatosan miket írok,mindennek elmondtak........majd idővel,olvasgattam,egyre többen ugyanazt írták,majd szépen lassan évek alatt,sok minden kiderült,kinyíltak a szemek és lőn......hoppá.....hát erről beszéltünk évekkel már korábban. Ez persze hogy sokaknak basszta a csőrét.Meg is értem.
Szóval ibra.....alapvetően ugyanazt írta amit jómagam már korábban is számtalanszor leírtam a barcával vagy pep-el kapcsolatosan. CSak azért vettem meg a könyvét,hogy lássam,mekkora rész az amiben jól láttam,és mekkora az amiben nem láttam jól ezeket a dolgokat.
Ibra tökéletes őszinteséggel ír,aki olvasta tudja,lehet őt sértődöttnek nevezni,de nem hiszem hogy ő kimutatna,vagy egyáltalán érez e emberi sértődést
ahhoz túl nagy az arc. De a könyv őszinte,és egyszerű. Mint maga a szerző.
Én nem tudom ki mit gondol,de amiket leírt,köztük nem szimpla véleményeket,hanem konkrét rámutató sztorikat,ha az nem lett volna igaz,akkor azt nem cáfolja meg bárki is? Vagy leírja,és ha összefutnak később valahol és rákérdeznek hogy Te ibra,miért hazudtál? persze......valószínű nem hazudott. Csak annyi éven át etették be a barca a minőség,az igazság,a becs,a példa....stb hazugságokat,hogy ennek ellenkezője kizárólag hazugság lehet. Persze.
Mi realosok meg pont forditva vagyunk.......nálunk meg annyi hazudozás volt a rossz dolgokról,negativ megítélés,hogy egy pozitiv nem is hír és nem is hihető
Guardiolat pedig nem elismerni, mikor egy szétesett, szinte a béka segge alatt lévő csapatot átvéve első szezonjában az elitbe emelt szerintem elég dőreség. Pláne, hogy nem sztárigazolásokkal tette.
Nem is lehet szó arról,hogy pepet nem tartuk jó edzőnek,de már bocsánat,azokban az években a világ valaha élt legjobbjának mutatták és etették be,ezen azért mi had akadjunk már ki.
Amit példának hoztál,az meg egy eléggé maga felé fordított mellény,mert hogy az a barca nem szétesett barca volt. Az a barca már éveken át top csapat volt,de abban az évben a vezér,R10 megbuggyant,és nekiállt bomlasztani,bulizni,csajozni.....a csapat széthúzott,ez egy pillanatnyi probléma volt,attól még az top csapat volt....jött pep,kivágta a két bomlasztót,a csapat meg nekiállt koncentráltan,katonai rendben focizni.
Pep guardiolának vannak nagy erényei,mint a szenvedélye,és a töretlen hite a módszerében,ez meg elismerendő.....de a sikereit,inkább a szerencsés helyezkedés,mintsem a tudása hozta meg a számára.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.