flori írta:kicsit le kéne szállni a földre,és megbecsülni ezeket a játékosokat.
mindenkit lehet basztatni,és teljese jogos is a dolog.alonso és özil nem azok a menthetetlen emberek,akiket el kell üldözni mindenáron.vannak hibáik ,de kinek nincs?
Az, hogy valaki sérülten játszik, az nem az Ő hibája, ahogy az sem, hogy teljesen kifacsarják, mert nem gondoskodnak a megfelelő pótlásáról. Arról sem igen tehet, hogy idősebb lett egy évvel.
Az azonban már a játékos hibája, ha hajtás helyett csak hőbörög, és fetreng a pályán. (Persze, van benne kis túlzás.) Arról nem is beszélve, hogy az első éve után, amikor rendre jó ütemben tette a bogyót a játékos elé vagy a lábára, most szinte mindig a sarkát találja telibe a csapattársnak. Talán ha egy picit jobban koncentrálna... Arról nem is beszélve, hogy mennyire kevés védekezésben.
flori írta:azt hiszitek ,hogy pl a bayernél minden cukorból van?
hányszor küldeték el a faxba robbent vagy gomezt?biztak bennük és meg is van az eredménye.
Ha a Bayernnel akarjuk összehasonlítani, akkor ott Martinez = Alonso, Schweinsteiger = Khedira, Özil = Kroos (vagy Müller a végén). Ezek a posztok, nem a szerepkörök szerint! Schweinsteiger feljebb játszik mint Alonso, és Ő diktálja a tempót a támadásoknál. Kroos és Müller meg lehet, hogy nincs olyan passzokkal megáldva, mint Özil, de a védekezésnél, a labdák visszaszerzésénél messze kompenzálják azt a meccsenkénti 1-2 Özil passzt, ami mivel még Ronaldo sem 100%-os helyzetkihasználású, korántsem biztos, hogy legalább 1 gólt érni fog.
Továbbá Robben - Ronaldo párhuzamban annyit, hogy én láttam már Ronaldot rendesen visszazárni Barcelona meccseken, de Robbent már láttam kúszni mászni a csapatért. Mivel idén nem követtem figyelemmel a Bayernt, így nem tudom megmondani, hogy kisebb csapatok ellen is odatette-e magát védekezésben.
flori írta:özil akár tetszik ,akár nem kb a legjobb a posztján.
Ez eléggé szubjektív.
flori írta:a felállásokhoz meg annyit fűznék hozzá,hogy semmilyen 4-3-3 nem lesz itt,mert egyszerűen nem kell a spanyol csapatok ellen.
Azért nem egy spanyol csapat ellen jól jött volna. És ha csak a BL-ben/Barca ellen állunk fel így, akkor nem igen lesz meg a játékosok és a taktika között az az összhang, ami kéne.
flori írta:xabi szerintem is alapkedző lesz,mellette modric,akivel szintén nem lesz baj,mert jobban osztja el a labdákat és többet is szerez mint khedira.
előttük özil és a "nagy" hármas legelől.
Hiába szerez több labdát Modric, még csapat védekezéssel sem tudnánk így betömni azt a lukat, amit maga mögött hagy. Most a Barca szerint posztokba (nem szerepkörre) szedve: Busquets = Alonso, Xavi = Khedira, Iniesta = Özil/Modric (aki a 4-2 előtt játszik középen). Gondolom nem kell megemlítenem, hogy Iniesta és Özil között mekkora különbség van védekezés terén. És ha még innen kivennéd Khedirát, akit én sem szívesen látok a csapatban, nem hogy a kezdőben, akkor az még a spanyol csapatok ellen is harmatos lesz. Mondhatni az lesz a 2003 utáni "zidanes y pavones mese". Bocs, hogy ezt így most lenyúltam Tőled, de erről a Makelele utáni korszak sejlik fel nekem.
Amúgy nem láttam, hogy bárki is írta volna, ezért gondoltam kiemelem. Korábban többen szidták az FFP-t, hogy így szar, meg úgy használhatatlan. De úgy tűnik végre kezd hatása lenni:
“A City nem fog 63 milliót adni Cavaniért... Mindenki számára nagyon nehéz az FFP mellett 63 milliót kifizetni.... – nyilatkozta a Napoli elnöke.
Talán tényleg visszaszorulnak egy picit a sejk klubok.
Amúgy ez a záradék mi, amit emleget? Nekünk külön záradék jár, hogy hozzánk más összegért jöhet?