Nem tudom, hogy mennyire tett neki jót, hogy egyből a padra került, amint Modric visszatért. Kis túlzással Modric hiányában ő volt a csapatunk legjobbja, legegyenletesebben játszó labdarúgója, erre azonnal padra kerül, amint a drága igazolások visszatérnek.
Kicsit el is van fáradva, nagyon sok meccset játszott a téli időszakban, de a fáradtságon pont mentális erővel lehet túllépni, ami szerintem a fenti dolgok miatt elfogyott.
Van még egy apróság. Méghozzá az, hogy Isco villogása annak is köszönhető volt, hogy nagy volt a kontraszt ő és többi játékos között James és Modric hiányában. Az egyetlen igazán kreatív emberünk ő volt. 1-2 nagy villanáson kívül akkor sem csinált többet a meccsen, de mellette végigrobotolta azt, és üde színfolt volt nézni a cseleit.
Talán nem is a véletlen műve, hogy 3 beadásból tudtunk gólt szerezni. Nagyjából ősszel a kreativitásunk nagyját el is lőttük.
Ez nekem is a nagy problémám. Mert egyrészt ez egy hasznos fegyver, de azért a Realra nézve elég ciki, hogy csak a beadásokból tudunk megélni. Annyi jó, labdaügyes kp-sunk és támadónk van, hogy az ember azt hinni megy ez másképp is, de elég ritkán sikerül. Ez viszont nem forma kérdése, mert 1-2 labdarúgó gyenge formája ellenére még működhetne, pláne hogy Iscotól vagy CR-től is lehet várni a legrosszabb napjaikon egy ügyes bokapasszt a 16-os környékén. Ez itt inkább felfogás kérdése. Milyen tanácsokkal, egyéni feladatokkal vannak ellátva a labdarúgók. Modriccsal könnyebb lenne ezeket a játékokat lejátszani, nem is kérdés, de annyira ráálltunk erre az ívelgetésre, hogy ez tuti edzői utasítás. Kérdés, hogy CA már csak ebben bízik, vagy egész egyszerűen nem tud többet adni a csapatnak?
Hogy mit várok? Agresszivitást, több alázatot, kevesebb lazaságot és több pontosságot.
Szép szavak, de ezek nem jönnek egy varázsütésre. Bale talán szétszórt, Isco is az utóbbi meccseken az, de a csapat többségében ott volt az alázat egész évben, mégsem ment túl jól a játék. Ha a csapat pontosan tudná, hogy mit kell az adott ellenfél ellen csinálni/vagy lenne egy alaposan megszervezett, kiépített támadójáték, akkor jól muzsikálhatnának. De csak az ívelgetés van parancsba adva. Nagy foci úgy meg nem lesz magától, ha a legjobb kp-unk az egész szezonban sérült, és egyes játékosok már totál érdemtelenül tagjai a kezdőcsapatnak.