Erre kiváló lenne szerintem Pogba, illetve ha Ő mozdíthatatlan, vagy irreális áron van, akkor esetleg Verratti lehet alternatíva, de szerintem Ő pont inkább a mélyebben szereplő játékos, így Kroos kerülne kicsit feljebb, ami - az előttem szólóval egyetértve - a sebessége miatt nem biztos, hogy számunkra jó megoldás lenne. Őt vagy a támadók mögött közvetlen tudnám elképzelni kevés védekező feladattal, vagy abban a szerepkörben, amiben most van, hasonlóan Xabiéhoz, csak nem annyira korlátozottan. Azonban ahhoz, hogy olyan helyzetben, amikor kénytelenek vagyunk "ész nélkül" támadni ne rohanják le a középpályánkat, kellene egy olyan ember, aki képes visszazárni időben, illetve felvenni a versenyt a kontrát indító ellenféllel.
Persze minden azon múlik, hogy marad-e Ancelotti, ha igen, akkor pedig akar-e változtatni a játékstíluson? A mostani, kicsit jobban a labdatartásra fókuszáló játékunkhoz nem kell klasszikus vkp, azzal csak a saját játékunkat korlátoznánk, még akkor is, ha nyilván senki nem Makelele-féle focistára gondol, aki bár nagy király volt, de 5 méteres passzokkal operált a legközelebbi társhoz az esetek nagy részében.
Amennyiben visszanyúlunk az úgymond kontrafocihoz (szerintem ez erős kifejezés volt annak idején is), akkor már más a helyzet, lehet nyugodtan mélyebben játszó társ Kroos mellé, akkor nem akarjuk dominálni a középpályát, lassítani a tempót, eldugni a labdát, pont ellenkezőleg, gyorsan átjátszani azt. Modric is akkora tanár, hogy Ő mindkét esetben aranyat ér egyébként...
Én az első verziót preferálnám Pogbával, utóbbi esetben Verratti valószínűleg jobb lenne, bár még ebben sem vagyok biztos.
Ez most jött közben.Pedig Veratti pont az a védelem előtt "tébláboló" figura, aki pontosan tisztában van azzal, hogy neki az elsődleges feladata a védekezés. Emellett persze az építkezéssel is foglalkozik, eleve érdekes lenne a nagycsapatoknál lévő középpályásoknak csak a védekezéssel törődni, hiszen jórészt náluk van a labda. Ez szerintem elsősorban áldozatkészség és fegyelem kérdése. Verrattin látom azt, hogy teljes erejéből koncentrál arra, hogy megvédje a hátsó négyest, áldozatosan játszik. (Emellett persze iszonyú labdaügyes és labdabiztos, remek mozgással és passzjátékkal). Nekem Pogba nem ez. Ő ha úgy látja, akkor megindul, aztán az ellenfél 16-ig meg sem áll, de visszafelé már nem ilyen lelkes, sokkal kevésbé érdekli, hogy mi van a védelemmel, a támadásra koncentrál, jobb is abban, mert ott kiemelkedő képességei vannak. A védekezésben legalább olyan fontos a fegyelem, a taktikai érzék, a játék olvasása, mint a fizikai felépítés, amiben nagyon erős a francia. A pozitív tulajdonságai mind támadásban jönnek elő inkább, és kár is elpazaorolnia védekezésre az erejét, amikor elől tud alkotni.Amit védekezésben tud nyújtani, azt sokan lehozzák, amit támadásban, azt már jóval kevesebben.
De persze ezt csak az alapján mondom, amit láttam, nem az összes PSG/Juventus meccs.
Igen, ezekkel nem tudok nagyon vitatkozni, pont most írtam, hogy én hogy gondolnám ezt, illetve annyiban mégiscsak ellent mondanék, hogy amikor én láttam éles helyzetben, akkor Pogba képes volt magas szinten védekezni is, illetve hajtani a csapat érdekében. A meccsek nagy részén meg beleférne az a "lazaság" ami benne van, nekünk évi 8-10 meccsre kell maxon pörögni kb., a liga nagy része nem jelenthet akadályt.