Berakom ide is,hátha itt elolvassák,hátha van olyan része ami fontos:
Egy újabb hosszabb hangvételű írással jelentkezem,
megpróbálom összeszedni a gondolataimat,de nem egyszerű.
Ez inkább évértékelő(majd oda is bemásolom ha lesz),mintsem juve meccs értékelő.....ennek oka pedig,egyrészt hogy nem ezen a meccsen ment el a szezon,illetve masszív 16 évnyi real szurkolás,és kb 1000 meccs megnézése után,amiben egy kezemen meg tudom számolni,hogy hány meccset hagytam ki,ezt a meccset,a juve elleni visszavágót nem néztem meg.
Hogy miért nem?
Vártam nagyon a meccset pedig,a meccs előtt 2 órával még a szokásos készülődésem volt,idegesség,koncentráció,ráncolt szemöldök....gondolkodás hogy lehet hozni a meccset.Mással nem is foglalkoztam.
Majd,kellett egy impulzus,kellett egy jel,ami beindította azt ami már bennem volt december óta.
Megláttam a kezdőt,és egyből a cseréket.
A kezdőt hagyjuk,soha sem azt tartottam a legfontosabbnak,hanem a cseréket,a lehetőséget,arra ha nem úgy alakul ahogy megálmodja az ember,mert általában nem úgy alakul.A foci egy ilyen sport.
Egy massziv juve ellen,ahol menni kellett az eredményért,ott a támadó jellegű játékosok, jesé és hernandez volt. Még támadó kp-és sem volt......Brrrr....kivert a frász,kikerekedett szemmel néztem magam elé,és a kérdés: ezek hogy fogják hozni a meccset ha szükség lesz rá,mert lesz rá....ez így nem lesz jó gondoltam,ez a meccs elveszett ezekkel,egy normális támadó kp-a vagy csatár nem áll rendelkezésre.Köszi azoknak akik a keretet kialakitották.
Azt tettem,amit soha sem még,semmi nem gátolhatott meg soha hogy nem nézzem meg a real meccsét.....most be sem kapcsoltam a tv-t.
Jól tettem...és jól éreztem.......
Pár hete írtam,hogy a realt nem tartom esélyesnek,majd később ezt ki is fejtettem,most nem mennék ebbe bele újra,pedig a realnak ritka jó csapata van,de vannak problémák,amiket meg kellett volna oldani nyáron,majd a szezonban is ...és akkor most nem lennénk ebben a keserű helyzetben.....nem volt ez bonyolult egyáltalán.....sőt.
Lehet egyénekre fogni,lehet hogy van olyan aki az 5ösön luftot rúg és nem nyerünk,de nem ezen múlik egy szezon sikere....nem ezen,hanem ezeken,ezen dolgok összességén,a vezetőség,csapat,edző egyvelegen....hiába szar egy ember,vagy kettő....az egy dolog,kell lennie pótlásnak,kell lennie megoldásnak,ha nincsen,mert nincsen megfelelő cserénk,vagy mert bérelt helye van,az NEM az egyén hibája,kár is szarozni egy egy játékost.
A keret kialakítása nyáron rosszul történt,azt nem tudjuk,hogy ezt CA vagy perez vagy ki hogyan alakította ki,vannak elképzeléseim,de a színfalak mögé nem látunk,max összefüggéseket keresünk.
Nézzük meg azt,hogy a szezonban kik voltak azok,akik a tudásukhoz,illetve az általunk elvártakhoz igazodtak,tudták hozni "magukat": Varane,james,modric,benzema. Ők 4en voltak,akik fenn tudtak tartani egy konstans tőlük elvárt teljesítményt.
Ha megnézzük ezt a névsort,akkor kilátszik belőle egy döntő dolog,ez a 4 ember az,akik bizonyos okok miatt nem lettek kifacsarva,varane rotálás(pepe , ramos),a többi hosszabb sérülés miatt. Ezek az emberek frissebbek voltak a többieknél.
A többi kerettag,kivétel nélkül nem hozta magát,mindenki a tudása alatt játszott.Pont. Ez egy fontos megállapítás.
Vagy másik oldalról világítsuk meg: Iker,carvaj,pepe,ramos,marci,kroos,isco,ronaldo,bale.....ők miért nem hozták magukat? Elfelejtettek focizni? Na ná hogy nem......persze,mind. Mind visszaesett....miért? mert fgy-k? Ja,hagyjuk már ezt a baromságot,idiótáknak be lehet etetni....nekem nem.
Szerkezetekre bontva:
Mint már írtam is korábban,iker helyzete egy öltözői konfliktushoz vezethet,minden egyes játékos,aki nem szakmailag indokolt módon fix kezdő,az egy gócpont,és egy profi,pénzalapú,sikerhajhász versenyben,mint a profi labdarúgás,egy probléma,egy negatív energia forrás egy egységes kereten , társaságon belül.
A védelem nem problémás,szerintem egy nagyon nagy minőséget képvisel,annak ellenére mondom,hogy sok gólt kaptunk,és voltak bizonytalanságok,de ugye azt tudni illik,hogy a védekezésben a védelemnek 50% os szerepe van mindössze,a többi a kp-a és a támadók feladata ....lenne.....a probléma nem itt volt,elég ha megnézi valaki azt a statot(nem tudom,én nem nézek ilyeneket,csak tippelek) hogy pl a barca védelem mennyit blokkolt és mennyit a miénk,hát eléggé lehet különbség a miénk javára......náluk már a kp-s védekezés is sokkal hatékonyabb és a védelem messze nincsen ekkora teher alatt.
A kp.a. a probléma egyik melegágya.
Nem khedira a hibás mert nem tud focizni,ez egy örök igazság,ezt meg kell tanulni,hanem az a hibás,aki biztosítja a számára a lehetőséget,akkor ha a képességei nem erre predesztinálják.
De ő csak egy példa volt.
A kp-a kialakitása nyáron egy nagy szakmai hiba volt,alonso,khedira,illarra,majd később lucas.....hiba,hiba hátán.
Nekimentünk egy szezonnak úgy,hogy az alap kp-a,top....modric,kroos,james vagy isco....de,4-3-3 ban egy egyensúlyos kp-a két!! btb-t kell hogy tartalmazzon,vagyis két olyan embert aki tud megfelelőlen védekezni és támadást elősegíteni is,egy pedig tud előre erősen támogatni illetve vissza is zárni területre.
Itt ez ki volt centizve! mert modric és kroos két akkora tudás,ami mellet elfér egy támadóbb,ők ketten lehoznak egy meccset,leszűrik és még támogatást is nyújtanak előre. Viszont,modric nélkül,egy szem kroos,iscoval és jamessel már borul a bili tipikus esete.....a nevek jól hangzanak,de a feladatok,az eredmény nem tükrözi ezt. Kroos hamar kiégett,mivel társai szűrni,labdát szerezni,lemozogni a védekező mozgásokat nem voltak megfelelő minőségben.....isco és james bármilyen trükkös statot is varázsoltak a kéjencek,nem tudnak olyan területeket lefedni,látni a játék előrevetített területét,mint egy btb,mint pl modric.
Khedira esete hiba,egy szerződés lejárta felé közeledő ember,akire nem számítanak,vagy ha néha igen,akkor sérült,akkor miért maradhatott itt?
Alonsot 3nappal a vége előtt elengedik,mert ő kérte......hát a faxomat azt. Majd ha tudlak pótolni.
Illarra bebizonyosodott hogy CA nem számol vele,semmilyen komoly meccsre nem számíthat rá a csapat,akkor miért van itt? Nem kellett volna más helyette?
Lucast minek hozták ide? Tölteléknek? ...egyszerű,mert menet közben súgott valaki,hogy ezt elbasztátok,nincsen oda senki,gyorsan kell valaki.....persze megfelelő értékelés,és beépülési idő hiányában....nem segítség nem.Egyáltalán nem.
Nem azt mondom,hogy modric a világ legjobbja,de mivel nálunk ÉPPENHOGY ki volt rakva a kp-a tutira,és mert mögéjük semmilyen ,mondom semmilyen minőségi pótlás nem volt,igy modric kiesése alapvetően eldöntötte a szezonunkat.
írtam is decemberben,van talán aki emlékszik,rá hogy innen már nem jövünk vissza....tévedtem,mert egy hónapra visszajöttünk,mert bár én nem számoltam modriccsal már idén,ismerve a sanitast,visszatért a horvát,és varázsütésre egy osztálynyi minőség emelkedés jött létre....majd újra kiesett. Tehát nem jöttünk már vissza összességében....lyukas kp-a,borult egyensúly,nem megfelelő stabilitás.....ebből megyek át a támadókra,mert ők meg a kp-a minőségéből élnek....élnének.
Támadók.
Jesé? Ez mi? Nem lehetne hogy elbeszélgessek azzal,aki szerint egy 1 évet kihagyott ember,majd megoldja a támadó cseréket? Rá számítottak? nyáron hol volt had kérdezzem meg? Ja hogy sérült volt...aha.....akkor jó,mert azt hittem hogy fel volt készítve a szezonra.
J Hernandez..és ennyi.....egy real madridnál.....ennyi....ők azok....ők azok ketten akikre támaszkodni lehet ha taktikai váltást akarunk eszközölni. Még is hogyan? Egy félsérülttel? És egy be sem épülttel? Aki azt sem tudja mi az a real madrid?
Nonszensz.
bale,hiába szídjátok,hiába őt okolja bárki,ez egy tévedés. bale ha megvan a lehetősége,labdarúgó révén pályára lép.....és felveszi a fizetését. NEM ő a hibás. Az aki ezt biztosítja a számára,hogy ez ki? az jó kérdés.....ezt nem tudom,és ti sem tudjátok....perez,vagy ca....őt szidjátok. Ha közületek bárki ott lehetne,és ki lenne nyilvánítva,hogy mindig kezd ha nem fáj a torka,akkor Te vagy a hibás érte? persze hogy nem. Az aki betett,vagy az aki bekövetelt. Pont.
Perez vagy carlo? Ti mit mondotok? Csak tippelni tudtok.....az biztos,hogy ketten vannak ebben benne,merthogy.....
CA nyilatkozatai, nem lehetnek felelős edző önnön gondolatai,inkább durcás kijelentések....."bbc mindig kezd"
Ez hogy motivál egy hernandezt vagy egy jesét komolyabb munkára? sehogy,sőt....ellene van,CA ezt jól tudja,és ez NEM CA mondata,hiába az ő szájából hangzott ez el. Arról nem is beszélek hogy ez a kijelentés mennyire káros a kezdőkre is nézve.
Ha perez beleszól...mert tuti....akkor is vannak olyan jellegű problémák,amik viszont nem perezé,mint pl azok,hogy ha kapsz(ez fontos szó!!) egy számodra nem megfelelő keretet,akkor baxxmeg az eldőlt meccseken egyből cserélek....és akkor TALÁN modric megússza,TALÁN kroos nem ég ki.......2:0 nál,ha az ellenfélben már nincsen benne a fordítás,miért nem ment azonnal illarra pl?
CA nyilatkozatai idővel megváltoztak....látni lehetett,hogy a nyugodt,kimért ,közhelyeket,egy időre felváltotta a magyarázkodás.Ez is árulkodó jel.
Szezonban többször is előforduló lélektelen játék....talán Csoki írta,játékosok ITT VÁLTOZTAK meg....nem ilyen felfogást mutattak az előtt hogy leigazoltuk őket. Igaz. Ez pl ha visszamegyek,az egyik oka a 2004-2011 közötti sikertelen realnak....a másik az örök körforgás....új edző.....és mindig új nevek...nevek......de nem kellenek,mert a real mindig is jó nevekből állt. Nem voltunk soha sem rosszabbak a konkurenseknél,nálunk a felfogás,a motiváció,és a hiányzó hosszútávú koncepció hiánya okozta a sikertelenséget. nem az ami a fórumon divat lett egy téveszme hírdető miatt,hogy egylábasok,gyökkettők,fgy-k,fogalmatlanok....baromság....akik tőlünk elmentek,szintet léptek egyből és nem azért mert kívánhattak egyet egy aranyhaltól.
A szezonban nem volt szerencsénk,ez a sport a szerencséről is szól....ez van,kell hozzá,hiszen egy kapufa,vagy el rossz lövés elintéz egy meccset.....annyi.....nekünk idén nem volt. Lásd 30 kapufa.....
van ilyen?? Nincsen. Nincsen.
Ha a fele bemegy.....rég lezártunk volna mindent.
Sok sérülés......ezt nem is kell indokolni,brutál mennyire probléma volt sok kulcsjátékos kiesése.
Van aki szerint menjen CA...de ez nem megoldás. Új korszak? Új szisztéma? Brrrr....a szájpadlásomon feláll a szőr.
Nem ez a megoldás.....tényleg nem.
Hogy mi? Erre szoktam írni,ha ezért fizetnének,akkor ott lenne az asztalon pontosan hogy mi kell. De nem ezért fizetnek.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.