Cristiano Ronaldo

A Real Madrid egykori nagyjai.

Visszahoznád a Real Madridhoz?

A szavazás 2022. december 7., szerda 18:56-kor befejeződött.

Igen, de legfeljebb a szezon végéig.
48
35%
Igen, erre és a következő szezonra is.
39
28%
Szép volt, jó volt, de köszi, nem.
50
36%

Szavazatok száma: 137

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

Re: Cristiano Ronaldo - 7

HozzászólásSzerző: Victor » 2015. május 18., hétfő 9:57

itt a mindenki ugyanannyit tesz hozzá és nincs kiemelkedő játékos szisztéma nem működne.
miért nem? ha nem csapatként, akkor hogyan lehetne győzni? szerintem pont emiatt bukunk évről-évre...
Kell úgynevezett vezér, vagy ha jobban testszik sztár
ez igaz, kell, de szerintem Ronaldót a góljai ellenére sem nevezhetnénk annak.
z pedig a 4-4-2... elől CR-rel és Benzemával, egy atom középpályával mögöttük...
így más lenne a dolog állása, mert valóban sokkal hasznosabban tudna játszani, ugyanis vonalszélsőként annyira már nem állja meg a helyét (bár annyira már nem is mondható annak).

Sastre
Kedvenc játékosaid: Raúl, Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Sastre » 2015. május 18., hétfő 9:54

Én meg úgy vagyok vele, hogy még sokáig elnézegetném itt CR-t, ha a csapat átáll egy olyan szisztémára, amiben CR használható jelenleg. Ez pedig a 4-4-2... elől CR-rel és Benzemával, egy atom középpályával mögöttük... CR egy iszonyatosan jó gólvágó lett, aki néha még a védelmet is képes megbontani, ezért ott kell használni őt.

kiserik_2
Kedvenc csapatod: Real Madrid, AC Milan, BVB

HozzászólásSzerző: kiserik_2 » 2015. május 18., hétfő 9:54

Victor írta:...
mi nem leszünk soha BM vagy Atletico féle CSAPAT. Mi a Real Madrid vagyunk, akiket az egész világ meg akar verni, mi vagyunk azok, akiket mindenki le akar győzni, Ide kellenek a nagy egyéniségek, a nagy játékosok.
erről hallani sem akarok, elegem van abból, hogy nem sztárcsapat vagyunk, hanem egy csapatnyi sztár. szeretnék már egy összetartó, egységes, a pályán tüdőt kiköpő csapatot, akik egytől egyig méltón viselik a real mezét, meghalnának a klubért, és rendesen odateszik magukat. szeretném, ha végre visszatérnénk az ívelgetős, ötlettelen játék helyett a fineszes, rövid passzokkal operáló látványos játékhoz.
Félreérthetően fogalmaztam, de a mondanivalóm második része a lényeg. Itt a mindenki ugyanannyit tesz hozzá és nincs kiemelkedő játékos szisztéma nem működne. Kell úgynevezett vezér, vagy ha jobban testszik sztár, de ez nem azt jelenti, hogy csak abból kell állnia a csapatnak.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. május 18., hétfő 9:53

akkor most te mit szeretnél? mire szavaznál, ha már szavazás is van?
mert akkor semmi értelme ennek a vitának ebben az évben.
mi az álláspontod? idén nyáron menjen vagy maradjon?
Írtam 25 hozzászólást a témában, olvasd vissza őket, vagy hagyjuk a f@szba az egészet, mert nem szeretek magammal beszélgetni.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Victor
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Norwich City

HozzászólásSzerző: Victor » 2015. május 18., hétfő 9:44

Én valahol egyet kell, hogy értsek Realistával. Nem tartom szép dolognak, mert Ronaldónak rengeteget köszönhet a Real, temérdek gólt termel évről évre, de szerintem is abszolút pótolható, és ha idén nyáron nem, jövőre mindenképpen el kell gondolkozni a cseréjén, addig pedig biztosítani az utánpótlását. Biztos vagyok benne, hogy az árából két-három olyan játékos tudnánk szerződtetni, akikkel jóval előrébb lennénk csapatszinten (és ez a játékunkban is megmutatkozna). Ha nyáron megműttetné a térdét és sikerülne pihennie pár hónapot, akkor még jövőre is nagyon hasznos tagja lehetne a csapatnak, ám ha ez elmarad, félek tőle, hogy egyre jobban hátráltatni fogja, és még inkább visszaesik a teljesítménye.
Mint embert, (ugyan személyesen természetesen nem ismerem) szeretem, de mint játékost, nem annyira: nagyon úgy tűnik, hogy a saját céljai előrébb vannak a klub céljainál, hogy a legfontosabb az, hogy ő gólt szerezzen. Ezt a borzalmas küszködést, görcsös akarást nagyon rossz nézni sokszor, csak úgy, mint a hisztijeit, azt, hogy feldobja magát, azt, hogy a szabadrúgáshoz minden egyes alkalommal odaáll, megcsinálja a szokásos kis (számomra már unott és nevetséges) rituáléját, majd vagy a sorfalba lövi, vagy a tribünre.

Összességében tehát azon a véleményen vagyok (ha már a szavazáson is ez a kérdés), nem, nem adnám el idén Ronaldót. Ezen a nyáron Gareth-től kell megválni, hiszen ő a kerékkötő, aki sorra puskázza el a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, aki nem passzol ziccerben, és aki miatt többen nem játszhatnak az eredeti posztjukon, vagy éppen kimaradnak a kezdőből. Ha a walesitől megválunk, már egy nagy előrelépés lesz a futballunkban, már csak meg kell erősíteni a középpályát és elhozni De Geát, no meg minden egyes olyan játékostól megszabadulni, akik nem méltók a Real Madrid mezére, akikben nem bízik az edző (direkt nem Ancelottit írtam, nem tudom, hogy jövőre is itt lesz-e velünk). Gondolok itt Khedirára, Illarramendire, Arbeloára, Jesére, Coentraóra, talán Lucas Silvára is.

Egy szónak is száz a vége, idén pont nem Ronaldo eladásának kéne központi témának lenni, hiszen rengeteg fontosabb dolog és rendeznivaló van a klub életében ahhoz, hogy újra igazán esélyesek lehessünk a Bajnokok Ligájában, és sikerüljön végre megnyerni a spanyol bajnokságot is.
mi nem leszünk soha BM vagy Atletico féle CSAPAT. Mi a Real Madrid vagyunk, akiket az egész világ meg akar verni, mi vagyunk azok, akiket mindenki le akar győzni, Ide kellenek a nagy egyéniségek, a nagy játékosok.
erről hallani sem akarok, elegem van abból, hogy nem sztárcsapat vagyunk, hanem egy csapatnyi sztár. szeretnék már egy összetartó, egységes, a pályán tüdőt kiköpő csapatot, akik egytől egyig méltón viselik a real mezét, meghalnának a klubért, és rendesen odateszik magukat. szeretném, ha végre visszatérnénk az ívelgetős, ötlettelen játék helyett a fineszes, rövid passzokkal operáló látványos játékhoz.

kiserik_2
Kedvenc csapatod: Real Madrid, AC Milan, BVB

HozzászólásSzerző: kiserik_2 » 2015. május 18., hétfő 9:39

Apám. Ezt nem hiszem el. Saját vélemény: idén eladni CR-t hatalmas nagy felelőtlenség lenne. Okok:

- Nincs megoldva a pótlása. Az hogy veszünk helyette mást, meg átalakítjuk a játékunkat egy bullshit. Annyira bele kellene nyúlni a dolgokba, hogy sok lenne. Sokszor már egy ember kicserélése is gondot okoz csapatoknak (Pool-Suarez, BVB-Lewa, stb)
- Nem védekezik. Persze hogy nem. Nem az a dolga. Támadó harmadban presszionál néha és ennyi. Ennyi a feladata. Carlo le is baszta a Juve ellen, hogy húzzon vissza előre, mert nem neki kell loholni a középpályán. minden csapatban megvan az az ember, akinek nem kell annyit törődnie a védekezéssel. Általában ez a 9-es poszt, de hál Istennek, nálunk Benzema megoldja a védekezést. A nagy hiba, hogy a sörényesnek is vissza kellene zárni, de nem teszi. Na ezt nem bírja el a csapat, nem azt, amit CR csinál. Várom azon top csatárok nevét, akik bizony védekeznek, de keményen (Benzema kizárva :) ).
- Leegyszerűsödött a játéka és csak egy gólvágó lett. Ezt KI KELL HASZNÁLNI! Ha így félig kitolva szélre meglövi a góljait, bele sem merek gondolni, hogy mi lenne egy koncepció váltással, ahol Benzemával ketten alkotják a támadó sort.
- Nem vállalja föl az 1v1-eket. Pedig de. Csak ez is átalakult. Inkább az alap vonal felé cselez és bead (ugye a Juve ellen a Bale fejesnél). Hogy ez annak köszönhető, hogy rá jobban figyelnek, ha befelé cselez, vagy kíméli a lábát, vagy az edző kérte tőle, ezt nem tudjuk.
- Aztán volt még olyan, hogy kontránál leteszi a kp-ra és sprintel előre, ott hagyva a kp-st. Hát igen. Még is mit kellene csinálnia? totyogni a kp-n? Konkrétan ő az aki minden kontránál felér. A többiek vagy lassúbbak, vagy basznak az egészre (pl.: Bale, az utóbbi időben, ha nem ő vezette a kontrát, akkor a kp-n sétált, Kroos hamarabb odaért a kapu elé).
- A mindent vivő érv: nem nyertünk a 60 góljával kupát idén. Ez kb a NO COMMENT kategória.

El kell kezdeni a pótlását, mind játékfelfogásban, mind játékos állományban. Ha idén eladnánk, nagy esélyt látok arra, hogy összejönne egy nagyon nagyon gyászos év.
Sokban függ ez tőle is. Ha hajlandó lenne idővel lejjebb adni a játékpercekből, akkor szerintem addig lehetne itt amíg nem akar elmenni levezetni.

ui.: mi nem leszünk soha BM vagy Atletico féle CSAPAT. Mi a Real Madrid vagyunk, akiket az egész világ meg akar verni, mi vagyunk azok, akiket mindenki le akar győzni, Ide kellenek a nagy egyéniségek, a nagy játékosok.

madridronie
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo & Sergio Ramos, Benzema, Modric, Kroos, Marcelo (Ronaldo, Figo, R. Carlos, Beckham, Zidane, Guti, Kaká, Xabi Alonso & Totti)

HozzászólásSzerző: madridronie » 2015. május 18., hétfő 9:38

Az igazság az, hogy mint minden más topikot, úgy jelenleg ezt is áthatja a mérhetetlen frusztráció, keserűség és a tehetetlen düh, csalódás. :roll: Valahol mind2 tábort megértem; mert 2015 a számok ellenére sem róla szólt és véleményem szerint is madridi karrierjének leggyengébb félévén van túl, főleg önmagához képest. Valami az Aranylabda gála körül megtört és a teljesítménye jelentősen visszaesett; ennek oka valószínűleg egy többtényezős "együttható" (magánéleti válság; térdprobléma; fizikai és mentális fáradtság; fásultság; törvényszerű visszaesés, leeresztés egy nagyon sikeres, de kimerítő és állandó nyomással járó 2014-es esztendő után), ugyanakkor véleményem szerint sem vele kellene kezdeni a nagytakarítást, ennél szerintem többet érdemel már csak az eddigi madridi karrierje, profizmusa okán és a hibáival, hiányosságaival együtt is. A klub helyében a következő évet még mindenképp vele képzelném el; aztán ennek fényében mérlegelném a helyzetét vele együtt jövő ilyenkor.
bekk: Hakimi&Davies
támadó: Mbappé

Ronaldo ◄ The number one influence ► ★★★★★

Ronaldo Fenomeno vs Cristiano Ronaldo ● The Battle For The Name ● Best Skills

Courtois-Hakimi,E.M.,Alaba,Davies-A.T.,E.C.,J.B.-ViniJr.,Mbappé,Rodrygo

RealMadrid

"Cristiano es un extraordinario Comandante"

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2015. május 18., hétfő 9:37

Realista24 írta:
ami a különbség, h te nélküle látnád a csapatot én még legalább egy évig vele.
*ha van lehetőség, akkor nélküle is akár. Nem mindenképpen nélküle.
akkor most te mit szeretnél? mire szavaznál, ha már szavazás is van?
mert akkor semmi értelme ennek a vitának ebben az évben.
mi az álláspontod? idén nyáron menjen vagy maradjon?
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. május 18., hétfő 9:37

Csabi írta:ocicsapatot nem lehet 5+ évre építeni. folyamatosan kell újítani évről évre, meggondoltan.
Dehogynem lehet. Egy magot kell kialakítani, aztán a köré építeni.
h3x0r írta:Aki most eladna Ronaldot, szavazas alapjan van par ember, azok Bale-t megtartanak? Vagy hogy gondoltatok? Mert en nem latok ra nagy eselyt, hogy ket kezdo tamado is egyszerre tavozzon.
Igen, maradva a realitás talaján, idén egy Bale távozást már bőven aláírnék. Aztán 1 év CR még bőven belefér, de el KELL vele beszélgetni, hogy öreg a rekord meglesz simán, pihenj már többet ősszel is, mert tavaszra egy kifacsart görcs leszel, más nem. Persze ehhez meg kell erősíteni a padot.
Bonyolult ez, ezerféle lehetséges szcenárióval, de egy biztos olyan nem lehet, hogy itt van CR és lenyom 50+ meccset egy szezonban, majd tavaszra magához képest lófaszt sem ér.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2015. május 18., hétfő 9:33

Aki most eladna Ronaldot, szavazas alapjan van par ember, azok Bale-t megtartanak? Vagy hogy gondoltatok? Mert en nem latok ra nagy eselyt, hogy ket kezdo tamado is egyszerre tavozzon.

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2015. május 18., hétfő 9:27

Ezt továbbra is tartom. Valamikor el kell kezdeni az újjáépítést, lehet most vesztenénk egy 1-2 szezont amiatt, hogy nincs 40-50(-60) gólos CR-ünk, viszont utána 8-10 évre flott kis csapatunk lehetne.
hányszor hallottuk már ezt te jó ég. amikor mourinho itt volt, azt mondta, hogy az ő általa épített csapat 10 évre szól. amikor ancelotti átvette, akkor mindenki azt mondta, hogy fiatal csapat, nagy tehetségek 7-8 évre meg van a maga. látjuk mit ért el idén a csapat. focicsapatot nem lehet 5+ évre építeni. folyamatosan kell újítani évről évre, meggondoltan. most sem kellenek nagy változások, kapus, középpálya, balet eltüntetni. nekem ennyi elég is lenne.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. május 18., hétfő 9:25

Csabi írta:
De nekem elég lenne, ha a saját védőmunkáját megcsinálná, lehet akkor nem 60 gólt rúgna, csak 40-et, de a csapat előrébb tartana.
amikor pedig szoros az eredmény, akkor pedig küzdésben ő az első.
Pont, mint a Juve ellen. Mindegy, veled Cé témában nem fogok, olyan, mint velem Karim témában.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

dzsi91
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Karim Benzema, Luka Modrić
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsi91 » 2015. május 18., hétfő 9:24

Csabi írta:a nagy meccseken pont annyi a védőmunkája, hogy elegendő legyen a csapat számára. a kis csapatok ellen meg lefosom, hogy hátrajön-e vagy nem amikor két három góllal vezetünk. amikor pedig szoros az eredmény, akkor pedig küzdésben ő az első.
Én semmi pénzért nem adnám Cé-t sehova, de a Juve meccsen(ami ugye nagy meccs) amit védőmunka címén láttam tőle(és Bale-től) az minden csak nem elegendő.Ugye élőben ez tényleg szemet szúr az embernek, de én nekem van egy olyan érzésem,hogy edzői utasítás,hogy CR nem védekezik, ami nem is lenne akkora baj, csak ott van Bale is ez így -2 ember, amit nem bír el a csapat, állhatna ott 4 Maldini is a védelemben.
"Real Madrid have made me feel small, as if I had a small penis...Football is my religion and I don't like that there are gods bigger than mine."- Robbie Williams

Csabi
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2015. május 18., hétfő 9:23

Realista24 írta:
az is cé hibája mert kroos nem volt rotálva (ő se) egész évben, meg mert modric lesérült. nem dolgozott helyettük a középpályán, valóban. aláírom.
>>>
az ilyeneket hagyjuk már, ugyanolyan fröcsögés, mint amit te kiemelsz mindig.
De nekem elég lenne, ha a saját védőmunkáját megcsinálná, lehet akkor nem 60 gólt rúgna, csak 40-et, de a csapat előrébb tartana.
ennek most mi köze egymáshoz? amit én írtam (kroos és modric) az oka annak hogy a csapat visszaesett. de nem, mert szerinted ronaldo ez egyik legfőbb oka.

amit te írtál meg nonszensz fröcsögés.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. május 18., hétfő 9:21

Mondjuk én már két szálat látok most a vitában. Egy az 50-60 gól jelentősége, egy pedig az esetleges távozásának miértje.
Én annyiban látnám értelmét a távozásának, hogy jobb már nem lesz, a térde cinkes, kihajtott nagyjából mindent magából, plusz a Decima viszonylag nem rég lett meg, a szurkolók és Perez is türelmesebb talán egy rebuild kezdetéhez. Meg az eladásból befolyt pénz sem mindegy a FFP miatt. Ha mondjuk 2 év múlva távozna, és nem nyerünk BL-t akkor van egy olyan érzésem, hogy megismétlődne a 2003-2004-es szezon utáni időszak...
Ezt továbbra is tartom. Valamikor el kell kezdeni az újjáépítést, lehet most vesztenénk egy 1-2 szezont amiatt, hogy nincs 40-50(-60) gólos CR-ünk, viszont utána 8-10 évre flott kis csapatunk lehetne. Én így gondolkodok, nem rég nyertünk egy BL-t, itt a vérfrissítés ideje. Ha nem is idén, jövőre mindenképpen.

Csabi
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2015. május 18., hétfő 9:19

honnan tudod? én nem tudom. neked van belső infód? honnan tudod hogy ha pl többet védekezik a juventus ellen, akkor nem 0-2 az első meccs? a nagy meccseken pont annyi a védőmunkája, hogy elegendő legyen a csapat számára. a kis csapatok ellen meg lefosom, hogy hátrajön-e vagy nem amikor két három góllal vezetünk. amikor pedig szoros az eredmény, akkor pedig küzdésben ő az első.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. május 18., hétfő 9:15

*ha van lehetőség, akkor nélküle is akár. Nem mindenképpen nélküle.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2015. május 18., hétfő 9:13

Vagy te elégedett vagy azzal amit látsz? Szerinted ennél nem lehet jobbnak lenni?
na akkor itt van a lényeg, nem a múltba és jövőbe tekintős szöveg.
nyílván nem vagyok elégedett, de azt is tudom, h cristianoval a csapatban is bőven tudunk top focit tolni.

"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2015. május 18., hétfő 9:11

az is cé hibája mert kroos nem volt rotálva (ő se) egész évben, meg mert modric lesérült. nem dolgozott helyettük a középpályán, valóban. aláírom.
>>>
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Csabi
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2015. május 18., hétfő 9:09

Ez pont olyan gondolkodás, mint a Raúlisták
igen, csak ő a 15 gólt alig karcolta meg az utolsó 5 évében. de tudom a 60 gól az csak statisztika.
Szerinted ennél nem lehet jobbnak lenni?
erről van szó, hogy lehet jobbnak lenni, ehhez cének semmi köze, be kéne foltozni a lyukakat, ő meg ugyanúgy hozná a temérdek gólt. az is cé hibája mert kroos nem volt rotálva (ő se) egész évben, meg mert modric lesérült. nem dolgozott helyettük a középpályán, valóban. aláírom.
Mindenki Cé ellen, sajtó, szurkoló, elnök, edző. Adjunk el mindenkit és alakítsa a csapatot Cristiano!

Vissza: