RealRaúl77 írta:Nekem erről a leírásról, valahogy Gattuso ugrott be. Én bírtam az olaszt, nem feltétlen a focija miatt, de egy háromtüdejű jó munkásember volt, aki élni nem hagyta az ellenfelét. Persze megvoltak a hülyeségei is.
Bar nincs semmi bajom Gattusoval mert birom a temperamentumos csupasziv jatekosokat, de a spanyol bajnoksag azert nala egy hajszallal kifinomultabb jatekost igenyel, jobb pelda nala mondjuk Mascherano. Nem kell hogy ilyen nagy nevu legyen, de valami kisebb delamerikai valogatott mexico chile uruguay kolumbia stb rutinosabb (tehat nem 20-22 eves hanem 26-28 vagy felette) kozeppalyasa, vagy valami ilyesmi arcot kellene talalni. Mert az eppen szepsegversenyt nyert zoldfulu felkapott brazil kisgyerekekkel nem megyunk sokra, mint ahogy a felnott valogatott tornat vagy BL parharcokat nem latott spanyol kis-kozepcsapatok fiatal spanyol igereteival sem. Legalabb is rovidtavon biztos nem.
RealRaúl77 írta:Egyébként érdekelne, hogy állítanád össze ez alapján a csapatot, és a középpályát, teszem azt, jönne ez a két ember, akit szeretnél kp-ra. ? (meg még mások, máshova)
Akkor leirom hogy en hogyan alakitanam a keretet. Szerintem egyebkent jo az allomanyunk, csak nehany hibat kell kijavitani. Tavaly nyaron is annyit kellett volna, csak helyette inkabb meg csinaltunk hozza tobbat. De katasztrofa nincs, robbantasra meg foleg nincs szukseg. Nezzuk csapatreszenkent.
Kapu:
Jelenleg igy allunk: Iker, Navas, Pacheco.
Megmondom oszinten szamomra nem egeto a kapuscsere. Nem fogom magam a foldhoz verni ha jovore is a San Iker fog a kapuban allni. Ok, benne van a hiba, nem a regi, de nem a kapusposzton ment el a szezonunk iden sem. Ha minden mas csapatresz rendbe lett volna akkor Iker ide vagy oda Legalabb 1 trofeat behuztunk volna kacagva, de a dupla, tripla, bl cimvedes sem elkepzelhetetlen. A Barca Victor Valdessel a kapuban verte vegig a vilagot... Ennek ellenere ha De Gea, a MU es a Real is ugy akarja, akkor udvozolni fogom a spanyol nyurga gyurka leigazolasat. 25-30 millio koruli osszegert abszolut jo vetel. De semmikeppen nem eroltetnem foggal korommel a Unitednal a targyalasokat. Ha nem jon, akkor van ket megfelelo kapusunk, semmi gond.
Vedelem:
Jelenleg: Ramos, Pepe, Varane, Nacho, Carvajal, Arbeloa, Marcelo, Coentrao.
Eleg egyertelmu. Danilo ugye erkezik, es ezzel valoszinuleg Arbeloa megy. En nagyon birom a spartait, hatalmas karakter, izig verig madridista, de sajnos mar nem tudja azt nyujtani amit nehany eve. A potlasa megvan, raadasul idoben nyaron vegig a csapattal keszulhet, Carvajalnak kemeny konkurencia a versenybol sokat nyerhet a csapat. Sajnos draga volt, de ma minden szelso vedo aki nem ludtalpas 30nal kezdodik. Arbeloan kivul mindenki massal maximalisan elegedett vagyok, es nem szorulunk tovabbi erositesre. Egyetlen kivetel ha Coentrao ugy dont hogy valtani szeretne, akkor ot potolni kell, de deficitmentesen. Ha 15-ert megy akkor kb annyiert hozni helyette valakit.
Kozeppalya:
Jelenleg: Modric, Kroos, Khedira, Illarramendi, Lucas Silva, (Isco, James)
Na itt mar vannak problemak. Elsosorba azzal hogy Ancelotti valamilyen oknal fogva Ramost is elobb teszi be a kp-ra mint a Khedira Illarra Lucas harmas egyiket. Ezt nem tudjuk miert van, de lenyegtelen, mert igy semmi hasznukat nem vesszuk. Khedira ugye tuti megy. En harmojuk kozul egyet megtartanek, most az hogy a spanyol vagy a brazil marad az nekem edesmindegy. Ide ahogy irtam lentebb ketto jatekost igazolnek, ebbol az egyik Marco Verratti. O az egyetlen konkret jatekos akit szeretnek a nyaron, de ot mindenkeppen. Mellette erkezne egy kis rutin a fent emlitett Mascherano-lite szemelyeben (nem ot akarom leigazolni mielott valaki elkezd szornyulkodni, de az egyszeruseg kedveert ez az uj igazolas fusson a Msch-lite kodneven). Igy kb ez alakulna ki: Msch-lite, Verratti, Modric, Kroos, Lucas/Illarra, (es Isco illetve James azert kerult zarojelbe, mert elsosorban a tamadosorban szamitanek mindkettore, de ha szukseges vagy ha az ellenfel es a korulmenyek ugy kivanjak itt is tudnanak jatszani.) Ezzel a kozeppalya letszamban, minosegben es valtozatossagban is maximalisan le lenne fedve.
Tamadok:
Jelenleg: Ronaldo, Benzema, Bale, James, Isco, Jese, Chicharito
Igen, nalam James es Isco is ide sorolando. Sajnos Ancelottinal nem, mert valamiert szerelmes a BBC-be, igy itt nekik nincs hely. De tegyuk fel hogy nyakon vaghatom Carlot egy lapattal es elfelejti ezt a hulyeseget. Alapvetoen nincs baj ezzel a nevsorral. A fo problema az ostoba makacs ragaszkodas a BBC-hez tuzon vizen at. Ez a nevsor olyan, ami eleg kellene hogy legyen meg egy Realnal is. De itt is lehet finomitani. Nalam Jese mar alapbol nem maradt volna a felnott keretnel ket eve, hanem Carvajal mintara ment volna pallerozodni nemet vagy spanyol kozepcsapathoz. Most meg megteheti, itt egyszeruen keves, raadasul nem fejlodik 10 perc jatekokkal semmit. Chicharito szimpatikus jatekos, de nagyon egysiku, egydimenzios a jateka. Amugy sem maradna itt, o is jatszani szeretne biztos 2-3 szezon ota csap szopatjak szegenyt. A ket tamado helyere egy golerzekeny, agilis, szeleken is bevetheto csatart hoznek. Hogy ez ki az nekem tokmindegy, kulcsszerepe neki a Ronaldo Benzema James Isco negyes mellett nem lehet, de 20-30 meccsen 40-90 percekre meg kellene. En ide egy Carlos Vela, Griezmann vonalat tudnek elkepzelni, aki mar ismeri a ligat mert nagyreszt ugyis tehermentesiteni fog a kevesbe nehez spanyol bajnokikon, kupaban, esetleg a mar tet nelkuli csoportmeccseken. Nem kell meg egy household nevre kicsapni 80 milliokat, azt mar csinaltuk eleget. Amig Ronaldo feherben van, addig nincs szuksegunk tobb csillagaszati erteku tamadora, mert jobbak nem leszunk tole. Es akkor jon mindenki lieblingje. Direkt nem emlitettem eddig, mert lemondtam rola. Tavasszal mondtam hogy ev vegeig adok neki eselyt, igy fair. Nos, nekem elfogyott a turelmem, pedig en sokaig biztam benne. Amire a csapatnak szuksege lenne azt nem hajlando csinalni, amit meg probal csinalni, azt teljesen botranyosan szarul, ez borzalmas hatrany a csapatnak, es nem is tudta a tobbi jatekos kompenzalni. Mikor leserult es bekerult a helyere James zongorazni lehetett a kulonbseget. Erre lenne kilatasunk ha elmenne. Ezert en letettem a voksom: mennie kell. Hogy fog-e az jo kerdes, de ha nem akkor sem szabad hogy berelt helye legyen. Egyszeruen nem lehet mert akkor megint felsulunk. Ha Marad Bale akkor az egy emlitett igazolas boven eleg. Ha valami csoda folytan valamelyik angol meggyozi Bale-t a valtasrol akkor nem 1 hanem 2 tamadot kell hozni/igazolni, de ahogy emlitettem, nem kell csillivilli szupersztar, lehet az is eleg lenne, ha az emlitett egy igazolas melle feljonne egy ifi, ha van valami epkezlab tamado ott. Ha nincs akkor lehet hozni valakit, akar kolcsonbe egy rutinosabb csatart. Ezzel igy neznenk ki: Ronaldo, Benzema, Isco, James, uj igazolas, Bale/kolcson/ifi. 6 ember.
Szoval osszegezve:
K: Iker, Navas, Pacheco
D: Ramos, Pepe, Varane, Nacho, Carvajal,
Danilo, Marcelo, Coentrao
M:
Masch-lite,
Verratti, Modric, Kroos, Lucas/Illarra
A: Ronaldo, Benzema, Isco, James,
Uj-tamado, Bale/
kolcson/ifi
Ez itt egy 22-es keret. Kiegyensulyozott, bo es valtozatos taktikai repertoart tesz lehetove, elegge mely es minosegi. Mindehhez mindossze 4 (vagy 5 ha Bale megy, ha De Geaval szamolunk akkor 6) igazolasra van szukseg. Ami elsore soknak tunhet de a 4-bol 1 mar itt van a masik harombol pedig csak 1 olyan van aki meghatarozo nev es nagy penzkoltest igenyel, de ora tenyleg egeto szuksegunk van, es tenyleg megeri a penzet. Ha Valamelyik Manchester megkergul es letesznek Bale-ert 100 korul, es el is fogadja, akkor elegge alacsony deficittel jonnenk ki az egeszbol. A tavozok Arbeloa, Khedira, Illarra/Lucas, Jese, es Chicharito akik amugy sem zavarnak sok vizet, es ketto gyakorlatilag nem is a mi jatekosunk ha ugy vesszuk.
Taktika:
En maradnek a 433-nal, annyi modositassal, hogy Bale helyett Isco/James kerulne be kozvetlenul a Ronaldo-Benzema duo moge egy tamadasban nem helyhez kotott ket szelen is feltuno kotetlen kreativ szerepkorben. Vedekezesben ok lepnenek vissza segiteni a kozeppalyat. Ronaldot es Benzemat elsosorban az uj csatar tehermentesitene. Ronaldo egyre inkabb huzodik befele a szelrol ahogy modosul a jateka, de ez nem baj, Benzemaval kiegeszulve meg igy is gyilkos duo lesznek, foleg ha egy Isco, James tamogatja oket hatulrol, es nem Bale setalgat valahol a jobb szelen. Ez lett volna Ancelotti idei elkepzelese is, el is mondta joparszor hogy mi biza ezt jatsszuk: tamadasban 433 vedekezesben 442, es jatszottunk is ilyet vagy valami nagyon hasonlot mikor Bale serult volt es mindenkit halalra szopattunk magabiztosan (amit mindenki 442-nek emleget es messias megvaltokent var). Bale-el viszont ez nem mukodott mert ofelsege nem volt hajlando ellatni a feladatat rendesen, es inkabb Ronaldo akart lenni. Most hogy alkalmatlan ra, vagy leszarta az a mi szempontunkbol mindegy, szerintem kicsit mindketto. A kozeppalyan mogottuk alap helyzetben a Verratti-Kroos-Modric harmas tevekenykedne, szerintem olyan minosegben hogy bepisilnenk a gyonyortol. Nyilvan itt van lehetoseg rotalasra Iscoval, Jamessel, vagy a ket vedekezobb felfogasu jatekosunkkal. A vedelem nyilvan adott arra kar fecserelni a szot. A legerosebb kezdonk valoszinuleg igy nezne ki:
------------------------------Iker------------------------------
Carvajal-----------Varane-----Ramos-------------Marcelo
-----------------------------------------------------------------
---------------------------Verratti-----------------------------
-------------Modric----------------------Kroos----------------
------------------------------------------------------------------
--------- I-------------S-------------C--------------O----------
---------Benzema------------------------Ronaldo------------
De ez boven sokfelekeppen varialhato. Isco helyett James / Kroos vagy Modric duo egyike helyett James vagy Isco / Kroos visszalep, Verratti ki, vagy Verratti helyett Msch-lite/Illarra/Lucas, vagy Benzema/Ronaldo helyett az uj csatar. De vissza lehet allni klasszikus 442-re is ha a helyzet megkivanja Iscoval es Jamesszel a ket szelen, Kozepen a Verratti Kroos Modric harmasbol ketto... Stb, gondolom nem kell sorolnom.
A legnagyobb vicc az hogy ezt mar tavaly nyaron siman meg lehetett volna valositani, ha Alonsot nem engedjuk el vagy potoljuk, es Khedirat lecsereljuk egy hasznalhato emberre. Ennyin csuszott el a szezonunk, a bajnoki cimunk, mert az tuti hogy ha ezek a hibak nincsenek, akkor a BBC ellenere is bekarmoltunk volna valami trofeat. Ami viszont nagyon elszomorit az az hogy mar latom magam elott, hogy jovore megint a BBC-t tolja majd Ancelotti, jon majd a kirakatba Pogba 500 csilliard euroert, ami a kp-t nem fogja javitani, max nagyobb lesz a tolakodas, mi meg a tv elott meg a stadion lelatoin szenvedunk. Szep remenyek.
Elnezest a poszt hosszaert.
TLDR;
Adjunk el mindenkit, vegyunk uj jatekosokat 345millio euroert, Ancelottit szaladtassuk korbe segpucerra oltoztetve a cibelesen aztan rugjuk ki, hozzunk valami uj edzot, es mindenki terdelhet.... (foleg mi)