HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2015. június 7., vasárnap 1:40
messi közepesen játszott, a saját szintjéhez képest relatíve gyengén.
így is volt pár jó megindulása, passza, illetve suarez gólja is az ő lövéséből született, de ez a meccs most nem róla szólt.
a szezonhoz :
enrique, messi, az új igazolások és a szerencse együttesének köszönhető az, hogy így alakult végül ez a szezon, ami az elején tényleg nem igazán volt benne.
enrique :
a csapat direktebb volt, végre fellelhető volt a tili-tolin kívül más elem is, mint például néhány kontra, színesebb lett a csapat palettája.
az ő, de lehet, hogy unzué keze munkája, viszont elvitathatlan, hogy a csapat a rögzített szituációk terén mind támadásban mind védekezésben hatalmasat fejlődött.
fontos pont volt ez a szezon során, bár pontos statisztikát nem tudok, de szinte biztos vagyok benne, hogy mind a szerzett, mind a kapott gólokban jobb volt ilyen téren a csapat statisztikája idén, mint az elmúlt években.
a védekezés is jobb volt, mint az utóbbi időkben, nem is a védelem konkrétan, hanem inkább a csapatszintű védekezés.
valahol ez összefügg az előző ponttal is, de önmagában is valahogy stabilabnak tűnt a csapat ilyen téren.
jól rotált a szezon első részében és nem lett kifacsarva a szezon döntő harmadára a keret.
messi :
már talán én is elhittem a tavalyi után, hogy kiégett, hogy valami nagy gond van, de idén összeszedte magát.
az örök kérdés lehet, hogy messi miatt jó e a csapat, vagy a csapat miatt ilyen jó messi, de a feltámadása nélkül bajban lettünk volna.
az msn az sajnos/nem sajnos azért még mindig inkább Msn.
új igazolások :
mathieu pozitív csalódást okozott szerintem mindenkinek, igazából pár gyengébb meccse volt, de azon kívül remek peremember volt, stabil pont, aki ha kellett, keresztezett, becsúszott, küzdött, hajtott, és a bajnoki szezon egyik nagyon fontos szakaszában két meccsen is 3 pontot érő gólt fejelt.
suarez bár az elején az eltiltásából fakadó mentális és fizikai problémák miatt többnyire csak szerencsétlenkedett, de aztán a szezon során bele is lendült, sok fontos meccsen talált be vagy adott gólpasszt.
rakitic személyében kaptunk egy új impulzust a középpályára, szerintem xavi, cesc, iniesta vagy thiago mind jobb képességű, kreatívabb focisták, de az ő munkabírása és amit védekezésben letett, az kiemelten fontos volt.
ahhoz képest, hogy tényleg nem egy világklasszis vagy top középpályás, hihetetlenül hasznos.
bravo/mats mind a ketten hoztak egy stabil, jó szintet, megbízhatóan teljesítettek 1-2 hibától eltekintve szinte végig, a bravúrok is megvoltak, jó kérdés, hogy ki lesz az elsőszámú kapus.
igazából a fontosabb igazolások most kivételesen jól sikerültek, ezek az emberek nem okoztak csalódást.
szerencse : itt elsőkörben a sérüléseket lehet megemlíteni, amelyek a megszokottnál is kevesebb gondot okoztak, ehhez biztosan van köze az orvosi stábnak és erőnléti edzőknek is, de mindenképpen hálát adhatunk az égnek, főleg annak tekintetében, hogy a többi nagycsapat rosszabbul járt.
bár vermaelen kihagyta gyakorlatilag az egész szezont, de oda voltak elegen, és rajta kívül csak ilyen pár hetes meg 1-2 meccses sérülések nehezítették enrique dolgát.
másodsorban természetesen az ellenfelek hibáit is ide lehet részben sorolni, mert az ellenfelek balszerencséje valahol a mi szerencsénk is.
a bl-ben elkerültük a két, általam legnagyobb ellenfélnek tartott csapatot (real, chelsea), a bajnokságban pedig a döntő meccseken hibázott a real.
ezt a szezont meg kell becsülni minden barca szurkolónak, szerintem ezzel a három trófeával igencsak erőn felül teljesített a brigád, a nüanszok most a mi oldalunkra billentették a mérleg nyelvét.
majd a következő szezon fogja megmutatni, hogy mennyire volt ez "kifutott eredmény" és az lesz az igazán nagy kihívás, hogy új igazolások nélkül egy ilyen év után is sikeréhes legyen a brigád.