Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. június 9., kedd 21:39

rashidm írta:Többet érnénk vele, ha ő lenne a balszélső.
Lehet poénból írtad, de amúgy nem jó. Nincs helye. Pont abban van a varázsa a felfutó szélsőbekkeknek, hogy kb a semmiből jönnek lendületből, nincs nagyon aki felvegye őket, ha meg felveszik területek nyílnak meg.
Óriási fegyver Marcelo.

h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2015. június 9., kedd 21:31

nmate írta:Persze hangsúlyozom, bőven jó nekünk Carvajal, de egy szélsőhátvéd feladata közel sem merül ki annyiban, hogy tudjon védekezni. Pláne, hogy a spanyol is legalább olyan "gyengén" (ami inkább átlagos) helyezkedik, mint Marcelo.
+1
En is emlekszem azokra az idokre, amikor Arbeloa volt a jobboson. Neki tenyleg annyi volt a feladata, hogy vedekezzen, azon az oldalon alig vezettunk tamadast. Az se jo, ha teljesen egyoldalas a csapat. Pont ezert volt feludules Carvajal jateka, aki igaz hogy nem tud ugy cselezni, mint Marcelo, de azert hoz egy teljesen jo szintet.

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2015. június 9., kedd 21:27

M1Ö írta:
nmate írta:Ha van egy jó középpályád felesleges, többet nyersz két szélsőhátvéddel akik jól támadnak, +2 embert kötnek le és csinálják a helyet CR-nek meg a többi támadónak.
Isco ezzel nem bitos, hogy egyet ért. :shifty:
Én is csípem Marcelot-t, de elvesz annyit, mint amennyit ad. Legalább is folyamatosan csúcsformában kéne nyomja, hogy ne vegye észre a csapat a fenn ragadásait.
Többet érnénk vele, ha ő lenne a balszélső. :lol:

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2015. június 9., kedd 21:25

nmate írta:Ha van egy jó középpályád felesleges, többet nyersz két szélsőhátvéddel akik jól támadnak, +2 embert kötnek le és csinálják a helyet CR-nek meg a többi támadónak.
Isco ezzel nem bitos, hogy egyet ért. :shifty:
Én is csípem Marcelot-t, de elvesz annyit, mint amennyit ad. Legalább is folyamatosan csúcsformában kéne nyomja, hogy ne vegye észre a csapat a fenn ragadásait.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2015. június 9., kedd 20:58

'shutterisland írta:enrique is marad 2017-ig. :)
Ez senkit sem lep meg.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. június 9., kedd 20:54

Ha van egy jó középpályád felesleges, többet nyersz két szélsőhátvéddel akik jól támadnak, +2 embert kötnek le és csinálják a helyet CR-nek meg a többi támadónak.

Persze hangsúlyozom, bőven jó nekünk Carvajal, de egy szélsőhátvéd feladata közel sem merül ki annyiban, hogy tudjon védekezni. Pláne, hogy a spanyol is legalább olyan "gyengén" (ami inkább átlagos) helyezkedik, mint Marcelo.

OutSider
Kedvenc játékosaid: Raul, Luis Figo, Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: OutSider » 2015. június 9., kedd 20:50

nmate írta:
OutSider írta:
Szerinted olyan csapatoknál ahol az ellenfelek 90%-a bekkel melyik jobb, amelyik jobban védekezik vagy amelyik jobban támad?
Kövezz meg, de nálam a jobb hátvéd pozícióban elsődlegesebb, hogy stabilan védekezzen mint, hogy jól támadjon. Főképp ilyen esetben, hogy a túl szélen úgyis Marcelo a támadások 80%-án elől kóborol.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. június 9., kedd 20:36

Kerlon írta:Hátha jól működik a csapat, akkor pont azt fogom lekakkantani, hogy Marcelo annyira nem tud majd kiteljesedni az új rendszerben.
Hát ha jól működik, akkor engem sem. Csak kár lenne egy top3 balhátvéd kvalitásait nem kihasználni, pláne hogy a Bale-CR duó mennyit szenved a védelmek feltörésével.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2015. június 9., kedd 20:33

nmate írta:
OutSider írta:A rutintalanabb szamomra nem egyenlo a jobbal. Elore jatekban jelenleg a tavaszi d alves jobb mint carvajal. De vedekezesben rutin ide vagy oda mar semmikeppen sem. Szerintem...
Szerinted olyan csapatoknál ahol az ellenfelek 90%-a bekkel melyik jobb, amelyik jobban védekezik vagy amelyik jobban támad?

Amúgy Carvajal sem olyan jó védekező, mint gondoljátok, csak kurva gyors meg erőszakos, ezzel kompenzál. Lásd Tevez, ott megmutatta vannak még hiányosságok. Persze ez javítható, majd a rutinnal jön, és biztos vagyok benne, hogy nagyon jó szélsőhátvéd lesz a spanyol.
Amúgy többek között ezek miatt is jobb fit Marcelo a Realba mindenkénél, még Alabanál is. Persze a 2 belső középpályás rendszerrel lehet megint "megöljük" őt. :kivagyhe:
Hátha jól működik a csapat, akkor pont azt fogom lekakkantani, hogy Marcelo annyira nem tud majd kiteljesedni az új rendszerben.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

DinhoL
Kedvenc játékosaid: Michael Laudrup, R10, Carles Puyol, Xavier Hernández
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, LA Lakers

HozzászólásSzerző: DinhoL » 2015. június 9., kedd 20:30

Toti írta:üzenem a barcásoknak, h ha a következő szezonban lehozza azt alves, mint idén tavasszal akkor meg is van a szezon igazolása nálatok.

szerk: jöhetne már ide vmi új frappáns szavazás. :Đ
Ha meg nem hozza, januártól ott van Vidal. Ez így elég frappáns? :D
Som i Serem!
6oat

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. június 9., kedd 20:11

OutSider írta:A rutintalanabb szamomra nem egyenlo a jobbal. Elore jatekban jelenleg a tavaszi d alves jobb mint carvajal. De vedekezesben rutin ide vagy oda mar semmikeppen sem. Szerintem...

Amúgy Carvajal sem olyan jó védekező, mint gondoljátok, csak kurva gyors meg erőszakos, ezzel kompenzál. Lásd Tevez, ott megmutatta vannak még hiányosságok. Persze ez javítható, majd a rutinnal jön, és biztos vagyok benne, hogy nagyon jó szélsőhátvéd lesz a spanyol.
Amúgy többek között ezek miatt is jobb fit Marcelo a Realba mindenkénél, még Alabanál is. Persze a 2 belső középpályás rendszerrel lehet megint "megöljük" őt. :kivagyhe:

lesliejr
Kedvenc csapatod: Barcelona

HozzászólásSzerző: lesliejr » 2015. június 9., kedd 20:02

Tavasszal a top Alves-t láttuk. Kevesebbet adott be ami persze abból is adódott, hogy volt játékunk, mert az elmúlt 2 évben másról se szólt, mint Messi vagy becselezi magát középen a kapuig vagy nem. Alves meg adogatta a lasztit a lelátóra. Rakitic is sokat besegít neki, így lett egyensúlyban a jobb oldalunk. Már nem tudnak ott megverni minket könnyedén.
Carvajal még fiatal, de tény, ott az orra előtt a lehetőség. Igyekeznie kell, mert ha Danilo azt hozza amit elvárnak tőle, gyorsan kiegészítő ember lesz. Az szerintem kamu, hogy majd rotálva, felváltva játszanak. A jobb fog sokkal többet pályán lenni. Valamelyik alulmarad.

Toti

HozzászólásSzerző: Toti » 2015. június 9., kedd 19:46

üzenem a barcásoknak, h ha a következő szezonban lehozza azt alves, mint idén tavasszal akkor meg is van a szezon igazolása nálatok.

szerk: jöhetne már ide vmi új frappáns szavazás. :Đ
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91

OutSider

HozzászólásSzerző: OutSider » 2015. június 9., kedd 19:44

A rutintalanabb szamomra nem egyenlo a jobbal. Elore jatekban jelenleg a tavaszi d alves jobb mint carvajal. De vedekezesben rutin ide vagy oda mar semmikeppen sem. Szerintem...

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2015. június 9., kedd 19:34

OutSider írta:De én a jelenlegiről beszélek.
A mondandóm első mondatában én is.

OutSider

HozzászólásSzerző: OutSider » 2015. június 9., kedd 19:26

nmate írta:
OutSider írta:De Carvajalnál már kevésbé.
Saját stílusában a jelenlegi Alvesnél nem hinném, hogy rosszabb JH lenne.
Rutintalanabb, többek között emiatt még gyengébb Carvajal. A top Dani Alves meg jobb bármelyiknél.
Én is rühellem, de vegyük le a szemüveget és nézzük úgy.
A TOP Dani Alves igen.
De én a jelenlegiről beszélek. És a jelenlegi már nem mondható fénykorában lévőnek. Bár tény h a tavasza jobb volt mint az előtte levő 1,5 év mondjuk...

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2015. június 9., kedd 19:26

DinhoL írta:Én nem egész így látom..Ősszel tényleg nem ment olyan jól de a kiélezett meccseken, szinte minden rangadón odatette magát és ami beadása volt az legalább emberhez ment. Tény, hogy kevesebbet ad be de azt pontosabban teszi! :)
Mármint ősszel nem adott be rosszul a kiélezett meccseken? Villarreal ellen valami 25 beadásából 3-4 jó volt, anno még direkt utánanéztem, csak nem tudom hova írtam fel ezeket. Mostanában meg egy meccsen van 4-5 max, BL döntőn se rémlik túl sok próbálkozása. Tél végére/tavaszra - az év vége 2014 végét jelentette, nem a szezont - változtatott Lucho, csak akkor adnak be a srácok ha biztosabbak benne gondolom, mert mostanság tényleg jobban megy neki. De ha visszaállnánk arra, hogy küldjön be középre mindig mindent amit tud, ugyanúgy visszaesne a teljesítménye ilyen téren.

DinhoL

HozzászólásSzerző: DinhoL » 2015. június 9., kedd 19:21

palesz77 írta:
DinhoL írta:Idén úgy néz ki nem. :)
Dehogynem, ugyan olyan szar volt benne év elején, mint évek óta. Csak Lucho belátta ezt év végére, hogy egyik szélsőnk sem ad be olyan szuperül, és drasztikusan csökkent ezeknek a száma. Alves játéka is ezzel egyidejűleg javult fel. Javarészt már nem beadnak a szélsőink, hanem megpróbálnak csak laposan passzolni, vagy hátrateszik szimplán.
Én nem egész így látom..Ősszel tényleg nem ment olyan jól de a kiélezett meccseken, szinte minden rangadón odatette magát és ami beadása volt az legalább emberhez ment. Tény, hogy kevesebbet ad be de azt pontosabban teszi! :)
Som i Serem!
6oat

palesz77
Kedvenc játékosaid: Xavi, Iniesta, Verratti, Dahoud

HozzászólásSzerző: palesz77 » 2015. június 9., kedd 19:15

DinhoL írta:Idén úgy néz ki nem. :)
Dehogynem, ugyan olyan szar volt benne év elején, mint évek óta. Csak Lucho belátta ezt év végére, hogy egyik szélsőnk sem ad be olyan szuperül, és drasztikusan csökkent ezeknek a száma. Alves játéka is ezzel egyidejűleg javult fel. Javarészt már nem beadnak a szélsőink, hanem megpróbálnak csak laposan passzolni, vagy hátrateszik szimplán.

DinhoL

HozzászólásSzerző: DinhoL » 2015. június 9., kedd 19:09

Victor írta: viszont nem a kapu mögé adnak be. :mrgreen: viccen kívül, alves egyik fő gyengesége a beívelés.
Idén úgy néz ki nem. :)
Som i Serem!
6oat

Vissza: