Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Nekem is eszembe jutott a harmadik évados barlangos jelent, ahol Lord Beric Dondarriont feltámasztotta Myri Thoros. Az meg tényleg brutálisan logikus lenne, hogy mivel meghalt, ezért felmentik az esküje alól és szabadon mehet bárhova... Több van ebben a fiúban, minthogy itt "raboskodjon" a falnál...revolver írta:Olvastam egy kommentet, GoT évadzáró utolsó jelenetével kapcsolatban, bemásolom ide, én többé-kevésbé osztom a kommentelő véleményét.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!"Jonról: Írói kudarcnak érezném, ha tényleg meghalna és úgy is maradna. A kibeszélõben olvastam, hogy valaki felháborodott a feltámasztás lehetõségén és csak addig nézné a sorozatot. Én éppen ellenkezõleg gondolom: a legnagyobb butaság lenne ténylegesen megölni ezt a karaktert. Túl összetett a múltja. Ha a legnépszerûbb teória igaz (az anyjáról) akkor egyszerûen nem halhat meg. Alaposan meg is ágyaztak a feltámasztás lehetõségének: már a második vagy harmadik évadba elõkerültek a Fény ura vallás hívei. Nem emlékszem a nevére, de volt egy fickó, akit többször is visszahoztak. Bennem az maradt meg, mikor mondta Aryának, hogy minden egyes alkalommal egyre kevesebb jön belõle vissza. Szóval megléphetõ, ráadásul a vörös papnõ éppen visszatért a Fekete várba (véletlen lenne?). Nem hiába sulykolták azt sem, hogy “meg kell ölnöd a fiút hogy megszülessen a férfi”. Dramaturgiailag kifejezetten fontos lenne ez a lépés (és így nem válna öncélúvá a gyilkosság se), hiszen halálával véget ér az õrsége, és így megkapná a lehetõséget a továbblépésre. Jon túl becsületes, túl egyszerû karakter ahhoz, hogy csak úgy lelépjen az õrségtõl. Személyisége nem engedi meg, hogy esküt szegjen, de nyilvánvalóan kezdeni kell valamit a karakterrel (márcsak a múltja miatt is). Itt a kiút a szemünk elõtt, Martin nem tett mást, mint átvágta a gordiuszi csomót. Jon halálát (amennyiben feltámasztják) ugyanolyan fontos sarokpontnak érzem a történet szempontjából, mint Ned halálát. Elõre fogja vinni a cselekményt. VISZONT ha nem támasztják fel, akkor nem történt más, csak egy öncélú gyilkosság, aminek egyetlen szerepe a pofátlan hangulatkeltés. Én akkor csalódnék, ha halott maradna. Semmiféle cápaugrást nem érzek Jon feltámasztásában, sõt! Az eddigiek alapján teljesen koherens lenne. Egyszerûen szükséges ez a lépés." - sorozatjunkie.hu komment
És igen, az évadban volt végig a "kill the boy" szöveg, még asszem az egyik résznek is ez volt a címe...
Na meg ugyebár Valar Morghulis (all men must die) aztán ki tudja, lehet tényleg meg kell halnia ez alapján...