OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
realbence
Kedvenc játékosaid: Ramos, Ronaldo, C.Ronaldo, Marcelo, Guti,
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: realbence » 2015. június 24., szerda 21:47

Sziasztok :)
Elég régen írtam ide, de most egy kis segítségre/tanácsra lenne szükségem. A probléma a következő: most érettségiztem, 470 pontom lesz, szóval eddig szép és jó minden, viszont július 9-ig még lehet sorrendet módosítani a jelentkezési helyek között, nálam pedig még 3 szak is versenyben van.

Arra gondoltam, hogy könnyebben tudnék dönteni, ha olvasnék pár véleményt olyanoktól, akik az adott szakra járnak. A szóban forgó szakok: gazdaságinformatikus, turizmus és vendéglátás, nemzetközi gazdálkodás. Mindháromra a Corvinuson jelentkeztem, de szívesen fogadom olyanok véleményét is, akik máshol tanulják ezeket. A fő kérdés az lenne, hogy melyiket éri meg a legjobban tanulni, melyikkel fogok tudni majd elhelyezkedni, de természetesen bármilyen tapasztalat érdekel (mennyit kell tanulni, milyenek a vizsgák, tanárok stb.).

Igazából a nemzetközi gazdálkodás lenne a favoritom, de ma nézegettem a corvinus honlapján az operatív tanterveket, és belebotlottam olyanba, hogy már az első félévtől kötelező tárgy valami "Allgemeine Betriebswirtschaftslehre", természetesen német nyelven. Na én ettől most nagyon megijedtem, mert igaz hogy németből is érettségiztem, de a tudásom jó ha az alapfokot eléri... Viszont ahogy tovább nézegettem a tantervet és elkezdtem összeadogatni a krediteket, feltűnt, hogy az ezért a tárgyért járó 5 kreditet nem számolja bele a 180-ba az excel összeállítója. Meg amúgy is gyanús nekem, hogy kötelező lenne német nyelven tanulni, amikor sokan nem is azt választják második nyelvnek középiskolában? :hmmm: Nagyon megköszönném, ha valaki ezzel kapcsolatban is fel tudna világosítani, mert ez is döntő tényező lehet a választásnál.
Minden segítő szándékú választ előre is nagyon szépen köszönök, ja és akár privátban is írhattok :salute:

sentry

HozzászólásSzerző: sentry » 2015. június 24., szerda 20:49

realistahuni írta:Asszem ez volt, legalább is Sentry szidja az Argust benne. :lol:
http://sorosoromok.blogspot.ro

És pimadd is írt bele, rá még emlékszem a distáról.
:lol: :lol:

Amúgy maga pimadd kérte, hogy írjak róla valamit, mert szóba került a madridistán.

De én ritkán iszok, de akkor jót. Szóval az én - amúgy is kifinomult :mrgreen: - ízlelőbimbóim nem a sz_rhoz szoktak.
Amúgy azért volt otthon, mert fater boros, de nyáron melegben sört iszik, csak sajnálja a lovéját 200-250 Ft/ dobozos sörre, és neki ez is megteszi.

És még most is emlékszem rá, hogy tényleg vizes íze volt....hol jó sör az? :mrgreen: Heineken estén érzek hasonlót...de az is olyan jellegtelen, semmilyen ízű sör, hogy csak a reklám miatt ilyen elterjedt.

Persze óccó, szóval nem lehet elvárni tőle sokat. De nem a legszarabb sör volt, amit valaha ittam. :lol:
Egyszer megkínáltak húsvéthétfőn valami 3%-os sárgás habos valamivel...ha nem előttem szisszen fel a doboz, azt mondom széndioxiddal, vízzel és etilalkohollal dúsított hugyot iszok. :lol:

realistahuni
Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
Kedvenc csapatod: Los negros

HozzászólásSzerző: realistahuni » 2015. június 24., szerda 20:39

Asszem ez volt, legalább is Sentry szidja az Argust benne. :lol:
http://sorosoromok.blogspot.ro

És pimadd is írt bele, rá még emlékszem a distáról.

Dragonhall
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Szpari, Cavs

HozzászólásSzerző: Dragonhall » 2015. június 24., szerda 20:12

Valamikor nagyon régen itt az OFF topicban volt szó a külföldi sörökről. Ha jól emlékszem volt is valami blog róla, ahol jellemezve voltak. Létezik még ez a blog valahol? (utóbbi időben elég sok külföldi söröcskét bepróbáltunk és még fogunk is, kíváncsiak lennének, hogy miket írnak róla mások. Volt pár ami egyszerűen ihatatlan volt :ozil: )

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2015. június 24., szerda 12:51

https://www.youtube.com/watch?v=F2jZfDmFFVI

Kovács Gergely egy szerb műsorban, 2:22-től indul.

Ez valami zseniális. :lol: :lol:

175 km magas falat nekünk!!! :lol: :lol: :salute:

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!A videó után meg állítólag egy másik magyar beszélgetett Havas Jánosról, a fal őrzőjéről. :mrgreen: :mrgreen:

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2015. június 24., szerda 0:30

Nekünk anno a megjelenése után 2 évig volt Kia Ceed, teljesen problémamentesen tette a dolgát, sajnálom, hogy akkor még nem vezethettem, már akkor is 7 év garanciával nyomták, édesapám is bátran ajánlja, elképesztő mennyiséget tud felsorolni, hogy hány márka és modell volt már "neki", és a javához tartozik, oké, vadiújként alap volt. :D

Nagyon szívós bizony az Octavia, nemrég írtam róla bővebben, amikor az itteni árakról témáztam, katasztrofális, Európában egyedi esetként csak itt fordul elő ilyen főútszakasz, ami a megyében van, határtól-határig főképp a főútvonal, lassan már nincs aszfalt sem, de nem cserélném vissza a 99-es BMW 5-re. Sokkal tovább bírták azok az alkatrészek, amelyeket cserélni kellett az utak minősége miatt, az árakat inkább nem is említem. Oké, nem ugyanaz a két kocsi, főleg ami a kényelmet és a megjelenést illeti, de másfél milliós keretig patent (2006, Touring), szinte új állapotban, "sivatagi" helyi utakhoz szavam sincs rá.
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2015. június 24., szerda 0:04

A koreaiak már verik a japánokat,sőt mindenkit lassan....persze vannak még "lyukak" a gépezetben,de pusztán idő kérdése. Egy mai koreai autó,minőségben,megbízhatóságban agyonver bármilyen más autót. A desing sem gyenge,a forma és a vonalak korszeűek,szépek,stilusosak....
A presztizs az még kevés persze...ott még kell mutatni valamit....de idővel,olyan prémiumot fognak bemitatni hogy beszarás...
Nem véletlen tettem le a voksom a Kia mellett.
Elég sok tesztet átolvastam, ahol nagyon dicsérték őket és keresztfateromnak is az van, jó pár éve, hiba nélkül teszi a dolgát.
Meg aztán 7 év garit sem sokan vállalnak, a konkurensek közül.
Egyik teszten pölö a méregdrága mercivel hasonlították össze a ceed-et szerelési minőségre, illesztések pontosságára és jobbnak találták a Koreait, azért ez sem kis dolog. :ike:
A presztízs az még tényleg kevés, de ennek köszönhető, hogy egy remek motorral és kb. minden extrával felszerelt modellt lehet kapni annyiért, mint mondjuk egy fapados Volkswagent, vagy Seatot, Hondát...

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2015. június 23., kedd 22:46

Facebookról törölt képeket vissza lehet valahogy kukázni?
Mert amiket találtam cikkeket, abban csak a kép url-jével lehet megnézni. Esetleg tud valaki más megoldást?

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2015. június 23., kedd 22:45

R.M.C.F írta:
Gyerektáborba gályázni. 500 gyerek, kajáltatjuk őket, asztal fel/leterítés, ilyesmik.
Helyileg New York állam, NY-tól 3 óra busszal.
Hááát....az a 3 óra az necces lesz. De előfordulhat,mondjuk szerintem messzebb van.
Én a másik oldalon voltam,Seattle.....szép hely.
annyira van pedig, harmadszor megyek,szóval ez le van mérve:D
Nyugaton még nem voltam, első évben keleti part all, aztán tavaly meg Mexikóban voltam 10 napot tábor után.
Majd idén talán nyugati part.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2015. június 23., kedd 22:41

Gyerektáborba gályázni. 500 gyerek, kajáltatjuk őket, asztal fel/leterítés, ilyesmik.
Hááát....az a 3 óra az necces lesz. De előfordulhat,mondjuk szerintem messzebb van.
Én a másik oldalon voltam,Seattle.....szép hely.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2015. június 23., kedd 22:35

'shutterisland írta:usa-ba megéri kimenni erre a két hónapra amúgy ?
a repülőjegy miatt kérdezem, mert ha jól nézem, az van vagy 250-300k oda-vissza.
Ha nem a napokban találta ki, hogy megy akkor lehet talán olcsóbban halászni repülőjegyet de nem vagyok most tisztában mennyi kijutni, csak tudom mikor én voltam, hogy nagy különbségek voltak attól függően, hogy mikor veszi meg az ember meg mikorra ugye. Elég sok emberről tudok aki kimegy ilyenkor szóval biztosan megéri :hmmm: Én is gondolkodom rajta, hátha jövőre összejön a dolog, ha már csak nullára is kijön a dolog megéri szerintem :)
szerk.: Na közben meg is kaptad a pontos választ :D
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2015. június 23., kedd 22:32

'shutterisland írta:usa-ba megéri kimenni erre a két hónapra amúgy ?
a repülőjegy miatt kérdezem, mert ha jól nézem, az van vagy 250-300k oda-vissza.
140kért vettem, 8 hét alatt meg keresek 2850 dollárt. (800ezer huf kb) Meg még plusz egy hetért 550 dodót.
Úgyhogy nekem megéri:) Jó még vízum volt 35k.
R.M.C.F írta:
csababarca írta:Holnap kiutazom nyári melóra az USA-ba, így nem tudok "aktívan" fórumozni majd.
De mindenkinek jó nyarat, pihenést, sikeres átigazolási szezont, stb.!

üdv,Csaba
Hová mész ott pontosan? :hmmm: :hmmm:

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2015. június 23., kedd 22:29

usa-ba megéri kimenni erre a két hónapra amúgy ?

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2015. június 23., kedd 22:29

realistahuni írta:
A koreaiak már verik a japánokat,sőt mindenkit lassan....persze vannak még "lyukak" a gépezetben,de pusztán idő kérdése. Egy mai koreai autó,minőségben,megbízhatóságban agyonver bármilyen más autót. A desing sem gyenge,a forma és a vonalak korszeűek,szépek,stilusosak....
A presztizs az még kevés persze...ott még kell mutatni valamit....de idővel,olyan prémiumot fognak bemitatni hogy beszarás......
Hát nem tudom. Van egy ismerősöm, náluk a cégnél Hyundai Tucsonok vannak és enyhén szólva sincs senki megelégedve velük. Mondjuk 2006-2008-as évjáratok asszem. A mostaniak lehet már jobbak.

Biztos lehetsz benne.
csababarca írta:Holnap kiutazom nyári melóra az USA-ba, így nem tudok "aktívan" fórumozni majd.

üdv,Csaba
Hová mész ott pontosan? :hmmm: :hmmm:
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

OutSider
Kedvenc játékosaid: Raul, Luis Figo, Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: OutSider » 2015. június 23., kedd 22:25

na szép

nekem nyári melóban annó a szőnyegbolt meg az papírírószerbolt jutott másoknak meg USA ... :lol:

Azért érezd jól magad!

csabi*
Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
Kedvenc csapatod: los blancos.

HozzászólásSzerző: csabi* » 2015. június 23., kedd 22:23

most akkor őt is kiküldtük a madridista átnevelőbe? :hmmm:

jó utat :)
Kép

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2015. június 23., kedd 22:21

Holnap kiutazom nyári melóra az USA-ba, így nem tudok "aktívan" fórumozni majd.

üdv,Csaba

OutSider
Kedvenc játékosaid: Raul, Luis Figo, Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: OutSider » 2015. június 23., kedd 22:20

Hely illetve vendégkör kérdése.
Nem akarok részleteibe belemenni, de egyik legjobb barátom pl. Heves megyében tehát nem épp az ország legfrekventáltabb részén dolgozott pincérként egy 50%-ban külföldi vendégkörrel rendelkező étteremben és durván májustól-szeptemberig dolgozott ott az utóbbi években napi 5 000 ft-os bérért.. viszont a jattból októbertől következő év áprilisig megélt... értsd havi 200-300k jattot összeszedett tehát ezt a fizetésén felül...

tucsoki

HozzászólásSzerző: tucsoki » 2015. június 23., kedd 22:11

Bizony, még fiatal koromban egy forgalmas, igényes bárpultban dolgoztam nyári meló gyanánt, szerettem csinálni és érzékem is volt hozzá - ha lehet így mondani -, nem egyszer fordult elő hogy forgalmasabb napon (akár egész héten, ha jó idő volt...) a napi bérem duplája, triplája jött ki jattként.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2015. június 23., kedd 22:05

Itthon a pultosokat nem fizetik jól meg.
általában egyik munkát sem fizetik meg, ahol játszik a jatt (pultos, pizzafutár, benzinkutas, stb), mert úgy vannak vele a főnökök, hogy úgyis megy zsebre, még akkor is, ha bizonyos helyeken meg van szabva, hogy be kell dobni a közösbe.
csak míg itt vidéken nagyon gyér a jatt, jobb helyeken az emberek a fizetésük dupláját is el tudják tenni belőle.

Vissza: