Kommentáld a híreket
- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Re: Kommentáld a híreket
Amikor meg tavaly szóba került,akkor sokan azt gondolták,nem kell mert öreg.R.M.C.F írta:ziro4vr írta:Ha igaz is, nem ettől az igazolástól fogjuk magunkat összecsinálni.
vannak elegen akik egy egy ellenfél igazolástól aludni sem tudnak, mert azt hiszik számít valamit.
Most meg nehogy meg legyünk már ilyedve a 29,30,31,vagy 32 éves csatártól (mert nem tudni,pontosan mennyi)
LEGIO PATRIA NOSTRA
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
-
- Kedvenc játékosaid: James Rodríguez, Luka Modric, Sergio Ramos, Isco, Toni Kroos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Újpest
Az mindegy, hogy mit hova sorolunk, a lényeg, hogy ezeket a játékos tudja, és azt is, hogy ezekben a fázisokban mit kell tennie.R.M.C.F írta:
Fasza elképzelések,tetszik. De nem elég kiterjedt.
Sokszor írtam már taktikai hozzászólásokat,de jól leírni nem lehet,illetve én nem tudom,ha leülünk egy asztalhoz,vagy egy táblához és rajzolunk,akkor "énekelni" kezd a papír, vagyis a mutatvány.
Értem mire akarsz kilyukadni,és bizonyos értelemben vagy inkább bizonyos szegmensekben van benne igazság,de én másképpen gondolkodom.
Pl a pozició felvétele már a labdakihozatali részhez tartozik,és innen már szabad az út mekkáig,mert ez által fontos a pozició helye,mozgásának iránya,sebessége.
Ez egy kurva nagy téma,óriási....akkora hogy kifejezni nem lehet,nem is megyek bele,mert reggelig lehetne írni,egy birtoklás,vagy egy ellenfél általi birtoklás mozgási,ütemi metódikái nem egy perces kommentek.....ezeket be kell mutatni,ezeket a mozgásokat ,pozició feléveteleket le kell rajzolni,hogy megértsék. Minden mozdulatnak fontossága van,egy üresnek tűnőnek is. Ezeket tanítani lehet....de nem teszik,mert nem tudják,nem látják át méllyen.
Ja,Ferenczit olvasol? Oké....korrekt a faszi,én már teszteltem. személyes beszélgetésem is volt vele....több könyve is megvan.....ha ismered az elképzeléseit akkor a kiindulás a STILUS.....ez egy nagy fejezet...majd ki kell fejteni ez mit jelent,tényleg fontos dolog,és Ferenczi nem lő vele bakot.
Én nem azt mondom, hogy a játékrendszer nem fontos, csak én úgy jutok el a játékrendszerhez, hogy előbb kitalálom a stílust, koncepciót, aztán a játékszervezési feladatokat, egyénre szabva, csapatrészre szabva, ellenfélre szabva, alakzatra szabva. És itt már kirajzolódik a játékrendszer. Te, legalábbis szerintem, először kitalálod a stílus és a koncepciót, ahhoz illeszted a játékrendszert, majd csak aztán a játékszervezési feladatokat. Igazából mindegy, csak a játékos tudja mit kell csinálnia a pályán.
Egy könyve van meg, A labdarúgás rendszerelmélete avagy a labdarúgés vizsgálatának új koncepciója, sztem a legjobb magyar SZAKKÖNYV főleg edzőknek, de olyanknak is akik szeretnék tudni mi miért van a fociban. Nemsokára megveszem a könyvet a magyar stílusról, de előbb kiolvasom a Wilson: Futballforradalmak-at. Igazából sztem kicsit túlhipeolja a STÍLUST. Persze nagyon fontos, hogy kialakuljon a kultúra, de nem annyira, hogy 50 percből 49-ig rajta beszéljen. Sok helyen még így is van kultúra, de ez csak a vezetők feladata, hogy milyen mentalitású játékosokat, edzőt hoznak. Én a koncepciót a játékot jobban meghatározó elemként kezelem. Ugyebár ide tartozik pl. az egyenes támadás, kontratámadás, pozíciós, ill. elmozgó játék, vagy pl. a támadásszervezési elvek (fokozatosan hozzuk fel a labdát, felívelésekkel, üres területek kihasználásával, vagy holland rombusszalm, stb.).
Abban teljesen egyet értek, hogy gépen keresztül ká nehéz ezeket kifejeteni.
-
- Kedvenc játékosaid: Sergio
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
ziro4vr írta:Ha igaz is, nem ettől az igazolástól fogjuk magunkat összecsinálni.
vannak elegen akik egy egy ellenfél igazolástól aludni sem tudnak, mert azt hiszik számít valamit.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
ezt a norvég meccset nem most pakolták be. már fél éve bejelentették a norvégok, hogy ismét egy nagy csapat érkezik nyáron hozzájuk, a Real.Anthony írta:Ennyit számít akkor Benitez véleménye a vezetőségnél. Minden interjúban megemlíti, hogy mennyire nem örül a felkészülési meccseknek, erre beraknak még egyet a programba.
A Bernabeu kupára ráadásul nem kellene utazni, mégis az marad el, vagy bepakolják még azt is valahova..
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
- Anthony
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
Ennyit számít akkor Benitez véleménye a vezetőségnél. Minden interjúban megemlíti, hogy mennyire nem örül a felkészülési meccseknek, erre beraknak még egyet a programba.
A Bernabeu kupára ráadásul nem kellene utazni, mégis az marad el, vagy bepakolják még azt is valahova..
- h3x0r
Legutobb is elmaradt a sok szuperkupa miatt.Újabb felkészülési mérkőzés a naptárban. A Real Madrid augusztus 9-én délután 15:00-tól a norvég Valerenga vendége lesz. Érdekesség, hogy ez a mérkőzés az Audi Kupát követő hétvégén lesz, ami egyben az utolsó szabad hétvégéje a csapatnak a bajnokság kezdete előtt. Nagyon úgy tűnik, hogy ebben az évben elmaradhat a Bernabéu Kupa, amelyet már 35 éve mindig megrendeztek Madridban. Forrás: Madridom.hu
szerk.: Azert szomoru, hogy megint felulkerekedik a penz a hagyomanyon.
- realistahuni
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Van Nistelrooy, Modric,
- Kedvenc csapatod: Los negros
Minden jöttment csaknem rendez el minket.
Ha nem volt Real utánpótlásban akkor Jacksonnak amúgy is nehezebb lesz a dolga.
Ha nem volt Real utánpótlásban akkor Jacksonnak amúgy is nehezebb lesz a dolga.
- h3x0r
I kategória - "Supersztárok"
1. Cristiano Ronaldo: 35,3 bruttó (17 nettó)
2. Bale: 22,8 bruttó (11 nettó)
II kategória - "Aranylabda esélyesek"
3. Karim Benzema: 16,6 bruttó (8 nettó)
4. Iker Casillas: 12,4 bruttó (6 nettó)
5. James Rodríguez: 12,4 bruttó (6 nettó)
6. Toni Kroos: 12,4 bruttó (6 nettó)
7. Sergio Ramos: 11, 4 bruttó (5,5 nettó)
III. kategória - "Referenciajátékosok"
8. Luka Modric: 9,3 bruttó (4,5 nettó)
9. Marcelo: 8,3 bruttó (4 nettó)
10. Fabio Coentrao: 8,3 bruttó (4 nettó)
11. Pepe: 7,9 bruttó (3,8 nettó)
12. Chicharito: 7,2 bruttó (3,5 nettó)
IV kategória - "Középosztály
13. Álvaro Arbeloa: 5,8 bruttó (2,8 nettó)
14. Asier Illarramendi: 5 bruttó (2,4 nettó)
15. Raphael Varane: 5 bruttó (2,4 nettó)
16. Sami Khedira: 4,1 bruttó (2 nettó)
17. Isco Alarcón: 4,1 bruttó (2 nettó)
18. Keylor Navas: 4,1 bruttó (2 nettó)
19. Jesé: (1,2 nettó)
20. Carvajal (1,2 nettó)
21. Nacho, (1,2 nettó)
22. Lucas Silva (1 nettó)
23. Pacheco (0,8 nettó)
2016-ban jar le a szerzodese: Pepe, Arbeloa
2017: Ramos, Casemiro
2018: Ronaldo, Modric, Marcelo, Isco, Jese
2019: Bale, Benzema, Coentrao, Illara, Carvajal, Pacheco
2020: James, Kroos, Varane, Silva, Navas
2021: Nacho, Danilo, Asensio
Azert igy nezegeztve a szerzodeseket, minden evben lesz 1-2 erdekes targyalas.
1. Cristiano Ronaldo: 35,3 bruttó (17 nettó)
2. Bale: 22,8 bruttó (11 nettó)
II kategória - "Aranylabda esélyesek"
3. Karim Benzema: 16,6 bruttó (8 nettó)
4. Iker Casillas: 12,4 bruttó (6 nettó)
5. James Rodríguez: 12,4 bruttó (6 nettó)
6. Toni Kroos: 12,4 bruttó (6 nettó)
7. Sergio Ramos: 11, 4 bruttó (5,5 nettó)
III. kategória - "Referenciajátékosok"
8. Luka Modric: 9,3 bruttó (4,5 nettó)
9. Marcelo: 8,3 bruttó (4 nettó)
10. Fabio Coentrao: 8,3 bruttó (4 nettó)
11. Pepe: 7,9 bruttó (3,8 nettó)
12. Chicharito: 7,2 bruttó (3,5 nettó)
IV kategória - "Középosztály
13. Álvaro Arbeloa: 5,8 bruttó (2,8 nettó)
14. Asier Illarramendi: 5 bruttó (2,4 nettó)
15. Raphael Varane: 5 bruttó (2,4 nettó)
16. Sami Khedira: 4,1 bruttó (2 nettó)
17. Isco Alarcón: 4,1 bruttó (2 nettó)
18. Keylor Navas: 4,1 bruttó (2 nettó)
19. Jesé: (1,2 nettó)
20. Carvajal (1,2 nettó)
21. Nacho, (1,2 nettó)
22. Lucas Silva (1 nettó)
23. Pacheco (0,8 nettó)
2016-ban jar le a szerzodese: Pepe, Arbeloa
2017: Ramos, Casemiro
2018: Ronaldo, Modric, Marcelo, Isco, Jese
2019: Bale, Benzema, Coentrao, Illara, Carvajal, Pacheco
2020: James, Kroos, Varane, Silva, Navas
2021: Nacho, Danilo, Asensio
Azert igy nezegeztve a szerzodeseket, minden evben lesz 1-2 erdekes targyalas.
na ugye...
menjen csak olaszba
menjen csak olaszba
hala madrid!
Javi Garcia, Isco válogatott csapattársa: “A képességei, és a csapat ahol szerepel mint nagyon sokat segítenek neki. Egy hozzá hasonló játékos ott játszik és azt csinál, ahol és amit csak akar.
Javi Garcia, Isco válogatott csapattársa: “A képességei, és a csapat ahol szerepel mint nagyon sokat segítenek neki. Egy hozzá hasonló játékos ott játszik és azt csinál, ahol és amit csak akar.
- ziro4vr
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo
Ha igaz is, nem ettől az igazolástól fogjuk magunkat összecsinálni.
Nem illik.
ügynöke nyilatkozta. bár igaz a milánnál is nyilatkozta a porto elnöke hogy jackson a milanba megy szóval várjuk meg a hivatalost
így hivatalosan kilehet jelenteni?
hala madrid!
atmához aláírt a jackson
-
- Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.
cart írta:R.M.C.F írta:űű
ű
Lehet, de ott volt a lehetőség hogy cáfolja, mégsem tette a hírek szerint... Innentől akkor miért kéne azt hinnem, hogy nem igaz?
A tesója cáfolta a barcás hírt...onnan indult minden,mi kell még? Ha ramos nem tud megegyezni EGYELŐRE a klubbal(amiben semmi rossz nincsen,hiszen hatalmas nagy lóvékról van szó,nem 50.000 vagy 52.000 Ftról),attól még lehet valaki bőven nagy madridista.....sőt.
Ez a sztori is mint sok más,túl van a média által lihegve,ilyen egyezkedés van kb 1623 db a világon ebben a hónapban más és más üzleti területen is.....ebben semmi rossz nincsen. Ramos tudását,tehetségét a real pénzben fejezi ki,vagyis abban kellene,mivel ő egy top játékos,igy más klubok,főleg olajos meg hasonló klubok a fizetése 2x esét is megadnák neki....ez azért eléggé tolerálható viselkedés ha valaki ezzel érvel. Az hogy ramos abban gondolkodok,hogy menne a muban az meg média szarakodás inkább mint igazság.
-
- Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
- Kedvenc csapatod: los blancos.
bocsi tényleg de az még mindig ártatlanság vélelme
Mindketten jókat írtok, igazából a kettőt kellene összegyúrni, finomítani, de ahogy RMFC kollega is mondja, ez egy annyira bő témakör, hogy necces belekezdeni is...
Számtalan fals hír született már a labdarúgás világában, kb. az egy tizede lett megcáfolva hivatalosan, holott semmi köze nem volt a valósához. Bevallom, nekem is unalmas lenne minden nap kiállni a kamerák elé és holmi hápogó kacsa hírt cáfolni. Ha valaki akkor Ramos megérdemli az ártatlanság védelmét. Ő nem ilyen típus.cart írta:Lehet, de ott volt a lehetőség hogy cáfolja, mégsem tette a hírek szerint... Innentől akkor miért kéne azt hinnem, hogy nem igaz?
Lehet, de ott volt a lehetőség hogy cáfolja, mégsem tette a hírek szerint... Innentől akkor miért kéne azt hinnem, hogy nem igaz?R.M.C.F írta:Ezeket a média írja,az igazsághoz annyi a köze kb mint fekete pakó ének és tánctudásának michael jacksonéhoz. Mindkettőn van cipő....kb ennyi.cart írta:
Akkora madridista hogy egyből a Barcával meg az MU-val fenyegetőzik, ha nem kap emelést
Ez már DM-nek sem jött be Pereznél...
-
gólvonal írta:Ezek tényleg fontos dolgok, de én máshogy közelíteném meg.R.M.C.F írta:
Nagyjából értem mit akar mondani,de nem értek ezzel egyet,igenis fontos a feladatkör mellett a szerkezeti váz, mivel területeket kell védekezni,mozogni bennük,előrejutni,előrejátszani,tolódni....ezeket megfelelő pozicióban jobban és gyorsabban lehet kivitelezni,megfelelő szerkezetben a társ könnyebben segít be,közelebb helyezkedik stb..... Most nagy okfejtésbe ne menjünk bele,de ezek az elrendeződések nem véletlenül jöttek létre. Ezen felül megkülönböztetünk mozgások,feladatok szerint is játékrendszert,erről már írtam,a kettő teljesen más egyéni mozgásokat,ütemeket kíván,a váz,a felállás megkönnyíti a helyezkedését,pozicióját,pl amíg egy 2 ékes támadójátékhoz 4 középpályás szükséges,mert a két ék elviszi a védelem embereit egy oldalra,tolódásra kényszerít,addig a középpálya széle feltud helyezkedni egy eléggé üres területbe ahol egy emberrel fogja magát szemben találni aki a szélső védő,aki mélyebben pozicionált,így lendületből tudja megverni és mögékerülni......ez a tipikus és alap kontrajáték. Nagyon fontos hogy helyezkednek el a játékosok a pályán.
Talán lehet arra gondolhat hogy ezek a szerepek elmosódnak mára.......én ezzel vitáznák,meg kellene hogy tudjon győzzön.....egyelőre nem látom a mikéntjét,bár CA nál láttam már eddig nem használt/ismert feladatkört,de ez lehet pusztán hanyagság/figyelmetlenség miatti helyezkedési hibák voltak és nem tudatos poziciók...
Én 3 részre osztom a támadást:
1) Labdakihozatal:
- támadó terület növelése
- szélen való kezdeményezés
2) Támadás előkészítése:
- labdatartás
- pozíciók felvétele
- megtévesztés és területszerzés (Ferenczi így mondaná: A védők figyelmének megosztása)
- tempófogás és az ellenfél védelmének stabil állapotból való kibillentése
- védelmi vonal áttörése
3) Támadás befejezése
- kapuralövés, vagy utolsópassz
- kipattanóra érkezése
- a labdás segétése a védők figyelmének elterelésével
Nem elég, hogy a játékos ezt tudja. Tudnia kell, hogy melyik fázisban hol van "munkája", hova kell helyezkednie, mikor kell passzt kérnie, mikor nem, mikor kell passzolnia, mikor cseleznie.
Ha ez megvan, akkor már szinte meg is van a játékrendszer. Azt meg Te is tudod, hogy a 433-at 433 (de ez vonatkozik az összes rendszerre is) módon lehet játszani. Persze, ha ez mind megvan jó kapaszkodó pont a játékrendszer, hogy a játékos azonnal tudja, hogy ha 433 van, akkor kb. hova helyezkedjen, de nem ez a legfontosabb dolog.
Engem pont az irritál (nem megbántva senkit), ha túl sokat vakargatjuk a játékrendszert. Az kiszámíthatóvá teszi a csapatot, a játékosok nem tudják mit csináljanak, csak a saját terüleiken áldogálnak, kreativitás 0.
Érdekes dolgok ezek, kiváncsi lennék a Te bővebb véleményedre is a taktikákkal kapcsolatban.
Fasza elképzelések,tetszik. De nem elég kiterjedt.
Sokszor írtam már taktikai hozzászólásokat,de jól leírni nem lehet,illetve én nem tudom,ha leülünk egy asztalhoz,vagy egy táblához és rajzolunk,akkor "énekelni" kezd a papír, vagyis a mutatvány.
Értem mire akarsz kilyukadni,és bizonyos értelemben vagy inkább bizonyos szegmensekben van benne igazság,de én másképpen gondolkodom.
Pl a pozició felvétele már a labdakihozatali részhez tartozik,és innen már szabad az út mekkáig,mert ez által fontos a pozició helye,mozgásának iránya,sebessége.
Ez egy kurva nagy téma,óriási....akkora hogy kifejezni nem lehet,nem is megyek bele,mert reggelig lehetne írni,egy birtoklás,vagy egy ellenfél általi birtoklás mozgási,ütemi metódikái nem egy perces kommentek.....ezeket be kell mutatni,ezeket a mozgásokat ,pozició feléveteleket le kell rajzolni,hogy megértsék. Minden mozdulatnak fontossága van,egy üresnek tűnőnek is. Ezeket tanítani lehet....de nem teszik,mert nem tudják,nem látják át méllyen.
Ja,Ferenczit olvasol? Oké....korrekt a faszi,én már teszteltem. személyes beszélgetésem is volt vele....több könyve is megvan.....ha ismered az elképzeléseit akkor a kiindulás a STILUS.....ez egy nagy fejezet...majd ki kell fejteni ez mit jelent,tényleg fontos dolog,és Ferenczi nem lő vele bakot.
-
dannen írta:ha akkora madridista, akkor meg sem fordul a fejében, hogy elmenjen a manuba, ahol jelenleg nem sok reális esélye lenne bármit is nyerni, tehát csak a pénzérthunmadridista írta:nagyon nagy baklövés lenne elherdálni egy ekkora madridistát...
Nem lennék annyira biztos benne hogy ramos fejében a mu motoszkál. Ezeket nem tudom honnan szeditek.
Ha azt írja valaki,hogy ramos kötsög mert többet kér mint amit a klub ajánl,vagy hogy ramos nem érdemel annyit azt még megértem,mindenkinek megvan a maga sajátságos véleménye,de az hogy tényként tudjátok,hogy ramos a mu felé mozog azt azért had vitassam.....köszi.
Szeretne jóval előnyösebb szerződést,ez lenne a végső neki,innen menne nyugdijba......másnak is megadták,pár ikonnak,ramos meg szintén az,hiába nem madridi születésű,izzig vérig oda van a klubért,minden pillanatban ezért hajtott..