HozzászólásSzerző: Anyaka » 2015. június 28., vasárnap 15:11
De a kerítés szükséges ahhoz, hogy kontrollálni tudják. Nálunk sem egyenlő a kizárással, de nem egészséges, hogy mindenféle ember átmászik az erdőn, és a folyón. Jelenleg nyitott kapu a határunk a bűnözők számára is. Több börtönt is felnyomtak már Szíriában, így lehet a magát Hassan-nak kiadó "menekült" igazából Mohamed, és többszörös gyilkos. Ezeknek a mi börtönünk gyakorlatilag luxus nyaralás lenne a sajátjukhoz képest is. Nincs visszatartó erő jelenleg.
Jön ez a több tíz, vagy százezer ember, biztos jót tesz a gazdaságunknak.
A másik, hogy ha már a nagyon reális hasonlítgatás megy az Usa-hoz képest, ott engedélyezik a fegyveres önvédelmet(állampolgári joguk), így tovább csökkentve a kártékony hatásukat az esetleg rossz szándékú menekülteknek. Nálunk ehelyett is van más megoldás. Ha lelősz valakit, mert betör a házadba, mehetsz a börtönbe. Ezért is felesleges a példálózás vele. Egy teljesen más jogrendszerről beszélünk más körülményekről. Ott még halálbüntetés is akad, a fenti bekezdésben megemlített emberek visszatartására.
Nekem teljesen mindegy, hogy van e kerítés, vagy nincs. Önmagában úgysem tart vissza senkit, amíg az első lövés el nem dördül. Kíváncsian várom melyik irányba történik ez, meg mit vonz maga után. Ha egy magyar rendőr lelő valakit úgyis felfüggesztik, és elítélik, szóval biztos meg lesz várva, amíg egy jó, és dolgozni akaró ember lő, szúr le valakit a magyarok közül. A menekültek hovatartozásával nincs bajom, nekem is van szír ismerősöm, rendes ember. A helyzet, és ez a fajta beözönlés nem normális. Amíg ez a fejetlenség van csak bajt fog szülni. Ellenőrzés alá kell vonni az egészet, és akkor nincs gond.
Az Unió is csak dísznek jó ebben a kérdésben. Egyik ezt mondja a másik azt, de külön pénzt nem tudnak küldeni a helyzetre. Helyette szorongatnak. Én mondjuk elbuszoztatnám az össze menekültet Brüsszelbe, aztán oldják meg maguk. Olcsóbb, mint a kerítés fenntartása, vagy a táborok üzemeltetése, és megadjuk a lehetőséget menekülttársainknak a több ezer eurós jövedelemre, ami nálunk nincs.