Jelen pillanatban nem lehet, köszönhetően főleg az Európát átszövő poszthatvannyolcas elmebajnak.realmadridfan írta:Miért ne lehetne úgy csinálni az EU-ban, mint az USA? Van ennek valami akadálya? Komolyan kérdezem, mert nem vagyok jogász. Egyébként pl a több, mint 15 millió kaliforniai hispán bevándorló mennyire elit, azon is lehetne vitatkozni. De tény, hogy ők megválogatják, ez nem vitás, ezt nem is mondtam, hogy nem, pont, hogy tetszik, hogy nem érzelmi alapon közelítik meg, hanem tudományosan alakítják az "állományt". Ami nekem a jelenlegi magyar kérdésben egyedül nem tetszik, az a háborús menekültek és a bevándorlók összemosása a közéletben plakátokkal, egyoldalú riportokkal. A dánoknál erről a dologról nem tudtam, de az egészen biztos, hogy egy skandináv jóléti államban könnyebben és jobban lehet eléldegélni az állam csöcsén, mint mondjuk itt. Ráadásul ez a példa semmit nem befolyásol, legalább tudjuk, hogy melyik típusú integrációs politika nem válik be.istimester írta:Ez egy rettentő rossz példa. Az USA általában a gazd. bevándorlók elitjét fölözi le. Ott sem úgy működik, hogy átsétálnak a határon. A nővéremnek egy Berkeley meghívással a zsebében is végig kellett járnia a komplett szükséges adminisztrációs eljárásokat. Az USA-t ahhoz lehetne hasonlítani, amikor a szocializmus idején a SOTE-ra vagy a BME-re jöttek tanulni majd Magyarországon maradtak az arab diákok. Nem a zöld határon sétáltak be.
A megtermelendő adóról csak ennyit:
A dán szociáldemokrata kormánypárt arra számít, hogy kevesebb bevándorló és menekült érkezik az országba, ha a parlament elfogadja azt a javaslatukat, amely szerint az érintetteknek legalább heti 10 óra közmunkát kell vállalniuk az ellátásért cserébe. A javaslat egyik oka, hogy kiderült: a 2002-2003-ban érkezett bevándorlóknak csak negyede dolgozott tíz évvel később. A foglalkoztatási minisztérium szerint nem volt jó az integrációs program.
Ha nem külső munkaerő, akkor te mit javasolsz? Valami megoldás kell a nyugdíjproblémára.
Nem akarlak elkeseríteni, de semelyik típusú integrációs politika nem válik be.