Csak két dolog:
Hogy mennyire komoly a helyzet, azt jól jelelmzi, hogy a csodagyerekként beharangozott 18 éves Alen Halilovicról is hallani lehetett, a harmadosztály neki nem járja, és majd a nyáron átgondolja, hogyan tovább. Akár többen is követhetik.
1. Halilovic 19 éves.
2. Ha jól tudom, neki benne van a szerződésében, hogy egy évet tölt csak a Barça B-ben, utána pedig felkerül a nagycsapatba, akár végleg, akár úgy, hogy előbb még kölcsönadjuk egy-két szezonra.
Egyébként meglepően jól összefoglalja a cikk a dolgokat (azt mondjuk én sem értem, Grimaldo miért maradt ki a legnagyobb tehetségek sorából), én is kiemelném Rosell és Bartomeu felelősségét, illetve Alexanko és Benaiges elküldését, mint olyan kulcsmomentumot, amely igen erősen befolyásolta a Masía további sorsát. Laporta visszahozná Alexankót, és Benaiges is elejtett korábban egy olyan célzást, hogy van esély a visszatérésére, amennyiben nem Bartomeut választják meg... Nálam ez az egyik legnagyobb érv Laporta mellett.
De sajnos úgy néz ki, hogy Bartomeu be fogja húzni, a triplázás és Arda esetleges (és a többi elnökjelölttel szemben nem kifejezetten korrekt) leigazolása könnyedén elvonja a socik figyelmét a klub belső problémáiról, legyen szó akár az utánpótlásról, akár a különféle bírósági ügyekről és a Rosell, Bartomeu, illetve a klub ellen folyó eljárásokról.