Piacokon a "tejesnél" lehet kapni általában, Budapesten a Fővámtérin, a Lehelen, és a Rákóczi térin is biztos van. Steak-et pl fele vaj fele mangalica zsíron kisütni...hát az valami brutálreeed_ati írta:Na most ennek amit ott kinn használnak, mi lehet a magyar megfelelője? és hol tudom azt beszerezni?
Mert itthon én ilyet nem találtam a boltokban.
Teavaj van, meg rama, de egyik sem az ami nekem kéne.
apropó steak: talán a legkönnyebben elkészíthető húsféle, mellé egy kis sült zeller, spárga, és valamilyen aszalt gyümölcsöt (pl. aszalt koktélparadicsom hihetetlenül jól megy hozzá)
Veszel egy 20 dekás marha hátszín filét (lehet kisebbet is, de...minek? ), bors, olíva olaj, mustár, fokhagyma pácba belerakod, és hagyod 2-3 napig a hűtőben állni, néha picit megforgatod benne. Sót csak sütés után érdemes rászórni, mert megkeményíti a húst, nehezebben sül át tőle. Aztán, függően a "szelet" vastagságától, 1-2 perc között sütöd mindkét oldalát (minél tovább sütöd , annál rágósabb lesz, szal itt vigyázni kell, könnyen gumitalpat lehet készíteni) Aki pedig véresen szereti, 1-1 percig süti, aztán már lehet is nekiesni). Én barátnőmet egyszer berántottam a málnásba, sütöttem neki steak-et véresen, eleinte fúj fúj, azóta pedig csak úgy eszi.