Könyvek
Re: Könyvek
Karinthytől olvasom most az Utazás a koponyám körült.
Kegyetlen jól tudott írni az emberünk és piszok művelt volt.
Néha kész felüdülés olvasni egy-egy ilyen zsenitől, mert annyira lerí róla, hogy mennyire műveltebbek voltak az írók és mennyire zseniális stílusuk volt, hogy csak csodálkozik az ember.
Nagyon a könyv elején járok még, de már levett a lábamról a stílusával, és a történet is egyre érdekesebb.
Ajánlom azoknak, akik még nem olvasták.
Kegyetlen jól tudott írni az emberünk és piszok művelt volt.
Néha kész felüdülés olvasni egy-egy ilyen zsenitől, mert annyira lerí róla, hogy mennyire műveltebbek voltak az írók és mennyire zseniális stílusuk volt, hogy csak csodálkozik az ember.
Nagyon a könyv elején járok még, de már levett a lábamról a stílusával, és a történet is egyre érdekesebb.
Ajánlom azoknak, akik még nem olvasták.
- Pipita
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
- Kedvenc csapatod: Real, Leeds
Csak hogy duplázzak Manu Chaos hsz-ekből, mert ez sosem elég:
Tegnap elkezdtem olvasni Peter Culshaw - Clandestino, Manu Chao nyomában című könyvét. Még csak a felénél járok, de nem lehet letenni. Rengeteget lehet tanulni az embertől, hatalmas profi, óriási zseni, csodálatos ember.
Peter Culshaw 5 éven keresztül követte Manut mindenhova, vele ment koncertekre, koncertek után inni, beszélgetett vele. Az író azt mondja, nem szeret magáról beszélni, de elfogadta az ajánlatot azért, hogy így verjen hírértéket azoknak a dolgoknak, amiket képvisel, amik mellett kiáll: például a madridi prostituáltak jogaiért (Me Llaman Calle) többek között.
Óriási ember, igazi példakép.
Tegnap elkezdtem olvasni Peter Culshaw - Clandestino, Manu Chao nyomában című könyvét. Még csak a felénél járok, de nem lehet letenni. Rengeteget lehet tanulni az embertől, hatalmas profi, óriási zseni, csodálatos ember.
Peter Culshaw 5 éven keresztül követte Manut mindenhova, vele ment koncertekre, koncertek után inni, beszélgetett vele. Az író azt mondja, nem szeret magáról beszélni, de elfogadta az ajánlatot azért, hogy így verjen hírértéket azoknak a dolgoknak, amiket képvisel, amik mellett kiáll: például a madridi prostituáltak jogaiért (Me Llaman Calle) többek között.
Óriási ember, igazi példakép.
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Jó ez a Csernus: Kiút. Bevezetőt ajánlom mindenkinek olvassa el, abból lejön hogy veegig akarod-e olvasni. Persze az író stílusára érzékeny lelkuek készüljenek fel.
-
- Kedvenc csapatod: Arsenal
Pedig nagyon jó a regény, és szerintem tényleg megérdemli a halmozott dicséreteket
Kérdés: melyik magyar irodalmi művet szeretnétek, ha mozivászonra kerülne?
Nekem Wass Albert : Funtineli boszorkány a kedvenc, de egy-két Tamási Áron - novellát is szívesen megnéznék
Kérdés: melyik magyar irodalmi művet szeretnétek, ha mozivászonra kerülne?
Nekem Wass Albert : Funtineli boszorkány a kedvenc, de egy-két Tamási Áron - novellát is szívesen megnéznék
"And my heart will leave you never."
- ikelemen5
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Eddig kimaradt az életemből a Virágot Algernonnak. Valószínűleg túl magasak voltak az elvárásaim,-számos ismerősömnek ez az egyik kedvenc könyve- (vagy alacsony az érzelmi intelligenciám ) de engem nem taglózott le a mű, olvastam, olvastam, egyszer csak vége lett. Voltak benne jó részek, Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!mikor egyre okosabb lett, de voltak olyanok is, hogy csak a fejem fogtamSpoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!az apja nem ismeri fel?? . Persze nem volt rossz, "gondolatokat ébresztett", de nekem nem adott semmi újat. Valamiért nem tudtam azonosulni a főhőssel. Vélemények?
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”
- Anthony
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
Egyébként tudtok valami olyan oldalt, ahol képregényeket lehet olvasni? Én csak torrenten találtam de nem volt kedvem lehúzni az összeset. Ilyen Marvel meg DC-re gondolok.
-
- Kedvenc csapatod: Arsenal
A könyv szerintem mérföldekkel jobb a filmnél, de ez az esetek nagy százalékában így van (kivétel állítólag a Forrest Gump vagy A keresztapa).
Most kölcsönöztem ki Fehér Béla :Kossuthkifli valamint a Stalker c regényeget. Ti olvastok most regényt?
Most kölcsönöztem ki Fehér Béla :Kossuthkifli valamint a Stalker c regényeget. Ti olvastok most regényt?
"And my heart will leave you never."
- ikelemen5
Száll a kakukk fészkére
A filmet pár évvel ezelőtt láttam, nagy kedvencem lett.
A könyv:
Nagyon jó. Gondolom a történetet nem kell bemutatni senkinek.
A filmhez képest annyi a változás, hogy itt az Indián szemszögéből látjuk az eseményeket, ami érdekes volt.
Zseniális könyv, elgondolkodtató, élvezetes (még úgy is, hogy az ember tudja a végét), a "társadalmunk kicsiben".
Csak ajánlani tudom, mindenkinek, korosztálytól függetlenül.
Kötelező olvasmánnyá tenném.
A filmet pár évvel ezelőtt láttam, nagy kedvencem lett.
A könyv:
Nagyon jó. Gondolom a történetet nem kell bemutatni senkinek.
A filmhez képest annyi a változás, hogy itt az Indián szemszögéből látjuk az eseményeket, ami érdekes volt.
Zseniális könyv, elgondolkodtató, élvezetes (még úgy is, hogy az ember tudja a végét), a "társadalmunk kicsiben".
Csak ajánlani tudom, mindenkinek, korosztálytól függetlenül.
Kötelező olvasmánnyá tenném.
- RealRaúl77
- Kedvenc játékosaid: Raúl; Modric; Marcelo
Kazinski - Álom és Halálmorientes írta:Nemtom ki hogy van a skandináv krimikkel,(nyilván a tetovált lány az örök klasszik),de Jo Nesbo könyvei nekem bejönnek,keményen ír a norvég író,(profi futbbal karrierjét kerestbe törte egy sérülés),de durva sztorikat tol,pörgős és nagyon életszagú.
Ők egy írópáros. Nekem brutálisan tetszett. Mindenképp ajánlom.
"Modric más dimenzió..a labda jobb helyen van nála mint magzat az anyja hasában." R.M.C.F.
https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4
2024/25: Ide azt a hét kupát.
https://www.youtube.com/watch?v=bIIO0WT1nX4
2024/25: Ide azt a hét kupát.
- Ferencváros
- Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott
Valaki olvasta esetleg Gyarmati Fanni naplóját? Megéri azt a 10ezer forintot?
- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Nemtom ki hogy van a skandináv krimikkel,(nyilván a tetovált lány az örök klasszik),de Jo Nesbo könyvei nekem bejönnek,keményen ír a norvég író,(profi futbbal karrierjét kerestbe törte egy sérülés),de durva sztorikat tol,pörgős és nagyon életszagú.
LEGIO PATRIA NOSTRA
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
- ikelemen5
A marsi egy egészen elképesztően jó, izgalmas, nagyon jó humorral operáló sci-fi. Gyakorlatilag letehetetlen, legalábbis nekem az volt :)A napló szerűen vezetett történet közelebb hozza az olvasót az eseményekhez. Főhősünk bevet mindent, (matematika-fizika-kémia-botanika) az életben maradása érdekében. Nagyon ajánlom a könyvet, nem csak sci-fi rajongóknak, azoknak is akiket kicsit is érdekel a tudomány, az űrkutatás téma. 10/10
- h3x0r
Ezt penteken meglesem.kelemen.istvan írta:Alex Ferguson önéletrajzi könyve kimondottan érdekes volt. Elismerem a munkáját, (szerintem soha nem volt jó csapata, mégis bajnok lett és bl győztes). A játékosokkal való kapcsolatait szépen leírja, egy-egy játékosról a véleményét. Az élethez való hozzáállását, nézeteit. Ajánlom minden futball szerető embernek.
Ehhez hasonló könyveket tudtok még mondani?
- ikelemen5
A napokban elolvastam a Tetszik, nem tetszik Majka című önéletrajzi könyvet. Könnyen olvasható, érdekes történetekkel, főleg a médiá működésével kapcsolatosak tetszettek. Nem volt rossz, pár óra alatt kivégezhető, lekötött. A -szerintem túl gyakori trágár- szavak nem tetszettek. Itt-ott önfényezésbe ment át a dolog.
Kelemen Anna-Harminc nap a nép szolgálatában
Ez egy jó nagy fos volt. Mondjuk nem számítottam jobbra, igazából magam sem értem, hogy miért álltam neki. A történetek unalmasak voltak,és a stílus sem jött be. Legalja.
Alex Ferguson önéletrajzi könyve kimondottan érdekes volt. Elismerem a munkáját, (szerintem soha nem volt jó csapata, mégis bajnok lett és bl győztes). A játékosokkal való kapcsolatait szépen leírja, egy-egy játékosról a véleményét. Az élethez való hozzáállását, nézeteit. Ajánlom minden futball szerető embernek.
Kelemen Anna-Harminc nap a nép szolgálatában
Ez egy jó nagy fos volt. Mondjuk nem számítottam jobbra, igazából magam sem értem, hogy miért álltam neki. A történetek unalmasak voltak,és a stílus sem jött be. Legalja.
Alex Ferguson önéletrajzi könyve kimondottan érdekes volt. Elismerem a munkáját, (szerintem soha nem volt jó csapata, mégis bajnok lett és bl győztes). A játékosokkal való kapcsolatait szépen leírja, egy-egy játékosról a véleményét. Az élethez való hozzáállását, nézeteit. Ajánlom minden futball szerető embernek.
- morientes
Az én voltam :DMegelevenedik a római birodalomMás: valaki ajánlotta (nem nekem) itt a fórumon a Simon Scarrow könyveket. Erős hála, a 4-ik kötetnél tartok jelenleg, kifejezetten élvezem.
Akkor elolvasom,bár az éhezők viadala filmen nem vágott hanyattFerencváros írta:morientes írta:Tudna valaki bővebbet mondani AZ ÚTVESZTŐ trilogiáról?
A 18 éves lányom ajánlotta,de félek hogy vmi tini csöpögős baromság mint pl az Alkonyat
Nem az. Nem olvastam, de a film alapján inkább az Éhezők viadalához hasonlítsd.
Más: Mit ajánlanátok Shakespeartól?
Más:Dan Brown Inferno című könyvét ajánlom,aki szerette a Da Vinci kódot,vagy az Angyalok és Démonokat,ez sem fog csalódást okozni azoknak
Shakespeare:Sok hűhó semmiért,az tán nem annyira nehéz,(filmen meg csúcs sztm Denzelel meg Emma Thompsonnal),meg ha szereted a költészetet,a szonettjei nagyon jók.
LEGIO PATRIA NOSTRA
- Anthony
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
El kell olvasni Hemingway: Afrikai vadásznaplóját, vagy más vadászatos novelláit.
Más: valaki ajánlotta (nem nekem) itt a fórumon a Simon Scarrow könyveket. Erős hála, a 4-ik kötetnél tartok jelenleg, kifejezetten élvezem.
Más: valaki ajánlotta (nem nekem) itt a fórumon a Simon Scarrow könyveket. Erős hála, a 4-ik kötetnél tartok jelenleg, kifejezetten élvezem.
- Ferencváros
- Kedvenc csapatod: Ferencváros, Nashville, Magyar válogatott
morientes írta:Tudna valaki bővebbet mondani AZ ÚTVESZTŐ trilogiáról?
A 18 éves lányom ajánlotta,de félek hogy vmi tini csöpögős baromság mint pl az Alkonyat
Nem az. Nem olvastam, de a film alapján inkább az Éhezők viadalához hasonlítsd.
Más: Mit ajánlanátok Shakespeartól?
-
- Kedvenc játékosaid: Kaká, Ronaldo, Marcelo, Isco
Valaki olvasta már az Assassin's Creed Egység-et? Vélemény? Most akarok neki ugrani.
Ebből a könyv sorozatból nálam az Árulás viszi a prímet.
Ebből a könyv sorozatból nálam az Árulás viszi a prímet.
- morientes
Tudna valaki bővebbet mondani AZ ÚTVESZTŐ trilogiáról?
LEGIO PATRIA NOSTRA
- morientes
LEGIO PATRIA NOSTRA